Ďalšie vydreté body

06.02.2011, 00:12 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Dva dni voľna mali hráči Montrealu Canadiens na doplnenie energie. Zápasovo náročný týždeň Canadiens odštartovali veľmi výborne, keď si zo zápasov proti Washingtonu Capitals a Floride Panthers odniesli plný bodový zisk v podobe štyroch bodov. V sobotu sa Montreal opäť zapojil do zápasového kolotoča NHL. Vo veľmi priaznivom čase pre českých a slovenských fanúšikov, si Habs v domovskom Bell centre zmerali sily s hráčmi New Yorku Rangers. Zostava Montrealu bola mierne preriedená zraneniami. Obrancovia Andrej Markov a Josh Georges sú mimo hry do konca sezóny, Mike Cammalleri pauzuje pre zranenie ramena a najnovší prírastok do skupinky maródov bol obranca James Wisniewski, ktorého skolila chrípka. Bránku Canadiens hájil v dnešnom zápase Carey Price a o šou pre domácich divákov sa staral tím v tomto zložení:

Pacioretty - Plekanec - Gionta
Kostitsyn - Gomez - Eller
Pouliot - Desharnais - Darche
Moen - Halpern - Pyatt

Subban - Gill
Špaček - Hamrlík
Weber - Picard

Už prvé sekundy zápasu naznačovali, že je to dôležité stretnutie pre obidve mužstvá. Prvý zákrok v zápase si pripísal domáci brankár Carey Price, keď puk jedného z obrancov Rangers skončil v jeho náručí. Na druhej strane zase Benoit Pouliot preveril Bironovu pozornosť strelou od modrej. V prvej vážnejšej šanci sa ocitol Andrei Kostitsyn, jeho strela však skončila v lapačke hosťujúceho brankára. Na začiatku siedmej minúty prvej tretiny mali Habs možnosť prvej presilovej hry v zápase, pretože obranca Michael Sauer bol za nedovolené bránenie poslaný na trestnú lavicu. Táto presilovka však Montrealu absolútne nevyšla. Obrana hostí pracovala na sto percent a Rangers nepúšťali hráčov Canadiens do vážnejších príležitostí. Vo veľkej príležitosti sa ocitli domáci hráči, keď sa Max Pacioretty dostal do úniku, ale Martin Biron jeho strelu vyrazil a pokus o dorážku nevyšiel Brianovi Giontovi. Na ľade bolo postupom času stále viac a viac horúco čo dokazovali početné šarvátky. Po jednej takej zhodili rukavice domáci obranca Alexandre Picard a vyhlásený provokatér Sean Avery. Obaja kohúti si boli povinne schladiť hlavy na trestnú lavicu. V šestnástej minúte sa v dobrej príležitosti ocitol hosťujúci útočník Marián Gáborík, ale Carey Price si poradil s jeho strelou. Prvá dvadsaťminútovka gól nepriniesla.

V druhej tretine pokračoval zaujímavý hokej. Hneď v úvode z dobrej pozície strieľal útočník Andrei Kostitsyn, ale trafil len hosťujúceho brankára Birona. Prvú presilovku v zápase mali k dispozícii aj hostia, keď v čase 1:31 na trestnú lavicu putoval Andrei Kostitsyn a Habs sa museli brániť. Hostia boli čoraz viac dotieravejší a častejšie ohrozovali bránku Canadiens. Po dlhšej dobe pohrozil aj Montreal, keď obranca Jaroslav Špaček tvrdo pálil od modrej. Puk z jeho hokejky však Martin Biron schoval v svojej lapačke. Ďalšia presilovka hostí nasledovala po nedovolenom zákroku P.K. Subbana na jedného z hosťujúcich hráčov. Montreal prežil toto oslabenie bez ujmy a chvíľu po ňom si zopár dobrých streleckých pokusov dokázal vytvoriť prvý útok Habs, lenže Martin Biron bol nepriestrelný. V čase 15:56 obranca P.K. Subban opäť zasadol na lavicu hanby, kam ho poslal rozhodca za hru so zdvihnutou hokejkou. Montreal sa musel znova brániť početnej výhode hostí. Bell centre sa dočkalo otváracieho gólu v čase 18:34, keď po strele obrancu Alexandra Picarda, brankár Biron vyrazil puk pred seba, Scott Gomez si kotúč skvele spracoval a poslal až za chrbát hosťujúceho brankára. Po štyridsiatich minútach platil stav 1:0 pre Canadiens.

Už po niekoľkých sekundách tretej tretiny sa vylučovalo. Útočník New Yorku Rangers Brandon Prust bol poslaný na tresnú lavicu za nedovolené bránenie. Montreal mal možnosť ďalšej presilovej hry, ale presilovky Canadiens v poslednej dobe proste nejdú a ináč tomu nebolo ani v tomto prípade. P.K. Subban dobre vysunul Andreja Kostitsyna, ale ten sa v obkľúčení dvoch hosťujúcich obrancov nedokázal presadiť. Hostia neustále ohrozovali bránku Montrealu, ale našťastie Carey Price si poradil zo všetkými pokusmi Rangers. Na druhej strane zahanbiť sa nedal ani hosťujúci gólman, Martin Biron, ktorý taktiež predvádzal výborné zákroky. Jeden taký musel Biron vytiahnuť po strele Tomáša Plekanca, ktorý strieľal z dobrej pozície. V štrnástej minúte tretej časti hostia spôsobil závan pred našou bránkou a skoro bol z toho vyrovnávajúci gól. Carey Price našťastie zastavil puk tesne pred bránkovou čiarou. Hostia ani trochu nepoľavovali vo svojej aktivite a snažili sa o vyrovnanie. V závere skúsili Rangers ešte hru bez brankára, ale Tomáš Plekanec dokázal skórovať do prázdnej bránky a poistil tak víťazstvo Canadiens.

Bol to veľmi ťažký zápas, ale hráči Montrealu z neho nakoniec vyšli víťazne. Dôležité body máme aj vďaka skvelým zákrokom Careyho Prica, ktorý dokázal podržať tím v ťažkých momentoch dnešného zápasu. Habs veľa času na oddych mať nebudú, pretože už zajtra do Bell centre zavítajú „Diabli" z New Jersey.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 35/35
2. Scott Gomez 1 + 0
3. Martin Biron 27/28

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Oficiální hvězdy zápasu jsou vždycky podle nhl.com - ale je pravda, že třeba CBC, když vysílá ten zápas, vyhlašuje hvězdy svoje...
 
06.02.2011 13:49 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:na CBC Sport HD měli hned po zápasu hvězdy:
Price
Biron
Gomez

Ale fajn, když to teda říkáš :) Mě je to v podstatě jedno hlavně že máme body a Price SO :D
 
AvatarNedovolím si v článku opravovat, protože moje slovenská slovní zásoba už dávno není tak dobrá, takže jenom k tomu gólu - Picard střílel vedle branky a puk odražený od zadního mantinelu si rychle zpracoval Gomez a pověsil ho pod víko. Jinak samozřejmě report super, to po svých zkušenostech dokážu ocenit dobře...smajlik.
Mně se naše hra z posledních dvou zápasů vůbec nelíbí, všechno je tak nějak na náhodu - zakládání útoků lobem z obranného pásma až na útočnou modrou, to už je trochu zoufalost... Kdyby to bylo jednou, dvakrát, tak neřeknu, ale tohle jsem včera viděl dost často. Naše střelba, která je avizovaná hodinu dopředu a pak téměř vždy zblokovaná, to je taky děs. Při tom všem je mi dost záhadou, jak ty body sbíráme...smajlik. No záhadou - stojí za tím gólman, Price včera výborný a Auld, byť jsme ty jeho zákroky už komentovali, taky v podstatě podržel. Ale jak dlouho na tohle budeme spoléhat?
 
06.02.2011 10:33 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Michal to má v reportu dobře. Je to tak jak to má napsané. Na nhl.com to mají vždycky v poho. Jinak zápas sem viděl až na posledních deset minut, kdy jsem si musel odskočit na stadion, ale musim říct že to bylo drama. Ale když budem takhle sbírat body budu spokojenej smajlik smajlik GO HABS GO
 
06.02.2011 08:58 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:ja som to pozeral podľa tohoto:
http://www.nhl.com/ice/recap.htm?id=2010020783&navid=sb:recap
smajlik
 
06.02.2011 02:12 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHvědzy byli
1. Price
2. Biron
3 Gomez

Jinak pěknej report ;)

Těším se na devils, snad si s něma konečně pohrajeme a nasázíme jim tam alespoň 5 golů..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík