Zamrznutí tučniaci neboli pre Habs ťažkou prekážkou

13.03.2011, 09:58 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens podľahli v poslednom zápase St. Louis Blues hladko 1:4. V sobotu si chceli napraviť reputáciu v dueli proti Pittsburghu Penguins. Zostava Habs bola preriedená početnými zraneniami. Z obrancov boli mimo hru Andrei Markov, Josh Georges, Jaroslav Špaček a najnovším prírastkom do rodiny zranených bol Brett Sopel, ktorý si v stretnutí proti Bruins zlomil ruku. Z útočníkov boli na maródke Mathieu Darche a Max Pacieoretty. Bránku Canadiens hájil v dnešnom zápase Carey Price. Tréner spravil v zostave len drobné zmeny a tak Montreal nastúpil v takomto zložení:

Cammalleri - Plekanec - Halpern
Moen - Gomez - Gionta
Kostitsyn - Eller - White
Pouliot - Desharnais - Pyatt

Gill - Subban
Wisniewski - Hamrlík
Mara - Weber

Zápas začal dosť z ostra. Už v úvodných sekundách duelu domáci útočník Dustin Jefrfey nastrelil žŕdku Pricovej bránky. Chvíľu na to mali fanúšikovia možnosť vidieť prvý gól zápasu, na radosť priaznivcov Habs práve v sieti Pittsburghu. Gólmana Fleuryho prekvapil dobrou strelou Tomáš Plekanec. V piatej minúte prvej časti si hráči Penguins vytvorili dobrú šancu na skórovanie, ale Carey Price bol našťastie pozorný a zneškodnil pokus domácich. Na druhej strane sa do prieniku dostal aktívne hrajúci Tomáš Plekanec, ale jeho strelu špičkou pravého betónu vyrazil Marc-Andre Fleury. Domáci hráči počas trinástej minúty úvodnej časti v priebehu niekoľkých sekúnd zopárkrát nebezpečne vystrelili na bránku Canadiens, ale našťastie ani jedna z týchto striel nebola presná a neskončila v bránke Montrealu. Po dvadsiatich minútach odchádzali za stavu 1:0 do šatní spokojnejší hráči Montrealu Canadiens.

Podobne ako v prvej tretine tak ani v druhej diváci nemuseli čakať na gól dlho. V čase 00:24 kapitán Brian Gionta pred bránkou Penguins pekne prihral Travisovi Moenovi a ten prestrelil všetko čo mu stálo v ceste, vrátane Fleuryho. V čase 03:26 útočník Montrealu David Desharnais podrazil jedného z hráčov Pittsburghu a domáci mali k dispozícii prvú presilovú hru v zápase. Počas nej Carey Price predvádzal parádne zákroky a nedovolil tak hráčom Penguins skórovať. Prvá útočná lajna Montrealu bola v tomto zápase veľmi aktívna čoho dôkazom bol aj ďalší gól v jej podaní. Jeff Halpern parádne prihrával od mantinelu na Mika Cammalleriho a ten s pred bránky poľahky prekonal Fleuryho, ktorý sa po tomto góle nechal vystriedať Brentom Johnsonom. V čase 10:01 si presilovku zahrali aj hráči Canadiens. Rozhodca poslal na trestnú lavicu domáceho útočníka Maxima Talbota za sekanie. Obranca Habs Paul Mara a útočník Maxime Talbot si v čase 12:47 skočili do vlasov a bola z toho ručná výmena názorov. Obidvaja kohúti si museli ísť povinne schladiť hlavy na trestnú lavicu. Po druhej tretine bol stav priaznivejší pre Montreal 3:0.

Na začiatku tretej časti hráči Penguins niekoľkými nebezpečnými strelami ohrozili Careyho Prica, ten bol však vždy na svojom mieste a všetky pohotovo zneškodnil. Útočník Tyler Kennedy sa tiež pokúsil prekvapiť Careyho a od modrej tvrdo vystrelil. Jeho strelecký pokus však skončil v Pricovej lapačke. Po dlhšej dobe spôsobili vážnejší závan pred domácim brankárom aj Hráči Canadiens, keď si dokázali vytvoriť tlak v útočnom pásme domácich. Brent Johnson však nepustil za svoj chrbát žiadnu strelu Montrealu. V čase 18:07 si na trestnú lavicu za podrazenie znova zasadol obranca Paul Mara a Canadiens hrali do konca stretnutia v oslabení. Montreal si však postrážil výsledok a zaslúžene vyhral jednoznačne 3:0.

Všetci hráči Habs predviedli v dnešnom zápase výborný výkon a preto si Canadiens s Pittsburghu vezú dôležité body. Carey Price zneškodnil všetkých dvadsaťšesť striel súpera a vychytal už svoje ôsme čisté konto v sezóne. Výrazne sa tak podieľal na triumfe Montrealu. Habs majú teraz dva dni voľna a v utorok ich čaká ďalší súper. Do Bell centre pricestujú hráči Washingtonu Capitals.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 26/26
2. Mike Cammalleri 1 + 1
3. Tomáš Plekanec 1 + 0

foto: REUTERS/Jason Cohn

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
14.03.2011 08:06 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak!!! Nechajme sa prekvapiť. smajlik
 
AvatarJá nevím jak vy, ale já si radši nikoho přát ani nechci, protože většinou to dopadne stejně úplně naopak než by se čekalo, viz. minulá sezóna.
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, Boyes to by byl kauf, bohužel nemáme nikoho, takže hrajme s tím, co máme... Zatím nám to nejde zase tak špatně:) Jasně, že Pens nejsou lehké soupeř, ale toho v PO nebude, můžeme si jen přát někoho pro nás přijatelnějšího a to by Pens asi byli...
 
AvatarJá si naopak myslím, že Pittsburgh na tom i při těch ztrátách je dobře a nebyl bych takový optimista, kdybychom je potkali v play-off. I když na druhé straně, je to jeden z těch hratelnějších soupeřů. K dalším patří dle mého Tampa a Washington. Arnottovi se sice daří, ale pořád jsem toho názoru, že jsme o něj neměli usilovat - naopak, o koho jsme měli usilovat, to je jednoznačně Boyes!!!
Jinak dnes držím smutek, Motůrek vypadl a navíc mě dnes ani moc nepotěšil herně...smajlik. Veliká škoda toho pátého zápasu ve Vítkovicích...
 
AvatarReakce na příspěvek:Price musí ještě kvalitu potvrdit v PO a taky v další sezoně, jedna sezona ještě nic nedělá, i když se mu v ní perfektně daří a že jsme nahoře je jeho zásluha... Arnotta opravdu škoda, hodil by se, navíc teď, když je Max mimo... A nediv se, že Pens jsme přejeli, ti prostě nemají hráče, budou mít velké problém, pokud se aspoň Malkin nevrátí, navíc si myslím, že za ty love prostě nevychytali Martina a Michálka... Ještě chybí dost kol, takže soupeře zatím těžko předvídat, navíc pořád není ztracený ani to 3. místo, vše záleží na nás, Boston taky umí ztrácet body...
 
13.03.2011 19:10 | reagovat
Petr R. | petrraul@seznam.cz
Pleky na Nově ve sportu....jj.
 
13.03.2011 19:00 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas s Tebou. PO teprve ukáže, přesně jak říkáš, zatím v PO nikdy nezachytal, to tepr ukáže.Jeden nepovedený zápas a už slyšim ty posměšný fandy soupěře, jak řvou Carey Carey...když PO zvládne, tak jsme za vodou!To samé s tou obranou, není to jen práce Price. Na Gilla se tady v zákl části loni nadávalo.Letos hraje skvěle. Hamr také. Mara se mi zatím líbí. Wisna sice občas pohoří vzadu, ale nadruhé straně to dostatečně vrací. Ale celkově systém celého týmu, minimálně dva útočníci se vždycky poctivě vracejí, to vše má vliv, na ty čisla co Price má i na ty nuly co vychytal. Když postavíš před bránu Gilla a Priceho v oslabení, tak tam opravdu moc místa není:-D
 
13.03.2011 18:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pozor, já Priceho vůbec nezatracoval, že by byl špatný golman tedy padnutý talent, jakých bylo v historii NHL mraky. Já byl na rovinu skeptický, že dokáže svoje kvality předvést u nás. Čekal jsem že si necháme Jara a Carey svoje kvality ukáže jinde. Zkrátka jej Bob vystavil před 4lety neskutečnému tlaku a já se prostě obával, že zabil jeho talent. Jasný, že bez Crosbyho a Malkina jsou někde jinde, ale přesto dosti vyhrávají,ale já tvrdím, že s námi by měli problémy i se svýma esama. Prostě na ně umíme, a oni si často neví rady v zápase proti nám!

Caps opravdu nemám rád, ale Wideman a hlavně Arnott byli skvělé posili a pokud se jim vyloženě nepodělá brankář, tak letos to finále konference minimálně udělají si myslím.Nám bych na ně opět věřil, ale Gorges, Marky, Pačes jsou obrovské ztráty. V plné síle bych přemýšlel jinak. A to ještě neví jak na tom bude Špáča a Sopel. Desharnaise je skvělý hráč, jasně že bych ho chtěl udržet to samé Pouliota, kterého však podle mého názoru nemá v lásce Martin:-( Prootže jeho vytěžovaní, je někdy velmi tristní:( Eller se konečně rozkoukává s Kostějem tak uvidíme...ale Gorges, Pačes mi tam hrozně chybí:(A to ještě doufám, že ostatním zdraví vydrží!!!Wisnu,Hamra, Webera a Gilla taky podepsat, ale to už jsem psal kolikrát!
 
13.03.2011 18:51 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarNo, jakkoliv obhajuju Price uz leta, protoze jsem veril instinktu & zkusenostem jak Gaineyho, tak Bowmana, tak bych jeste zdaleka netvrdil, ze jsme v jeho pripade "za vodou". Playoff ukaze.

Letos ale na Vezinu rozhodne ma, i kdyz mu myslim pomaha i nase Martinem naordinovana defenziva - sice v ni mame vypadky, ale vzhledem k tem zranenim je zazrak, ze hrajeme takhle systemove a zodpovedne.
 
13.03.2011 18:36 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:PENS jsou bez Crosbyho a Malkina ztracení a Fluery je nahoře neudrží
CAPS nakonec v prvním kole trefí Tampu a Tampa je vyřadí ;). Nebo ztroskotají v druhým kolem na Priceovi :)
Málokdo Pricemu věřil, i tady byli jasně skeptici, nikdo z vás mu tady nevěřil jen já ho pořád obhajoval, měli byste se nad sbeou zamyslet.. Jen doufám ž ukáže, ž je to následovník Patricka Roye a rád bych ho letos viděl jako vítěze Vezina Trophy.
Podle mě by se dalo stavět i kolem Desharnaise, kdyby prokázal svůj talent tak i kolem Whiteho (a ten na to má). Markov se podepíše protože je to "ikona" bohužel.. ikdyž já a spousta dalších fandů by ho pustila. Toť můj názor..
 
13.03.2011 18:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarVčera klidná výhra a já si jen přeji Pens v PO!Prostě z nás mají snad už komplex, neumí na nás vůbec zahrát hlavně doma!!!
btw: Doufám, že všichni vidí hlavně ty Míro: jak Arnott válí, to on má velkou zásluhu na tom jak se Caps zvedli. Prý dědek, ten hráč to má hooodně v malíku a v PO bude velkým faktorem, že letos půjdou daleko:-(Měli jsme se od začátku o něj snažit jako o prioritu a ne pokukovat po Pennerovi,jenž v PO nebude zdaleka takovým faktorem!Velká ŠKODA:-(

A teď můžeme litovat, že jsme nenabídli Careymu smlouvu na pět let, jak chtěl. Ale uznávám byla to ruleta..Za rok ho budeme muset podepsat za kuaa prachy, ale jasný kdo to čekal...Price, Subban, Gorges, Pleky, Cammy, Gio, Pačes(snad back) kameny organizace na kterých stavět...Markyho nepodepisovat!
 
13.03.2011 15:36 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarCarey Price se od sezóny 1967-68 stal teprve druhým gólmanem Canadiens, který si v jedné sezóně připsal osm shutoutů. Tím druhým byl Ken Dryden, který to dokázal v letech 1971-72 (8), 1975-76 (8) a 1976-77 (10).
 
13.03.2011 13:21 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://tanse.bloger.cz/
 
13.03.2011 11:29 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarZajímavje článek
http://www.nhl.cz/CZ/24863/postoj_ligy_v_pripadu_zdena_chary_vzbudil_rozhorceni_ze_strany_sponzoru.html
Doufám že díky pohrození Air Canada se s tím něco udělá
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík