Hnus, hnus a ešte raz hnus!

27.03.2011, 09:32 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens sa v tomto týždni absolútne nedarí. Prehrali oba tohto týždňové zápasy a ani v jednom nedokázali skórovať. Zostava Habs je sužovaná zraneniami. Z obrancov chýbajú opory ako Georges, Markov či Špaček. V útoku zase laboruje so zranením Max Pacioretty. Hoci Carey Price v predchádzajúcom zápase proti Bostonu striedal, tréner Jacques Martin mu dôveruje a postavil ho do bránky aj pre dnešný zápas. Zostava Habs pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Kostitsyn - Gomez - Gionta
Moen - Plekanec - Cammalleri
Pouliot - Desharnais - White
Darche - Halpern - Eller

Gill - Subban
Wisniewski - Hamrlik
Mara - Sopel

Od úvodu bolo na obidvoch mužstvách vidieť, že z dnešného duelu by si radi odniesli dva body. Už v čase 01:24 otvorili skóre zápasu hostia, keď útočník Nicklas Backstrom tvrdo vystrelil na Pricea, ten vyrazil puk len pred seba, kde sa k nemu dostal Marco Sturm a dorazil ho do bránky. 1:0 pre Capitals. Taktiež prvú presilovku v zápase mali k dispozícii hostia, keď za hákovanie poslal rozhodca na trestnú lavicu obrancu Habs P.K. Subbana. Oslabeniu sa Canadiens aj vďaka niekoľkým dobrým zákrokom Careyho Pricea úspešne ubránili. O pár sekúnd sa na trestnej lavici ocitol ďalší hráč Montrealu. Tento krát to bol útočník Andrei Kostitsyn, pretože jeho zákrok bol rozhodcom posúdený ako držanie. Po uplynutí Kostitsynovho trestu sa v dobrej šanci ocitli Tomáš Plekanec a vyššie spomenutý Andrei Kostitsyn. Bohužiaľ Braden Holtby bol na mieste a zneškodnil šancu Montrealu. Ďalším Montrealčanom na trestnej lavici bol útočník Lars Eller, pretože za hru so zdvihnutou hokejkou si musel ísť posedieť na dve minúty. Po dvadsiatich minútach odchádzali do šatní spokojnejší hostia, keď vyhrávali najtesnejším rozdielom.

Druhá tretina zo začiatku neprinášala moc pohľadný hokej a jedinou vecou čo stojí za spomenutie bolo asi len vylúčenie útočníka Habs Benoita Pouliota. Habs si v ôsmej minúte druhej časti v rozpätí niekoľkých sekúnd vypracovali zopár sľubných šancí, avšak ani jedna z týchto striel neskončila v bránke Washingtonu Capitals. Tlak Montrealu pokračoval aj naďalej, hráči Canadiens sa snažili viac strieľať na bránku Capitals, ale tam stál nepriestrelný Braden Holtby. Na druhej strane nebezpečne strieľal od modrej obranca hostí John Erskine. Carey Price si z jeho strelou našťastie poradil. Travis Moen v pätnástej minúte druhej tretiny preveril pozornosť a taktiež lapačku hosťujúceho gólmana Holtbyho, strelou od modrej. V čase 17:21 sa aj Montreal konečne dočkal prvej presilovky, keď za držanie putoval na trestnú lavicu útočník Matt Hendricks. Habs počas početnej výhody pár krát nebezpečne vystrelili na bránku Washingtonu, gól však vstreliť nedokázali. Druhá dvadsaťminútovka gól nepriniesla a tak po druhej tretine platil stav 1:0 pre Capitals.

V druhej minúte tretej časti spôsobili hráči Habs menší závan pred hosťujúcou bránkou, ale Braden Holtby pohodovo všetko vyriešil. Rovnako hravo si poradil aj zo strelou obrancu Romana Hamrlíka, ktorý strieľal od modrej. Canadiens sa snažili o vyrovnávajúci gól, ale nie a nie im to tam padnúť. Carey Price sa po strele Matta Hendricksa prezentoval parádnym zákrokom lapačkou. V čase 06:40 putoval hosťujúci útočník Alexander Semin za držanie na trestnú lavicu a Habs mali dobrú príležitosť na vyrovnanie. Canadiens sa tlačili pred bránku Washingtonu, ale z ponúknutej početnej výhody nevyťažili nič. V čase 16:19 si hostia poistili víťazstvo, keď sa do úniku dostali Backstrom a Semin a druhý menovaný prekonal Pricea. Krátko na to rozhodca poslal na trestnú lavicu útočníka Capitals Marcusa Johanssona za vyhodenie puku za plexisklo a Canadiens mali možnosť ďalšej presilovky. V závere skúsili Habs ešte hru bez brankára, ale skórovať aj tak nedokázali, tak sa opäť museli zmieriť s porážkou.

Dnešný zápas bol zo strany Canadiens absolútne hrozný a zaslúžene prehrali. Bez gólov sa vyhrávať nedá. Hráči by sa nad sebou mali vážne zamyslieť, pretože s takouto hrou Montreal na play-off pomýšľať nemôže. Jediným hráčom čo sa v dnešnom zápase snažil bol Carey Price, ale sám na všetko nestačí. Teraz majú Canadiens dva dni voľna a dúfam, že tréner po takýchto výkonoch naordinuje hráčom poriadne tvrdý tréning aby si spomenuli ako sa má hrať hokej. V utorok do Bell centre zavítajú hráči Atlanty Thrashers.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 31/33
2. Braden Holtby 18/18
3. Marco Sturm 1+1

foto: Pierre Obendrauf / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.03.2011 16:37 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
Velmi zajímavé zápasy na dnes:

http://caent.blogspot.com/
 
27.03.2011 18:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No o odchode Perryho Pearna sa hovorí už dlhšie, takže očakávam jeho odchod. No ale nechápem prečo by mal odísť Martin a hlavne koho by na jeho miesto angažovali. Takže Martinov odchod nepredpokladám, i keď u Habs je možné všeličo. smajlik
 
27.03.2011 17:25 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Neví někdo co je na tom pravy?
 
27.03.2011 17:23 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJ. Martin a Perry Pern by prý údajně měli od příští sezony HABS opustit..
 
27.03.2011 13:05 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNeuvažuje majitel třeba o změnu personálu mimo led?
 
AvatarReakce na příspěvek:No bude to jeste zajimave, mame ale vse ve svych rukou, nebo na svych hokejkach, tak verim ze to nezdrbeme. Price chyta skvele ale kdyz se neda ani jeden gola, to je pak tezko. Jinak diky za osobni vzkaz - super :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Byl to opravdu hnus, nedalo se na to dívat... 3 zápasy nedat gól je hrozný a pro hráče to musí být hrozně užírající... Bohužel když tomu nejdeme ani naproti snahou, tak to nepůjde... Teď se musíme chytnout na Atlantě, protože jít na Canes se 4 prohrama v řadě a třeba 0 vstřelených fíků, to by byl zápas opravdu pro silné povahy... Jediný, co stojí za zmínku jsou stálý a pořád výborný výkony Price, o to víc to pro něj musí být užírající...
 
27.03.2011 11:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarjsem zvědavý co budem řešit pak, až nedáme góla ani Atlantě...
 
AvatarNo, je jasné, že rozhodující bude zápas 30.3. v Carolině - pokud tam uděláme alespoň bod, věřím v náš postup. I když se současnou hrou máme asi pramalé šance někoho porazit, což platí i o příštím, relativně jednoduchém zápase s Atlantou...smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík