Kamera, klapka, akce. Jedeme

14.04.2011, 14:35 | Preview |  Monika Gordíková
 

S úsměvy na tvářích přicestovali hokejisté Montrealu do Bostonu k prvnímu duelu prvního kola play-off. Svou bagáž vyložil z autobusu i Jeff Halpern, u něhož se ale nepředpokládá, že by mohl dnes hrát. Oba týmy předvedly v základní části, že rivalita je i po mnoha letech trvání NHL stále obrovská. Těžko si lze v současné době představit, že by mohli mít Habs v play-off méně chtěného a nenáviděného soka.

Tyhle týmy prostě nejsou jako každý jiný. Vybudovaly si mezi sebou velké nepřátelství. V základní části na sebe vždy narazí hned šestkrát. V historii Stanley Cupu e spolu potkaly už dvaatřicetkrát. V tomto případě hovoří bilance pro Montreal 24:8. Bruins ale věří, že letos Habs přejedou a zmírní nepříznivá čísla. Jen vzpomeňme na rok 2009. Ve čtvrtfinále se Medvědi přehnali sérií a skóre bylo 17:6. „Myslím, že každý ví, co je v sázce. My víme, jaký máme tým a cítíme jistou šanci na pohár," řekl trenér Bostonu Claude Julien.

Chtě nechtě, v Montrealu se musí vzpomínat na loňské vyřazovací boje. Canadiens postoupili jako osmý tým a postupně odstranili z cesty Washington a Pittsburgh. Borci z Kanady jsou přesvědčeni, že letos mohou předvést podobný kousek. Jisté je to, že by to bylo s jiným gólmanem. Jaro Halák odešel, je tu Carey Price. „Já budu dělat to, co celou sezonu. Není to jen na mně, jsou tam i jiní kluci," míní Price.

Boston naposledy vyhrál Stanley Cup v roce 1972. Loni ho ve druhém kole vyřadila Philadelphie. „My chceme vyhrát. Z téhle série chceme jít dál po čtyřech zápasech, ale to i Montreal. Bude to těžká série, možná hodně dlouhá. Člověk nikdy neví, jsme připraveni na všechno," pokrčil rameny Patrice Bergeron.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jo, kdybych byl Řek, slavím - jenže Řek naštěstí nejsem...smajlik. A my v Anglii hráli fotbal daleko pohlednější, to bych vůbec nesrovnával...
Jinak opakuju, že z výsledku mám velkou radost, ze hry už menší.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ver mi ale ze kdybys byl Rek tak slavis jako blazen smajlik To mi nevymluvissmajlik Ostatne v Anglii v 1996 jsme nehrali o moc lepsi fotbal jako Reci smajlik A stribro bylo nadhera. Samozrejme kazdy se bude radsi divat na utocny hokej a vysledek 8:4 ale pokud timhle stylem vyhrajeme stanley-cup tak mi to VUBEC nebude vadit. Sorrysmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A co bych měl vědět - že Ručinský hrál za Habs? To snad tady ví každý, ne...smajlik? Navíc to byl můj oblíbený hráč...
A já taky nepotřebuju hvězdy typu Crosbyho nebo Ovečkina, i když bych se nikdy nebránil jejich působení v našem dresu. Ale hlavně jsem o tom nic nepsal, nevím, proč o nich mluvíš... A už vůbec bych neměnil své oblíbené mužstvo každý rok podle toho, jak zrovna hraje - byla to samozřejmě trochu nadsázka, kterou jsem chtěl říct, že prostě takový hokej bych po celou základní část nepřekousnul. Víš, mně třeba kvůli fotbalu samotnému hrozně vadilo, když se mistry Evropy stali Řekové se svým antifotbalem... Takže mně není tak docela jedno, jakým způsobem se k úspěchu dojde, i když to ve finále je asi celkem nepodstatné.
 
15.04.2011 04:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já netvrdím, že hrajeme nejhezčí styl hokeje v Nhl, ale prostě když máš Habs v srdci, tak přejdeš hodně. Jasný, že kdybych si vybíral tým podle stylu hokeje, tka jednou přeju Caps, jednou Anaheimu, jednou SJS, kteří hrají(hráli v připadě Caps) ofens hokej. Na druhou stranu jsem vyjmenoval týmy, které mi zrovna nesedí a to jsem odkojenej na Litvínovském typicky útočném hokeji:)A Růča mě přivedl k Habs:)Ale to bys měl vědět, sám, když fandíš tak dlouho.

Navíc: hráči jako Subban, Cammy, Wisna, Pleky, Gorges to jsou hráči na ktére je radost koukat.Nepotřebuju ovečkina, crosbyho či další umělé hvězdy:) GO HABS GO!
 
15.04.2011 04:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já netvrdím, že hrajeme nejhezčí styl hokeje v Nhl, ale prostě když máš Habs v srdci, tak přejdeš hodně. Jasný, že kdybych si vybíral tým podle stylu hokeje, tka jednou přeju Caps, jednou Anaheimu, jednou SJS, kteří hrají(hráli v připadě Caps) ofens hokej. Na druhou stranu jsem vyjmenoval týmy, které mi zrovna nesedí a to jsem odkojenej na Litvínovském typicky útočném hokeji:)A Růča mě přivedl k Habs:)Ale to bys měl vědět, sám, když fandíš tak dlouho.

Navíc: hráči jako Subban, Cammy, Wisna, Pleky, Gorges to jsou hráči na ktére je radost koukat.Nepotřebuju ovečkina, crosbyho či další umělé hvězdy:) GO HABS GO!
 
AvatarPřesně tyhle reakce jsem čekal...smajlik. Já jsem spokojenej s výhrou, se hrou ne, ale to se snad nelíbí nikomu z vás nebo jo? Já beru, že účel světí prostředky, ale celou základní část se třeba dívat v našem provedení na tohle, tak to asi přestanu Habs fandit... Ale jinak samozřejmě obrovská pochvala za bojovnost, to se mi líbilo!
 
15.04.2011 03:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ty budeš vždycky nespokojenej:-D Jen tak dál kluci první a třetí se mi líbili. Druhá byla horší, ale Price podržel!
 
AvatarReakce na příspěvek:Na pohled to nebylo pekne, ale o to prece vubec nejde. Dulezita je vyhra. Treba kdybysme prohravali, kluci do toh slapnou a otoci, takhle se nemeli kam hnat. Mira proste neni nikdy spokojen smajlik smajlik smajlik Me je jedne JAK ale hlavne vyhrat. Na krasu se nehraje. Chara je magor od narozeni a Lucic je jeho nevlastni dvojce smajlik GO HABS GO
 
AvatarJupííí, pěkný první krok ku finále ! Price začíná řádit :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě jsem zapomněl na skvělého Priceho a dnes výborný Gomezův útok, kde nám náš kapitán ukázal, že "céčko" nosí naprosto právem!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ubojované vítězství, z kterého ale občas bolely oči...smajlik. Já vím, že se na to nikdo ptát nebude, ale stát v obranném pásmu a vyhazovat puky, to mě moc nebere. To si můžeme dovolit, když budeme vést jako dnes, ale co až budeme muset dotahovat - co pak s tím? Samozřejmě všichni dřeli a za to jim patří obrovský dík, příště snad i trochu víc hokejovosti...
Chára je normální magor, dnes mě v tom opět utvrdil...
 
15.04.2011 03:43 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarGomer time:) Ac ho nikdo nemusí a mě taky vadí, že zabírá místo pod stropem pro 6strikera. Dneska hrál skvěle a jak nakonci nachytal Lucice a celou Boston obranu paráda!Price dále překvapuje všechny fandy. A Martinův(New Jersey style) je sice neatraktivní, ale PO nám nosí úspěch, říkal jsem to loni říkam to dál...kde jsme byli s Saku, Kovaljovem a spol..ten týmem má většího ducha! Good Job Captain:-) Jinak Sabres podobně, no defens styl pořád nosí úspěch!
 
AvatarNádhera !!! Takový začátek na ledě Bostonu nečekal asi ani nejvější optimista. Velký respekt celému týmu v obrané fázi a hlavně Careymu k nule a výhře - první v PO. Perfektní bylo že jsme hráli svou hru, hodně mi to připomínalo lonske PO. Samozrejme pokud bysme nedali prvni rychly gol, kdovi jak by to vypadalo. Ale na kdyby se nehraje. Vedeme 1:0. Dnesni zapas akorat navzdycky poznamenal Plekyho "sexy usmev" smajlik smajlik smajlik Diky kluci, nepolevit, makat dale !!! GO HABS GO
 
15.04.2011 03:39 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarmoje hvězda zápasu:
1. Gionta
2. Price
3. Pleky

skvělý týmový výkon, jen tak dál smajlik smajlik
 
15.04.2011 03:38 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarNádhera! A příště zase tak,super odmakáno a skvělej Price. MONTREAL FOREVER
 
AvatarParádní práce ve třetí třetině... Tam jsme Bostonu skoro nic nedovolili... Sérii jsme nemohli odstartovat líp, výhra, naše klasická hra a vynikající Price... Supr prostě...
 
AvatarPekne !!! Chara uz nemuze ze se vali po Plekym... to uhrajem !!!
 
15.04.2011 03:32 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTo je kapitán :-D Super odmakaná třetina!
 
AvatarTo už musí být vymalovááááno, sakra...
 
AvatarReakce na příspěvek:Mara je myslím zraněné, aspoň to říkali na začátku...
 
15.04.2011 02:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:nezdálo:) Třeba po tom hitu, nebo už předtím:) Jen tak dál Pleky na krev!
 
15.04.2011 02:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:překvapení, že nehraje Mara a je tam Sopel, ale zatím drží, přeci jen asi kuli jeho cup, zkušenostem. Price bezchybný jen tak dál. Pleky dobře už má o zub méně:) Jen to chce proměnovat!Jinak já to PO miluju, krásný nasazení, boje plus ty flashbacky na ESPN, to si užívám, je to krásná hra:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Pleky tam tu první šanci po Thomasově minele zazdil fakt pěkně...smajlik. I ta druhá při tom jeho úniku byla gólová - škoda, snad nás to nebude mrzet. Druhá třetina už totiž nebyla tak dobrá, Bruins nás víc přitlačili a jestli se bude takto pokračovat, dostaneme góla téměř jistě!
Jen tak mimochodem - všiml si někdo, že Plekymu chybí zub nebo se mi to jen zdálo... smajlik?
 
AvatarPleky to je palič... Ale držíme, skvělý Price, chce to využít přesilovku na začátku třetí a bude to... Boston má plno střel, ale plno z ních není nebezpečných, Price vidí, plno se zblokuje, dozadu opravdu na jedničku, jen to chce nedostávat se pod ty stálejší tlaky, jak se asi 2x stalo... Hlavně se nenechat hloupě vyloučit... Třeba to dneska urveme...
 
15.04.2011 02:46 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarStále hrajeme slušně,Boston nás teda občas zamkne,ale je to dobrý,škoda těch Plekyho šancí. Jedéééém
 
AvatarKostej je zpet... Boze takove megatutovky a oni to zahodi, to nas bude mrzet...
 
AvatarKosticyn zpátky! Aspoň to...
 
15.04.2011 02:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jinak všem přeji, hezké pokoukání a at nám ten maraton vydrží, co nejdéle:)A taky trochu toho štěstíčka, když nám chybí tolik hráčů!
 
15.04.2011 01:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZatím hrajeme tu naší hru, hodně bruslení to je jediné, jak na ně můžeme vyzrát. Ztráta Kostěje na dlouho by už byla kriticka. Dva nej beci týmu a ktomu ještě 2 z top 6 útočníků, to už by byla síla. Pořád věřím, že Pačes si letos ještě PO zahraje. Už jen kuli tomu, že se nám rozpadl jeden útok a Moen do prvních dvou lajn opravdu ne. Pokračujeme v naší trpělivý hře a můžeme uspět, já věřím!
 
15.04.2011 01:58 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarAť umí ten dvoumetrovej pablb jenom jedno....:-(
 
AvatarTak zatím dobrý, Boston jsme do nějakého tlaku nepustili, i když Marchand tam měl dvě čisté gólovky... Co je špatný, to je prozatimní ztráta Kosticyna, který blokoval střelu Cháry a do hry už se pak nevrátil - snad to nebude tak vážné smajlik.
 
15.04.2011 01:53 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarBoston talčí,měli jsme i štěstí,ale hrajeme celkem slušně.
 
AvatarTak Boston byl lepší, ale to se dalo očekávat, zase hrajeme to svoje, bráníme a čekáme na brejky... Jen se nenechat vylučovat jako teď White, to je zbytečný... A chce to využívat přesilovky... Je to boj, ale Carey drží i s pomocí štěstí...
 
AvatarDobre Gio... vubec to neni spatny zacatek. Boston je nejaky nervozni, to nam vyhovuje. Price musi chytat min. jako Halak :-)
Ja sleduju http://www.stopstream.tv/ch4.html dobra kvalita, neseka se. Veetle co chvili bloknou...
 
15.04.2011 01:18 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:linků je X http://www.myp2pforum.eu/threads/54978-NHL-Today!-April-14th-2011-Stanley-Cup-Playoffs
 
15.04.2011 01:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarGionta a je to 1:0 :-D Jedééééém!
 
15.04.2011 01:10 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarplz link
 
Avatarpome na ne !!! GO HABS GO
 
14.04.2011 23:23 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarChlapi, šlo by sem po každé třetině trošku hodit jaká byla hra a jaký je skore? Ráno mám cellkem důležitý věci ve škole a nemůžu to vidět. Budu jen v noci po hodinách vstávat a dívat se jak to vypadá, přes mobil..
A neb pokud by šlo "Online report" jak při zápasu s WILDs.. Díky i za ty 3 komenty než skončí zápas :)
 
AvatarAch jo, tak jsem se těšil na play-off na Nova sport na plazmě. A oni tam daj Philu proti Buffalu, kde není ani jeden čech, kdo tam dělá dramaturgii ?
 
14.04.2011 20:22 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:cálnul jsem jednorázově cash na základní část, další chechtáky chce ESPN na play-off, uvidíme po 1.kolesmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mně skončil přístup na základní část, tak jsem to teď obnovil na měsíc a dělím se o to s tím fandou Vancouveru, s kterým se časové nesejdeme, takže je to v pohodě... Navíc, jak jsem psal, všechny první čtyři zápasy běží na satelitní ESPN America.
 
14.04.2011 20:03 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jak to vždyt jsi si platil celej rok ne?? Já to platim měsíčně a strhává se mi to i přes play off
 
14.04.2011 18:36 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj taky se přimlouvám, jakýkoliv dobrodinec to prosím sem házejte, ESPN mi už skončilosmajlik
 
14.04.2011 17:51 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarDoufám že bude kvalitní link jako byly loňské PO.
 
AvatarJsem na dnešek strašně moc zvědavý, protože nám to jasně ukáže, jak by se mohla celá série vyvíjet. Hlavně, ať zase nedostaneme nějaký "klepec", to bych asi musel chodit kanálama...smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík