Pleky v offline rozhovoru: Lapierre odešel na vlastní žádost

18.08.2011, 15:20 | Zajímavosti |  Monika Gordíková
 

Jen pár dní před odletem do Kanady usedl Tomáš Plekanec k počítači a odpověděl na otázky, které dostal v rámci offline rozhovoru pořádaného exkluzivně pro čtenáře našeho webu. Přečtěte si jeho odpovědi na dotazy čistě hokejové i dotazy z trochu jiného soudku. Vězte, že se zase dozvíte něco úplně nového. Něco vás možná i dost překvapí.

Šanci položit otázku hvězdě světového hokeje využilo hodně z vás. Mnohdy nápadité dotazy dostávaly zajímavé odpovědi. Po přečtení následujících řádků už budete vědět, kdo je absolutně největším manekýnem v kabině Habs nebo se nám dostane objasnění v případu odchodu Maxe Lapierra do Anaheimu.

Ještě před tou nejdůležitější částí tohoto článku, tedy před Tomášovými odpověďmi, musím napsat jednu informaci týkající se blízké budoucnosti českého hokejového reprezentanta. Tomáš Plekanec zamíří každým dnem zpět do Kanady. Už od příštího týdne se bude na novou sezonu připravovat v Montrealu pod dozorem klubových zaměstnanců. A teď už ty otázky a odpovědi...

Co pro tebe znamená hrát za Montreal Canadiens, jakožto za tým s největší historií?
Skvělá zkušenost. Těžko se na to dá napsat něco zajímavějšího. To se musí zažít, nedá se to napsat ve dvou řádcích v odpovědi. Ale kdo to nezažije, těžko pochopi, co znamená hrát za Canadiens.

Jak tě v Montrealu berou jako Čecha?
Berou mne jako hráče. Podle národnosti se to bere spíš na začátku, když ten hráč přijde jako nový a každý se ptá kdo to je, nebo odkud je. Ale když je jednou přesvědčíte, že máte výkonnost, tak už se nějaký velký národnostní otázky neřeší.

Chtěl bys hrát v Montrealu celou kariéru?
V dnešní době je to skoro nemožné, ale uvidíme. Mne by se to hodně zamlouvalo, samozřejmě. :-)

Co říkáš na nenabídnutí smlouvy Wisniewskimu?
Celkem logické vyústění situace při nabídce smlouvy pro Markova a potřebám v útoku (Cole). Ale Wisniewski byl výborný bek s rozehrávkou a střelou v přesilovce, ale Markov nejspíš dostal přednost. Doufejme, že mu vydrží zdraví.

Překvapilo tě neprodloužení smlouvy s Pyatem a Pouliotem?
Trochu mě překvapilo neprodloužení u Pyatta. Myslel jsem, že je celkem oblíbený hráč vedeni a navíc si myslím, že to byl hráč, který chtěl udělat pro tým maximum a byl platný při oslabeni.

Je možné někde sehnat lístky do Bell Centre levněji? Lístky na jednotlivé zápasy, co jsem koukal na netu, jsou za přemrštěný peníze i na "horší" místa. Chápu, že v Montrealu nejsou problémy s diváky, a každý si koupí permanentku, ale aby jeden lístek na zápas stál jako skoro čtvrtina permanentky, která je na 41 zápasů, to mi přijde síla.
To vůbec netuším, ale myslím si, že nedá. Maximálně pokud mate nervy a počkáte do poslední minuty a koupíte to od překupníků na ulici třeba minutu před začátkem zápasu. To si myslím, že už ty ceny klesají na minimum :-), otázka je, jestli vůbec něco do poslední minuty u překupníků zbývá, nevím, nezkoušel jsem. :-)

Jak je to s přístupem na tréninky, jsou veřejnosti přístupné a je možné se po tréninku dostat za hráči pro podpis či prohození pár slov?
Tréninky jsou většinou přístupné pro veřejnost v tréninkové hale. Nepouštějí přímo k ledu za plexisklo, ale všichni fanoušci jsou za sklem v horním vestibulu tréninkového centra.

Jak se těšíš na novou sezonu a co od ní očekáváš z osobního a hlavně týmového hlediska?
Těším se hodně! Jako každou sezonu samozřejmě. A co očekávám? Do každé sezony jdeme s cílem vyhrát Stanley Cup.

Dokáže tě někdy na tréninku rozhodit Subban, jako v zápasech hráče soupeře, nebo na tohle jsou v týmu jiní specialisti? (jako býval Lapierre)
Rozhodit asi není správný slovo, ale dokáže mě naštvat spoluhráč, který tréninku opakovaně nedává to, co by mel dávat ve prospěch mužstva a samotného tréninku. Pokud to nedělá pro sebe, je to každého problém, ale když to ovlivňuje kvalitu tréninku tymu, tak to není správný.

Když jsme u toho Lapierra, proč myslíš, že byl vyměněn?
Byl vyměněný na vlastní žádost. Necítil důvěru trenéra a údajně potřeboval změnu prostředí.

Jak hodnotíš přestupovou politiku Canadiens tohoto léta?
Získali jsme přesně to, co jsme potřebovali. Takže věřím, že jsme zase o krok silnější ke Stanley Cupu. :-)

Kdo je podle tebe nejpopulárnější hráčem Canadiens mezi fanoušky v Montrealu?
Řekl bych, že trojice Price, Cammalleri a Subban.

Kdo je z týmu největší manekýn?
Italiano Cammalleri :-)

Jsou někteří hokejisté schopni utratit všechno, co vydělají?
To vůbec netuším, nebavím se s ostatními spoluhráči o jejich útratách :-), ale určitě je spousta kluků, kteří mají různé zajímavé koníčky a potřeby a s tím samozřejmě souvisí i jejich finanční výdaje :-).

Sleduješ letní přesuny v lize? Který tým podle tebe dobře posílil?
Přesuny v lize samozřejmě sleduju, ale takhle z hlavy si nepamatuju, který tým posílil nejvíc, ale tuším, že docela posílilo Buffalo, z ostatních si nejsem jisty.

Překvapil tě Brad Richards, když si vybral Rangers?
Nepřekvapil. Ke Gáborikovi by mohl hodně dobře zapadnout a bude to hodně nebezpečná dvojice. A volni hráči většinou rádi chodí do New Yorku, takže moc nepřekvapil.

Jak často za tebou do Kanady létají rodiče?
Vždycky jednou za sezonu, podle možností a chuti.

foto: Míra Vyskočil :-)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky moc! smajlik
 
19.08.2011 14:46 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:My bychom si nedovolili ty tvoje nevybrat smajlik
 
19.08.2011 12:03 | reagovat
kalous | kalous71@centrum.cz
Reakce na příspěvek:super článek. Díky za něj a jen tak dál :)
 
AvatarNevím, kdo ty otázky vybíral, ale díky za to, že jste vybrali i moje, jsou to ty první tři. Díky, moc zajímavé čtení. Jen tak dál!
 
AvatarReakce na příspěvek:Protože na to má Luckusmajlik Ta odpověď na Wisniewskiho je taková docela zaobalená se mi zdá, nějaké peprnosti v ní chybísmajlik
 
AvatarTo jsem fotil já? To ani nevím...smajlik. Docela mě zaujalo, že ještě nezkusil koupi lístku na ulici na poslední chvíli - proč smajlik ?
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík