7. přípravný zápas: Z Bell Centre je úrodné pole pro soupeře

30.09.2011, 15:00 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Hrůzná série pokračuje. Hokejisté Montrealu za sebou mají předposlední přípravný zápas zároveň poslední předsezonní duel před publikem v Bell Centre. Diváci ale spokojení rozhodně neodcházeli, protože parta kolem Briana Gionta podlehla Tampě 0:4. Za Lightning se dvakrát prosadil hvězdný Steven Stamkos a stejný počet branek vstřelil nadějný mladík Brett Connolly.

Z Bell Centre se stala nervózní stodola, napsal jeden ze zámořských novinářů a má svatou pravdu. Fanoušci Habs nemohou být i přes mohutné uklidňování v klidu. Oči viděly své, viděly něco, co rozhodně nemůže potěšit. Začal to Steven Stamkos ve 4. minutě, kdy poprvé vyzrál na Petera Budaje. Ve 12. minutě své představení zopakoval. Montreal snad ani nevzdoroval, nehrál dobře. Ve druhé periodě pokořil celkem marného Budaje poprvé Brett Connolly a stejný hráč se zapsal na listinu střelců ještě minutu před koncem základní hrací doby díky brance v přesilovce. Třetí třetina byla vůbec jedna velká katastrofa, tým z Mekky hokeje vyprodukoval jen dvě střely.

Velkým rozdílem byli v noci na dnešek gólmani. Dwayne Roloson, jenž loni touto dobou bojoval o práci na Long Islandu, na Floridě ožil. Příští měsíc tenhle matador oslaví dvaačtyřicáté narozeniny, ale včera chytal jako mladík. Lapil všech čtyřiadvacet střel Canadiens. Na druhé straně kluziště bojoval Peter Budaj. Se sebou, s pukem. „Neudělal vůbec žádný dojem, rozhodně neoslnil," napsal deník Montreal Gazette, ačkoli slovenský rodák chytil devětadvacet střel. Nezbývá, než se modlit, aby se Budaj se začátkem nového ročníku probral z letargie.

Letenku do Vancouveru si pravděpodobně může obstarat Brendan Gallagher. Mladík začal zápas v jednom útoku se Scottem Gomezem a Maxem Paciorettym, ovšem na konci první třetiny ho tam vystřídal Brian Gionta. Devatenáctiletý Gallagher byl silný na puku a odvážil se střílet na branku, ale potřeboval by zaznamenávat také nějaké body. Dosud trenér Martin chlácholil, že je skvělý, teď mu ale asi dojde trpělivost.

„Wow, v tom zápasu jsem na ledě měl mnohem méně místa," řekl Gallagher po střetnutí, v němž procitl v realitu. NHL není žádná sranda. Oba týmy už nasadily skoro své NHLlajny a Gallagher poznal, že tempo je úplně někde jinde. V sobotu odpoledne nejspíše zamíří ke svému juniorskému celku - Vancouveru Giants.

Přesilovky? Katastrofa. Montreal měl v první třetině možnost hrát téměř dvě minuty pět na tři. Za tu dobu Habs čtyřikrát vystřelili na bezpečně střeženého Rolosona a nedokázali ho překonat. Celkem Montreal hrál tři přesilovky. Přede dvěma dny trenér Jacques Martin říkal, že jeho tým ještě potřebuje doladit přesilovkou formace, že bude hodně znát absence Andreje Markova. Podle včerejška to vypadá, že Canadiens nemají ještě ani ingredience k receptu na vstřelení přesilovkou branky.

Campoli spokojený, Gorges málem znovu zraněný

První zápas v dresu Montrealu prožil obránce Chris Campoli. Strávil ho po boku Joshe Gorgese. „Cítil jsem se dobře. Je to škoda, že jsme nehráli jako tým, ale to přijde," řekl Campoli. Josh Gorges si nového parťáka pochvaloval. „Hrálo se mi s ním dobře. Skvěle bruslí," řekl Gorges. Ten si prožil těžký okamžik na začátku třetí třetiny, kdy se srazil s Ryanem Shannonem a těžce dopadl na led. „Moje první myšlenka byla: prosím, hlavně ať to nic není. Pro kolena to nebylo jednoduché, ale vydržela to." Gorges však na své nedávno operované noze bude prý mít bandáž.

Děsivý je celkový pohled na statistiky z přípravných zápasů. Jedna výhra a šest proher, tedy zatím. Habs svým soupeřům nastříleli čtrnáct branek a celkem jednou tolik jich inkasovali. V domácím prostředí se Montrealu vůbec nedaří, prohrál tam všech pět odehraných duelů. Doposud se mu podařilo zvítězit jen minulý týden na ledě Ottawy.

foto: Marie-France Coallier/ THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
03.10.2011 14:11 | reagovat
zajímavé zápasy | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
01.10.2011 13:02 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPříprava nám moc radosti nedělá, ale co na tom. Rozhoduje až ostrá sezona. Tady je měsíc staré video s Habs. Nejlepší za hodně dlouho dobu co jsem viděl. Enjoy it!smajlik

http://www.youtube.com/watch?v=mhpoKf27NbM&feature=related
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík