No comment...

30.12.2013, 09:03 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Ani nie 24 hodín mali hráči Montrealu na oddych po náročnom stretnutí s Tampou Bay, pretože už nasledujúci deň ich čakal duel proti nevyspytateľnej Floride. Obidva celky hrali v sobotu, Habs zvíťazili nad Lightning 2:1 po samostatných nájazdoch a Panthers podľahli doma Red Wings 3:4. George Parros aj Douglas Murray budú dnes opäť mimo hru. V bránke nastúpi pre zmenu montrealská dvojka Peter Budaj. Čo sa týka zloženia útokov, kouč Michel Therrien vyslal do zápasu takmer identickú zostavu ako proti Bolts:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Bourque - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Briere
Moen - White - Prust

Gorges - Subban
Markov - Jemelin
Bouillon - Diaz

Zápas sa začal vo svižnom tempe, predovšetkým domáci celok bol počas úvodných dvoch minút ofenzívne aktívnejší. Habs sa dostali k slovu v priebehu štvrtej minúty, keď Clemmensenovi znepríjemnil život Plekancov útok. Skúsený gólman však obstál. Na opačnej strane si podobne úspešne počínal Peťo Budaj po strele jedného z obrancov Panthers. Aktivita domácich priniesla v siedmej minúte svoj výsledok, keď po peknej prihrávke Tomáša Fleischmanna poslal Floridu do vedenia obranca Dmitry Kulikov. Canadiens boli skoro neškodní, za spomenutie stojí akurát pokus Brandona Prusta z jedenástej minúty. Jeho strela však tesne minula Clemmensenovu bránku. Potom sa predviedli aj páni rozhodcovia, keď neuznali gól Briana Giontu z dôvodu, údajnej hry s vysokou hokejkou. Po prvej tretine viedli Panthers 1:0.

V dvadsiatej tretej minúte sa podarilo Montrealu vyrovnať zásluhou gólu aktívne hrajúceho Brandona Prusta. Dlho však nerozhodný stav neplatil, pretože už v dvadsiatej piatej minúte navrátil domácim vedenie obranca Brian Campbell, ktorý aj s poriadnou dávkou šťastia prekonal Budaja. Canadiens hrali akoby totálne bez záujmu, nevedeli založiť prakticky ani jednu súvislú akciu. Aktívny boli hlavne hráči Floridy, našťastie Peťo pochytal zopár nebezpečných striel súpera v tejto časti hry. V tridsiatej piatej minúte bol však aj gólman Habs krátky na strelu obrancu Toma Gilberta, ktorú tesne pred ním tečoval mladík Aleksander Barkov. Druhá tretina bola len pokračovaním montrealského trápenia a zodpovedal tomu aj výsledok po štyridsiatich minútach 3:1 z pohľadu Panthers.

V štyridsiatej ôsmej minúte sa síce Habs tešili z gólu, ktorý vsietil Danny Briere, lenže rozhodcovia mali odlišný názor a presný zásah nám opäť neuznali. Čo už, „keď sa raz darí, tak sa darí." Po tomto momente bol celý duel rozhodnutý a už sa viacmennej iba dohrávalo. Canadiens to vzdali na plnej čiare a na konečných 4:1 z pohľadu domácich upravil do prázdnej bránky, pár sekúnd pred koncom zápasu útočník Sean Bergenheim.

Z pohľadu Montrealu je dosť ťažké hodnotiť výkon, pretože nie som si istý či vôbec nejaký výkon podali. To bol doslova hnus čo predvádzali! Chápem určitým faktorom tu mohol byť aj sobotný duel s Tampou, ale domáci hrali tiež druhý deň po sebe. Neschopnosť založiť jednu súvislú akciu, to je úbohé. Ľutujem tých fanúšikov Habs, ktorí vstali večer a dívali sa na tú hrôzu. Ostáva mi len konštatovať, že nič s tým nenarobíme, ide sa ďalej. Najbližšie sa Canadiens predstavia v utorok proti Caroline Hurricanes.

Hviezdy zápasu:
1. Aleksander Barkov 1 + 0
2. Scott Clemmensen 21/22
3. Tom Gilbert 0 + 2

foto: Jeffrey R. Sanzare/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJak říkáte, sedm mega bekovi s kolísavou formou je cesta do pekel, své o tom mohou říkat Pens.
Ale my s naším Jemelinem na tom nejsme o moc líp, příští rok s jeho novou smlouvou musí hrát o level líp a zatím tomu nic nenasvědčuje.

Jinak co zítra report mě tak napadlo, kdo bude poslušně doma? Já budu jaksi mimo hokejové dění příští noc smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, včera jsem to zaslechl při tom hokeji s Carolinou - co na to říct? Zbláznili se úplně, ale mně to tedy vůbec nevadí...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:To budou mít teda kauf... Emelin je opravdu otřesný, ale přitom první dva, tři zápasy po zranění se mi velmi líbil a hrál dobře. Teď je pomalý, neumí rozehrát a ještě ho obere i popelnice. Bohužel nám včera chyběl elán do hry a když už se radujeme, tak nám to trubky v pruhovaných dresech nesmyslně zhatí... No nic, musíme to napravit v Carolině...
 
AvatarCelkem výstižný nadpis článku. Člověk by řekl, že v tak krátké době se Habs s výkonu poučí a konečně proti Floridě něco zahrají a oni předvedou tohle.
Strašně bych si přál určitě hráče, místo Gia do top six třeba Okposo nebo Glencross. Nebo kdyby se k Plekymu přesunul Bournival a pak do bottom six Otta nebo Kopeckého. V beku bych se nebál využít naší dvojici mladých beků z farmy na místo Murrayho a Markova zkusit nějak šikovně trejdnout, třeba za Okposa. Ale k tomu nedojde.
Mimochodem Leafs jsou blízko podpisu Phaneufa za 49 mega na sedm let smajlik smajlik smajlik
 
AvatarJá víc lituju ty fanoušky Habs, a že jich bylo tradičně hodně, kteří se na Floridu jako každoročně přijeli podívat na své "miláčky", vytvořili téměř domácí prostředí a pak museli sledovat tuhle hrůzu... Pořád tak nějak nemůžu pochopit tu hru absolutně bez zájmu a obrovské chyby v obraně, hlavně tedy u ruské dvojky, protože to byla fakt "paráda" - Jemelin je tak poloviční, co loni a to kdo ví, jestli...
S tímhle vyhoříme i v Raleigh, Carolina třeba včera v Torontu nehrála vůbec špatně, i když nakonec prohrála.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík