Ako hlboko ešte Montreal dokáže klesnúť?

23.12.2011, 15:35 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens podľahli v stredajšom súboji na ľade Chicaga tamojším Blackhawks jednoznačne 1:5 a svoju šnúru prehier tak „natiahli" už na štyri zápasy bez bodu. Hráči Montrealu nad touto porážkou premýšľať dlho nemohli, pretože o zhruba dvadsaťštyri hodín neskôr čakal Canadiens ďalší zápas. Posledným súperom Habs pred Vianocami bol tím Winnipeg Jets. Frustrácia v kabíne Montrealu je nepopierateľná a jediným účinným „liekom" by bola nejaká tá výhra. Zopakujú Habs dnes proti Winnipegu svoj výkon z prvého vzájomného stretnutia týchto tímov? V októbri vyhrali Canadiens nad Jets hladko 5:1 a nebolo by zlé keby niečo podobné predviedli aj dnes večer. No uvidíme... Do bránky Montrealu sa po jednozápasovej pauze vráti v dnešnom stretnutí Carey Price. Oproti včerajšiemu zápasu nenastali v zostave Montrealu ešte dve zmeny. Larsa Ellera a P.K. Subbana nahradili na ich postoch Yannick Weber a Alexei Emelin.

Cammalleri - Plekanec - Moen
Pacioretty - Desharnais - Cole
Kostitsyn - Eller - Leblanc
Darche - Nokelainen - Weber

Georges - Emelin
Gill - Campoli
Kaberle - Diaz

V úvodných minútach zápasu sa hral útočný hokej a nechýbali ani šance. Domáci obranca Mark Stuart nebezpečnou strelou ohrozil Careyho Pricea. Na opačnej strane zase z dobrej pozície strieľal montrealský útočník Andrei Kostitsyn. V čase 02:43 putoval za hru so zdvihnutou hokejkou na štyri minúty na trestnú lavicu obranca Habs Hal Gill a Winnipeg mal k dispozícii prvú presilovú hru v zápase. Už po niekoľkých sekundách ponúknutú príležitosť hráči Jets zužitkovali, keď Pricea prekonal domáci foward Blake Wheeler. V polovici prvej tretiny si hráči Canadiens dokázali vytvoriť tlak na bránku Winnipegu, lenže Ondreja Pavelca sa im nepodarilo prekonať. V čase 13:13 zvyšoval na rozdiel dvoch gólov po presnej prihrávke od Nika Antropova foward Winnipegu Tanner Glass. V závere tretiny útočník Montrealu Tomáš Plekanec strieľal z dobrej pozície po prihrávke od spoluhráča Mikea Cammalleriho, lenže jeho strela tesne minula Pavelcovu bránku. Po prvej tretine bol stav 2:0 pre Jets.

Do druhej tretiny vstúpili Habs absolútne zle. Už po pár sekundách hry inkasovali tretí gól z hokejky Blakea Wheelera. V čase 01:47 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu domáci „obor" Dustin Byfuglien a Canadiens mali možnosť svojej prvej presilovej hry. Hráči Montrealu si síce vytvorili počas tejto presilovky zopár dobrých šancí, ale to bolo asi tak všetko. Ďalšiu presilovku si Habs zahrali po tom ako domáci útočník Chris Thorburn škaredo fauloval obrancu Montrealu Alexeia Emelina. Úbohosť hry Canadiens sa zdá nemá hraníc, keď Habs nedokázali využiť ani štvorminútovú presilovku. V čase 18:49 putoval za držanie na trestnú lavicu ďalší hráč Winnipegu, konkrétne Tobias Enstrom. Po štyridsiatich minútach hry platil stav 3:0 pre Jets.

Tretiu tretinu odštartovali Habs pokračujúcou presilovou hrou z konca druhej dvadsaťminútovky. Lenže ako obvykle Canadiens početnú výhodu nevyužili. Do úniku sa po peknej prihrávke od Hala Gilla dostal útočník Montrealu Andrei Kostitsyn. Avšak tesne pred bránkou mu puk z hokejky „vypichol" jeden z obrancov Jets. V čase Habs prehrávali už 4:0, keď Careyho Pricea prekonal foward Winnipegu Tim Stapleton. No žiadne vianočné prekvapenie sa nekonalo a Montreal opäť zaslúžene prehral.

Jets vrátili Montrealu októbrovú porážku aj s úrokami. Po vianočnej prestávke sa Canadiens vrátia do zápasového kolotoča NHL dvadsiatehosiedmeho decembra kedy ich čaká duel na ľade Ottawy Senators.

Hviezdy zápasu:
1. Blake Wheeler 2 + 1
2. Ondrej Pavelec 27/27
3. Tanner Glass 1 + 0

foto: REUTERS/Fred Greenslade

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
26.12.2011 12:37 | reagovat
a | vopaa@centrum.cz
fantastické zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
23.12.2011 21:34 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jo tenhle zápas má celý v HD kvalitě smajlik Vlastně celou tuto sérii smajlik smajlik Je hezké se ohlédnout. Bohužel realita je teď jiná...
 
23.12.2011 21:04 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarVideo pro ty, kdo by si rádi zavzpomínali na úspěšnější nedávné Habs:

http://www.youtube.com/watch?v=TtOZvZTgjf4&list=PLF79DDE113EB7E04A&index=32&feature=plpp_video
 
AvatarCo dodat, vše již bylo řečeno. Snad jen, že jsem měl strach se podívat na tabulku. A strach byl oprávněný. Bodově to až taková tragédie není, byť na osmé místo ztrácíme "jen" pět bodů, ale horší je, že máme odehráno jasně nejvíc zápasů, takže až se počet zápasů srovná, tak se budeme ještě hodně divit a kdysi na spodku tabulky nedotknutelní Isles naá mohou přeletět jako nic... Opravdová krize Habs letos zasáhla jak nejvíc mohla.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 05.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík