Počkej, na led už nechoď, slyšel Cammalleri a odjel na hotel

13.01.2012, 14:32 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Proříznutá pusa se vůbec nevyplatila útočníkovi Mikeovi Cammallerimu, ačkoli to vedení Habs odmítá. Když nastupoval v Bostonu do třetí třetiny, v tunelu před hrací plochou ho zastavil jeden z pracovníků Canadiens a oznámil mu, že byl právě vyměněn. Hráč, kterému se v této sezoně absolutně nedaří, zamířil ve své kariéře znovu do Calgary. Spolu s ním se do Alberty vydal i Karri Ramo, mladý gólman. Jako bonus byla přibalena 5. volba draftu 2012. Do Montrealu putuje útočník Rene Bourque, Patrick Holland a 2. volba na draftu 2013.

Divákům u přenosu se tomu snad ani nechtělo věřit, když komentátoři začali mluvit o tom, že Mike Cammalleri právě skončil v organizaci Canadiens. Pak se jen chvíli čekalo na to, kam Cammalleri přestěhuje svoje skříně. Spoluhráči v kabině tomu také nechtěli uvěřit. Oni šli do třetí třetiny, kdežto Cammalleri se v tunelu otočil, šel do šatny na rozhovor s Pierrem Gauthierem a pak se osprchoval, převléknul a odešel si chytnout taxi, které ho odvezlo do hotelu.

„Nikdo z nás neznal žádné detaily. Jen jsme prostě Mikea neviděli na střídačce. Kluci se soustředili na hru ve třetí třetině," řekl trenér Randy Cunneyworth. Nikdo pořádně nevěděl, co s Cammallerim bude. Chřadnoucí forvard doplatil na hrůznou formu a hlavně prořízlou pusu, když Has nazval týmem loserů a stěžoval si na úbytek času stráveného na ledě. „Vedle pana Cammalleriho putují do Calgary také právě na gólmana Rama, který nyní chytá v Evropě, a pátá volba na letošním draftu," začal na tiskové konferenci vysvětlovat Pierre Gauthier.

Hlavním bodem výměny z druhé strany je útočník René Bourque, který hraje levé křídlo, pobírá plat 3,3 milionu dolarů a smlouvu má až do roku 2016. „Vedle něj také velmi dobrou naději jménem Patrick Holland, který hraje centra, a druhou volbu na draftu v roce 2013," pokračoval Gauthier. „Bylo to těžké, protože jste musel vytáhnout hráče po dvou třetinách velmi vyrovnané hry. Ale nestalo se to ve světě hokeje poprvé a byla to správná věc pro obě strany."

„Cítili jsme, že pokud chceme s naší situací něco udělat, musíme být lepší v útoku. Musíme dávat víc branek. Potřebujeme skórovat z dorážek. To je důvod, proč byl pro nás Bourque atraktivní." Bourque si nyní odpykává pětizápasový trest za úder do hlavy Nicklase Bäckströma, bude k dispozici v neděli pro utkání s Rangers. Před odchodem z tiskové konference Gauthier vyvrátil, že by za odchodem Cammalleriho stály jeho poznámky.

„Jeho komentáře s tím neměly vůbec nic společného. Vysvětlil jsem mu situaci a to, co se snažíme udělat s týmem. Nikdy po mně nežádal trejd. Na tomhle týmu mu hodně záleželo," uzavřel Gauthier, jenže vysvětlil to špatně, protože ne Cammalleri měl žádat trejd, nýbrž on se jistě rád zbavil hráče, který už hodně dlouhou dobu podle nespočtu serverů nahlodával vztahy v kabině a v poslední době byl totálně odizolovaný od ostatních.

Trochu legrační je, že hráči Habs si před odjezdem na utkání s Bostonem sbalili věci a v hotelu se odhlásili, protože hned po utkání měli odjet na letiště a zamířit do Montrealu. S Cammallerim už tam tedy nikdo nepočítal, vlastně s nikým z týmu. Naštěstí pro něj byl volný pokoj a mohl tam v klidu počkat na další instrukce. Taky mohl sedět jen na židli ve vstupní hale.

Ironií osudu je, že jen pár hodin před touto situací devětadvacetiletý útočník říkal pro jedny noviny, že on i jeho rodiny to v Montrealu milují, že právě dostavěli dům a chystají se do něj v nejbližší době nastěhovat. Teď už k němu může postavit jen ceduli „for sale". Nadšen jistě nebude právě kvůli své ženě, protože ta mu teprve nedávno přivedla na svět prvního potomka. Stěhování tak přichází v pořádně nevhodnou dobu. Ale takových nevhodných stěhovaček může zažít více hráčů v následujících týdnech.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, to by hodně chtělo.
 
14.01.2012 13:54 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj tohoto přerostlýho blba.
 
14.01.2012 10:11 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Myslíš Cháru?? smajlik smajlik smajlik Tomu už nic nepomůže smajlik smajlik smajlik smajlik
 
14.01.2012 02:44 | reagovat
a | vopaa@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
14.01.2012 00:54 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý opak Subbana. Ten je bohužel schopný svou pumou trefit plexi i kdyby stál 10cm před brankovou čárou :-(
 
14.01.2012 00:51 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Taky doufám,že někdo seřeže to kopyto slovenské aby se mu rozbřesklo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem to říkal. Náš nejlepší PP střelec. Má 4 góly, z toho 3 z PP určitě, ne li všechny. Gill ven a Weber napevno do sestavy
 
AvatarReakce na příspěvek:No my se "hádáme" tak, že vlastně spolu nakonec souhlasíme smajlik
Souhlas, Shanahan v tom pořádek úplně nemá. Mě třeba doslova nasralo, že Fistic dal jasný loket Weberovi, který z toho měl otřes mozku a z toho nebylo nic. Určitě jsi to viděl, video se mi nechce hledat. To měla být stopka. Ale toto byl určitě faul loktem, boarding, hrubost nebo jak to sudí rozhodl a taky to Subban dostal. Ale na disciplinárku to nebylo určitě. Nikdo nechce, aby hráči byli za každou blbost stopováni, to by se pak nehitovalo. Mě jde jen o to, že já jsem pro rozlišovat hovadiny, jako toto, a vážné fauly na hlavu, kde je v ohrožení hráčovo zdraví.
PK je mladý nevybouřenec. Nepřipadá, že by se schovával, spíš jde do všeho až moc hrr. Proti Bostonu jak tam ležel a kryl si hlavu se ani nedivím, když mu kolem hlavy jezdilo x páru bruslí. Souhlas, až se uklidní, tak to bude top bek NHL.
Neboj, nic si zlého si nemyslím. Bavíme se v pohodě. Diskuze a výměna názorů na úrovni je vždy fajn.
 
AvatarJinak ještě jednu poznámku k zápasu - zase bylo jasně vidět, že jediný nebezpečný střelec z našich obránců je jednoznačně Weber! Vždycky jsem to říkal, on má hodně dobrou střelu a hlavně dokáže trefit branku - proto vůbec nechápu, že pořád sedí, natož pak, že by měl být vyměněný...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pod to se jednoznačně podepisuju - faul to byl jasný, 2 minuty oprávněný a k projednání to možná taky je! Což automaticky neznamená, že by měl Subban dostat stopku...
 
13.01.2012 23:25 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nebudu posuzovat jak byl vážný ten faul. Protože jak jsem psal je v tom guláš. Ale faul to prostě byl. A všechny útoky na hlavu by se trestat měli.Koukni kolik je otřesů mozku.Subban není svatoušek. Přesně věděl co dělá. A nejhorší je že pak uteče nebo se válí na zemi. A nebo a to už jsem taky postřehl utíká za rozhodčího. Ale on ho jednou někdo seřeže aby se mu rozblesklo. Talent to je neskutečný a je to budoucnost. Ale v tej makovici si to musí srovnat!!! A pak to bude elitní bek NHL smajlik Jinak aby sis nemyslel, že se stebou hádám pořád naschvál prostě jen můj názor smajlik smajlik Všechno dobrý smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Řeknu to vám oběma jasně. To chceš trestat každý hit, který jde na hráčovi na hlavu, viditelně neúmyslně (PK neměl stabilitu, tak to rovnal rukama), když je hitovaný hráč skloněný? Krejčí byl dole a PK vzpřímený, tak mu to logicky šlo na hlavu, ale nemyslím si, že nějak drasticky. Takových zákroků už letos bylo i na naše hráče, třeba na Campoliho ze začátku sezóny, nebo v preseason, teď nevím. Nebo jak Cole údajně sejmul Larssona do hlavy. Nemůžeš přece suspendovat hráče za každou blbost?!
Samozřejmě, pokud to je očividně agresivní faul na hlavu, třeba co udělal Borque nebo Pacci na Letanga, to je jasné, to se má trestat, ale tohle?
 
AvatarReakce na příspěvek:naprosto souhlasim. kdyby takovou ránu do obličeje inkasoval někdo z Habs, tamten vyfasoval pouze 2 min. jako Subban, tak bychom asi hodně nadávali. A ještě by někdo z Habs dostal 2 2 min za hrubost, když ho vlastně bránil, tak bych asi vylítla z kůže.
 
13.01.2012 21:11 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Už jsem myslel, že to nenapíšeš a taky si myslíš že to bylo čisté. Jako kluci sundejte si kurna už ty montrealské brýle a koukejte být objektivní. To byla prasečina. Ten loket byl vysoko jako svině. Věc druhá je, že byli horší zákroky a nebyli potrestané, ale to je bordel Shanahana. Jednoznačný faul bez debat. Nikde se ani nepíše nic jiného, jen tady...
 
13.01.2012 20:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak!!! Už ma fakt nebaví všade na internete čítať správy a komenty o tom ako týmto trejdom získalo Calgary. Habs podľa mňa dosiahli viac! V prvom rade odľahčili rozpočet o približne 3 milióny USD čo veľmi potrebovali, získali sľubného prospekta, dobrý výber v drafe a Bourque síce nie je sniper ako Cammalleri ale je to hráč ktorý si dokáže vytvoriť priestor pred bránkou či vytvárať príležitosti pre spoluhráčov a takého hráča podľa mňa Habs potrebujú. No v Calgary sa Cammalleri pravdepodobne chytí, ale nepredbiehajme! Čo keď to bude presne naopak. Spomeňte si napríklad na trejd Dustina Pennera z Edmontonu do L.A. Postupom času sa ukázalo, že nakoniec viac získali Oilers a to médiá vtedy písali, že akú skvelú akvizíciu získali do L.A. A Ramo no u Habs by Ramo nedostal pristor ani za "100 rokov" tak načo držať hráča ktorého defacto nemáme. smajlik
 
Avatarhosi v tomto trejdu nejde o to aby rene nahradil camaleriho, taky dobry ani nie je,
prvoradym cielom bylo odlahcit rozpocet.

ako bonus mame prospecta ktory ma na nhl na pjekne 2kolo
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jo, taky dobrý, nicméně pořád je to minulost a nic to neznamená - letos má statistiky podobné jako Cammy, jen nastřílel víc gólů (zase má míň bodů...). Takže se můžeme jen modlit, aby mu tahle změna k nám prospěla a dobře zapadl do sestavy.
 
13.01.2012 18:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jak by řekl Piere,"je libo video z loňské sezony Mr. Vyskočil?":) http://www.youtube.com/watch?v=_wZryzeRzIM
 
AvatarReakce na příspěvek:I kdyby si Cammy vzpomněl na dávnou formu a dal tam třeba 50 gólu, tak co to bude znamenat pro nás? Nic. U nás už neměl budoucnost, hrál kulové a jeho poslední utkání je toho důkazem. My se musíme soustředit na svou posilu a já věřím, že nám pomůže mnohem víc než Cammy. Navíc Cammyho místo zalepil Cole a Pacci, silného hráce krom Moena nemáme.
Trejd Gomeze? Beru všemi deseti, ale moc tomu nevěřím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hezký video, škoda jen, že je to z předminulé sezóny, protože to bychom vybrali u Cammalleriho taky hodně povedené okamžiky - jen by tam nebyly ty tvrdé souboje a bitky...smajlik
 
Podle mě až čas ukáže, kdo na tomhle trejdu vydělal. Podle ohlasů na fóru nhl.com to bude mít několik aspektů. Teda, pokud se Cammy u Flames chytí a vzpomene si na svoje poslední angažmá, budou vítězi Flames, pokud ne,k čemuž se přiklání docela dost lidí,víc vydělají Habs.Už jenom na výšce smlouvy a pozici draftu. Holland může jenom překvapit. I když práce s prospekty není u Habs ne kdovíjaký úrovni. Mimochodem, dalším hodně skloňovaným jménem mezi fans za velkou louží,jako další adept na výměnu je Gomez. Akorát stejně jako tady u nás, málokdo věří, že by se mezi ostatními GM našel nějakej blázen, co by ho vzal.
 
AvatarReakce na příspěvek:Čisté to nebylo ani náhodou! Hit by to byl ukázkový, hodně podobný tomu na Marchanda, ale byl tam jeden diametrální rozdíl - loket dost vysoko, kterým vzal Krejčího do obličeje. Myslím si, že minimálně projednávat se to bude.
 
13.01.2012 16:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:já taky spíš spokojený, Bourque se mi vždycky líbil. Je to podobný typ hráče jako Cole, ale pro mě je ještě o stupínek lepší. Hraje skvěle při oslabení, velice solidní na nájezdy. Neviděl bych ho zas tak v před brankovém prostoru, ale jeho tah na bránu a střela je velice solidní!

http://www.youtube.com/watch?v=CarYW2gt1Q0&feature=results_video&playnext=1&list=PLD92CB49151C2D8A6
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty se s těmi jmény teda nemazlíš smajlik
 
Avatarja som z trejdom spokojen, burk je tvrdy hrac, holan ma pekne stats a 2 kolo je ceresnicka, zbavili sme sa 3 mega
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, bylo to čisté a hezké, navíc z té PP pak byl gól, takže PK se zaskvěl.
Když si mi připomněl Subbanovy hity, tak jsme při té vši kritice zápasu proti Blues zapomněli na tohohle krasavce!
http://www.youtube.com/watch?v=qPPdOtxQUJs&feature=related
 
13.01.2012 15:43 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Znamená to, že jsme získali výběr draftu ve druhém kole a Calgary výběr v pátém...tudíž z tohoto hlediska, samozřejmě jsme vyšli lépe:)
Co se týče toho Subbanova hitu, komentátor Bruins hned začal s tím, že doufá že Shanahan se to podívá, ale pokud by za tohle už přišla stopka, tak to rovnou můžou přejmenovat na florbal. Krásný hit, ala na Marchanda z loňského ročníku. Ano pak tam byli ruce v obličeji, ale ty bych tam viděl z důvodu stability, navíc nejednalo se o žádný loket na hlavu nic. Reakce Bruins, klasicky si chránili hvězdu a bohužel Cole, Max, PK či Gorges se nemůžou měřit s Lucicem Hortonem Boycukem a dalsimi co byli na ledě:/
 
Avatarco znamená, že jsou 2. a 5. v draftu?
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík