Habs opäť stratili dobre rozohratý zápas

21.01.2012, 13:53 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

„Ako na hojdačke!" Aj takto nejako by sa v poslednom období dali označiť výkony hráčov Montrealu Canadiens. Zatiaľ čo v nedeľnom stretnutí s New Yorkom Rangers predviedli Habs tímovú hru a vyhrali zaslúžene 4:1, stredajší zápas proti Washingtonu Capitals bol zo strany Canadiens jednoducho odfláknutý a Montreal prehral jednoznačne 0:3. „Čo som komu urobil, že ma takto trestáš?", podobnú vetu si už dozaista v tejto sezóne povedal nejeden skalný fanúšik Canadiens. Čo už, niekto musí aj prehrávať. Ďalším tohtotýždňovým súperom Montrealu bude tím Pittsburgh Penguins. V bránke sa dnes večer po jednozápasovej odmlke opäť predstaví Peter Budaj. Zostava Habs prešla určitými zmenami a do dnešného duelu nastúpili hráči Canadiens v tomto zložení:

Bourque - Plekanec - Moen
Pacioretty - Desharnais - Cole
Kostitsyn - Eller - Blunden
Darche - Gomez - Nokelainen

Gill - Gorges
Kaberle - Emelin
Campoli - Subban

Zápas sa začal pre hráčov Montrealu viac než dobre. Už po tridsiatich štyroch sekundách stretnutia sa Habs ujali vedenia, keď Fleuryho dokázal prekonať montrealský útočník Lars Eller. Na opačnej strane, trafil domáci obranca Kris Letang žŕdku Budajovej bránky. V čase 02:57 došlo k menšej pästnej výmene názorov medzi útočníkmi Maxom Paciorettym a Chrisom Kunitzom. Okrem nich putoval ešte na tresnú lavicu aj foward Habs Mike Blunden. O niekoľko sekúnd neskôr sa k vyššie spomenutej partičke pripojil za nedovolené bránenie pittsburghský útočník Steve Sullivan. Vyrovnanie zo strany Penguins prišlo v čase 04:02, keď po podarenej individuálnej akcii puk za Budaja prepasíroval domáci obranca Kris Letang. Vedenie na stranu Canadiens znovu navrátil foward Erik Cole, keď sa pred bránkou Pittsburghu dostal k puku, ktorý pred seba vyrazil Marc-Andre Fleury po strele Andreja Kostitsyna . Za podrazenie putoval v čase 06:22 na trestnú lavicu domáci útočník James Neal. Obranca P.K. Subban sa v polovici prvej tretiny dopustil nedovoleného zákroku na jedného z hráčov Penguins a Habs sa museli brániť. Našťastie Buddy sa prezentoval niekoľkými peknými zákrokmi a Canadiens sa početnej výhode domácich hráčov úspešne ubránili. Peter Budaj mal plné ruky práce a niekoľko minút pred koncom prvej tretiny predviedol ďalší výborný zákrok lapačkou. Necelú minútu pred koncom úvodnej tretiny putoval za hákovanie na tresnú lavicu obranca Pittsburghu Brooks Orpik. Po dvadsiatich minútach bol stav stretnutia 2:1 pre Montreal.

Druhú tretinu odštartovali Canadiens pokračujúcou presilovou hrou z úplného konca úvodnej dvadsaťminútovky. Habs na „veľké prekvapenie" všetkých fanúšikov Montrealu využili túto presilovku, keď po peknej prihrávke od Tomáša Kaberleho skóroval útočník Andrei Kostitsyn. Za držanie zasadol v čase 05:14 na tresnú lavicu útočník Pittsburghu Craig Adams. Canadiens predviedli v nasledujúcej presilovej hre obrovskú „laxnosť" pretože foward Penguins Dustin Jeffrey prekonal Petra Budaja. Dlhodobo najproduktívnejší montrealský útok na čele s Davidom Desharnaisom v čase 10:34 opäť úradoval. Po nádhernej akcii Erika Colea a Maxa Paciorettyho, druhý menovaný prekonal Marca-Andre Fleuryho. V štrnástej minúte druhej tretiny z dobrej pozície strieľal útočník Habs Erik Cole, ale brankár Fleury jeho strelecký pokus úspešne zneškodnil. Štrnásť sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky za nedovolený zákrok opäť putoval na trestnú lavicu domáci útočník Craig Adams. Po druhej dvadsaťminútovke odchádzali za stavu 4:2 do šatní spokojnejší hráči Montrealu Canadiens.

Rovnako ako druhú tak aj záverečnú dvadsaťminútovku začali Habs v početnej výhode, avšak na rozdiel od tej predchádzajúcej túto presilovú hru Canadiens nedokázali zužitkovať. V čase 03:32 znížil na rozdiel jediného gólu svojim druhým presným zásahom v zápase domáci útočník Dustin Jeffrey. Za sekanie putoval v čase 06:55 na trestnú lavicu montrealský foward Erik Cole a Montreal sa musel opäť brániť. V polovici tretej tretiny sa do dobrej príležitosti po prihrávke od Evgenia Malkina dostal jeho spoluhráč Pascal Dupuis. Peter Budaj však jeho strelu betónom vyrazil. Po druhýkrát v tretej dvadsaťminútovke sa na lavici hanby ocitol za nedovolené bránenie útočník Montrealu Erik Cole. Táto presilová hra domácich hráčov nemala dlhé trvanie, pretože v čase 13:25 foward Penguins Chris Kunitz nebezpečne tvrdo hitoval pri mantinely montrealského obrancu Josha Georgesa. V čase 17:17 sa podarilo domácim hráčom vyrovnať zásluhou gólu Evgenia Malkina. Po šesťdesiatich minútach bol stav zápasu nerozhodný a tak nasledovalo predĺženie.

Hoci bolo predĺženie plné streleckých príležitostí na oboch stranách, ani týchto päť minút neprinieslo rozhodujúci gól, preto nasledovali samostatné nájazdy.

V nájazdoch sa ako ináč Canadiens na nič nezmohli a zbytočne stratili ďalšie body.

K výkonu Montrealu v dnešnom zápase sa nemá zmysel nejako rozsiahle vyjadrovať. Bolo to proste úbohé. Habs nebudú mať veľa času na oddych, pretože už v sobotu ich čaká súboj s Torontom Maple Leafs.

Hviezdy zápasu:
1. Dustin Jeffrey 2 + 1
2. Evgeni Malkin 1 + 0
3. Erik Cole 1 + 1

foto: Justin K. Aller/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatarškoda, že to neudrželi, ale zápas to byl pro diváka velice atraktivní. Koukala jsem na to až teď, ale Peter Budaj ukázal, že si zaslouží víc prostoru. Jenom škoda několika gólovek (Pleky na konci první třetiny), ale jinak moc hezkej zápas.
A v noci MTL vs. Toronto. Snad to stihnu...máme lístky čtvrťákům a oktávě na maturiťák. Snad pak vydržím do konce zápasu vzhůru...
A snad se probere Plekyho lajna, Coleova a Ellerova stále bude dobře fungovat a Subban si snad dá pozor na rozehrávky
 
Tak už to zjistili i v Kanadě... http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=612837&navid=DL|MTL|home
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík