Těsná prohra s Ottawou

15.12.2022, 09:07 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Senators proti Montrealu rozhodli o své výhře ve druhé třetině, ve které dokázali vstřelit tři branky. Canadiens nakonec zápas sice zdramatizovali, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Branky a nahrávky
22. Pinto (DeBrincat, Zajcev), 26. Batherson (DeBrincat, B. Tkachuk), 29. B. Tkachuk (DeBrincat, Batherson) - 49. Dach (Evans, Slafkovský), 54. Dvorak (Suzuki, Dadonov).

Statistiky
Střely na bránu: 31 - 25 | Přesilová hra: 2/7 - 0/3 | Trestné minuty: 6 - 14

Kdo se postavil do brankoviště?
Cam Talbot (OTT) - 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 59:55
Samuel Montembeault (MTL) - 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 58:26

Tři hvězdy utkání
1. Alex DeBrincat (OTT) - 0+3
2. Brady Tkachuk (OTT) - 1+1
3. Kirby Dach (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSám si to řekl, Bergevin nastolil něco, ale Bergevin už u nás není, takže to je nerelevantní. A za mě to až tak matoucí není, před Bergevinovým resetem přece nic takového nebylo, žádný GM před ním si nedovolil vyslovit slovo rebuild ani jeho reset. A u Bergevina ano, byly v tom zmatky někdy, ale to zase souviselo se zdravotní formou Caryho, víme, že s ním padaly a rostly výkony a výsledky celého klubu a ve finále Bergevinovi ten reset vyšel náramně, postavil skvělý PO tým a byl z toho velký úspěch, byť ne ten největší.

KH poslal Habs do rebuildu poprvé, pokud se nemýlím.
 
AvatarAle Theo, můžu ti napsat to samé, co Pardovi - neřeším jen poslední rok, dva. Níže jsem to už psal, asi není potřeba to opakovat - je mi jasné, že za současné situace nemůžeme čekat nějaké zázraky, že mladí potřebují čas na zapracování. Řeším to, že tohle už jsem tu zažil několikrát a že hlavně nechápu ty veletoče. To je celé. Všechno ostatní, co jsi napsal, je zřejmé a nikdy jsem to nezpochybňoval.
 
18.12.2022 13:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro, já tě nechci opravovat. Ale všimnul sis snad, že po zázračném finále v podstatě na den ukončily kariéru dvě největší tehdejší hvězdy a dva nejlépe placení hráči týmy ve věku, kdy se to opravdu ještě nečekalo. To trochu (sakra hodně) zamíchá kartami nemyslíš? :)

Vem si nějaký tým, vyndej mu dva nejlépe placené hráče a řekni, kde bude... Cca 90% týmů NHL to totálně položí. Ano, tohle je year 1, navíc než bottom 10 ten tým nemá a to nejlepší, co se mu teď může stát je:

1) Pokroky mladých (dějí se)
2) Udat nepotřebné hráče na TD
3) Mít TOP 5 pick v generačně silném draftu a ideálně další dva v prvním kole (Floridy už máme, tak ať prohrává a je lottery).
4) Hledat gólmana budoucnosti

To je realita, nic jiného 2 roky nečekej, jinak budeš zklamaný. Promiň...
 
AvatarOK, ty zase ale pořád řešíš jen tenhle rok po nástupu nového GM - já řeším i ještě hodně čerstvou minulost, která přece s tímto stavem nevyhnutelně souvisí, ne...? Bergevin nastolil jakýsi reset, nebo co, a během toho období se vyskytla spousta názorů, že to vlastně udělal dobře a nemusel sahat k nějakým radikálním řešením a s mnohem menší bolestí začal ten proces určitého přerodu. Proč teda ale potom se stejně vedení rozhodne, že k tomu radikálnímu řešení sáhne, když to nastolené údajně určité ovoce přineslo...? Tohle je to, co mi vadí, to je ta nekoncepčnost, o které jsem psal. A, bohužel, za ta léta mého fandovství už to vidím poněkolikáté, což mě sere úplně nejvíc!
 
AvatarJá se taky nechci utěšovat tím, že je na tom někdo hůř než my, ale není na škodu si to někdy připomenout a mít rozhled o tom jak je těžké udělat úspěch ve vyrovnané lize s platovými stropy o 32 týmech, to je celé.

Já mám taky velké nároky, ale taky vím co je reálné a co ne. Ty pořád mluvíš o minulosti, ale je třeba si uvědomit, že jsme teď v roce 1 officu Hughese a koučingu MSL. A nemůžeš chtít výsledky v tomto roce 1 po tom co se celý tým sesypal po tom finále. To je přece logické. Takže já čekám výsledky a to, že budeme opravdu aspiranti na titul v letech 3-5. Do té doby to je jen a pouze příprava a jeden velký learning process a nabírání talentu a zkušeností.
 
AvatarParda: Ježíš, vždyť právě proto o těch draftech píšu, ne...smajlik smajlik smajlik? A ano, v tomhle směru je to pořád dokola! Nemusíš mně neustále opakovat to, co každý fanda vidí - já píšu, že právě tohle už zažívám u Habs poněkolikáté a skoro pokaždé se říká, jak to bude na draftu a podobné kecy. A právě proto, cos napsal, že \"aspiranti na Cup jsme papírově asi nebyli nikdy\" (doufám, že bráno optikou posledních desetiletí), mě tohle donekonečna omýlané klišé s vidinou vysokých draftů a očekávání, a potom nic, sere nejvíc. A sorry, ale já nechci skončit tak, že se jako fanda historicky nejúspěšnějšího týmu NHL budu utěšovat tím, že takové Buffalo je na tom hůře...smajlik.
 
AvatarJeej to je furt dokola smajlik smajlik smajlik Reset propagoval Bergevin po pár celkem úspěšných ale i pár neúspěšných letech pod Therrienem a nedopadlo to nakonec vůbec špatně i přes všechno, aspiranti na Cup jsme papírově asi nebyli nikdy, ale dílčích úspěchů máme mraky za posledních deset let včetně účast ve finále. Jak jsem už tady psal milionkrát- toto nám může závidět třičtvrtě ligy a zdravím tím do Toronta. Tolik k resetu, v rebuildu jsme teď, máme nový tým, nový management, tak co je na tom tak netransparentní a matoucí? Já tu koncepci vidím jasně. Že tě to nebaví čekat na SC chápu, každý by ho chtěl, ale není jednoduché ho vyhrát a opakuji, dílčích nezanedbatelných úspěchů jsme si zažili taky docela dost a i když to nebyl ten největší úspěch, tak ani to není automatika, stačí se podívat jak moc trpěliví musí být fanoušci Toronta, Buffala, New Jersey a mrtě dalších nebo co takový Edmonton s 97 a 29 v týmu a hrajou pořád v PO totální tužku.
A že vzhlížíme k dalším draftům, sleduješ kde jsou námi dříve vysoko volení hráči teď? Scherbak nehraje nikde, McCarron vstal z mrtvých v Nashvillu (teď je teda na odvykačce), ale dokázal se vrátit po pár letech do NHL, jenomže sotva do 4. lajny jako bitkař a pes obranář, Galchenyuk se v NHL už ani neumí udržet, Tinordi taky vstal z mrtvých a jakš takš NHL hraje, ale taky jako 6-8. bek, Poehling je už asi definitivně pouze ok hráč do 3/4. lajny, Juulsen je spíše farmář, JDLR je ve Švédsku, Beaulieu se drží v NHL zuby nehty, to jsou tak z hlavy naše 1/2. kola, Mete je na pomezí NHL/AHL, Hudon další takový, v NHL je letos jako náhradník po x letech na farmě, no a pak je tady KK za kterého máme Dvořáka a že by KK zrovna zářil se říct nedá, perfektní je můj oblíbenec Lehky, tomu Colorado svědčí, ale jeho trade patřil a patří k rebuildu, ostatně Barron si nevede špatně na farmě, takže zbyvá Sergachev, to je bohužel průser trade, ale i tak ho vyloženě MB nevyčítám, za Romanova máme Dacha, tam není o čem, takže bohužel, k čemu jiném než k dalším draftům se chceš upínat když hráči dosud draftovaní za moc nestáli a ti kteří ano, tak ty jsme si naštěstí nechali a pracujeme s nimi.

A zápas s Ducks jsem viděl, neb jsem doma nachcípaný a byla to teda další grcačka, zase ty stejné chyby, byť jsme se dokázali díky CC vrátit do zápasu, tak jsme si vyhrát jednoznačně nezasloužili, divné, zápasy se sousedy v tabulce nebo těmi nejhoršími týmy zvládame hůř než s týmy co jsou na špici ligy mi někdy přijde. Ale ty slepené góly je už vážně na přesdržku.
 
AvatarS Ducks tedy opět klasika - 2 slepené góly. I když jsme to potom podobným způsobem dorovnali, tak závěr jsme nezvládli.
Parda: Tak to je jasný, že góly padají v každém takovém sportu po chybách, málokdy je to jen genialitou určitých hráčů... Ale když se některé věci dějí neustále dokola, je potřeba na nich asi zapracovat a zbavovat se jich - od toho přece máme trenérský tým, který by to měl vidět. O tom nemluvím, mně vadí pořád dokola takové ty řeči, že děláme nějaký reset, restart nebo rebuild a nikdo vlastně kolikrát ani neví, co se vlastně děje a jaká je vůbec koncepce... Přijde mi, jakoby minulá léta žádný draft nebyl, když pořád vzhlížíme k nějakému dalšímu a tomu máme přizpůsobit naši momentální výkonnost - zní to hodně divně, ale i tohle se dá z těch vět, co tu čtu, vyčíst. Takové kalkuly prostě nemám rád a je mi to totálně proti srsti! A navíc už mě hlavně nebaví čekat léta letoucí na to, až budeme alespoň reálně patřit mezi favority na SC...smajlik.
 
AvatarPřesně, pojďme si ještě vyškrábnout jeden hezký draft.
Míro, hokej je hra chyb a zas bych to tak nedramatizoval. Jo, dostáváme slepené góly hodně často, to mě sere taky dost, ale zase bych neřekl, že se tam někdo fláká a nemaká, teda až na někdy dost laxního a letos extra pomalého Eddiho. A zápasy s Ottawou vždy byly trochu crazy ať už byla forma a postavení v tabulce obou mužstev jakékoliv.
 
AvatarAno, zbavit se starých a vyčichlých, aspoň některých, protože asi moc velký zájem nebude. Armia je opravdu mimo a ostatní jak kdy, spíš méně než více. Serii výher já nikdy moc neočekával, takže mi nechybí. Co mě ale štve je, že několikrát nastoupíme nekoncentrovaně do zápasu a rázem prohráváme o 2-3 branky nebo odjezdíme třetinu jak za barákem na rybníku. Za to je potřeba hráče řádně seřvat...
 
AvatarAle přece tady pořád nemůžeme omlouvat dokola chyby jenom tím, že se vlastně letos nic neděje... Děje se, ti kluci přece pořád hrají hokej a těch chyb se musí zbavit - nebo je běžný totálně vypustit jednu třetinu a pak se pokoušet to honit v té poslední...? Už se nám to stalo poněkolikáté a není to zdaleka jen o mladých, je to otázka celého mužstva. A nehráli jsme s top mužstvem celé ligy, byla to Ottawa, která sice má kádr, alespoň za mě, dost kvalitní, ale je na tom tak, jak je...
 
15.12.2022 16:20 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarK něčemu se vám přiznám. Ani tu sérii výher moc nechci. Stačí mi když se mladí zlepšují a ti se zlepšují a to velmi. Skončit těsně před PO - nene fuj! A případně se tam dostat: Tenhle tým by tam byl dopočtu. Buďme realisté. TOP 5 (extrémně silný) před sezonou byl přáním, ok upraveno na TOP 10 by se hodil též. Před TDL snad výprodej veteránů.

Jo a porazit Panthers, hodí se to smajlik

Od další sezony lets go!

 
AvatarKlid kluci, to je rebuild a to s sebou nese chyby, mě tedy osobně víc serou nuloví veteráni než chyby mladých, Armia už je opravdu hodně marný a to dosátává i obrovský prostor na PP, Hoffman potřebuje na gól pět vyložených šancí, Dadonov je jedno velké meh a věčný otloukánek Drouin po dalším návratu ze zranění nebude lepší. O letos extrémně vyčuchlém Eddíem už řeč byla. S takovou se jich na TDL těžko zbavíme. Chybí dříč Gally a hlavně Monahan. A že neumíme udělat šnůru výher? To mě nevzrušuje, to se od nás letos nečeká.
 
AvatarTo bych se z toho zápasu normálně poblil, přesně jsem věděl, že když jsme z té převahy v první třetině nic nevytěžili, tak Ottawa ve druhé přidá a využije co může, to se také stalo. Nejvíc mě vytočilo to vyloučení Dacha na konci druhé třetiny. To nebyl absolutně žádný faul a ještě k tomu Dach dostane dvě minuty navíc za nesportovní chování, naprostá komedie v podání rozhodčích. Ve třetí třetině jsme sice snížili na rozdíl jediné branky, ale k ničemu nám to nebylo. Kdy už konečně uděláme nějakou delší vítěznou sérii?
 
AvatarTvl, my je v první třetině skoro k ničemu nepustíme, ale gól ani jeden, abychom pak v druhé části předvedli výkon totálně na zblití - zbytečná vyloučení, samozřejmě 2x potrestaná (na rozdíl od naší přesilovkové tragédie, kterou už snad nemá cenu ani komentovat) a naprostá sterilita v ofenzívě... Ve třetí jsme to opět honili na poslední chvíli, výkon byl sice mnohem lepší než v druhé, ale všechno moc pozdě. My prostě víc zápasů za sebou neuděláme, no...smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík