Galapředstavení Cristobala Hueta zajistilo Habs cenné vítězství.

15.12.2006, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Huet - v akci." alt="Hlavní postava zápasu s Tampou - Cristobal Huet - v akci." src="http://www.canadiens.com/_static/webUpload/news/5457_1.jpg" />Samozřejmě nejen Cristobal Huet se zasloužil o naše vítězství v nočním domácím zápase s Tampou, zdárně mu sekundovali i Koivu s navrátilcem Sourayem nebo Streitem. Ovšem našemu gólmanovi patří jednoznačně největší podíl na těchto dvou bodech, které jsou o to cennější, že byly dosaženy v utkání, v němž jsme rozhodně nebyli lepším týmem.

Jak jsem se již zmínil, do naší sestavy se po jednozápasové vynucené pauze vrátil Sheldon Souray a rozhodně jsme na tom vydělali - tři kanadské body, to je myslím dost vydařený večer. Pozadu tentokrát nezůstal ani další z obránců Mark Streit, který si však již poněkolikáté v této sezóně vyzkoušel, jak chutná hra v útoku. A zřejmě mu chutnala náramně, protože do svých statistik si připsal další dva bodíky za gól a přihrávku.

Samotný zápas se již od počátku začal vyvíjet v duchu souboje Huet - Lightnings. Hostující hráči zasypali domácího "mága" mezi tyčemi vždy minimálně 10 střelami v každé části, přičemž v té úvodní to bylo dokonce 18 a v druhé 15 střel. Je až s podivem, že při takové střelecké převaze hostů se do vedení dostali Habs! Dalším faktorem, který se zasloužil o náš konečný úspěch, byla totiž výborná hra v oslabení - sice jsme v jedné z přesilovek inkasovali, ale ve dvou dalších jsme naopak dokázali gól vstřelit...! A právě první zásah do černého v této herní variantě přišel zhruba v polovině první třetiny, kdy výbornou práci Plekance dokázali přetavit v úspěch Souray a skórující Mark Streit - 1:0. Hosté ale v další přesilové hře už byli úspěšnější a skóre srovnal Richards - 1:1. Tímto stavem skončila první část a nutno podotknout, že při poměru střel 4-18 to byl pro domácí velký úspěch. Druhá třetina probíhala přibližně ve stejném duchu jako první, jinými slovy řečeno hráči Lightnings naráželi na zeď jménem Huet. Převaha hostů už sice nebyla tak markantní jako v první části, ale pořád jsme za kratší konec tahali my. V předposlední minutě tohoto dějství už ani náš gólman neodolal a po střele St.Louise, která se pak ještě dlouho zkoumala na videu, šli hosté do vedení - 1:2. Poslední třetina byla určitě z našeho pohledu tou nejpovedenější, protože jsme dokázali zápas dokonale obrátit. Nebyl to sice výsledek nějakého soustavného tlaku, ale spíš se na naší stranu přiklonila paní Štěstěna. Vyrovnání zařídil svou první trefou v NHL Maxim Lapierre, když šikovně tečoval střelu Komisarka od modré - 2:2. Lapierre tedy zažil ve dvou po sobě jdoucích zápasech dva debuty - proti Bostonu svůj první bod, proti Tampě první gól... No a do vedení jsme šli, jak jinak v tomto zápase, při hře v oslabení, když ujela dvojice Kovaljov-Koivu, prvně jmenovaný dobře zaclonil před brankářem Denisem a Saku Koivu přesnou střelou zavěsil - 3:2. Samozřejmě, že hosté se nemínili dobře rozehraného zápasu tak lehce vzdát a nasadili k závěrečnému náporu. A opět přišla situace pro videorozhodčí, tentokrát ale se šťastnějším verdiktem pro Habs, neboť puk z hole Perrina za brankovou čarou neshledali. Proto se Lightnings odhodlali ke hře bez brankáře, ale byli za to "odměněni" pouze pukem ve vlastní síti - obětavou hru Streita dokázal zkušeně zužitkovat opět Saku Koivu a bylo hotovo - 4:2.

Toto vítězství musí mít pro Canadiens nesmírnou cenu, protože vyhrát v zápase, kde je soupeř přestřílí 43-20, to se jim asi nestává každý den. Jak už bylo několikrát zmíněno, lví podíl na tom samozřejmě má gólman Huet, jehož heroický výkon mu vynesl celkem logicky nominaci na první hvězdu zápasu. S takovým brankářem za zády se to potom hraje... Třetí hvězdou utkání se stal Saku Koivu, který svým výkonem určitě důstojně oslavil svůj jubilejní 600. zápas v NHL.

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
16.12.2006 12:00 | reagovat
newt
O tom zadna, ted jenom aby ten tym hral naplno. Ryderovi, Perezoginovi, Samsonovovi.. temhle hracum to tam musi zacit stabilne padat. Kovaljov ma u me vyjimku, jednak ho pry zase zlobi koleno, jednak vim, ze on je proste divoka karta do playoff a sezonu vzdycky tak nejak zlehka probrusli.
 
15.12.2006 12:00 | reagovat
newt
Vykon tymu tristni, Huet neuveritelnej. Zaplatpanbu tam ty goly napadaly, tohle mohl byt velkej prusvih.
 
AvatarTo určitě a o to je to vítězství pro mě cennější. Je dobrý vědět, že když se nebude herně dařit, ještě máme vzadu Hueta a není to tím pádem ztraceno.
 
15.12.2006 12:00 | reagovat
Gagner | Joachym.Gagne@seznam.cz
Tento rok se daří .... dohnali jsme Atlantu
 
15.12.2006 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Po letech máme konečně slušný tým ze skvělým brankářem prima
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík