Crosbyho comeback Habs live neviděli, seděli v busu do Ottawy, na kterou umějí zahrát

16.03.2012, 15:22 | Preview |  Monika Gordíková
 

Po utkání s Ottawou následuje... utkání s Ottawou. Změnu pocítí hokejisté Montrealu jen v tom, že tentokráte jim nebude držet palce celé Bell Centre, protože se přesunuli do hlavního kanadského města. Hned několik hráčů vynechal z různých důvodů včerejší trénink. Mezi takové se zařadil i Tomáš Kaberle, který si užíval narození svého prvního potomka. V odvetě proti Senátorům by však měl být k dispozici.

Tomáš Kaberle se nemůže nabažit svého prvního dítěte, které mu na svět přivedla jeho žena Julie v Torontu. Kladenský odchovanec je pyšným tatínkem syna Lucase. Kaberle už jednou ženatý byl. Po několika letech se ale s Češkou Ilonou rozvedl, jejich svazek byl bezdětný. Pak začal Kabelka randit s Julií, podíval se do zrcadla, přiznal si tatínkovský věk, uznal, že je to ta pravá, vzal si ji a dneska už jsou tři. A my ze středu Evropy gratulujeme.

Na tréninku chyběl i Andrej Markov, jenž dostal od trenéra volno. Randy Cunneyworth ho nechce od začátku nijak přetěžovat. „Daří se mu dobře, jde jen o rutinu. Je to součást plánu, on se potřebuje dostat do plné formy. Nemá to vůbec nic společného s jeho zraněním. Během těch tří zápasů inkasoval rány na celé tělo, které na to dlouho nebylo zvyklé. Naši trenéři s ním pracují a on bude zcela jistě připraven hrát," vysvětlil Cunneyworth. Později se odhalilo tajemství, že spolu tihle dva budou hovořit o nadcházejících dvou víkendových zápasech. Cunneyworth navrhuje, aby Markov hrál buď jenom v jednom střetnutí, nebo mu sníží ice-time. První volba zněla pravděpodobněji.

Dále postrádal Joshe Gorgese a Erika Coles. Oba měli stejný program jako kolega Markov a léčili tak drobné rány na těle. Coleovo volno by mohlo souviset s tvrdým hitem z utkání se Senators. „On naráží na tvrdé překážky v každém utkání. Jde tvrdě na síť a tvrdě hituje. On by vlastně mohl mít takový den po každém zápase," zažertoval Cunneyworth. Na ledě ovšem znovu kroužil Alexej Jemelin a dnes asi nastoupí.

I když si to možná dost hráčů přálo, žádný nemohl sledovat utkání Pittsburghu proti Rangers a zároveň tak vidět comeback Sidneyho Crosbyho. Habs totiž seděli v autobuse směřujícím do Ottawy. Kdo chtěl na těch pár kilometrů rozjet letadlo, měl smůlu. Nikomu ale ani jízda busem ani zapovězení televize nevadilo, protože po tréninku vládla v brossardské šatně naprosto perfektní atmosféra. Jestli on už z hráčů nespadl ten pocit, že teď už vlastně můžou hrát tak, jak chtějí.

Komu se zdá, že Canadiens každou chvíli hrají s Ottawou, ten má pravdu, nicméně dnes to ještě nebude poslední konfrontace. Ve středu zvítězili doma Habs 3:2 po nájezdech a proti Senátorům se jim letos hodně daří. „Legrační je, že jsme je vůbec netrénovali. Nevím, jestli si víc věříme nebo co, ale náš tým v nich poslední dobou umí chodit," poznamenal Carey Price v narážce na nájezdy.

foto: Dario Ayala/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To je zas těžké. V první a druhé třetině jsme snad neodehráli deset minu vcelku v pěti, tak to hráčům moc nepřidá jak psychiocké, tak na fyzické síle, i když je tolik ubráněných oslabení mohlo povzbudit a OTT zdeptat, ale to je moc kdyby. Střelecká převaha byla jednoznačná, ale my letos taky x krát soupeře přestříleli a prohráli jsme. Rozhodla chyba Campliho a gól v OT už trošku i zaváněl únavou.
 
17.03.2012 12:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo dnes body neočakávam, pretože Islanders budú čerství a plní síl. Keby bol aj dnes nejaký ten bodík budem veľmi rád.
P.S. reportík bude tak za hodinku dve. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:oslabení bylo hodně, ale potvrdili, že v nich nemaj konkurenci. a ještě díky gólu v oslabení máme aspoň bod, za kterej podle statistik střel na bránu můžem bejt rádi. Doufám, že se na to ještě dneska stihnu podívat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, ta oslabení na to měla určitě vliv, ale většina z nich právě pramenila z té neuvěřitelné pasivity, ke které jsme úplně nepochopitelně po první hodně dobré třetině sklouzli - ta střelecká převaha je propastná a i obraz hry od druhé třetiny tomu odpovídal.
 
17.03.2012 12:07 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No nepovedal by som že Habs boli pasívny. Podľa mňa to mali na svedomí všetky tie oslabenia a hráči boli jednoducho vyšťavení. Keby to tam Campoli nepo...e tak kľudne to mohlo skončiť 1:0 pre Canadiens.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jenom v první třetině, od druhé jsme byli až neskutečně pasivní a Ottawa nás jasně přehrála - za bod můžeme být rádi!
 
Avatarzápas jsem neviděla, ale co mě potěšilo, byl gól Plekyho. Docela by mě zajímalo, proč k podobným akcím nedochází při oslabení víc, vzhledem k tomu, že z oslabení máme celkem dost gólů.
Tohle už je pátej zápas v řadě, kdy jsme získali aspoň bod. To teda začali bodovat brzo.....
 
AvatarHotovo, v prodloužení hráli líp a asi si zasloužili víc vyhrát, ale přál jsem si nájezdy. Škoda, ale máme bod. Kdybychom sbírali body takhle i dřív, mohli jsme být úplně jinde.
 
17.03.2012 02:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo aspoň bodík, ale mali sme na dva jednoznačne. Campoli daroval Sens nie len gól ale nevedomky aj dva body. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No, zakřikl jsem to... Zase Campoli, ten chlap mě prostě nepřestane sr.t smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, teď jim Campoli daroval vyrovnání a z té střelecké převahy vytěží určitě ještě minimálně jeden gól...
 
AvatarUž tři tyčky, tolik ubráněných oslabení! Štěstí nám přeje, tohle prostě musíme vyhrát!
 
AvatarReakce na příspěvek:Carey je bůh, ale skvěle mu pomáhá celý tým, blokují střely a čtou hru, takže je to paráda co se týká hry v oslabení.
OTT má třetí třetiny hodně silné, což je špatná zpráva. Velká škoda, že nedal Borque v oslabení. Nenápadná akce, ale byl dva metry před golmanem skoro sám. Teď to bude hodně těžké...
 
AvatarReakce na příspěvek:Rozhodčí se dneska prostě podělali a vylučujou i za křivý pohled...smajlik
 
17.03.2012 01:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarroztrhlo sa nám vrece s vylúčeniami. smajlik
Za každú somarinu pískajú dnes. smajlik
Carey opäť čaruje a má k tomu aj dávku šťastia. Bodaj by mu to vydržalo aj v tretej tretine. smajlik
Stav 1:0 do záverečnej časti nič neznamená. Bude to veľmi ťažké. smajlik
 
AvatarTak Pleky to vzal přes kopírák ještě jednou a tentokrát s úspěchem - super! Jinak hrajeme dobře a mohli jsme přidat určitě ještě jeden gól. Teď to ale bude hodně těžký, protože rozhodčí jsou strašně úzkoprsí a pískají někdy kraviny...
 
17.03.2012 00:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo to bude ale začiatok druhej tretiny. smajlik
No neviem neviem.
 
17.03.2012 00:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo konečne mu to tam spadlo. Ale krásne to tam napálil Pleky. smajlik
 
AvatarPleky woooooooooooooow!!!! Jako přes kopírák z minulého zápasu v prodloužení, ale teď to vyšlo, krása!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano
 
16.03.2012 20:41 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDneska zase od půlnoci že?
 
Avatarje určitě správný, že Markova budou šetřit. Přece jenom se musí pomalu zase adaptovat. Aby od příští sezóny mohl hrát na 120% smajlik
Doufám, že až se zejtra kouknu na výsledek, uvidím pro nás skvělý výsledek smajlik
 
AvatarNo nevím, docela by mě zajímalo, kolik hráčů Habs bylo zvědavo na "live" návrat Crosbyho...smajlik smajlik smajlik.
 
AvatarVše již bylo řečeno, Go Habs Go! smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík