Dramatické nájazdy úspešnejšie pre Islanders

18.03.2012, 12:36 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Dvadsaťštyri hodín po piatkovom stretnutí s Ottawou, v ktorom Habs podľahli Senators v Scotiabank Place 1:2 po predĺžení, čakal hráčov Montrealu Canadiens ďalší zápas. Do montrealského Bell Centre zavítali „newyorskí ostrovania", ktorí v tabuľke susedia práve s Canadiens. Sobotný duel tak mohol právom dostať prívlastok, aj ako „priamy súboj o štrnáste miesto na východe". Carey Price prenechal dnes miesto v bránke Habs, kolegovi Petrovi Budajovi. Po jednozápasovej pauze sa do zostavy Montrealu vrátil obranca Andrei Markov. Okrem toho nenastali na súpiske už žiadne výraznejšie zmeny a tak Montreal nastúpil do večerného zápasu v takomto zložení:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Eller
Blunden - Leblanc - White
Staubitz - Nokelainen - Palushaj

Gorges - Subban
Emelin - Markov
Campoli - Weber

Od úvodných minút zápasu sa hral vyrovnaný útočný hokej. V prvej minúte stretnutia si hráči Montrealu dokázali vypracovať výbornú príležitosť, keď z medzikružia nebezpečne vystrelil útočník Tomáš Plekanec. Avšak brankár New Yorku Islanders Al Montoya vyrazil Plekancovu strelu pravým betónom. O dve minúty neskôr zase na opačnej strane Budajovu pozornosť preveril strelou od modrej hosťujúci foward Kyle Okposo. Vedenia v zápase sa ujali hráči Canadiens, keď sa v tretej minúte gólovo presadil montrealský útočník Aaron Palushaj, ktorý prekvapil Montoyu strelou z uhla. V siedmej minúte úvodnej dvadsaťminútovky si pred bránkou Montrealu obohral obrancu Yannicka Webera newyorský útočník Josh Bailey, no našťastie Peter Budaj predviedol parádny zákrok. V čase 09:01 sa do seba pustili útočníci Ryan White a Matt Martin, no a v zápätí potom či si medzi sebou „vybavili účty" putovali obaja na trestnú lavicu. O tri minúty neskôr si Habs zahrali prvú presilovú hru v stretnutí, pretože za podrazenie poslal rozhodca na lavicu hanby hosťujúceho fowarda Martyho Reasonera. Ďalšiu početnú výhodu si Canadiens vyskúšali v čase 16:08, keď za držanie putoval na trestnú lavicu pravý krídelník Islanders Kyle Okposo. Montreal si počas nej vypracoval aj niekoľko dobrých streleckých príležitostí, ale gólman New Yorku Al Montoya nepustil za seba žiadnu z týchto striel. Po prvej tretine bol stav stretnutia 1:0 pre Habs.

V úvode druhej tretiny si hráči New Yorku vypracovali viacero streleckých príležitostí, ale všetky tieto strely stroskotali na dobre chytajúcom Budajovi. V čase 01:29 poslal rozhodca za držanie na trestnú lavicu montrealského útočníka Louisa Leblanca. Islanders ponúknutú príležitosť náležite využili, keď po nádhernej individuálnej akcii Budaja prekonal obranca Mark Streit a vyrovnal na 1:1. Útočník Montrealu Rene Bourque v rozpätí troch minút niekoľkokrát ohrozil bránku hostí, ale brankára New Yorku Ala Montoyu nedokázal prekonať. No bohužiaľ sa potvrdilo staré známe, nedáš - dostaneš, pretože v čase 16:05 ľavý horný roh Budajovej bránky „vymietol" hosťujúci útočník Frans Nielsen a poslal Islanders do vedenia. V čase 19: 44 putoval na trestnú lavicu za držanie montrealský bek P.K. Subban. Po štyridsiatich minútach odchádzali do šatní za stavu 1:2 spokojnejší hráči New Yorku.

Canadiens dokázali vyrovnať stav stretnutia v čase 03:38, keď po presnej prihrávke od obrancu P.K. Subbana nádherne zakončil jeho spoluhráč Louis Leblanc. V čase poslal rozhodca za nedovolený zákrok na trestnú lavicu montrealského fowarda Aarona Palushaja a Habs sa museli brániť. V dvanástej minúte tretej dvadsaťminútovky z dobrej pozície vystrelil newyorský krídelník David Ullstrom. Našťastie Peter Budaj bol pozorný a úspešne zlikvidoval tento strelecký pokus. V závere tretej tretiny mali Canadiens možnosť ďalšej presilovej hry, keď v čase 18:43 poslal rozhodca za nedovolený zákrok na lavicu hanby kapitána New Yorku Marka Streita. A keďže ani túto početnú výhodu nedokázali Habs gólovo zužitkovať, zápas putoval do predĺženia.

V päťminútovom predĺžení gól nepadol, preto sa o víťazovi dnešného stretnutia muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch.

Nájazdy boli veľmi napínavé, pretože sa rozhodlo až v šiestej sérii, keď rozhodujúci samostatný nájazd premenil hosťujúci útočník Josh Bailey.

Canadiens tak nakoniec vo vyrovnanom stretnutí získali len jeden bod. Hráči Montrealu budú mať teraz trochu viac času na oddych a regeneráciu, pretože najbližší zápas ich čaká až v stredu na ľade Buffala Sabres.

Hviezdy zápasu:
1. Josh Bailey 0 + 1
2. Peter Budaj 36/38
3. Louis Leblanc 1 + 0

foto: Dave Sidaway / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
21.03.2012 15:58 | reagovat
a | a
velmi zajímavé zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:možná právě proto z nich všechno opadlou a hrajou už jenom pro zábavu. A to že bodujou jim může pomoc do příští sezóny. A Plekyho forma jde nahoru, což je dobře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky.
Jak říkáš, body měli přijít dřív, ale to tady omíláme pořád. Ale je fajn, že se pořád neprohrává, to přece nechce nikdo, i když už jde o prd.
 
AvatarReakce na příspěvek:nájezdy:
(se mi nechtělo psát, tak je to zkopírovaný z canadiens.com)
David Desharnais MTL Goal
Frans Nielsen NYI Goal
Tomas Plekanec MTL Miss
John Tavares NYI Miss
Max Pacioretty MTL Save
PA Parenteau NYI Save
Rene Bourque MTL Goal
Matt Moulson NYI Goal
Lars Eller MTL Save
Kyle Okposo NYI Save
Andrei Markov MTL Save
Josh Bailey NYI Goal

jinak se vším souhlas. Eller s Plekym jsou oba hráči, kteří sami toho hodně nabruslí a oba potřebujou, aby někdo čekal před bránou na dorážku, takže si navzájem "lezou do zelí".
bod je dobrej, ale ty body měli přijít tak o tři měsíce dřív. Ale je pravda, že pro hráče musí bejt náročný hrát 4X za sebou prodloužení popř. nájezdy. a jak na to koukám, tak nějaký ten bod jsme ukořistili v šesti zápasech za sebou, což tady snad letos ještě nebylo...
 
AvatarDíky za report. Napsal by někdo naše hráče, kteří jeli nájezd? Díky.

Velká škoda, že jsme nevyhráli, tuplem tím, že v bráně nebyl Nabby ale dřevák Montoya!

Jak jsem se už rozčiloval, tak absolutně nechápu co dělal Eller vedle Plekyho, Cuneyworth měl asi zase "formu".

Super, že se trefili mladí, k tomu taky konec této nepodařené sezóny slouží, aby se dal prostor mladým.

Ale i bod je fajn, i když nás zase poslal na poslední místo smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík