Krásne ukončenie nevydarenej sezóny

08.04.2012, 12:38 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

V sobotu večer bolo v kanadsko-americkej NHL na programe pätnásť stretnutí. Počas posledného hracieho dňa základnej časti sa tak do akcie zapojilo všetkých tridsať tímov, medzi mini aj Montreal Canadiens. Habs nastúpili pred domácou kulisou v Bell Centre proti odvekému rivalovi z Toronta, takže diváci sa mohli tešiť na napínavé hokejové predstavenie. V bránke Canadiens sa po štvrtýkrát v rade predstavil Peter Budaj. Zostava Montrealu pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Leblanc
Geoffrion - Eller - Blunden
Palushaj - Dumont - Staubitz

Gorges - Subban
Markov - St-Denis
Kaberle - Campoli

V čase 02:12 poslal rozhodca na trestnú lavicu útočníka Montrealu Blakea Geoffriona za narazenie protihráča na mantinel. O necelú minútu neskôr si k Geoffrionovi prisadol aj jeho spoluhráč obranca Josh Gorges, ktorý nechcene poslal puk medzi divákov. Canadiens tak hrali v oslabení už o dvoch hráčov. Tento fakt však zrejme vôbec neprekážal fowardovi Habs Tomášovi Plekancovi. Kladenský rodák totiž vo vlastnom oslabení vypichol puk na modrej hosťujúcemu obrancovi Jakeovi Gardinerovi, dostal sa do úniku a svoju individuálnu akciu „korunoval" krásnym gólom do siete Maple Leafs. V ôsmej minúte prvej tretiny preveril Budajovu pozornosť strelou z medzikružia torontský útočník Matthew Lombardi. Na opačnej strane sa zase po prihrávke od Gabriela Dumonta, v dobrej šanci ocitol pravý krídelník Montrealu Aaron Palushaj. Hosťujúci gólman Ben Scrivens však jeho strelecký pokus úspešne zlikvidoval. V čase 15:26 putoval za nedovolený zákrok na trestnú lavicu útočník Toronta Phil Kessel a Habs mali možnosť prvej presilovej hry v zápase. V úvodnej dvadsaťminútovke padol len jediný gól, tým pádom za stavu 1:0 odchádzali do šatní spokojnejší hráči Canadiens.

Do prostrednej časti hry vstúpili hráči Montrealu viac než dobre, pretože útočník Max Pacioretty dokázal už v druhej minúte skórovať. Brankára Toronta Bena Scrivensa prekonal strelou ponad jeho pravé rameno. V čase 06:20 poslal rozhodca na trestnú lavicu hneď trojicu hráčov. Montrealských fowardov Mikea Blundena, Blakea Geoffriona a kapitána Maple Leafs Diona Phaneufa. V sedemnástej minúte druhej tretiny z medzikružia tvrdo vystrelil hosťujúci krídelník Clarke MacArthur. Peter Budaj však predviedol nádherný zákrok lapačkou, za ktorý si vyslúžil potlesk od domáceho publika. Na konci sedemnástej minúty druhej dvadsaťminútovky putoval za držanie na trestnú lavicu obranca Maple Leafs John-Michael Liles a Habs mali k dispozícii ďalšiu presilovku. Canadiens si počas nej dokázali vypracovať viacero dobrých streleckých príležitostí, ale Scrivensa prekonať nedokázali. Po štyridsiatich minútach platil stav 2:0 pre Montreal.

Dvadsaťpäť sekúnd po začiatku tretej tretiny znížil na 2:1 kapitán Toronta Dion Phaneuf, keď Budaja prekonal tvrdou strelou od modrej. V čase 04:07 sa montrealský foward Erik Cole šikovne dostal cez hosťujúceho obrancu Codyho Fransona a presne mierenou strelou prekonal brankára Bena Scrivensa. Pre Colea to bol 61. tohtosezónny bod, čím vyrovnal svoje osobné bodové maximum zo sezóny 2006/2007. Na konečných 4:1 pre Montreal upravil necelé dve minúty pred koncom zápasu, strelou cez celé klzisko do opustenej bránky Toronta útočník Brad Staubitz.

Hráči Canadiens pripravili pre svojich fanúšikov pekné ukončenie nie príliš vydarenej sezóny. Aj napriek predčasnému koncu bude v Montreale o „zábavu" postarané. Výber nového generálneho manažéra, zmeny na trénerských postoch, či podpisy kľúčových hráčov, to všetko čaká Habs počas letnej prestávky.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 1 + 1
2. Erik Cole 1 + 0
3. Peter Budaj 30/31

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJá věřím, že příští sezónu půjdeme nahoru. Pokud přijde slušný trenér a GM, nějaké změny v sestavě (odloučení od balvanů) a vhodně doplnění, tak s Carym v brance máme na PO bez problému.
 
08.04.2012 14:00 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No dúfať môžeš. smajlik
 
AvatarTak a doufám, že takhle špatnou sezónu už dlouho nezažijem.
 
08.04.2012 13:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo sezóna ja za nami a rušné leto pred nami. smajlik
 
Avatarjestli dobře rozumím, že se povedlo dát gól MTL při hře 3 na 5 naposled v březnu 1983, tak to klobouk dolů před Plekym smajlik v tu dobu byl zhruba stejně starej jako Matyáš smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík