Pohodlné víťazstvo Habs

31.03.2013, 11:41 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Po náročnom stredajšom stretnutí na ľade Bostonu Bruins, v ktorom hráči Montrealu zdolali odvekého rivala 6:5 po samostatných nájazdoch mali Habs k dispozícii dva dni voľna. Pred sobotňajším zápasom so strelecky trápiacim sa New Yorkom Rangers prišla z kabíny Canadiens veľmi dobrá správa. Brandon Prust, ktorý pre zranenie vynechal predošlých osem duelov sa v sobotu vráti do akcie. Z Hamiltonu bol ešte v piatok povolaný mladý obranca Nathan Beaulieu, ktorého dnes večer čaká zápasová premiéra v NHL. Zostava Montrealu sa tým pádom trochu zmenila. V bránke všetko po starom, nastúpi Carey Price.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Prust
Ryder - Plekanec - Gionta
Moen - Halpern - Armstrong

Subban - Gorges
Markov - Emelin
Bouillon - Beaulieu

Canadiens mali neuveriteľne rýchly vstup do zápasu, pretože už po štyridsiatich siedmych sekundách hry otvoril skóre forward Michael Ryder. Na konci štvrtej minúty preveril Priceovu pozornosť strelou z medzikružia newyorský útočník Derek Stepan, s ktorou si Carey bez problémov poradil. O minútu neskôr pre zmenu na opačnej strane nováčik Nathan Beaulieu z podobnej pozície ohrozil hosťujúceho gólmana Martina Birona. V dvanástej minúte si Michael Ryder vypracoval ďalšiu dobrú príležitosť, ale Biron schoval jeho strelu do lapačky. Pár sekúnd nato boli hostia blízko k streleniu vyrovnávajúceho gólu, lenže Carey Price úspešne zlikvidoval aj tento pokus hráčov Rangers. V pätnástej minúte vyslal od modrej delovku montrealský obranca Alexei Emelin, ale Martin Biron si pripísal ďalší zákrok. V čase 16:00 prvej tretiny putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu obranca P.K. Subban a Habs sa museli brániť prvej presilovej hre Rangers. Canadiens sa ubránili a v osemnástej minúte navýšili svoje vedenie na 2:0, keď Birona prekonal Tomáš Plekanec. Po prvých dvadsiatich minútach Habs vyhrávali 2:0.

V dvadsiatej tretej minúte sa vo výbornej šanci ocitol útočník Montrealu Colby Armstrong, lenže brankár New Yorku zneškodnil jeho strelecký pokus. V čase 02:43 druhej tretiny sa nedovoleného zákroku dopustil hosťujúci forward Kris Newbury a Canadiens si zahrali presilovku. V dvadsiatej šiestej minúte sa Brad Richards a Marián Gáborík dostali do prečíslenia 2 na 1, našťastie Carey úspešne zlikvidoval strelecký pokus hráčov Rangers. V čase 10:13 prostrednej časti hry poslal rozhodca za nedovolené bránenie na trestnú lavicu newyorského útočníka Ricka Nasha. Habs ponúknutú presilovú hru náležite zužitkovali, keď forward Brendan Gallagher zabojoval pred bránkou Rangers a dostal puk za Bironov chrbát. V tridsiatej siedmej minúte mal Montreal ďalšiu skvelú príležitosť na strelenie gólu, avšak hosťujúci brankár bol tentokrát proti. Po dvoch tretinách odchádzali za stavu 3:0 do šatní spokojnejší domáci hráči.

Do záverečnej časti hry vstupovali Habs s trojgólovým vedením. V štyridsiatej šiestej minúte Carey Price vyrazil tvrdú strelu z hokejky newyorského obrancu Dana Girardiho. O päť minút neskôr na opačnej strane montrealský obranca Francis Bouillon preveril pozornosť Martina Birona strelou od modrej. V päťdesiatej tretej minúte forward New Yorku Brian Boyle z bezprostrednej blízkosti ohrozil bránku Montrealu. Carey si však naďalej držal čisté konto. Stav sa už do konca tretiny nijako nezmenil a tak Canadiens po vyrovnanom výkone zaslúženie zvíťazili 3:0.

Stretnutie malo pomerne jednoznačný priebeh a k zisku dvoch bodov zaiste prispela aj strelecká „impotencia" Rangers. Carey Price si pripísal tretie čisté konto v sezóne a Habs zakončili mesiac marec víťazne. Najbližšie sa Canadiens predstavia v pondelok, kedy do Bell Centre zavítajú hráči Caroliny Hurricanes.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 34/34
2. P.K. Subban 0 + 3
3. Brendan Gallagher 1 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.04.2013 22:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Prinajhoršom to dám ja ale až neskôr bude report, ale cez týždeň tie ostatné duely budem mimo tak potom až ten víkendový.
 
01.04.2013 19:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarChlapi vy mě děsíte :D Já zítra vstávám do školy (takže nevim jestli neusnu) a vzhledem k tomu že mám nefunkční notebook a nestihnu to napsat ve škole, tak to tu ale bude nejdřív kolem 7 večer.. Kdyžtak bych se podíval aspon z mobilu ve škole na záznam a něco sepsal na papír že bych to doma hodil do elektronický podoby
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem teď také mimo, protože rozjíždím novou práci a absolutně nemám čas... Nevím, jak dlouho to bude trvat, ale bylo by dobrý, jestli by si to nějakou dobu nedali jen kluci studentský...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:collberg skoncil v PO , pakhral 1 zapas za U20...
ated jede do AHL jako try out contract, zahratsi parzapasu za hamilton..
jako vail
bud. sezonu by ale mnel hrat azse za frolundu.
 
01.04.2013 16:54 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Je to o tom, jak skončili v PO ve švédsku a jak ted pojede do Hamiltonu na farmu, že je v kontaktu se skautama ale o smlouvě ještě nemluvil, spíš obecnější informace
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak si odpovím sám a přísahám, že to je poslední můj příspěvek navazující na vlastní smajlik Byl to sobotní velikonoční trénink pro diváky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Co tam tak zhruba je?
 
AvatarReakce na příspěvek:Dostal to mladej smajlik Zaujaly mě ale ty dresy, to byl nějaký veřejný trénink a červení proti bílým? Prvně jsem si myslel, že to je ze začátku sezony, jak se hrálo to utkání pro diváky, ale jelikož tam má Gally 11, tak to je asi ze soboty nebo z pátku.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já se dnes ani nebudu dívat živě a zápas si dám až v úterý kdo ví kdy, nezvládl bych to smajlik Takže to je na Mírovi, popřípadě bartovi. Preview ale bude.
 
01.04.2013 14:56 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://translate.google.cz/#cs/en/http://www.hockeysverige.se/article/14292458/collberg-pa-vag-till-nordamerika

Doufám že tam bude i ten text, švédsky neumím tak sem si to překládal na google :D

Přinejhorším tady je URL k článku http://www.hockeysverige.se/article/14292458/collberg-pa-vag-till-nordamerika
 
AvatarHoši, dneska report na 99% nedám, bohužel duben a případně i květen (pokud ještě budeme hrát) mám v práci neskutečně nabitý, takže vůbec nevím, jak to budu dávat s reportama:(
 
01.04.2013 09:38 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:Ještě uvidíme, co udělá s Pittsburghem absence Crosbyho...ale zase se vrátil Malkin, tak to je prašti jako uhoď...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak PO, si troufám říci, máme jisté už dýl. Je to sice zkrácená sezona, ale postihla nás nějaká krize a tým šlape, takže máme v pohodě na to jít do PO z druhého místa.
 
AvatarJak se tak dívám, tak máme 49 bodů, tzn již teď je prakticky na 90% jisté, že budeme v play-off, na které je těch cca 50 bodů potřeba :) Těším se!
 
31.03.2013 20:48 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:smajlik smajlik je vidět, že si tu atmosféru v Montrealu užívá smajlik smajlik
 
31.03.2013 20:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=66&id=232892&cmpid=embed-share-video
smajlik smajlik smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík