Proti Sharks bez bodu

27.10.2013, 10:07 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Habs vo štvrtok proti Anaheimu predviedli konzistentný výkon počas celých šesťdesiatich minút zápasu a zaslúžene zvíťazili 4:1. V sobotu večer čaká zverencov trénera Michela Therriena ešte náročnejší súper. Na ľade Canadiens sa totiž predstaví San José Sharks, ktoré v tejto sezóne patrí medzi top tímy celej súťaže. Oba celky sa naposledy stretli ešte v roku 2011, keď Sharks zdolali Montreal 3:4 po samostatných nájazdoch. Maródi Douglas Murray a George Parros sú už skoro fit, ale proti žralokom ešte hrať nebudú. Zostava sa oproti predošlému duelu výrazne nemenila, takže s Careym Priceom v bránke Habs nastúpia v tomto zložení:

Bournival - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Gallagher
Bourque - Desharnais - Moen
Blunden - White - Holland

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Bouillon - Beaulieu

Canadiens nevstúpili do zápasu práve najlepšie, pretože už po minúte hry bol za podrazenie vylúčený obranca Andrej Markov a Sharks mali k dispozícii možnosť presilovej hry. Habs sa našťastie úspešne ubránili. Prvú väčšiu šancu si vytvorili hosťujúci hráči v ôsmej minúte, keď z dobrej pozície strieľal útočník Matthew Nieto. Carey Price si pripísal úspešný zákrok. Na opačnej strane sa v desiatej minúte do prečíslenia 2 na 1 dostali Tomáš Plekanec s Brianom Giontom, Pleky však zvolil priamu strelu a s tou nemal Antti Niemi vážnejšie problémy. V trinástej minúte preveril pozornosť gólmana San José montrealský obranca Francis Bouillon strelou od modrej. Do konca prvej tretiny mali obidva tímy ešte niekoľko dobrých šancí, ale Price aj Niemi udržali čisté kontá.

V čase 05:15 druhej tretiny poslal rozhodca za hákovanie na trestnú lavicu montrealského forwarda Davida Desharnaisa a Habs sa museli opäť brániť. San José využilo početnú výhodu, keď Pricea prekonal Logan Couture. Tomuto gólu však predchádzal neuznaný faul na Larsa Ellera, ktorý si však rozhodcovia akosi nevšimli. V tridsiatej druhej minúte bol Plekancov útok blízko k vyrovnaniu, ale tečovaný puk neskončil v bránke hostí. O šesť minút neskôr spálil ešte väčšiu šancu útočník David Desharnais, keď hostí zachránil skvelý Niemiho zákrok betónom. V závere druhej dvadsaťminútovky si Montreal zahral presilovku, ale ani tú nedokázal zužitkovať na strelenie gólu. Habs boli v tejto časti hry o niečo aktívnejším tímom a vytvorili si viac streleckých príležitostí, ale vyrovnania sa nedočkali. Po štyridsiatich minútach bol stav 0:1 v prospech Sharks.

Do záverečnej tretiny nastúpili Canadiens s jednoznačným cieľom vyrovnať. V štyridsiatej druhej minúte útočník Brendan Gallagher ohrozil hosťujúceho gólmana strelou z medzikružia. Postupom času však začali Sharks získavať hernú prevahu a podarilo sa im streliť druhý gól. Aj keď treba povedať, že to bola viacmenej nešťastná náhoda. Price vykorčuľoval pre puk, ale ten sa nečakane odrazil od mantinelu priamo na hokejku Logana Coutura, ktorý už len pohodlne skóroval do odkrytej montrealskej bránky. To bola fakt smola. Hráči San José si dvojgólový náskok udržali až do konca stretnutia, takže Montreal nenadviazal na výkon proti Anaheimu a súperovi podľahol 0:2.

Ťažko hodnotiť stretnutie, mali sme šance a nevyužili ich, hosťom pomohlo ku gólom šťastie a tiež nepozornosť rozhodcov. Áno Sharks boli celkovo aktívnejším mužstvom, ale minimálne na bod to bolo. Ale čo už ide sa ďalej, teraz musia Habs naplno zabrať, pretože ich najbližšie čaká zápas na ľade New Yorku Rangers.

Hviezdy zápasu:
1. Logan Couture 2 + 0
2. Patrick Marleau 0 + 2
3. Anti Niemi 22/22

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jasně, je to logické. Oni chtějí tým celý přestavět a jinak toho nedosáhnou. A on chce SC, který teď je na dlouho mimo. Miller bude následovat. Pak by se mohli zbavit nýmanda Stafforda a Myerse, ale to bude těžké. A za pár let třeba budou jako Pens, kdo ví.
 
28.10.2013 18:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTakhle se k tomu Vaek vyjádřil

We traded pretty much every veteran. The message was clear that they’re going for draft picks… I enjoyed my time there, but I didn’t want to be a part of that.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok já dám dnes. Jinak Buffalo podle mě neudělalo špatný krok. Vztahy byly očividně napjaté a Vanek tam už být nechtěl. A za to získali solidní náhradu za něj a hlavně první a druhé kolo draftu, což oni k ozdravě klubu potřebují.
 
28.10.2013 17:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A ešte jedna info dnes bude chytať Budaj
 
28.10.2013 16:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:no report dnes nemôžem dať nakoľko zajtra mám od rána školu.
 
AvatarReakce na příspěvek:I pro mě docela šok... Zvlášť Isles obětovali velmi produktivního útočníka, ale věřím, že Vanek se taky zvedne... Buffalo je totálně mimo... Jinak report bych dal ze zítřejšího špílu s Dallasem
 
28.10.2013 08:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Fú tak to áno, ale pri výsledkoch Buffala sa to dalo čakať. Ináč k dnešnému zápasu, musíme vyhrať, to je jedno ako ale musíme získať dva body!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak on to bude následek toho krvavého zranění z posledního zápasu... Vanek mně docela vyrazil dech!
 
AvatarMoen neee! smajlik ten bude proti důrazným rags moc chybět.
Jinak Vanek u Isles, moc jsem si ho přál v létě získat místo Gia, ale ti mu dají asi v létě takové love, že by to stejně nemělo cenu.
 
27.10.2013 17:58 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak Moen neodletel so spoluhráčmi do New Yorku, kvôli zraneniu, pri tíme zostáva Patrick Holland.
http://www.rds.ca/hockey/canadiens/moen-ne-sera-pas-du-voyage-1.678745
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, suckers musíme porazit.
 
27.10.2013 14:01 | reagovat
akamaruCZ | misapajtl@volny.cz
AvatarReakce na příspěvek:škoda toho druhého gólu, mohlo se to vyvíjet trošku jinak, ale i toto ke sportu patří. Příští 2 zápasy by jsme si měly odvést body. nejlépe všechny 4 aby jsme se trošku posunuli v tabulkách.
 
AvatarNaprosto souhlasím se shrnutím v posledním odstavci. Trochu to připomínalo zápas s Nashvillem, kde byl sice soupeř lepší, ale body z toho v pohodě vytěžit šly. Nevadí, na rags umíme, takže tam musíme bodovat.
 
27.10.2013 10:22 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Z obou stran výkon nic moc, jak říkáš, na bod to klidně mohlo být. Ale první gól po faulu a pak nešťastnej. Nedá se však nic dělat, o tom je hokej, jedeme dál. Jen jsem si vzpomněl, že Burian za Kometu u nás dával podobnej gól po odrazu :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík