Z D.C. odjíždí Montreal pouze s bodem, program pokračuje dnes doma s Torontem

30.11.2013, 02:02 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Po týdnu se opět setkali Washington s Montrealem a takhle přeskakovali mantinel hráči nejstaršího hokejového klubu na světě. A jak zápas probíhal?

Briere - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Prust
Bournival - White - Moen

Markov - Subban
Emelin - Gorges
Bouillon - Diaz

Budaj

Do zápasu vstoupily oba týmy spíše opatrně a výraznější šance se rodily pomalu. Na obou stranách zahrozily útoky až kolem šesté minuty, u Habs to byl Eller, který si sám vybruslil před bránu. Škoda, že nezahlédl na druhém konci volného Prusta. Zanedlouho jel Desharnais sám na Holtbyho, ale také nedal. Montreal si v první třetině bohatě vyzkoušel oslabení, když po sobě šli na lavici hanby Gionta a White. Hosté ovšem ukázali svou formu ve hře v neúplném počtu a soupeři nedovolil ani jednu střelu za téměř čtyři minuty. Habs se ale nenechali dlouhou přesilovkou soupeře rozhodit a odpověděli tím nejlepším způsobem, gólem. Plakancova formace si vytvořila tlak z nenápadné akce, kdy Gionta nahodil za bránu, kde byli Briere i Plekanec, Čech nahrál Kanaďanovi a ten se na dvakrát důraznou dorážkou nemýlil a po týdnu skóroval do Washingtonské branky znovu. 1:0 pro hosty zcela zaslouženě proti nemastně, neslaně hrajícímu soupeři.

Prostřední část začali jasně aktivněji domácí a Budaj musel vytáhnout vynikající zákrok proti Grabovskému. Caps na chvíli dokonce zamkli Habs v pásmu. Mezitím na brankovišti bojovali o prostor Subban a Ovečkin, P.K. ale fauloval a doprovodil ho parťák Markov, který se nepohodl s Backstormem. Početní nevýhoda opět výborně sehraná v čele s výborným zákrokem Budaje proti Ovečkinovi. Bohužel, za rámeček si slovenský brankář nedá inkasovanou branku z času 5:17, po zmatku za vlastní svatyní dostal Fehr gól jako dárek. Naštěstí Montreal dokázal rychle odpověď a za minutu to bylo opět s vedením hostů po akci celé Plekancovy řady skóroval právě český centr po šťastném odrazu puku. Vedení mohl zvýšit opět Desharnais, ale Holtby jeho pokus záhadně zastavil. Přesilovku si v prostřední části zahráli i Canadiens, když v ní sice přímo washingtonskou branku neohrozili, ale vypracovali si hodně šancí. V druhé třetině se hrál rychlý, poměrně fyzický a pohledný hokej, kde byli lepší o fous domácí, nicméně brankáři odváděli dobrou práci a Budaj si svou hrubku u washingtonského gólu rychle odčinil. Do závěrečné části šli tedy hosté s hubeným vedením 2:1.

Podle očekávání si hosté přenesli svůj dobrý pohyb i do třetí třetiny a ujali se hry. Výhodu dostali po hře vysokou holí Gallaghera, ale stejně jako všechny předchozí, tak i tuto nevýhodu Habs ubránili. Domácí ale faulovali také a role se obrátily. Pojistku mohl vsítit Markov, ale další dobře sehraná přesilovka ke gólu nevedla. Zákrok zápasu si připsal ve 12. minutě strážce montrealské brány proti Brouwerovi, když stále držel montrealské naděje. Bohužel ne na dlouho. Pět minut zbývalo do konce třetí třetiny a vyrovnávací gól střelil Grabovski po pasu Fehra. Washington dal do útoku vše a vyplatilo se. Habs celou třetí třetinu nedokázali odpovědět na aktivní hru soupeře a i díky tomu inkasovali. Skóre nerozhodné vydrželo a dospělo se to prodloužení.

Nastavovaný čas přinesl dobrý pohyb Montrealu a další spálenou tutovku pro smolaře zápasu Markova. Zlepšený výkon oproti třetí třetině ale ke gólu nevedl a zápas tak dospěl k nájezdům.

Ty nejsou zrovna silnou stránkou Habs, ale v prvním kole dali branku Eller i Desharnais, Galchenyuk bohužel ne. Šlo se tak do druhého kola, kde to je kdo z koho a tam rozhodl Grabovski, když Tomáš Plekanec nedokázal odpovědět.

Zápas tedy skončil výhrou domácích 3:2 po nájezdech a nutno říct, že dva body doma zůstaly zaslouženě. Habs byli lepší pouze v první třetině a v prodloužení, což je hodně málo. Nad vodou držel celý tým Budaj a i přes smolný první gól je jeden získaný bod hlavně jeho zásluha. Dobře hrála Pleky line, které je ale poškozována taktikou Therriena, kdy z ní na konci zápasu udělá bránící řadu vyjmutím Briera a dosazením Moena. Zítra čeká v Bell Centre derby s Torontem.

Preview:

Noc přinese zápas odvěkých rivalů

Montreal vs. Toronto, odvěcí rivalové se dnes utkají podruhé v sezoně od „openeru“, který Habs prohráli 4:3 ve velice atraktivním zápase. Toronto poté patřilo mezi špičku na východě, ovšem listopad se nezdařil úplně podle jejich představ. To Habs to mají naopak, v říjnu moc nezářili a až poslední týdny přinesly zlepšené výkony. Zajímavý fakt je, že týmy mají do puntíku stejnou statistiku zápasů 14-9-3 a tím pádem i stejný počet bodů. Naprosto stejně dopadly také poslední zápasy dnešních soupeřů a to prohrou 3:2 po nájezdech, resp. prodloužení. Montreal nebyl schopen využít několik svých vyložených šancí a propadl v třetí třetině, kdežto Leafs odehráli zápas s Buffalem celkově špatně.

Toronto nastoupí s Bernierem v bráně, ale chybí jim dva stěžejní hráči Lupul a Bolland. Střeleckou formu má jako obvykle Kessel a Phaneuf překvapivě nesbírá tolik záporných bodů jako obvykle.

Montrealskou branku bude hájit samozřejmě Price. Zda-li se bude měnit sestava a nastoupí Bourque se stále neví, budeme o tom ale informovat.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Byla to prostě reklama na hokej smajlik

Gól Toronta byl neuznaný naprosto správně bez žádného váhání! JVR byl v brankovišti a vadil Carymu v pohybu, tudíž tady vůbec není o čem diskutovat a sudí to posoudil výborně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, parádní hokej, který se dal se zatajeným dechem sledovat od začátku do konce... Dva rychlé goly trošku zkazily náladu a nahlodaly sebevědomí do třetí třetiny, naštěstí jsme si to výborně pohlídali... Opravdu pěkné to bylo... A k Budajovi, výborná dvojka za solidní peníze... Jen tak dál, jen prosím nedávat Moena ani za vedení k Plekymu, včera se to tím opět rozhodilo, po té šel na led na jedno střídání Briere a zase byly šance...
 
01.12.2013 06:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarParáda výhra a ešte proti Leafs. Hneď sa krajšie vstáva. Report bude možno doobeda. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak myslím, že nám to Bernier všem ukázal...smajlik. Právě on, i když toho taky dost pochytal, byl tím jazýčkem na vahách a to v náš prospěch! Byl to výborný zápas, celkově úplně o něčem jiném než včera! Byla radost to sledovat, tempo, hokejovost z obou stran (my lepší), hodně střel, agresivita - prostě všechno, co má správné derby mít. No a třešničkou na dortu 2 body pro nás... smajlik. Překvapilo mě, že nehrál White, zase na druhé straně nasazení Parrose proti Orrovi dávalo smysl. Škoda těch rychlých dvou gólů v závěru druhé části, zbytečně ten zápas zdramatizovaly. Sporné bylo také neuznání gólu Toronta pro postavení hráče v brankovišti - nevím, ale zase se potvrdilo, že tohle je opravdu asi nejspornější pravidlo, kde subjektivita hraje obrovskou roli...
Každopádně máme dva body proti odvěkému rivalovi a to moc těší!
Jenom ještě k tvému názoru na Budaje - totální nesmysl, sorry, ale nechápu, jak něco takového můžeš letos vypustit z úst...
 
01.12.2013 01:59 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVedeme... :-) Bernier zatím moc nepředvedl... :-) Snad mu to vydrží...
 
01.12.2013 01:24 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Hezkej začátek, tak snad jsem se mýlil smajlik smajlik
 
01.12.2013 01:06 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Napsat tu narovinu co si o včerejším zápase myslím tak se tu nebudu moct objevit a ty mi na BFMV dáš do držky smajlik Jsou dvojky i mnohem lepší jak budaj a za super peníze (Co třeba Scrovens v LA?? smajlik). Bernier to dneska ukáže jasně, bohužel pro nás.
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsi celý ty, hater Budaje smajlik Upřímně bych taky nejraději, aby vše odchytal Price, ale to je nemožné. Máme velice solidní dvojku a za ty prachy co bere je to lahoda. Jiné týmy nemají tak dobrou jedničku, natož dvojku!
Včera góly nebyly úplně košer, ale zase nás tam několikrát zachránil, jak píše Mišo, takže jemu bych tu ztrátu bodu až tak nepřipisoval. Nájezdy provedli Craps výborně. Vyhrát jsme to měli sami při šancích Desharnaise, Markova aspol.
 
30.11.2013 17:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak s vyjadreniami ohľadne Budaja, je to solídna dvojka a vo všetkých dueloch chytal spoľahlivo. Včerajší prvý gól ide na jeho vrub, ale žeby chytal zle tak to nie. Naopak zachránil nám tam prdel vo viacerých momentoch a nebyť jeho tak sme mohli ísť zo zápasu aj bez bodu.
 
30.11.2013 17:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNo, popravdě co na to říct? Budaj tam neměl co dělat, půl sezony říkám že bych ho vyměnil. První gol šel jasně na něj a ten druhej taky nebyl zrovna nechytatelnej. Plekanec na nájezd byla krpa od Therriena, ví moc dobře že nájezdy mu zrovna nejdou. To už bych tam dal raději Gallaghera. Dobrý zpráva je že Briere se probouzí, Desharnas snad taky (nájezd), škoda že nedal ten gol. Škoda že nedal Chucky, věřil sem mu, na nájezdy je celkem slušnej. Každopádně každej bod dobrej, aspoň že to podělaný Toronto to včera hráli stejně jak my. Dneska na ně musíme, Price v bráně to bude jistota, ještě aby útok zahrál líp, než včera. S 2 goly se totiž každej zápas vyhrává blbě, svý by o tom mohli říct rangers..
 
AvatarReakce na příspěvek:Nájezdy právě byly dobré, bohužel Caps je zahráli ještě líp a golmani se moc nepředvedli. Dnes to bude těžké i přes fakt, že listy jsou teď trochu dole a moc se jim nedaří.
 
30.11.2013 11:39 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Pravda! Nebyť toho smolného prvého gólu tak máme dva body. A nájazdy som už radšej ani nepozeral, lebo to je už tradične naša slabá stránka. Dnes s Leafs to bude nesmierne ťažké. Ale treba veriť! smajlik
 
30.11.2013 11:36 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak....škoda no :-(
 
AvatarJá si naopak myslím, že Caps byli bezzubí po většinu zápasu, jen opět ta nešťastná třetí třetina byla lepší z jejich strany. Stále jsme ale měli víc nebezpečných šancí my, a proto si myslím, že jsme 2 body měli mít jasně my! O to víc to štve...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík