Ostudná prohra před vlastním publikem

11.04.2014, 03:18 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Po zápase s Chicagem, kde odpočívali někteří hráči, bylo již vše zase v normálu s Pricem v brance a obvyklými obranami. Šestým bekem byl Murray vracející se do sestavy po suspendaci. Eller stále nachlazený, což pustilo do hry Parrose, zdravými náhradníky byli Beaulieu, Tinordi a Bouillon.

Gorges – Subban

Markov – Jemelin

Weaver – Murray

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Gionta – Plekanec – Gallagher

Bourque – Briere – Weise

Bournival – White– Parros

Velice mladý tým Islanders s 11 nováčky v sestavě vletěl na led Bell Centra velice energicky a svým pohybem ztuhlé Habs doslova ochromil. Hosté dokonce zamkli domácí čtvrtou lajnu ve svém pásmu na téměř dvě minuty téměř bez odporu bránící pětice. Skvělý pohyb dělal Canadiens problémy a jen díky Carymu Priceovi bylo skóre na nule. Montreal se k ničemu nedostal a poměr střel 10:2 v prvních deseti minutách mluví za vše. Hráči Montrealu se konečně probudili za půlkou první třetiny, kdy si šance vypracovali Desharnais, Briere a Gionta, ale skóre bylo stále na nule na obou stranách. Isles už žádný střelecký pokus od desáté minuty nepřidali, Habs vyzkoušeli Nabokova ještě šestkrát a s tímto se odešlo do kabin. Za tuto třetinu určitě Habs nikdo nepochválí vyjma Caryho Price.

V druhé třetině už New York tak dobrý nebyl, ale stále si počínal velice dobře vzhledem k papírové kvalitě své sestavy. Zpočátku třetiny bylo nejzajímavějším děním na ledě pěstní střetnutí Parrose a Gallanta. Později se předvedli z domácích Briere nebo Desharnais, ale montrealskou obranu nadále trápili neodbytní Isles. Carey Price musel stále předvádět výtečné zákroky, aby udržel Habs ve hře. V čase 10:52 Douglas Murray tvrdým zákrokem narazil na hrazení Sundstroma a to tak nešťastně, že po návratu do hry po suspendaci dostal 5+10 a zápas pro něj skončil. Následně se hrála kombinace oslabení a přesilovky 4 na 3, ale v poslední části Murrayho pětiminutového trestu využili tuto výhodu hosté gólem Stroma v čase 15:07. 1:0 pro New York. Své vedení Ostrovani navýšili na 2:0 dvacet sekund před koncem druhé třetiny. Střelcem byl Nelson a využil další přesilovku hostů. Na střely měli taktéž navrch hosté 24:14. Strašná druhá třetina v podání domácích.

Tragický příběh se psal i ve třetí třetině. Habs byli bezzubí a neschopni držet puk na holích nebo si vůbec vypracovat stálejší tlak. Soupeř se už naštěstí moc nikam nehnal a mimo menší drama v závěrečné minutě a hře 6 na 4 se zápas dohrál s konečným stavem 2:0 pro Islanders.

Herně jeden nejhorších zápasů sezony se odehrál včera v Bell Centre. Výkon nebyl nesrovnatelný a výbuchy 6:0 s Kings a Capitals a jen díky přeci jen ne takové útočné síle Isles to tak nedopadlo. A taky díky Carymu Priceovi, který jako jeden z mála snesl přísnější měřítko. I tak ostudná prohra a pošesté v sezoně byli Canadiens vynulováni. V sobotu se pro Habs základní část uzavře soubojem s Rangers.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
12.04.2014 19:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarCanadiens podpísali nový dvojročný kontrakt s Dustinom Tokarskim smajlik
http://hamiltonbulldogs.com/pressbox/news/?article_id=741
 
AvatarReakce na příspěvek:Z Hamiltonu byl povolaný Blunden. Snad to nemá souvislost s nějakým potížemi v návratu pro PO u Prusta a Moena.
 
AvatarJedním slovem hnus... Nechápu, co dělá v sestavě Murray, bohužel Gionta byl u Plekyho jasná volba, MT určitě nad jinou alternativou ani nepřemýšlel... Doufám, že Murray v PO hrát nebude, vrátí se Eller, vypadne Parros a hlavně budeme hrát hokej. Dnes to neměl vůbec náboj, jen jsme to odklouzali...
 
AvatarReakce na příspěvek:Gratuluj si za to, jinak mimochodem nechápu jak může na zápasy vstávat smajlik

V oslabení jsme sice dostali obě branky, ale ono to bylo de facto jedno, místy jsme hráli i v pěti jako v oslabení. Jak píšu v reportu, tak jen díky jejich slabší ofenzivní síle a skvělému Carymu tohle nedopadlo podobnou ostudou jako ty domácí příděly s craps a kings.
 
AvatarReakce na příspěvek:Isles byli pohybově jinde a bylo na nich vidět, že mají hlad po vítězství a motivaci se předvést trenérovi, takže většina individualit do toho šla na 105%. My jsme si mysleli, že se porazí sami a tak to dopadlo, prostě jsme je podcenili a šli do toho bez motivace, to je můj názor.
Proti suckers se snad zase vzchopíme. Věřím v náš letošní formát, že často po zápasu k zblití předvedem následně dobrý hokej.
Therrien jak říkáš, zase sázka na Murrayho, Gionta u Plekyho přitom tam má být Bournival. On je úplně slepý, že nevidí skills a rychlost toho kluka?
 
AvatarReakce na příspěvek:fíha....a to teď, když jsem se vzbudila, tak jsem si nadávala, že jsem si zapomněla nastavit na půl druhou budík. Ale spíš jsem věděla, proč ho nedávat.

A koukám, že se nepovedla ani oslabení, která nám obvykle jdou...
 
AvatarReakce na příspěvek:Pozdě, teď jsem to v rychlosti přejel - ale opravdu v rychlosti, protože to byl neskutečný hnus! Já nepochopím, jak můžeme během 24 hodin předvést tak diametrálně odlišné výkony, navíc proti kvalitativně úplně jiným soupeřům smajlik. Asi bude opravdu dobře, že budeme začínat venku, protože s tímhle je to tragédie a navíc nevěřím, že s Rangers ty body uděláme... Therrien opět "nezklamal", obranné dvojice k zblití, Murray opět zaúřadoval a z té přesilovky se vlastně rozhodlo. I když je pravda, že bychom si i tak nezasloužili ani bod! Nevím, co tohle má znamenat... smajlik
 
AvatarPokud někdo chce zápas vidět zpět, tak mám jednu přátelskou radu, nedělejte to, i sestřih bude jen pro otrlé.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík