Král je mrtev, ať žijí Habs! Alespoň prozatím...

28.05.2014, 12:15 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Sedmý zápas č. 1 sehrál Montreal na domácím ledě. Nutnost vyhrát znamenala jedno, Habs se museli výrazně lepšit v efektivitě přesilových her a vyvarovat se naprosto idiotských chyb v obranném pásmu. V brance opět nastoupil Tokarski, který více než dobře zastupuje zraněnou jedničku Price. Místo Jemelina se vrátil do sestavy Beaulieu.

Habs vtrhli do utkání s ohromným elánem. Subban vybojoval přesilovou hru hned ve druhé minutě. A první bod splněn, Subban střílel od modré, Galchenyuk tečoval těsně před Lundqvistem a Habs šli do vedení 1:0... Tlak pokračoval, hosté se za prvních osm minut na nic nezmohli. První možnost ovšem stála za to. Habs klasicky propadli, Rangers ujeli do přečíslení 2 na 1 a Tokarski vytáhl fantastický zákrok. První hrozba Habs nevystrašila, takže musel přijít zasloužený trest, Tokarski nestačil (asi i trošku podcenil) na umístěnou střelu navrátilce Stepana a hosté srovnali na 1:1... Rangers nevedli dlouho, o necelé dvě minuty později se konečně prosadil Tomáš Plekanec a byla to podobně přesná střela jako od Stepana, 2:1 Habs... Začal se hrát opravdu pěkný hokej z obou stran, Rangers si víc a víc dovolovali v útočném pásmu, Habs se nenechávali zahanbit, přesto se do konce třetiny skóre nezměnilo a to i přes přesilovou hru hostí, která se přenesla do druhé části. Habs mohli odcházet do kabin s hřejivým pocitem u srdce, první třetina nebyla rozhodně špatná...

Habs zbytek oslabení zvládli. Bohužel za pár vteřin přišel zbytečný zákrok Markova a domácí šli opět do čtyř. Nebezpečná přesilová hra hostí skončila, střely zablokovány, Habs přestáli několik zámků a jednou je zachránila pravá tyč. Při vyrovnaném počtu hráčů přišla útočná akce Habs a vedení o dvě branky, Gallagher zavezl puk, zadovkou našel Paciorettyho, který našel mezírku mezi betony Lundqvista, 3:1... Gól přinesl oživení do útočných šiků Habs, další energie vzešla z přesilové hry, která sice nebyla využita, ale několik nebezpečných střel musel Lundqvist řešit. Neporadil si ale ze střelou Bourqueho a Habs vedli již 4:1. Lundqvist nebyl ve své kůži a v necelé polovině utkání se odebral na střídačku. Habs lítali, byli všude, zápas jim jednoznačně vycházel... Přišel bohužel nešťastný okamžik, Plekanec nevyužil solidní příležitost, puk se dostal do obranného pásma domácích, kde Gorges po nahození od bočního mantinelu natáhl zbytečně hokejku a srazil puk za záda bezmocného Tokarskiho, nic to ale neměnilo na solidním vedení 4:2 v druhé polovině utkání... Dramatičtější situace se udála v třinácté minutě, Rangers se po valné hromadě před Tokarskim dotáhli na stav 3:4. A stačila chvíle a komfortní náskok byl pryč, v přesilové hře srovnal Kreider, 4:4. Habs to nepoložilo, gólové hody pokračovaly, necelých pět minut před koncem třetiny Bourque dával na 5:4. Do konce třetiny se do hry dostali opět brankáři, předvedli několik dobrých zákroků. Stav se nezměnil ani díky další přesilové hře Habs. Bláznivá třetina a minimálně ještě jedna na hráče čekala...

Montreal pokračující početní převahu nevyužil, náskok se nepovedlo navýšit ani Bourquemu, teč zastavilo břevno. Čas plynul a Habs drželi vedení a naději na šestý zápas i v šesté minutě třetí části... O pár minut později se Bourque přeci jen dočkal, hattrick, čepice na ledě a vedení 6:4. Rangers se snažili dostat do zápasu, pomoci jim měla další početní výhoda po faulu Gorgese. Habs oslabení, navíc dlouhou dobu dvojnásobné, zvládli, samozřejmě i díky dobrým zákrokům Tokarskiho. Kritický moment byl snad za námi. Rangers si uzavřeli cestu k otočení zápasu pětiminutovým oslabením. Bylo sice přerušeno dalším vyloučením hráče Habs, ale to domácím nevadilo. Hosté totiž zkusili hru bez brankáře a Desharnais do prázdné branky necelých pět minut před koncem přidal sedmý gól, 7:4... Více se v utkání bohatém na góly nestalo, Habs první sedmý zápas zvládli a proletí se ještě jednou do New Yorku...

Prvně euforie, po té vystřízlivění a rychle ztracený náskok a po té opět extáze. Probudili se konečně spící střelci, bohužel obrana pořád nepracovala dobře a hráči odflákli pětiminutovou přesilovku. Naopak opět pochvalu zaslouží Tokarski, i když kaňka by se na jeho výkonu tentokrát našla. Lundqvist ovšem zcela vyhořel a doufejme, že podobný výkon předvede i doma. Habs budou podruhé čelit vyřazení v zápase ze čtvrtka na pátek...

Foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Úlet s velkým Ú smajlik

Chipchuru jsem tam dodal schválně až na konec, on není a asi ani nebyl draftovaný jako ofenzivní střela, ale jako dělník ledu, v čemž je ve Phoenixu hodně ceněný. Samozřejmě, že takových hráčů je hodně a i my takové máme, ale úplně zcestně v tom seznamu podle mě nebyl, ale to je jedno smajlik Pointu jsi určitě pochopil.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím s Komisarkem, svého času hrál u nás opravdu výborně a s Markovem mu to šlapalo! Následné události ale známe, dobře, že ten balík nedostal... Z ostatních mě nejvíc vadil odchod Ribeira po tom extempore s Koivem...
 
29.05.2014 16:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak ten úlet s Fisherem/Giroux je mu nejvíc vyčítaný...kort, když téměř v každém vzájemném zápase nás Giroux potápí... Prostě tam to chápu, on měl být náš! CH mu slušelo! Leblanca vzali tenkrát jen kvůli tomu, že je z Montrealu, Kreider takový potenciál, už postavou....Leblanc prostě bída zatím :(

Náhodou Komisarek za Habs hrál skvělý hokej a s Markovem tvořil skvělou první obrannou dvojku. Mike pak chtěl balík, což mu Gainey správně nedal a jak dopadl ví každý :) Ale jeho draft jako totálně špatný rozhodně nepovažuji....Fischer byl úlet největší!

Grabo musel odejít, kvůli sporům s Kostěji...Lappy musel odejít, kvůli sporům s Martinem (vždycky jsem ho měl rád, ale bohužel v hlavě moc nemá) Riberio musel odejít po sporu s Koivem (tam mě sralo, jak s ním Bob naložil, že jej vyměnil za vyhořelého Ninnimu) a Chipchura opravdu nikde neválí :)))

Dnešní zápas rozhodne, jestli Toka dokáže zůstat TALL! při střelách hrozně jde na kolena, což při jeho výšce je vražedné. Musí prostě podat životní výkon a celý tým přežít prvních 10min utkání, pak věřím!

 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, ale draft a naše výběry, to by bylo na dýl. Sám jsi nakousl Leblanca, což je poměrně nedávná historie (já dál moc nevidím, nesleduju NHL tak dlouho), ale zrovna on mě hodně mrzí. Jak říkáš, byly i jiné možnosti a my museli vzít prvního lepšího frankofonního Kanaďana, protože Montreal. A jak to s ním dopadlo víme všichni, žádná sláva.
Teď se dívám na toho Fischera a to je teda další povedený kousek...
A co se dívám na naše všechny draftové volby za posledních 14 let, tak teda nic moc (Komisarek smajlik ), i když samozřejmě byly světlé momenty (Max, Carey, P.K.). No a nebo jsme dobré volby nechaly utéct a válí teď jinde, což je nejen McDonagh, ale třeba i Grabovski, Lapierre, Ribeiro, Chipchura nebo to dopadlo tak podivně jakou Kostějovci. Všechny managementy bez rozdílu se na můj vkus zaměřovaly na local boys, což je dle mě k hovnu.
Zajímavostí pro mě je Mikúš, nevěděl jsem, že je náš pick.
 
29.05.2014 15:36 | reagovat
Mattew | NovakMatous@seznam.cz
AvatarNo tak snad se na to kluci dnes dobře připraví, v MSG nás čeká asi peklo, ale nějak cítím, že to prostě dámesmajlik
 
29.05.2014 15:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já víc preferuji radio tsn 690 z Montrealu, tam se člověk vždy dozví mraky zajímavých věcí!

Tak Bob měl dobrý momenty a pak takovýto epic fail. Bohužel :( O tom draftu 2007 jsem psal hlavně protože, když jsem byl v Montrealu tak hodně fanoušků si stěžovala na práci Timminse a jeho staff. Já si rozhodně nemyslím, že by byl špatný...2003 Kosticyn a za ním nám prokouzli mezi prsty hráči jako Getzlaf, Carter, Richards či Parise, ano když v roce 2006 vzal "jistého" Davida Fishera, když dva výběry za ním si Phila vzala jistého Claudeho Girouxe, který se proháněl léta téměř Canadiens jak se říká za chalupou. Či 2009 když daleko slabší Leblanc (19 výběr) dostal přednost před mnohem víc talentovanějším Kreiderem (20 výběr) tak to jsou věci co naserou. Přesto si myslím, že ten člověk čuch na talenty má...(hlavně v poslendích letech) a kdyby McDonagh zůstal u nás, tak ten draft 2007 bude nejlepší nejen u nás za posledních 20let, ale v celé lize. Velká škoda, s Girardim snad jediný sympaťák v tom jejich týmu!

Nygren v ofenzivě má hodně co nabídnout, dozadu je to bohužel daleko slabší. Na Throwera jsem hodně zvědavý...Reway se jeví moc dobře, ale nejvíc se asi těším na De la Roseho.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky bych to viděl na víc zápasů, byl tam incidental contact na hlavu, ale co už, proti nám si nezahraje a když postoupí oni, tak nám to může být šumák.

U toho výčtu obrany bych ještě doplnil jedno jméno- Magnus Nygren, od něj já čekám za pár let velké věci!
 
AvatarReakce na příspěvek:Todda uznávám a s tímto článkem se ztotožňuju. Btw sledujete HI/O Show na hockeyinsideout? Kucí tam vždycky dobře potlachají o Habs.

Weise bude hodně chybět, pokud opravdu hrát nebude, protože ta lajna vypadala skvěle. Já jsem si ho oblíbil od prvního zápasu po příchodu k nám, jde na něm vidět, že si hraní za Habs užívá.

McDonagh mě bude štvát hodně dlouho a nejsem asi sám, to byl prostě epic fail. To jako by Pens vyměnili Maattu za Heatlyho a i to je slabý odvar... McDonagh je pro mě taky top bek dnešní NHL a nám nezbývá nic jiného, než to hodit za hlavu, protože to bychom museli Boba asi zlynčovat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Takový draft se nám už asi nikdy nepovede... Škoda, že McDonagh vůbec odešel a když už, tak kdo za něj přišel... Dneska rozhodnou brankáři a bojím se, že to bude v náš neprospěch. Pokud tento zápas Tokarski zvládne, tak klobouk dolů, protože větší zátěží by už bylo jen následující sedmé utkánísmajlik Henrik musí dostat první haluz branku a půjde to. Dávám nám bez Weiseho a s unuděným Vanekem 40% šanci, přeci jen o trošku víc věřím Rangers, že to doma ukončí. Na druhou stranu štěstí už měli sakra dost, tak to pojďme dostat ještě domů!!!
 
29.05.2014 12:44 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím McDonagh je nejlepší hráč Rangers, neskutečně se na nás vyhecoval :( Za mě top pět bek ligy!

Mimochodem draft 07, první kolo: McDonagh, Pacioretty, druhé kolo PK Subban...za mě to je snad nejlepší lov v prvních dvou kolech, co jsem kdy viděl...bohužel pak ten trade, který nás bude strašit ještě hodně dlouho.
 
AvatarTak pokud bude Weise mimo, je to rpo nás další těžká rána...smajlik. A ten debil Moore dostal jen dva zápasy - dle mého to byl horší hit než od Prusta!
Jinak trochu mimo téma - když čtu oslavné články na výkony McDonagha, je mi z Gaineyho na blití! To mohla být obrana - Subban, McDonagh, Gorges, Beaulieu, Tinordi, Pateryn... Ach jo smajlik.
 
29.05.2014 12:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:http://www.montrealgazette.com/sports/hockey/montreal-canadiens/Jack Todd This Canadiens team/9886070/story.html

Weise by hodně chyběl! Stejnak jsem čuměl, že jej poslali zpět na led. Dneska prostě musíme podat nejlepší výkon v sezoně, pak to bude dobré!
 
AvatarReakce na příspěvek:Znovu nemám co dodat, taky jsem chtěl napsat, že ta příprava Caryho pro tým musí psychologický booster. Věřím v tým, věřím ve výhru.
Blbé je, že bude Weise asi mimo, protože se potvrdil otřes mozku, tedy aspoň to píšou na facebooku, tak uvidíme v noci. Ale o něj zrovna nechci přijít!
 
29.05.2014 10:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPodle mě dnes nás čeká nejtěžší zápas dosavadního play off! Není gólmana v NHL co umí bounce back po špatném výkonu jako je Hank, proto čekám zápas o 1-2 gólech. Hodně se bojím, že dnes se poprvé v sérii víc ukáže, že Carey je out. Toka chytal nad očekávání skvěle a naopak nás v sérii držel, dnes budu muset ale podat životní výkon, jestli máme mít šanci si prodloužit sezonu.

Jak psal Parda, takovou jízdu PO si musí člověk hlavně užít...v Posledních deseti letech jich moc nebylo...Hodně jsem to prožíval 04 ten obrat s Bostonem, ale pak přišlo vystřízlivění... 2010 byla taková popelka...ulta defens tým na dvě lajny s fantomem v brance došel až do finále konference. 2014 tenhle tým je bez debat nejsilnější, přesto že jsou tam hráči, kteří zdaleka neukazují svůj potenciál. Jak obrovský kontrast, když člověk vidí Gallyho obětovat vše pro CH a Weaver skákat po hlavě po každém puku. Je potřeba aby dnes přišel čas Buffala dua...obrana zapla na 120%, Eller line jela dál, DD vymyslel nějakou kulišárnu pro Maxe, Pleky opět dřel jak mezek a vykašlal se na to, co bych o něj opravdu nikdy NEČEKAL! A Gally zas dá nějaký důležitý fík! Strašně se těším. Snad tým nabíjí, že vidí Careyho se připravovat na finále :)
 
AvatarJinak jsem ještě zapomněl napsat, jak moc mě bavilo, když Bourque razítkoval ta břevna na jedné i druhé straně při těch gólech...smajlik.
 
28.05.2014 16:09 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarReakce na příspěvek:P.K. je toto PO plný lásky :D
 
Avatarhttps://vine.co/v/MdbhL72hUQM

smajlik smajlik smajlik smajlik to mi uniklo v zápase!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok smajlik

Fun fact pro ty, kdo si nevšimli titulku v zápase. Poslední hattrick v PO dal AK46 v PO 2010 proti Craps, kdy jsme taky prohrávali 3-1 na série smajlik

Teď jsem si projížděl nejkrásnější góly letošního PO, Bourkyho laser po 17 sekundách v G3 s TB, Subbyho masterpiece po úniku z tresté v G3 s Ruins, Maxův winner v G4 s Tampou... Ach, je to nádhera. Našim klukům patří velké díky už teď za ty krásné momenty. PO 2010 jsem ještě tak neprožíval, takže pro mě je to první PO run a moc si ho užívám, ikdyž bych se měl spíš soustředit na státnice smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Kéž bysmajlik smajlik dám i další report, buď poslední v sezóně nebo prodloužím sériismajlik Plekyho moc nechápu, ale už se stalo
 
AvatarReakce na Míru, Lundqvist vážně není jistý a to už podle mě od třetího zápasu. Nechápu to, proč je furt tak zalezlý v bráně. Přitom to je základní skill brankáře umět si vyjet proti střele.

Super, simulování Plekyho už je hitem netu, stálo mu to za to? smajlik
http://i.imgur.com/llePY9S.gif


Jinak Michale, ty bys vážně měl psát reporty pořád, očividně to má na tým vítězný impact smajlik
 
28.05.2014 13:08 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarDúfam, že Tokarski si dnes v noci minul smolu a tak hlúpe góly už nepustí... v ďalšom zápase už nemusíme byť tak efektívny ako dnes.
 
28.05.2014 12:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVýborne smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík