Slabý výkon = ďalšia porážka!

30.11.2014, 10:41 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens odohrali v piatok na ľade Buffala smolný duel, v ktorom podľahli súperovi tesne 1:2. Zbytočné vylúčenie v závere pripravilo Habs minimálne o bod. Zverenci trénera Michela Therriena nemali veľa času na oddych, pretože už v sobotu bola na programe odveta v Bell Centre. Montreal potreboval bodovať, aby sa znovu dostal do hernej pohody. Nakoľko mali Habs pred sebou tzv. back-to-back zápas v bránkovisku dostal tentokrát príležitosť Dustin Tokarski. Jemelina, ktorý bol na koberčeku pred disciplinárnou komisiou kvôli zákroku na Briana Giontu neminula mastná pokuta vo výške 11 000 dolárov. Aj napriek tomu nechýbal v obrane. Zmeny v zostave sa neudiali a Canadiens naskočili do stretnutia v nasledujúcom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Parenteau
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Prust - Eller - Sekáč
Weise - Malhotra - Tangradi

Markov - Subban
Gončar - Jemelin
Allen - Weaver

Už v úvodných sekundách zápasu sa v dobrej šanci ocitol David Desharnais, lenže hosťujúci brankár Jhonas Enroth dokázal vyraziť jeho strelu. V štvrtej minúte nebezpečne pálil z medzikružia Lars Eller, ani on však neuspel. Po nevyužitých príležitostiach Montrealu prišiel zákonite úder zo strany Sabres, keď v pätnástej minúte šikovným padáčikom otvoril skóre stretnutia lotyšský útočník Zemgus Girgensons. O vyrovnanie sa tri minúty pred koncom tretiny pokúsil dobre hrajúci Eller, avšak jeho delovka skončila len v Enrothovom náručí. Buffalo bolo blízko k druhému gólu v záverečných sekundách po strele forwarda Matta Moulsona, našťastie Tokarski podržal spoluhráčov. Po prvej dvadsaťminútovke Canadiens prehrávali tesne 0:1.

Hneď na začiatku prostrednej časti hry Habs pohrozili ale hosťujúci tím znovu zachránil gólman. Andrej Markov spálil stopercentnú príležitosť. V dvadsiatej piatej minúte sa nedokázali ani dvakrát za sebou presadiť Desharnais. Vyrovnania sa domáci dočkali až od tri minúty neskôr, keď z otočky vyrovnal na 1:1 Brendan Gallagher. Jeho gól musel ešte odobriť videorozhodca. Ani Sabres však v šanciach nezaostávali a Tokarski sa nemohol sťažovať na nedostatok práce. Jeho pozornosť preveril tvrdou strelou od modrej tiež útočník Tyler Ennis. V tridsiatej šiestej minúte spôsobil závan pred bránkou Buffala húževnatý Gallagher ale neuspel. Keďže sa neujal ani pokus Andreja Markova po štyridsiatich minútach sa odchádzalo do šatní za nerozhodného stavu 1:1.

V štyridsiatej siedmej minúte zosmiešnil obranu Habs útočník Chris Stewart a poslal Sabres opäť do vedenia. Našťastie onedlho prišiel vyrovnávajúci presný zásah z hokejky Larsa Ellera. Aktivita Montrealu bola v päťdesiatej štvrtej minúte odmenená zaslúženým gólom, keď z dorážky skóroval Max Pacioretty. Radosť domáceho celku trvala však iba necelú minútu, pretože o vyrovnanie na 3:3 sa postaral hosťujúci Brian Flynn. Od tejto chvíle dostal zápas iný náboj a hra sa vyrovnala. Nanešťastie do konca riadnej hracej doby sme sa už nedočkali žiadneho gólu a tak stretnutie putovalo do predĺženia.

V predĺžení mal víťazný gól na hokejke Alex Galchenyuk, lenže trafil iba konštrukciu bránky. Tým pádom rozuzlenie muselo prísť až v samostatných nájazdoch. Tie zvládli úspešnejšie hráči Sabres, keď jediným úspešným exekútorom bol útočník Brian Flynn a pripravil pre Montreal už tretiu porážku v rade.

Čo k tomu dodať, z môjho pohľadu diametrálne odlišné mužstvo od tímu s pred pár týždňov. Predovšetkým prestarnutá obrana, treba dať príležitosť mladíkom. Nepodarené obdobie prišlo v ten najnevhodnejší čas, pretože Canadiens odchádzajú na štvorzápasový trip na ľadoch súperov, ktorý odštartujú v pondelok proti Coloradu Avalanche.

Hviezdy zápasu:
1. Brian Flynn 1 + 0
2. Max Pacioretty 1 + 0
3. Brian Gionta 0 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.12.2014 13:56 | reagovat
habitakcz | michal.faigl@seznam.cz
Reakce na příspěvek:před chvílí sem koukal na sestřih a když sem viděl co Price udělal při 1. golu měl sem tep 5 000
 
AvatarReakce na příspěvek:Ač jsme si body za tu "aktivitu" nezasloužili, řekl bych, že jsme prohráli neregulérním gólem, protože alespoň podle toho, co jsem viděl, to bylo vysokou hokejkou...smajlik. A máš pravdu, oba góly byly takové strašné náhoďáky, kdy u toho prvního viním Price - tohle si musí gólman jeho kvalit přece jednoznačně pohlídat!
 
Avatarjá sem to neviděl ale musim přiznat že poslední výsledky až na zápas s Colorádem mě nijak nepotěšili, tak doufejme že se to zvedne
 
AvatarMoc jsem s body nepočítal, moc bodů se z Minny neodváží, ale ač přestříleni, tak to nevypadalo špatně a spadly jim tam neskutečně haluze, škoda!
Viděl to někdo, jak jsme hráli?
 
AvatarZase jsem nedal preview, musel jsem opravovat auto, abych mohl do práce...
Pan Beliveau byl opravdu pan hokejista a odešla další velká legenda Habs. Jsem na pyšný, že takový hráč hrál zrovna za Habs a ty reakce celého hokejového světa mě mile překvapily. Ať odpočívá v pokoji.
I díky této události nejsou o dnešním zápase moc informací, Bournival už bruslil, ale v sestavě ještě nebude, takže se nedá čekat moc změn. Snad se dodrží vítězná sestava kompletně, tzn. včetně Allena na tribuně.
 
03.12.2014 19:13 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Co dodat.. člověk tu éru nezažil, ale i vyprávění stačilo. Když to šlo, nosil jsem na sportech vždycky čtyřku. Největší vzor. Kéž by nás v budoucnu čekal v týmu nějakej alespoň vzdáleně podobnej kapitán!
 
03.12.2014 13:17 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:dost dobrej dokument...doporučuju všem si těch 25 minut na to vyhradit :)
 
Avatarneví někdo z vás kdy se konají srazy s Plekym?
 
03.12.2014 07:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPro mě po všech stránkách nejlepší hráč, co kdy nazul ty černý botky s noži...hrdě na zdi pověšený podepsaný dres. Legend of Legends! Mr. Class!

Zdravím z Kanady další domácí zápas v Bell Centre to bude velký...:(

https://www.youtube.com/watch?v=Ie6-MhWyBSk
 
03.12.2014 07:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.slovaknhl.sk/21755-zomrel-legendarny-jean-beliveau.html
 
AvatarVýsledek potěšil bohužel není čas zhlédnout celý zápas, tak musel stačit sestřih.
I z různých reakcí jsme odehráli slušný zápas, P.K. má zase lepší období a hned to jde vidět.
Začíná se šuškat o trejdu DD, no já jsem jen pro, nikdy jsem ho nemusel a jako oponent je často zmiňován Edmonton. Perron nebo Jakupov jako protihodnota, no já bych možná bral oba...

Jinak u toho videa HabsTV, kde P.K. a Gally hádají ty songy jsem se neskutečně zasmál smajlik
 
02.12.2014 20:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to ruší admin pokiaľ dobre viem, dá sa zablokovať alebo ako admin viem premeniť údaje na tvojom účte.
 
02.12.2014 17:06 | reagovat
habitakcz | michal.faigl@seznam.cz
Jenom taková kontrolní otázka jak se ruší účet? chci jinej
 
AvatarJen jsem zápas tak prolétl a musím říct, že šancí bylo jako máku, hlavně nakonci, ale dva body důležité... Report bohužel nezvládám, nemám teď vůbec čas, snad se mi podaří dát ze zápasu s Wild...
 
AvatarViděl sem 3. třetinu a musim říct že už bylo na čase slavit výhru i když za tu chybu v tý 3. třetině bych Markovovi vyčinil
 
AvatarKonečně výkon, na který se dalo koukat! Sice jsme to podělali tím prvním inkasovaným gólem těsně před koncem první třetiny, na což pak hned Avs navázali na začátku druhé (opět značná nedůslednost v pokrytí hráčů...), nicméně jsme herně byli lepší a nebezpečnější - jen ta koncovka jaksi pořád drhne... Jenom těch šancí na konci zápasu s i bez gólmana...smajlik. Jinak ale za ten herní projev určitě po delší době pochvala!
 
02.12.2014 07:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarKonečne výhra, síce som nevidel zápas, ale podľa zostrihu to vyzeralo na vyrovnaný súboj. Subbyho delovka proste paráda. smajlik
A ešte jedno video na pobavenie Subby a Gally si zaspievali smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=iegl-XNkFaM
 
02.12.2014 04:38 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarZatím jsou to docela hody, Seky pěkná akce. Ale nedívám se, před chvílí jsem vstával a valím na brigádu, tak doufám, že výsledek se ve třetí třetině překlopí na naši stranu smajlik
 
AvatarVůbec jsem dnes nestihl preview... co je důležité? Předně, že konečně se alespoň na jeden zápas zbavíme Allena, na místo něj přijde Gilbert. Pricer samozřejmě zpět v bráně, sestava pak už bez změny. Speciální zápas pro Parentaue, v němž pořád je hořkost za ten trejd. Ne že by se mu u nás nelíbilo, ale Roy ho před médii příliš nepochválil že... Na druhé strany DannyBoy, jenž hraje střídavě oblačno, má 5 plus 1, ale už v sedmi zápasech se nevešel do sestavy. Avs nemají moc štěstí na zranění, chybí zejména Varlamov.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zápas jsem jen rychle proletěl, takže nemůžu zcela soudit, ale v OT to byla z naší strany nádhera, Chucky a Subby to tam krásně rozjížděli, bohužel bez kýženého výsledku. Tohle byl Subban jak ho známe, tak se třeba na tuhle notu naladí a bude ji předvádět konstantně.
Seky šanci nedostal a asi jen tak nedostane, MT je v tomhle hodně konzervativní. Po Plekym by beztak jel Gally, pak Markov a pak možná někdo další.A opět opakuju, že je obrovská škoda, že tam nedává Subbyho.
Ten zápas jsme měli vyhrát, už jen ta tyčka Markova v OT...
Buffalo určitě od nástupu Nolana jde nahoru a půjdou ještě výš, ale chce to ještě čas. Nicméně pořád věřím víc jim, než marným Oilers.
 
AvatarReakce na příspěvek:v obraně je to fakt tragický...ztrácíme v ní puky, nestíháme bruslit...akorát Subby odehrál jeden z jeho lepších letošních zápasů, ale pořád to není ten Subban z minulých sezón...
Na nájezdy bych chtěla vidět Sekyho, pokud se nepletu, tak v nich ještě nedostal šanci.
Upřímně se celkem dost divím, že Buffalo je tak hluboko v tabulce, protože na tom nejsou vůbec herně špatně. Na gólmany jde sice pořád hodně střel, ale oproti minulým sezónám to nejsou vyloženě gólovky, spíš nahození a tak. Oba gólmani mají docela slušná čísla. Vůbec bych se nedivila, kdyby se za dvě tři sezóny dostali do play-off nebo dokonce napodobili Tampu, protože v tom jejich týmu je potenciál...
 
AvatarNechápu několik věcí, třeba proč hrál Jemelin? Očividně totálně podělal předchozí zápas jak jen mohl, ale to MT nevadí. Být to kdokoliv jiný, tak je minimálně benčnutý. Navíc dnes zase neuhlídal Giontu a ten nahrával nikým nerušen na Flynna. Ale co, Gilber vesele dál okupuje tribunu.
Allen je fakt tragéd, kdyby toho Stewarta aspoň sundal, kila na to má, ale on je strašně bezzubý, nechápu, jak mohl být braný v draftu tak vysoko, když nic neumí.
Beci, krásný příklad u Buffala, že to jde Zadorov, Ristolainen 19 a 20 let, to jen my musíme brát přestárlé pomalé v defenzivě nemohoucné dinosaury...
Opět nechápu proč jel Pleky nájezd, když všichni víme, že je moc neumí a čísla z nich má strašné. Subban je v tomhle strašně opomíjený, nepochopitelně.
Zápas jsem neviděl, neměl jsem na to nervy, když jsem se dověděl skóre náhodou, ale ze statistik a sestřihu to zas tak hrozně nevypadalo. 44 střel, to jsme už dlouho neměli, a v OT to byl asi z naší strany válec, Subby řádil, ale co je to platné, že... Na OT a nájezdy se ještě musím podívat.
Smlouva pro Gallyho vypadá skvěle, vynikající prachy za ty služby, které on odvádí a hlavně nepolevuje v žádném zápase. Kéž by podobně MB vyjednával s agentem Jemelina loni...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík