Sobotní klasika dnes na programu

14.02.2015, 18:47 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Především v minulosti, kdy v NHL ještě nebylo všech 30 týmů, bylo zvykem, že duely odvěkých kanadských rivalů Canadiens a Maple Leafs se vysílaly v sobotu večer. Tuto tradici se i dnešní NHL snaží ctít a my ji dnes i za 14 dny budeme svědky. Bude to teprve druhé utkání těchto celků od začátku sezony, kdy do ní obě mužstva vzájemným zápasem v Torontu vkročily. Z výhry se radovali hostující Canadiens 4:3, kdy vítěznou branku vstřelil Tomáš Plekanec v samém závěru zápasu.

Canadiens se velice daří a v současnosti okupují první příčku celé Východní konference, ale poslední dobou se jim nedaří v utkáních na domácím ledě proti soupeřům ze dna tabulky. Prohry s celky jako Arizona, Buffalo nebo Edmonton si hráči za rámeček nedali a kritikou nešetřili jak fanoušci, tak trenér Therrien. Očekávaným výsledkem proto je úprava sestavy. Do branky se samozřejmě vrací Carey Price, ale mezi náhradníky bude překvapivě Sekáč a Gilbert. Do hry se vrací Weaver a Malhotra. Jiří Sekáč rozhodně nehraje špatně, je velice silný na puku a v osobních soubojích, ale chybí mu produktivita. Sluší se připomenout, že tou neoplývá ani Lars Eller, jenž centroval formaci se Sekáčem. Minulý čas je na místě, neboť v centru třetí lajny bude dnes hrát Jacob De La Rose. Zejména urostlý Dán a Jemelin se také často objevují ve spekulacích o možných trejdech před blížící se uzávěrkou přestupů, takže se do 2. Března máme na co těšit. Kompletní formace Habs budou vypadat takhle:

Weise - Desharnais - Pacioretty
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Eller - De La Rose - Thomas
Bournival - Malhotra - Prust

Markov - Subban
Beaulieu - Gonchar
Emelin - Weaver

Toronto Maple Leafs a jejich krach je snad už klasikou každé základní části. Přitom kádr nevypadá zle, ale něco je v tom týmu špatně. Jak jinak si vysvětlit fakt, že Listy mají v roce 2015 bilanci 2-15-1 a nebýt výhry nad v podobné formě hrajícími Oilers, tak rekordní šňůru 11 výher jistě ještě natáhnou. Začátek sezony opět špatný neměli a byli na pozicích zaručující play-off, ale to už je minulost a s hokejem v Torontu i v květnu počítá málokdo. Spekuluje se také o velké přestavbě týmu, ke které údajně dostal prezident Shanahan svolení od majitelů, takže se možná dočkáme trejdu částečných příčin pádu Maple Leafs, kterými jsou dost často zmiňování neukoučovatelný Kessel a arogantní Phaneuf, který těžce selhává ve vůdčích schopnostech. David Clarkson, aneb hráč pro 3. ůtok s platem hvězdy, je už jen takovým symbolem torontského zmaru.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, o tom to je, že každý to vidí jinak - to by v opačném případě byla nuda... Mě to prostě nenadchlo ani trochu, to jsme zahráli mnohem lepší zápasy, naposledy třeba proti Devils.
Ano, o Kesselovi jsem tohle všechno slyšel, přesto stále tvrdím, že je to otázka trenéra, aby takového hráče zkrotil - a potom je to bomba!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak každý se na ty zápasy asi díváme jinak, ale mě ten zápas prostě bavil, miluju tu atmosféru derby s leafs u nás doma. Hrálo se tvrdě, hodně gólových šanci na obou stranách, ale rozhodně bych neřekl, že byli nějak lepší. OT bylo jejich, to je fakt, ale taky to bylo hodně tím, že nás trochu zamkli ke konci v pásmu, kde hráli už dost vyčerpaní Marky se Subbym.
Oni jsou ve sračkách, ale ještě jsem je neviděl vypustit zápas proti nám a to mohli být v tabulce první nebo poslední. Prostě rivalita, tohle bych neřešil, ale je jasné, že my musíme zabrat proti Detroitu.
Ohledně Kessela si přečti třeba jak se chová k novinářům, jak vystupuje na veřejnosti atd. A že se novináři ptají často na hovadiny a jsou všude není protiargument. Náš hráč ani v sezoně 11/12 nikdy nikoho neposral do řiti. Měl by si uvědomit, pro koho to dělá, kdo ho platí. Jedna věc, druhá je jaké má rozpory s Phaneufem, prý není vůbec týmový hráč a stará se jen o sebe. Pověst nekoučovatelného hráče a výroky Wilsona zná snad každý, to tady opakovat asi nemusím. Takže ano, kdo by nechtěl střelce a hokejistu jeho dovedností a je to typ hráče, kterého potřebujeme, ale jeho konkrétně do týmu nikdy ani za nic.
Fanoušci Ruins jsou od přírody blbci, ale od nikoho z nich neuslyšíš, že bych chtěli Kessela zpět do týmu, i přes ty jeho skvělé čísla. To taky není náhoda.
O osud Sekyho bych se nebál. Je to jeho rookie season a pořád si vede skvěle. Vedení vidí, jak hraje a určitě se s ním do budoucna počítá. Benčnutý je, taky mě to štve, ale brzo půjde zase nahoru. Nicméně je třeba říct, že DLR hrající na jeho úkor je prostě boží...
 
AvatarReakce na příspěvek:No vidíš a já viděl tenhle zápas úplně jinak... Mě to naopak skoro nebavilo, z naší strany opět hodně průměrný výkon a můžeme být za ty body nesmírně rádi! Přesilovky vesměs strašný, i když jsme tedy z té první hned skórovali, ale zbytek hrůza... Na to, že je mezi námi a Torontem tak propastný bodový rozdíl, si nás tam někdy pěkně vodili. I prodloužení bylo jejich, takže opravdu ty body jsou pro nás šťastné. V Detroitu musíme zahrát úplně jinak, spoléhám na to, že proti silnějším soupeřům se dokážeme vybičovat.
Ani s Kesselem s tebou nemůžu plně souhlasit - já si naopak myslím, že přesně takový typ hráče by k nám pasoval jak p*del na hrnec! A i včera to párkrát jasně dokázal. Já vím, že jeho příchod k nám není reálný z několika důvodů, ale jen říkám, že tohle by nás pozvedlo víc než loni Vanek. Nevím, čím tě zrovna včera tak vytočil, ale pro mě je to výborný hokejista a vůbec mi nevadí, co o něm koluje za zvěsti - všechno je jen otázkou trenéra a Therrien ukázal, že zkrotit umí každého...
Jemelina bych se zbavil klidně, ale u Ellera mám problém - sice neboduje, ale umí hrát dobře do těla a s hokejkou to taky umí. Je to takový Pleky č.2, jen kvalitativně o něco níž - centr pro 3.lajnu jako dělaný! Je mi ale jasný, že zadarmo nic nedostaneme - obávám se i o osud Sekyho...
 
AvatarReakce na příspěvek:Namachrovanej kretén přesně, taky bych ho do týmu nechtěl ani za zlatý prase a to eště připomenu to, že hrál před tím za Boston což je mnohem horší než Toronto.
 
AvatarOpět skvělé derby, které nenudilo. Lepší o to víc, že bereme dva body, ale byla to přesně zábava, ke které byl hokej stvořen. Sice nepadalo moc gólů, ale to už je u nás zvykem. Carey pustil 2 a méně branek v 10 z posledních 11 zápasů, mazec, ten kluk je bůh.
Prodloužili jsme fallen leafs sérii proher na hřištích soupeřů tuším na 12, další jejich rekord. Šašci, jak vidím Kessela, tak být fanda Leafs pálím jeho dres. Kretén. Toho bych fakt do týmu nechtěl ani za nic, i přes ty body, kterých má tuším za poslední 3-4 roky nejvíc v lize.
Fascinuje mě DLR, hraje fantasticky! A to má 19 let. Švédi mají výchovu mladých opravdu jinde. Zatím to nevypadá, že by měl áčko opustit.
 
Avatarbylo to docela nahoru dolu Toronto mělo několik dobrých šancí, Carey občas zachytal hlavně ta jejich tyčka OT. Gallyho gol docela šťastný, celkem teda vyrovnaný zápas co taky čekat od derby, Larry no jakš takš, Chuckie a David krésné zakončení nájezdů proti Red Wings by to chtělo výkon zopakovat. Doufám žě 2.3. to pro nás dopadne dobře už teď mám z toho hrůzu hlavně třeba Larryho mám moc rád a pryč ho rozhodně nechci. Nezbývá než doufat, že to dopadne nějak rozumně. smajlik
 
AvatarPřesouvám diskuzi a možných trejdech tady. Je téměř oficiální, že nabízíme k výměně Ellera a Jemelina. Asi nikoho nepřekvapím, když řeknu, že bych Jemelina měnil samozřejmě hned, ale je fakt, že on jako jediný má (ikdyž zoufale nekonzistentní, stejně jako vlastně vše v jeho hře) physical presence, tudíž ano měňme, ale zkusme se ho zbavit ještě s nějakým bekem a přiveďme nějakého brouska pro PO nebo aspoň povolejme do Ačka Tinordiho.
Larry je můj velice oblíbený hráč, ale prostě neprodukuje... Je to s ním špatně, nedělá věci na ledě nějak špatně, ale prostě mu to tam nepadá. A je to asi i nakažlivé, když tím trpí i Seky. Ale je to náš jediný urostlý centr a víme, co umí v PO. Ale zas je tad DLR, který vypadá, že bude hodně dobrý a hladový po jeho místě.
Vermette, Michálek určitě ne, strašně ale opravdu moc mě sere, že jsme nechali utéct Perrona. Toho jsem moc chtěl. Yakupov nevím nevím a Petryho vůbec neznám, tak nemám názor. Dvojice z Caroliny Sekera a Tlustý by se mi ale asi taky líbila.
Míro, Kessel? Je to ofenzivní střela, ale jeho do týmu bych fakt nechtěl a on k nám asi taky ne. O jeho povaze toho koluje po netu hodně.
Moc bych si přál do obrany místo Jemelina někoho jako je Regehr, ale ten nebude k mání. Nebo kdyby se povedl nějaký majstrštyk jako se povedl suckers s Kleinem za Del Zotta.

No, nechtěl bych být v kůži MB.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík