Canadiens první zápas zvládli až na nájezdy

06.10.2017, 08:35 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Jonathan Drouin připravil první gól Montrealu, který vstřelil kapitán Max Pacioretty, a v nájezdovém rozstřelu pak rozhodl jako jediný úspěšný exekutor o vítězství Canadiens. Pokud takto bude pokračovat dál, fanoušci a vedení Habs si zajisté stěžovat nebudou.

Branky a nahrávky: 9. Pominville (Griffith), 21. Pominville (Eichel, E. Kane) - 18. Pacioretty (Drouin, Gallagher), 49. Danault (S. Weber, Alzner), rozh. náj. Drouin

R. Lehner (BUF) - odchytal 64:49 minut, 38 zákroků, úspěšnost 95 %
C. Price (MTL) - odchytal 65:00 minut, 43 zákroků, úspěšnost 95,6 %

1. Jason Pominville (BUF)
2. Carey Price (MTL)
3. Tomáš Plekanec (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.10.2017 10:30 | reagovat
habs_suck | habs_suck@email.com
Reakce na příspěvek:jenom pro tvojí informaci ty blbečku od sezony 1994-95 chyběli Maple Leafs v playoff 12x a tvoji milovaní Canadiens 8x


Zatímco Maple Leafs mají vedení, které ví čeho a jak dosáhnout a podle toho skládá tým tak posranej Montreal trčí v té své představě a příštích 20 let nic nevyhraje

A to že jsou Maple Leafs nyní vzorem pro celou NHL ví každý malý dítě v Kanadě
 
09.10.2017 10:21 | reagovat
habs_suck | habs_suck@email.com
Reakce na příspěvek:ty seš takovej debílek a svou blbost tady ukazuješ čím dál tím víc
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, máš ve všem pravdu, ale nemůžeš dávat za vroz Toronto smajlik Ti šašci byli všem pro smích a ted to mají rozjeté solidně, ale i tohle bude kumšt zvládnout, aby si všechny ty mladé hvězdy udržely. Chicago taky začínalo na chvostu, nadraftovalo, ale jejich geniální GM je udržuje na vrcholu stále, to je pro mě vzor a doufal jsem, že Bergevin mohl Habs vést podobně, když pochází z organice Hawks, ale bohužel to je zatím jen průser za průserem.

NHL se změnila a je třeba uznat, že za posledních x let vyhrál Cup jediný Boston bez toho, aby předtím nehrál deset let na chvostu. Pens jsou na vrcholu už dlouho, ale taky těží hlavně z Malkina a Crosbyho, které nadraftovali, když hráli dole. Je třeba taky dodat, že ani vysoké drafty nepomůžou k úspěchům, je třeba ještě geniální GM a toho my nemáme. Na tom se shodneme všichni. Já jej tady kritizuji pravidelně, ostatně kauza Radulov se tady probírala dost dlouho. A kdo viděl sestřihy z prvních dvou zápasů Dallasu, tak si udělal obrázek sám.

Bud to letos "vyjde", uděláme PO, po prvním nebo druhém kole se budeme pakovat, všichni budou happy a půjde se dál. Nebo se naplní skeptické plány, vyhoříme s naší pomalou a starou obranou, PO neuděláme a odnese to Bergevin. Tak uvidíme jak to dopadne.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsme na tu hru nenavázali ani náhodou, druhá třetina z naší strany bídná a pokud chceme nějaký bod, rozhodně se musíme vrátit k té hře z první části.
 
AvatarTy vole, to je fakt děs - my je většinu třetiny nepustíme z jejich pásma, točíme je tam, neuznají nám dva góly (ten druhý, podle mě, neoprávněně) a pak si dáme opět vlastní gól...smajlik. Paradoxně nás v tlaku zastavila naše přesilovka, která byla tragická! Pokud budeme takhle pokračovat, musí to tam padnout, ale to musíme sakra zlepšit koncovku.
 
08.10.2017 22:46 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jo vyhrávali, ale v jaké době svoje týmy budovaly? A kdo je dlouhodobě a úspěšně řídil? Před 20 roky hokej vypadal v NHL jinak a dle toho manažeři stavěli týmy. Naše vedení pořád buduje tým jakoby bychom byli v 90. letech. Golman a obrana a budem neustále, zápas co zápas hrát na 1-2 góly. Ofc nechci hrát 10 let na chvostu a modlit se za dobré drafty (naše vychovávání talentů je i tak pověstné), ale to neznamená, že směr, který jsme nabrali je ten správný. Každý rok se volá po posilnění ofenzivy, ale MB nabere vidlema hráče do 3. a 4. lajny, ale nic víc. Nevyšlo to s Vanekem, tak proč znova jít po hráči do prvních dvou útoků, co kdyby se podobný (neúspěšný) scénář opakoval. Price může vyhrávat zápasy i série, avšak na všechno stačit nemůže. Rád se budu ale mýlit, nicméně konkurence okolo nás nezahálí...
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik docela jsi mě rozesmál. Co Toronto postavilo za tým proboha? Po letech zmarů a trapných sezon z toho konečně něco vytěžili a začali dobře draftovat, neříkám, že je jednoduché hrát x let tužku, posbírat drafty a pak začít vyhrávat, oni jsou toho stále důkazem, stejně jako Edmonton, ale není to rozhodně nic, z čeho bychom si my měli brát příklad. Nebo tobě by se líbilo, kdybychom za 15 let skoro nehráli PO a potáceli se na chvostu, abychom posbírali drafty? Mě se to nikdy nelíbilo tento styl, je to asi dnes už bohužel jediná cesta k velkému úspěchu, ale já si víc cením vítězů jako byl ve své době Detroit nebo New Jersey, ti vyhrávali bez prvních voleb v draftu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ghetta je škoda, ale Barbs včera nehrál. Musel se asi zranit, pochybuju že by byl HS na úkor těch mladých tam. Každopádně Barberia bych bral mnohem raději než Morrowa, Streita a možná i Benna, pokud se nevzpamatuje.

Jinak Devils a jejich útok letos ještě letos překvapí asi hodně lidí, obrana je děsná, ale pokud to Shero neposere a tým bude vylepšovat dál, tak půjdou jen a jen nahoru.
 
AvatarBergevin posral spoustu věcí, já jsem ten poslední, kdo by jej hájil, ale zrovna Beaulieu dostal dost šancí a podle mě na to nemá, ruce ano, ale nemá to v hlavě na to být opravdovým top 4 bekem. Ostatně stačí zhlédnou sestřih Sabres-Isles, kde je jeden z mnoha důkazů o mém tvrzení.

Benn se zvedne, musí. Streita snad vystrnadí konkurence v sestavě. Uvidíme co Schlemko, každopádně Petry musí začít hrát, to je klíč všeho. Ale souhlasím s tím, že zranit se Webber, tak jsme tam, kde ani slunce nesvítí. Máme spoustu beků do 3. páru, ale nikdo tam nemá potenciál, že by mohl hrát Webberovy minuty.

Proti Rags bych klidně posadil Benna jako ukázku, že takhle fakt ne, Davidson a Morrow stejně nemůžou zahřívat tribunu věčně. Hemák by si taky zasloužil tribunu, na ledě neukázal nic a má za dva zápasy 4 malé tresty. CJ ale určitě něco pozmění.

Každopádně hlavně tady nedělejte nikdo předběžné závěry, počkejme alespon 25-30 zápasů, snad tady nikdo nesleduje svou první sezonu v NHL. Stanley Cup se v říjnu nevyhrává. Všechno si sedne, nechci být pořád za optimistu, ale tady je pesimistů až hrůza, navíc rozpis nemáme zrovna firendly, 3 venkovní zápasy ve 4 dnech není ideální. Liga je strašně vyrovnaná a je fakt radost se dívat na sestřihy ostatních zápasů jak se to všechno mele. Taky se dočkáme...
 
AvatarReakce na příspěvek:No i proto jsem to sem psal, protože já jsem si dobře pamatoval, co jsi o jeho bruslení po jeho podpisu tady zmiňoval...smajlik. Ta obrana je fakt velký problém, pořádně bruslivý bek je tam opravdu snad jen Mete a Petry, který je zatím za očekáváním. Ani Beaulieu by tohle nevytrhnul, jeho výkony byly strašně kolísavé a ztrácel dost puků. Popravdě jsem třeba nepochopil, proč jsme se v létě nepokusili o Del Zotta, nebyl drahý a je lepší než Streit. Veliká škoda zranění Juulsena...
K tomu Torontu - a kolik let byly v NHL pro smích, aby mohli dát dohromady takové mužstvo...? Teď to vypadá všechno nádherně, ale za tu cenu bych to já nechtěl - my jsme se nikdy neplácali v suterénu (byly tam snad 2 ročníky, kdy jsme byli dole) a nedosáhli jsme na vysoké drafty. Mě spíš mrzí ztráty těch, které jsme získali a nyní válí v jiných mužstvech - McDonagh, Subban... Jen tak mimochodem - včera jsem chvíli mrknul na Colorado a Andrighetto v první lajně, Barberio v prvním páru... - u nás byli nepotřební smajlik!
 
AvatarBylo to peklo, horší začátek jsem snad nikdy neviděl. Druhá část byla naopak velmi dobrá, bohužel Holtby pochytal velké šance a jim tam padlo vše. Naše obrana je děsivá, nehrajeme ani důrazně a o zakládání útoku nemá cenu moc mluvit. Dnes to musí vypadat proti podobně zdeptaným Rangers sakra lépe...
 
08.10.2017 11:28 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJe to "jen" začátek sezony, ale tento tým je prostě na papíře horší než loni a budeme hodně rádi za play-off. X roků se tady smějeme Torontu, avšak oni po těch sra*kách dali dohromady mužstvo, které v následujích 2-3 letech může dojít hodně daleko. My se pořád plácáme někde uprostřed. Nechci si ani představovat, jak by vypadala obrana pokud by vypadl Weber. NHL se zrychluje a my abychom všem ukázali podepíšeme hlemýždě do obrany. Hlavně že máme cca 8 mega místa pod stropem. K čemu, když není pořádně koho nabídnout (Galchenyuk měl jít v létě, v sezoně to už takové terno na přestup nebude). Bůh nám pomáhej.

Zápas s Rangers může dopadnout jakkoliv, ti taky už citelně oslabili. A pak těžký dvojboj proti Hawks a Leafs. Ne, tady body vážně nečekám.
 
08.10.2017 09:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jen lehce k Alznerovi, říkám si, že bych se podíval, co jsem tu psal začátkem července...:)))
(Teda spíš :(((

Jeho podpis nás bude hodně mrzet a Caps rozhodně nechybí a chybět nebude.

Souhlasím s Pardou, že Petry mu vůbec nepomáhá a hraje hodně špatně. To nic nemění na tom, že mít v sestavě pomalýho Benna, Streita a Alznera v NHL v roce 2017 je velký problém. I proto hraje Mete, ač by ještě jeden rok v juniorce zkousl, i proto se modlí ve Schlemka, který sorry, ale celý život je beka třetí páru.

Když si vemu, že chránili Benna na úkor Nathana (vyměněn kvůli Galchenyuk-Beaulieu party crew), ta si říkám ajajajajaj Marcu...

I proto si od přípravy myslím, že obrana (vyvážení puků, zakládání útoku) bude větši problém než samotný útok.

CJ to nebude mít lehké.
 
AvatarA ještě jsem si úplně říkal, beztak se trefí i Walker, to je prostě zákon a plác ho tam. Sice jen teč, ale i to se počítá. Jemu to přeju, kluk hokejově vyrostl tady u nás ve Vítkovicích (dle komentátora Romanuka Vitkouviče smajlik ) a je to další povedený příběh jak i Austrálie může mít hráče NHL.
 
AvatarReakce na příspěvek:Suckers chytali osmičku od Leafs, takže ti na tom nejsou o moc líp, to jen na okraj.

Nechápu Juliena, před zápasem prohlašoval, jak se sestava nebude měnit a pak straší v první obraně Benn, to je přesně to, co by udělal i Therrien a je to přesně to, za co byl po právu kritizovaný. A Mete by určitě tak stupidně nenamazal a vůbec to nemuselo být tak divoké. První gol byla haluz, druhý gol to vše odstartoval. Pak jsme se vezli a nastal klasický scénař, jim tam napadlo vše, nám po dosti hezkých šancích nic.

Alzner je málo bruslivý, ale já mu ještě dávám čas a nekritizuji, kdo si ale zaslouží vynadat je Petry. Ten hraje tužku a vypadá jako by to měl úplně na háku a to své pověstné bruslení, kterým by vykompenzoval slabšího Alznera vůbec zatím nepředvádí. Benn je zatím hodně špatný, snad se vzpamatuje, překvapivě Streit nevypadal zas tak hrozně. Webby opět na nule po šesti golech v naší síti, to je jak s tou desítkou v Columbusu, kdy měl taky nulu smajlik

Hemák hraje taky kulové, sice hraje čtvrtou lajnu, ale žádné gumáky za spoluhráče rozhodně nemá, v Dallasu hrál s Rousselem a jak jim to šlo.

No nic dobře, že taková facka přišla hned tak brzo a jde se dál. Nejsme v tom sami, pěkné nálože už dostalo dost týmů včetně Pens, i to jsou krásy NHL.
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsem docela rád, že jsem zápas nesledoval. Podle toho, co tady píšete si umím představit, jak to muselo vypadat. Po padesáti vteřinách 2:0, to si fakt dělají prdel. Jak s tímhle výkonem chtějí uspět proti Rangers, to jsem teda zvědavý.

Obdivuji všechny, co to vydrželi až do konce, teda jestli někdo takový vůbec byl. Zatím to teda nevypadá vůbec dobře.

V listopadu se chystám na zápasy do Montrealu, tak doufám, že to nebudou takovéhle tragické výkony jako proti Caps.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to prostě zmar - v druhé části jsme podstatně přidali, dali góla, měli jsme dát ještě minimálně jednoho, ale místo toho si nejdřív dáme vlastňáka a pak hned další střela do víka a je to o pět... Je to prostě lekce z efektivity, my v druhé části pálíme jak o život, ale góly dává Washington. Na třetí část už nemám...
 
AvatarTak hororovější začátek jsem snad ještě od nás neviděl, po 50 sekundách prohrávat 2-0 a po třech minutách 3-0, to se fakt jen tak nevidí! Po první třetině tedy dokonce 4-0 a tady se rýsuje debakl a ostuda jako prase... Jsme absolutně neškodní, navíc máme i trochu smůly, prostě se to sere kompletně. Nechápu, co dělá Benn u Webera a Mete u Streita - celkově naši obránci vůbec nestíhají, Alzner bude se svým bruslením pro mě asi pomalu noční můrou téhle sezóny...smajlik.
 
08.10.2017 01:24 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarZačátek "snů" pokračuje... tohle bude sakra těžký...
 
08.10.2017 01:21 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarBenn pokračuje.... po 30s to asi můžu vypnout :-(
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem v prdeli, mám starou kartu a budu mít až v pondělí novou, když se sere... Každopádně spolubydlícímu to taky nešlo a když to dělal manuálně, tak mu to nebralo 3 kredity a šlo to až se čtvrtou... nechápu.

Dnes proti Caps bez změn v sestavě, Schlemko už trénuje, ale ještě není úplně ready. Až bude, tak doufám vystrčí ze sestavy Streita a bude ta obrana zase vypadat líp.
Go Habs Go!
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, to jsou pořád problémy každý rok s tím obnovováním...
 
06.10.2017 18:47 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarKouká někdo na NHL.TV přes PS4 ? mělo by to jít ale nejde mi to rozjet.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mně to teda obnovili sami, tak nevím...
 
AvatarReakce na příspěvek:Oni s tím mívají problémy, já si třeba pamatuji, že lonský opener jsem sledoval taky ráno bez výsledku a přenos se zapnul až od druhé třetiny, začátek tam prostě nebyl. Pak v sezoně jsem se s tím ale už nikdy nesetkal. Člověk by řekl začátek sezony, ale preseason fungovalo skvěle, tak nevím co jim hrabe.

A jinak moje perlička zase- na nhl.tv jsem měl při kliku na MY ACCOUNT hlášku, že mám aktivované automatické obnovení účtu a prachy mi strhnou začátkem října. To mi stačilo, neřešil jsem to, preseason mi jelo a dlouho jsem nebyl na účtě. Včera jsem si chtěl projet nějaké zápasy a prásk ho, nemáte aktivováno nhl.tv. A pod MY ACCOUNT je najednou, že nemám aktivováno automatické obnovení. V 8 večer před našim openerem... Neměl jsem daleko od infarktu. Spolubydlící má stejný problém, napsali mu něco ve stylu, že se to nemůže automaticky obnovovat kvůli nějakým novým zákonům či co. Tak si to musím asi koupit manuálně znova.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak, že se rozhodující fáze zápasu nevejde do přenosu je fakt "pecka"...
 
AvatarVyrovnaný zápas, druhý bodík potěší. První zápas je vždy těžký proti komukoliv. Výborný Price, hlavně v oslabení 5 na 3 výborný zákrok hokejkou a Kane ho také pěkně prověřil. Naše přesilovky nic moc, čekal jsem, že budeme nebezpečnější. Hemák ani Pleky nic extra nepředvedli. Hemáka jednou dobře vychytal LehnerKaždopádně 2 body dobrý. Já zápas prošel ráno a dost mě naštvalo, že poslední nájezdy se jim do přenosu nevešly, supersmajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík