Weber kapitánem. Příprava je za námi, sezóna klepe na dveře

02.10.2018, 08:01 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Shea Weber, se stal 30. kapitánem v historii Canadiens. 33-letý veterán bude ale zřejmě ještě tři měsíce na marodce, takže na kapitánskou premiéru si počká.

Přípravné zápasy skončily bilancí 4 výhry, 3 porážky. Na pondělním tréninku vypadal tým takto...

Tatar - Danault - Gallagher
Domi - Kotkaniemi - Armia
Byron - Peca - Lehkonen
Hudon - Plekanec - Shaw/Scherbak

Reilly - Petry
Alzner - Ouellet
Mete - Juulsen
Benn

Price
Niemi

Asi každého zajímá zda je již mladíček Kotkaniemi "zralý" na NHL, trenérský tým si zřejmě myslí že ano. Do útoku se vrací po anabázi v Torontu Plekanec. Uvidíme jak se zadaří Tomáši Tatarovi. Zajímavé bude sledovat i jména Armia a Domi. Nadějný prospect Suzuki začne zřejmě na farmě.

Obrana je bez Webera velký otazník, snad překvapí pozitivně. Čeští obránci Michal Moravčík a David Sklenička se do hlavního týmu neprosadili a mají šanci zaujmou na farmě v Lavalu.

Jakou sezónu očekáváte ? Jste naladěni pozitivně, nebo to vidíte černě :-)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Peca hrál 10 minut, ne tolik jako ostatní ale mě se jeho pohyb hodně líbil. Ano, Tavares šel přes něj u svého golu, ale to mu asi nemůžeme vyčítat.

KK klučík je, ale mi nepřišel vůbec \"out of place\", byl tam kde měl být, dovolil si dost kliček, nic nezkazil, dvakrát vysřelil, hrál na PP... Kdybych měl hodnotit jen podle tohoto zápasu, tak je pro mě NHL hráč. Ale samozřejmě je na tohle ještě čas minimálně 8 zápasů, nicméně pokud takhle bude hrát nadále, tak u nás zůstane do konce sezony, tím si jsem jistý. Když to třeba srovnám se Sergachevem předloni, ten očividně ještě čas potřeboval a ač měl své momenty v těch pár zápasech, tak na mě jako NHL hráč nepůsobil. U KK ten pocit mám. Ale uvidíme, to je ještě daleko.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak neřekl bych, že Peca patřil k těm nejlepším od nás, na to tam byli jiní adepti - pochválil bych celý Danaultův útok, Lehkonena (až na to prodloužení) s Byronem, líbil se mi Armia a i Kotkaniemi, i když si nemůžu pomoct, ale pořád je to klučík, který potřebuje dozrát a doufám, že to vedení po pár zápasech pochopí a nebude ho dřít dál v NHL.
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč? Protože už v létě prohlásil, že Peca bude v říjnu v sestavě, opakuji znova. Zaujalo mě to. Proto se ptám, jestli není jeho příbuzný, no příště tam dám smajlík. Já vůbec neříkám, že hraje špatně, naopak, dneska byl jeden z nejlepších, ale že si jím byl MB tak jistý je rozhodně zajímavé když se bil o místo s tolika hráči. Ale to je jedno.

Reilly je pastva pro oči jak bruslí a to jeho hokejové IQ, paráda.

Depth na beku ted máme velice slušnou. Mimo dnešní šestku je Alzner, zraněný Schlemko, na farmě Kulak, Lernout, Moravčík, Sklenička, Olofsson a Despres asi dostane two way kontrakt, včera jsem trochu googlil. To není zlé.
 
AvatarReakce na příspěvek:S tím Reillym naprostý souhlas, taky se mi strašně líbí jeho hra dopředu, snaží se hodně podporovat útok a to mám rád smajlik. Bitten se mi v přípravě moc líbil, přišel mi svým pojetím jako Gallagher, škoda no.
 
04.10.2018 08:33 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarZápas jsem neviděl, ale u vás převažuje spokojenost s předvedenou hrou, navíc proti silným Leafs. Pěkně to odšpuntovali Ruins smajlik
 
AvatarTak na úvod samá překvapení... Alzner mimo sestavu, to jsem fakt čuměl! Pleky taky tak, tady bych se přiklonil k názoru Thea o té tisícovce doma při prvním zápase v Bell Centre - snad to tak je. I když musím říct, že celé mužstvo i bez něj zamakalo perfektně a to je proti takovému soupeři pro mě to největší a nejmilejší překvapení smajlik! Nástup do zápasu neuvěřitelný, prvních deset minut nevěděli Leafs ve svém obranném pásmu, kam dřív skočit... Po tom srovnání z přesilovky (nechápu tohle vyloučení Drouina) se to vyrovnalo, ale postupem času jsme opět získali navrch a herně to bylo prostě moc koukatelný - pohyb, celkem solidní kreativita, tvrdost... Jen v té finální části domácí ukazovali, že v ofenzívě mají obrovskou sílu - střel měli méně, ale mnohem nebezpečnější. Price zachytal velmi dobře, ty góly se chytat nedaly. Škoda té chyby při obsazení Matthewse v prodloužení, takový hráč nesmí dostat prostor. Ale jinak jsem fakt mile překvapen naším herním projevem a pokud se budeme takhle nějak prezentovat i v dalších zápasech, nemusela by ta sezóna vypadat až tak úplně špatně...
 
04.10.2018 08:24 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Bitten asi špatný být nemusí. Ale v budoucnu by si v Montrealu neměl šanci zahrát. Depth bude v následujících letech obrovský...

Olafsson, je jak Kulak. Konkurence na beku nikdy není špatná a třeba někdo náhodou vystřelí...
 
04.10.2018 08:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Vždycky začneš dobře, a pak to něčím zazdíš :D

Peca MBho příbuzný, proč jako?

Ten kluk vůbec není špatný. Tampa ho chtěla udržet, nemohla. I na trhu se o něj docela zajímali a měl velmi slušnou preseason. Při naší absenci centrů (momentální) to není vůbec špatný podpis a i vzhledem k jeho rychlosti a šikovným rukou, jsem rád, že hraje. Plekyho mám rád, CJ ho miluje, takže se nebojím, že by se do sestavy nedostal. Ale pokud Kotkaniemiho pošlou domů, tak budou hrát Peca i ve třetí. Když ne, líbil by se mi Domi víc na křídle a vejde se taky.

btw: Alznera posral, ale Reilly je za páté kolo steal jak kráva. Moc mě baví.
 
AvatarZápas jsem bohužel neviděl, ale bod myslím není špatný. Na druhou stranu zase proto sebevědomí je té prohry škoda. Viděl jsem jenom góly. Ten druhý gól od Tavarese jsem ze strany obrany hodně kritizoval, ale na druhou stranu Tavares je velký hráč, takže k tomu asi není víc co dodat. Horší to bylo v prodloužení, jak sakra můžou nechat Metthewse , aby si takhle najel mezi dva obránce to mě prostě hlava nebere. Podle mého názoru tohle už byla chyba obrany. Možná, že někdo bude mít jiný názor. Co se dá dělat musíme brát bod a doufat, že proti Pens to snad vyjde. Potom poprvé doma LA a potom zase Pens. Opravdu to na úvod nebude nic jednoduchého.
 
04.10.2018 03:58 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarŠkoda že jen bod, ale hlavně výkon hodně nadějný do dalších zápasů, zejména ve 3.třetině jsme je přehrávali. Škoda, ale koukalo se na to dobře.
 
04.10.2018 02:59 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarSkvělej hokej. Hrajeme moc dobře. Carey dva TOP zákroky. Jen tak dál.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je obrovský šok!!! Za Alznera tleskám, doufal jsem, že by tohle mohlo přijít, ale rozhodně jsem to nečekal před prvním zápasem sezóny. Snad se tímto blížíme jeho buyoutu.

U Plekyho to už je tedy horší překvapení, zvlášť když je v sestavě Shaw, jenž je s týmem pár dní a nehrál žádný preseason zápas. Peca je pro mě záhadou. Není to nějaký příbuzný Bergevina? MB prý řekl hned po jeho zisku v létě, že on v sestavě bude. Musí si jím být fakt jistý. Snad to je opravdu kvůli Plekyho tisícovce.

Tatar - Danault - Gallagher
Drouin - Kotkaniemi - Armia
Byron - Domi - Lehkonen
Hudon - Peca - Shaw
Plekanec
Scherbak

Mete - Petry
Reilly - Juulsen
Ouellet - Benn
Alzner

Price

IR: Nicolas Deslauriers, Jacob de la Rose, David Schlemko and Shea Weber.

Scherbak to bude mít opravdu těžké, DLR hlavně ať vyléčí to srdce. V beku se to trochu uvolnilo po Schlemkově zranění a Despres tedy kontrakt asi nezískal, ale nikde není ani zmínka, že byl poslán do pryč. Oulett s two way kontraktem je rozhodně zajímavost v naší sestavě smajlik

Co říkáš na Bitten-Olafsson trade? Za pick Bittena jsem slyšel všude spoustu chvály po draftu, že to byl steal a teď jsme jej pustili za beka, jenž sice má NHL zkušenosti, ale že by měl potenciál na top 4 si nemyslím. Ale nechci hodnotit, snad se to vyplatí.


Go Habs Go! Doufám v zajímavou a hlavně zábavnou sezonu.



 
03.10.2018 18:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMontreal Canadiens defenceman Karl Alzner appears to be a healthy scratch tonight, ending his 622 game Ironman streak.

Alzner hasn’t missed a game since the beginning of the 2010/11 season.

DOBŘE C.J!

Pleky taky, ale tam vidím, aby spíš vyšla 1000vka domů...
 
AvatarReakce na příspěvek:Řeším to NHL.tv za 149 USD na rok a máš přístup úplně ke všemu a to i zpětně...smajlik.
 
03.10.2018 12:03 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:onhockey.tv rusácký, vysílaj i pres youtube
 
AvatarNeznáte někdo nějakou bezpečnou webovou stránku, na který je možný sledovat zápasy zdarma Stránky které jsem našel nevypadají moc bezpečně. Jak to řešíte vy? a jak vidíte dnešní zápas?
 
03.10.2018 07:54 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:On je spíš obranný útočník, alespoň v St.Louise to tak dopadlo i když ho zkoušeli od 1 lajny až po 4tou.
Neodvažuju se trvdit co by hrál u nás, jisté je to, že on má v sobě hlavně ty defenzivní schopnosti. Mám dojem že se u nás sestava už 2 roky zkouší a točí takovým stylem, že za chvíli půjde na buly i ten Alzner tak co by nešel Jaškin do 1-2 lajny.
 
AvatarReakce na příspěvek:To si jako myslíš, že u nás by hrál 4.lajnu...smajlik smajlik ?
 
02.10.2018 21:01 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nj žádná škoda 4th linerů máme dost
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nic, je ve Washingtonu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:No a koukám, že je na waiveru i Jaškin z Blues - moc tomu nerozumím, ale bral bych ho k nám okamžitě!
 
02.10.2018 11:06 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Sam Gagner? toho bych klidně zkusil nemáme co ztratit.
 
AvatarTolik novinek, to koukám.

Jsem rád, že je kapitán Weber a ne Gally, ne že by na to Gally neměl, ale já chci at se soustředí na hru a ne na šaškárnu kolem Céčka na dresu. Webby ji snese v pohodě a je to prověřený kapitán, asi není o čem. Paulie druhé áčko s Gallym, to je příjemné překvapení.

Valiev a Taormina za Bretta Kulaka z Calgary. Minor trade, ale docela zajímavý a opět ve stylu Bergevinova mota nikdy nemáš dostatek beků. Myšleno tedy beků co mají na NHL, což Taormina už asi ne, to je hráč pro AHL byť skvělý a Valiev na to asi nemá, kdežto Kulak může hrát třetí pár v pohodě a lépe než Benn a Alzner. Za mě povedený trade.

Scotty Hartnell mi ukončil kariéru, škoda, že dnešní hokej už nedává takovým hráčům prostor. Weisy na waiveru, Philly došla trpělivost. Ale tak může děkovat svému agentovi, že ho zabezpečil finančně jen si to holt bude muset protrpět. Na waiveru se objevily další zajímavé jména- Sam Gagner nebo Curtis Lazar, ale nic pro nás.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík