NY Rangers si z Montrealu odváží porážku 5:2

02.12.2018, 08:42 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Souboj dvou výrazně omlazených týmů jednoznačně ovládli domácí Canadiens, které k vítězství dvěma trefami v první třetině nasměroval zkušený zadák Shea Weber. Bilancí 1+1 k výhře přispěl slovenský reprezentant Tomáš Tatar.

Branky a nahrávky: 4. S. Weber (Drouin, Domi), 20. S. Weber (Tatar, Gallagher), 23. Lehkonen (Byron, Jo. Benn), 26. Lehkonen, 51. Tatar (Agostino, Schlemko) - 29. Vesey (Br. Smith, Zibanejad), 35. R. Strome (Vesey, Zibanejad)

C. Price (MTL) - odchytal 59:58 minut, 20 zákroků, úspěšnost 90,9 %
A. Georgijev (NYR) - odchytal 59:50 minut, 36 zákroků, úspěšnost 87,8 %

1. Shea Weber (MTL)?
2. Artturi Lehkonen (MTL)
3. Tomáš Tatar (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.12.2018 17:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:V pohodě, význam mi je jasný :) Jen mě zaujala ta větná formulace :)

 
05.12.2018 13:54 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To máš pravdu no. Ale bude líp. Sakra. Je tam můj láska kapitán Kirk. A tým s Webberem a Gallym a Shawem musí mít dobrý powerplay....to mi neříkejte.

I když blbý je, že dost riskujeme zránění klíčových opor Webbyho pumelicí smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Sice nevím, jestli si z toho mého souvětí děláš srandu nebo ne, ale chtěl jsem tím jen říct, že jsme v té přesilovce měli první větší tlak. Zároveň jsem tím ale chtěl říct že naše přesilovky nestojí za nic. smajlik
 
05.12.2018 10:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Drouin-Domi spolupráce to je slast. Carey velmi dobrý, přesný a Weber je prostě ve škatulce \"nepostradatelný\".

Chicago musí porazit, ten tým je absolutně v rozkladu. Jestli chceš čuchat po první osmičce, takové zápasy (i venku) musíš zvládnout.

Tohle \"souvětí\" o patro níž si s dovolením ukradnu:

\"Probudila nás trochu až ta přesilovka, kterou jsme zase nevyužili, ale k přesilovkám se raději nebudu vyjadřovat. Ta akce dva na jednoho byla sehraná úchvatně.\" - to je významový skvost :) :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, Ottawa byla sakra nebezpečná a pokud bychom se v zápase dostali třeba jen do jednogólového manka, zápas by dopadl úplně jinak - můj názor... Ale naštěstí se nestalo a po té gólové smršti v druhé části už pak nebylo co řešit - jak jsi řekl, když se vede, všechno jde tak nějak snadněji. Nechci se pořád dokola opakovat, ale ten styl hry, který mě naprosto uchvátil na začátku sezóny, už je úplně pryč a hrajeme takovou tu naší klasickou upracovanost a spoléháme, že nás třeba spasí takhle povedený výkon dvojice Domi-Drouin, kterým to tedy dnes náramně šlapalo smajlik. Price velmi dobrý výkon a opravdu podržel ve chvílích, kdy se zápas lámal.
V Ottawě to bude asi trochu jiné a myslím, že nám tu prohru vrátí. No a pak Chicago, Minnesota...nic dobrého.
 
AvatarVýsledek tomu neodpovídá, ale výhra je hlavně díky Careymu. Držel nás výbornými zákroky než nám to tam napadalo. Ottawa byla sakra nebezpečná. Dali jsme druhou branku v podstatě z naší druhé akce a pak už se roztrhl pytel. Domi konečně nic nevymýšlel a pálil. Drouin s Domim si zápas po té ukradli pro sebe, bylo hezké se na ně koukat. Pochvala určitě pro Webera, vynikající na obou stranách kluziště. Gally se trefil, snad se zvedne. Byly už zásahy do sestavy, celkem to hru oživilo, ale hraje se jinak při vedení. Vydřené body, je potřeba potvrdit...
 
AvatarPrvní třetina nebyla nic moc, bylo to takové utahané a nudné. Probudila nás trochu až ta přesilovka, kterou jsme zase nevyužili, ale k přesilovkám se raději nebudu vyjadřovat. Ta akce dva na jednoho byla sehraná úchvatně.

Druhá třetina, to byl uragán z naší strany. Po tom co Sens srovnali jsem opravdu nečekal, že jim to tam takhle nasypeme. Domi konečně produktivní zápas po docela dlouhé době. Jsem rád, že se trefil i Gally. Kotkaniemi sice asistoval, ale pořád se trápí a někdy mi připadá, že neví, co má na tom ledě dělat. Jinak musím pochválit Price ve chvílích, kdy Ottawa kousala nás podržel.

Třetí třetina, tam jsme si to už pohlídali a Ottawu jsme prakticky k ničemu nepustili. Vítězství celkem bylo zasloužené a rozhodně by bylo dobré bodovat i v Ottawě.smajlik
 
04.12.2018 12:02 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:no je to tak...Scherbak odešel v moment kdy jsme jej konečně mohli vyzkoušet pořádně (ne že bych mu věřil). Snad pomůže Byron a Webber se ještě víc rozehraje. Podobně Mete na farmě.

já bych se nebál pozvat nahoru Evanse a dát šanci KK v prvním útoku. Evans by šel do třetího a Danault bohužel zatím do čtvrtého místo Chaputa.

Sklenička s Moravčíkem jsou asi definitivně mimo hru.
 
AvatarReakce na příspěvek:Opět naprostý souhlas...smajlik.
 
AvatarJá vidím snad všechny a Kotkaniemi se trápí, za zápas se mu povede sice pár pěkných přihrávek, ale také mnoho puků nezpracuje a to má čas a není pod tlakem. Bohužel se mi nelíbí poslední zápasy Danault a ani Gallymu to nepadá a třeba v tomto zápase nebyl vůbec cítit. Přesilovky pořád to samé, bída. Domi šel dolů, ale dalo se to čekat, že takovou top formu nemůže mít pořád, šance měl dneska min. dvě a mohl (měl) je proměnit. První třetina byla šílená, měli jsme asi do 17. minuty dvě střely a to ani střely nebyly. SJ bylo efektivnější, my naopak i to, co jsme měli, tak jsme zazdili...
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě právě přišel spíš třetí gol více od Caryho, ten první byla dost bomba z malé vzdálenosti, nicméně je to hlavně Petryho gol, ne Petryho a Price, takový námaz ZASE si prostě dovolit nemůže. Ale to je jedno, o golmanovi to vůbec nebylo, na jeden gol vyhrávali Devils v roce 2000, my si to dovolit fakt nemůžeme. A je to bohužel jak říkáš, nemáme tahouna, všichni fungují skvěle, jen když se daří všem, nikdo to neumím vzít na sebe a strhnout tým. Když je útlum, tak jde dolů celý tým, ale to se bohužel ukazuje realita a nedostatek talentu. S tímhe do PO fakt ne.

Já zápasy nevídám všechny jako ty, ale třeba Kit Kat mi připadá z našich centrů teď v té bídě nejlepší. Nepadá mu to tam, ale je u něj vidět invence, vymýšlí a zkouší, takže si nemyslím, že by se nějak trápil a nebo najednou už neměl na NHL. Klidně bych ho zkusil prohodit s Danaultem, ten moc kreativní dopředu není a nikdy nebyl, KK s Tunou a Gallym by nemusela být špatná kombinace pro oživení ofenzivy. Otázka, jestli si to konzervativní CJ lajzne dát kluka do top 6.
 
AvatarZápas bohužel dopadl tak, jak jsem předpokládal... První třetina, až na její závěr, strašná, na prvním gólu se podílel Petry s Pricem (určitě se to nechalo chytat), druhý z přesilovky 5 na 3, kdy to Burns trefil perfektně. Ale to je ten rozdíl - oni přesilovky hráli perfektně, rychlé přihrávky a pak získali dobré střelecké pozice. My si to tam sice taky nějak přihráváme, ale je to pomalé a bez nápadu, až nám to soupeř sebere a vyhodí...smajlik. Weber sice láme hokejky soupeře, ale do brány puk neprojde. Od druhé části jsme sice zvýšili aktivitu, ale žádná herní převaha to tedy nebyla. A když už jsme snížili a mohli zápas srovnat nebo otočit, Sharks v klidu přidali třetí gól a bylo, de facto, hotovo. My sice šance měli, ale opět dokola - proměňování o ničem. Dost se vytrácí Domi a tím trpí celý první útok, v druhém zase je absolutně neviditelný Danault a ve třetím se tak trochu trápí již zmiňovaný Kotkaniemi. Něco podobného se dalo čekat, tak alespoň jsem si užil ten měsíc a půl, kdy naše hra za něco stála... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Týmy pickují hráče z waiveru podle pořadí v tabulce, tzn. Kings jako poslední tým ligy měli první právo volby. Takže se už nedovíš kdo si na něj ještě brousil zuby. Já jsem překvapený, ale asi to je \"náhrada\" za zraněného Kovalchuka, který má teď 4 týdny chybět. Ale je to podivná náhrada, protože nový kouč Desjardins je stará škola a dává zabrat dost i Kovalchukovi za svou slabou obranou hru a oni tako picknou hráče stejného ražení co se týká obranné hry, divné.

Zápas s Sharks dopadl jak se dalo čekat, co naše hra? Zase jsme si zastříleli a hovno z toho, Petry námaz druhá zápas po sobě...
 
03.12.2018 00:03 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:no to jsem zvedavej - k horsimu mentorovi nez je kovalcuk nikita asi prijit nemoh...LA ten tym stavi hodne podivne. je videt ze treba anaheim se taky placa, ale carlyle by ho nevzal. trochu se divim ze neskoncil u oilers spis...
 
02.12.2018 22:06 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarThe L.A. Kings have claimed Nikita Scherbak off waivers.
smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě připadal Schlemko tentokrát ok, rozhodně lepší než v některých těch svých velkolepých představeních. Je pomalý stejně jako Benn, to už jiné nebude a to ani od nich nečekám. Výkon byl podle mě ok i protože soupeř byl jaký byl a zase musíš uznat, že jsme jim moc čuchnout k ničemu nedali kromě našich chyb. Že tam není lehkost a přesnost, to už bychom byli asi moc nároční při výhře 5:2 smajlik Ale vím kam míříš a souhlasím, že na SJ tohle stačit určitě nebude.
 
AvatarTak já tady asi půjdu teď proti proudu, ale mě zase tak ten výkon nenadchl... Vítězství super, už jsme to potřebovali jako sůl, ale nemohu si pomoct, ta lehkost je definitivně pryč a zakládání útoků je téměř ve starých kolejích z loňska. Kombinace nefungují zdaleka tak jako na začátku, vždycky tomu něco chybí v té závěrečné fázi, přihrávky dost často \"nesedí\"... A Schlemko s Bennem, to je dvojka, z které by měl hrát maximálně jeden a to ve třetím páru s nejmenším TOI - ani jeden z nich mě včera nepřesvědčil o opaku, laxnost, chyby...smajlik. Petry se poslední dobou taky nějak vytrácí, což mě mrzí ještě víc! Tak jako tak, složení naší obrany by mělo být Weber, Mete, Petry, Kulak, Juulsen, Reilly (v záloze Ouellet a pak ti dva experti, o kterých jsem psal). Jsem moc rád, že se Weber takhle brzy trefil a hned dvakrát - super!
Sharks budou trochu jiný soupeř a obávám se, že tu jejich horší bilanci z posledních zápasů zlomí u nás... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Oprava, máme v organiazce vlastně Rusa A. Romanova, letošní pick v druhém kole.
 
AvatarTak po dlouhé době konečně výkon hodný NHL týmu, byť soupeř měl velkou marodku a má hodně mladý tým. Nebýt debilní chyby Petryho, tak si v zápase ani neťuknou. Pak vyloučení Danaulta, které ani neukázali, ale naštěstí jsme to pak udrželi. Nepochopil jsem vyloučení Gallyho, on takových krosčeků dostává každý zápas u soupeřovy branky X a jednou sundá někoho u naší brány a jde ven, divné.
Weby super zápas, naprostá mašina. Snad mu to vydrží. Další navrátilec Byron taky super zápas, pozvedl Kit Katovu lajnu a Lehkonen se konečně trochu trefil. Výborný Kulak, Schlemko měl taky jeden ze svých lepších zápasů. Jen Reilly je s Bennem zazděný a nebo se neumí vzpamatovat jak s ním v poslední době CJ cvičil a nemá sebevědomí. Čtvrtá lajna nic moc, posadil bych Deslarieuse a hrál Hudona. Carey byl velice jistý, jen bohužel zase má špatné čísla. Za goly nemohl, neměl tolik střel, ale výhra je hlavní.

Scherbak na waiveru mě docela mrzí. Opět to vrhne špatný stín na náš drafting a je fakt, že moc šancí nedostal. Na druhou stranu je jeho slabá pracovní morálka dost známá a na rozcvičce v Lavalu se taky moc nepředvedl. Do toho jeho neschopnost ve hře dozadu mu taky moc šanci u CJ nepřidá. Ale já myslím, že si ho nikdo nevezme, Soshnikova nikdo z waiveru včera nevzal a to je podle mě lepší hráč.
Jinak je Scherbak snad poslední Rus v organizaci, to taky nebude náhoda, když CJ neměl v Bostonu za celou dobu snad žádného Rusa smajlik

Míro, ještě k tomu buyoutu Alznera. Já to myslel tak, že MB asi nic nepodnikl, protože by musel něco obětovat, aby se zbavil Alznera a v protihodnotě by stejně získal další kouli na noze. Tak do toho asi nešel, což chápu. Špatně je to tak či onak, Alznerovi budeme platit za hru v AHL/v jiném týmu/nebo za sezení doma v každém případě, ale než se dostat do situace vylej, nalej a ještě přijít o pick, hráče nebo prospecta, tak to jsem raději taky si jej letos nechat a v létě vyplatit.
 
02.12.2018 11:18 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
No tak to byla páradička, jen tak dál. Scherbak sice trochu nepochopitelně na waivers místo aspoň menšího tradeu, ale dobrý výkon a Webber je opravdu posila obrany jak hrom (ale myslím, že tomu pomohl i návrat Byrona).

Kéž by tom tam začalo padat Lehkonenovi, dneska parádní výkon a ta příhra Tatara na druhej Webberův únik....lahůdka.

NYR ale působili dost ospale, Sharks nám to po včerejší prohře se Senators budou chtít dát daleko dráž. Bude hodně záležet na obraně a Careym.

Mete se už v AHL blýsknul gólem, snad ho budeme mít brzo zpátky. co mě těší je Agostino. Dost nevyužitej hráč v minulých klubech a při tom opravdu pracant.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík