Canadiens si zřejmě zahrají play-off!

27.05.2020, 06:20 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Restart nejlepší hokejové ligy světa dostal reálné obrysy. Jak bude pokračování NHL vypadat?

Gary Bettman zveřejnil pořádnou dávku nových informací, na které fanoušci ledního hokeje a zejména NHL netrpělivě čekali.

Základní část je od této chvíle minulostí. Letošní sezóna zažije již pouze zápasy play-off. Do vyřazovacích bojů se kvalifikovalo prvních dvanáct týmů z každé konference k 12. březnu (o pořadí rozhodl procentuální bodový zisk). Pro zbylé týmy ročník 2019/2020 skončil.

Play-off

První čtyři celky v každé konferenci se mezi sebou utkají o pozici, ve které budou vstupovat do prvního kola play-off. Týmy nacházející se na pátém až dvanáctém místě spolu v rámci "předkola" odehrají sérii na tři vítězné zápasy. Montreal by v tomto "předkole" změřil síly s Pittsburgh Penguins.

Rozhodnuto bylo také o tom, že finále konferencí a finálový souboj o Stanleyův pohár bude sehrán tradičně na čtyři vítězné zápasy. O tom, jak se bude hrát první a druhé kolo, ještě rozhodnuto nebylo.

Města

Každá konference dostane pro své soupeření jedno město. Každý tým v něm bude moci mít padesát lidí. O lokacích však ještě nebylo rozhodnuto, čeká se, které prostředí bude "nejzdravější".

Kandidátských měst je ale několik: Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis, Pittsburgh, Vancouver a Toronto.

Datum návratu

Vytvořen byl i časový harmonogram, kdy by se měla hokejová soutěž vrátit. Na začátku června se mohou kluby vracet k tréninkům v malých skupinkách, ať už na ledě či mimo něj.

Tradiční tréninkový kemp, který bude před play-off následovat, nezačne dříve než po prvním červenci.

zdroj: http://www.nhl.cz/ctyriadvacet-tymu-dve-mesta-kempy-nezacnou-driv-nez-v-cervenci/5021349

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.07.2020 06:48 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Jestli se bude hrát trvale play off v létě, tak je to jen další z nesmyslných rozhodnutí v hokeji v poslední době (jak v tuzemském, mezinárodním i NHL). Jedna z mála dobrých zpráv od hokejových funkcionářů v poslední době je, že se snad vrátí nejlepší hráči na olympiády. To je podle mně hodně důležité a vidím v tom naději, že si ještě někdo zachoval zdravý rozum.
 
09.07.2020 11:17 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To samozřejmě nemůže. Jim jde ale o ten podzim. Hokej na podzim v US má velmi slabou sledovanost kvůli NFL a univerzitnímu fotbalu. I NBA se snaží z podzimu dostat pryč. Tohle může být záminka..

Mně se to samozřejmě nelíbí, ale nedivil bych se, aby \"letní hokej\" nebyl dlouhodobější záležitost :/ Money rules
 
AvatarReakce na příspěvek:Absolutně nechápu, jak může být v klasických letních měsících větší sledovanost hokeje než třeba v dubnu nebo květnu... Ale je pravda, že v Americe je spousta anomálií, které nechápu, takže proč ne toto...smajlik?
 
03.07.2020 10:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Taky nejsem pro obnovení současného ročníku a dost to od začátku dávám veřejně najevo. (I ptž s hráči, co jsem mluvil, tak se vracet v 80% nechtějí/li).

Problém však je (a říkal jsem to v nedávném podcastu), že lize vůbec nevadí i dlouhodobý posun začátku sezonu, právě naopak přímo by to přivítali - kvůli TV sledovanosti. Takže začátek v prosinci/1.1 nemusí být jen ojedinělá věc, ale dlouhodobá varianta.

 
03.07.2020 08:40 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Kdybych měl tu moc, tak bych stopnul to letošní nesmyslný play-offs bez diváků a začal bych novou sezonu v září nebo v říjnu bez diváků nebo s omezeným počtem diváků. Kdyby se začalo trošku dřív, tak by nemusel být program tak nahuštěný a vytvořila by se časová rezerva pro případné dohrávky zápasů kvůli event. karanténě nakažených týmů apod. Třeba od ledna by se mohlo hrát už částečně s diváky a na play off už by mohlo být třeba plné hlediště. Vím, že se moje vize určitě nenaplní, ale vidím to jako nejlepší řešení.
 
AvatarReakce na příspěvek:No a vem si týmy, které se do tohoto skoro PO nedostaly, ty nebudou hrát NHL zápas skoro rok! Šílené.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, je to šílený a taky to nechápu. Hlavně to rozdrbe další roky. No jsem zvědavý, co z toho vyleze nakonec...
 
AvatarBudu se opakovat, ale tohle je totální debilita a nedává mi to smysl - ani z komerčního, ani ze sportovního hlediska! Vykašlat se na zbytek sezóny a pořádně raději připravit tu příští, to je jediné normální řešení. Navíc teď, jak začínají mužstva trénovat spolu, se výskyt nákazy bude určitě zvětšovat, takže fakt nechápu, proč tohle chtějí dělat...smajlik.
 
01.07.2020 14:28 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Stejně si myslím, že si většina lidí v Montrealu přeje, abychom vypadli v 1. kole a měli šanci si vybrat Lafreniereho na draftu. Vím, že ta pravděpodobnost je malá, že budeme mít 1. volbu draftu, ale naděje umírá poslední. Stejně mě připadá ujetý, aby se hráči některých týmů připravovali jenom na odehrání tří zápasů v play off a pak měli zase 5 měsíců pauzu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dostává to už absurdní rozměry, furt se nic neví a bude z toho asi pořádný paskvil. Navíc to rozhasí snad další dvě sezony termínově, když ta nová začne na přelomu roku. Nechápu to, ze vstupného se nevydělá nic a televizní práva taky beztak nebudou stát za nic, když to všichni cítí že je to šité horkou jehlou a ta sledovanost v letních měsících taky asi nebude úplný top strop. Navíc hráčům se do toho nijak nechce, což se nedivím, mám radost, že naše uvidíme ještě v akci, ale než tohle, tak to bych se obešel a začal normálně v říjnu.

Názor na tuto pandemii mám asi z tvých náznaků úplně stejný, je to celé komedie.
 
29.06.2020 20:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=RTEyG_PMhTU
Na to sa pekne pozerá... smajlik
 
22.06.2020 23:17 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNevím, jaký tady máte názor na zdravotnickou situaci u nás a ve světě a o její (ne)bezpečnosti. Řeknu tolik z hlediska sportu:

Chápu NHL umenšit finanční ztráty z letošní sezony, ale tohle se řítí s prominutím do prdele. Bral bych, kdyby se \"už\" začalo play-off hrát teď v červnu jako evropské fotbalové ligy, avšak tímhle šnečím tempem se začne nejdřív za měsíc a půl. Navíc teď testování hráčů odhalilo nějaké nakažené (např. Mathews). Takže play-off nebude dokud všichni projdou jako negativní testama? A co další sezona? Bude několik pozitivních hráčů, tak se radši ani nezačne?
Teď v Zadaru to dostávají sežrat za tenisovou exhibici a hráči se na FB omlouvají skoro jako by někoho zabili nebo co.
Proč je tu najednou \"pandemie\" si nechám pro sebe, nicméně jak je to líčeno jako kombinace černého moru, eboly a AIDS, tak bychom měli zůstat zavření ve sklepech navždy. A to platí i o sportu ve všech podobách. Dost šílána doba pro všechny.. smajlik smajlik
 
AvatarHlavně nevím na co se čeká, oznámilo se, že se v této sezoně ještě něco dít bude, ale furt se nic neděje, teď je snad nějaká phase 2, že hráči začínají náhodně a dobrovolně trénovat, ale s takovým tempem začnou kempy v červenci a plan-in skoro v srpnu? Neskutečná konina. A ještě do toho teď ten bordel v USA kvůli, no víme kvůli čemu, raději se nevyjadřuju.
 
08.06.2020 06:53 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Pořád si říkám, že konečně někdo dostane rozum a ten experiment s play off bez diváků stopne a nová sezona se začne normálně v říjnu (třeba i pár týdnů nebo měsíců bez diváků). Je rozdíl hrát začátek základní části bez diváků a play off bez diváků. A navíc pokud se bude skutečně hrát letos to podivný letní play off, tak to nadělá tak neskutečnou paseku v kalendáři následujících sezon (i s ohledem na mezinárodní hokej). Hokej, jak tuzemský, tak mezinárodní se řítí někam, kam mě to hlava nebere.
 
05.06.2020 13:54 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No to si nemyslím.
Nikdy žádnou manažerskou pozici nedělal a já z podobných pokusů nemám dobrý pocit.

Bylo by to stejně trapné jako Rosický ve Spartě.
Navíc s tou zprávou přišel Trembley což samo o sobě pochybné.
 
04.06.2020 06:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.slovaknhl.sk/46089-canadiens-vraj-privedu-spat-znamu-tvar-niekdajsieho-kapitana.html
Ak by to bola pravda, to by bola dobrá správa... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, ta další pauza po předání SC je šilená, co těch sedm týmů, které definitivně dohrály, ty budou hrát hokej na startu nové sezony, který může být klidně až okolo přelomu roku, tj. téměř rok bez hokeje, šílené.

 
03.06.2020 11:58 | reagovat
Lukáš Toman | lukas.tomanovski@email.cz
Reakce na příspěvek:Pro dohrání není ani většina evropských hráčů viz tohle zajímavé povídání.

https://www.youtube.com/watch?v=o4sYvhF3VWw&t=1s

Ač se zdá, že my můžeme jen dohráním získat. Není to úplně pravda.
 
03.06.2020 06:47 | reagovat
Jardys | jardys86@seznam.cz
Mám jenom malý příspěvek do diskuze.Podle mně ze sportovního i logického hlediska je dohrání letošní sezony absolutní nesmysl. Je to jenom maximální upřednostnění ekonomického hlediska nad hledisko sportovní. Vemte si situaci, že např. hráči týmu, který postoupil do play off budou mít 4 měsíce pauzu,pak se budou pár týdnů připravovat na dohrání sezony, pak odehrají 3 zápasy play off (když nepočítám přípravné zápasy) a je konec sezony a pak zase třeba 3 měsíce pauza. To je podle mě úplně na hlavu. Mě samozřejmě mrzí, že se nehraje letos o Stanley cup, ale zase mám v době pauzy čas podívat se na staré play off zápasy, na které bych se asi jen tak nepodíval, kdyby se hrálo. Já si třeba od března pouštím nejzajímavější zápasy play off 90. let a můžu Vám říct, že je to velká zábava. Teď se třeba dívám na play off 94 a zápasy Rangers. Ten Brian Leetch tam hrál naprosto neuveřitelně.
 
29.05.2020 09:05 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Die Hard fanoušci to odsoudí, ale to je hrstka co jde na hokej do haly. Půlka Kanady nadává,má absťák že se nehraje páč normálně čučej doma na telku a fandí svému týmu. Druhá věc je že se nehrají ostatní americké ligy a NHL se moc líbí myšlenka na to že oni jedou a třeba baseball a další stojej.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je mi jasný, ale s hokejem se vším všudy to nebude mít absolutně nic společného! To je právě ta doba, kdy se vše podřizuje jenom a pouze prachům, ať už to reálně dává či nedává smysl... Jaký to asi bude mít náboj před prázdnými tribunami na neutrální půdě? Podívej se na ty fotbaly, co se teď hrají - a to u SC bude ještě markantnější.
 
28.05.2020 22:39 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jde o prachy na prvním místě, je potřeba dodržet nějaké sjednané počty TV přenosů za rok a tento formát to má dohnat. Nikdo nechce snižovat platy a platový strop takže se na to kývlo, já s tím problém nemám, bez ekonomiky to delat nejde.
 
AvatarZa sebe musím říct jedno - na hokej v červenci nejsem vůbec zvědavý! Jasně, že se asi na nějaký zápas podívám, ale co to bude bez diváků a po takové dlouhé pauze...? Pro mě absolutně nezáživné a mělo se to kompletně odpískat!
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, podle mě mají všichni podobné šance na SC. Obzvlášť předkolo a první kolo nabídne asi více překvapení. Z předkola budou týmy rozehrané, což bude výhoda oproti těm, co jdou přímo. Bude to zajímavé, i když já pro dohrání nejsem, peníze rozhodly a aspoň se bude na co dívat a třeba kluci překvapí a aspoň Pens dají...
 
28.05.2020 09:51 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarČetl jsem nějaký článek kde to rozebírali, že právě my budeme v PO nebezpeční. Ve smyslu toho, že minimalne první série budou placana a připomínat start sezóny. Nerozehranost a nesouhra po tak dlouhé pauze bez tréninku bude rozhodovat hlavně brankář a rychlost. Obojí máme.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík