I druhý zápas s Vancouverem skončil výhrou domácích

03.02.2021, 08:40 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal dokázal najít na Vancouver v posledních zápasech recept a použil ho i dneska.

V první třetině šli Habs do vedení po dvou gólech Andersona. V druhém dějství Vancouver snížil brankou Rousella na 2:1, opovědí byly dva góly domácích - oba od Tylera Toffoliho.

Hned na úvodu třetí třetiny snížil na 4:2 Pettersson. Vypadalo to na poklidný závěr zápasu, ale 42 vteřin před koncem vykřesal pro Vancouver naději Pearson. Vyrovnat se hostům ale nepodařilo, do prázdné branky uklidil puk Jeff Petry.

Shea Weber oslavil milník - 1000 odehraných zápasů v NHL.

Branky a nahrávky
14. Anderson (Chiarot, Suzuki), 17. Anderson (Kulak, Suzuki), 33. Toffoli (Edmundson, Petry), 36. Toffoli (Kotkaniemi, Weber), 60. Petry (Toffoli) - 25. Roussel (Beagle, Hughes), 41. Pettersson (Miller, Hughes), 60. Pearson (Boeser).

Statistické okénko
Střely na bránu: 33 - 39 | Přesilová hra: 0/4 - 1/3 | Trestné minuty: 6 - 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 59:40
Thatcher Demko (VAN) - 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 57:20

Tři hvězdy utkání
1. Shea Weber (MTL) - 0+1 (1000. zápas v NHL)
2. Tyler Toffoli (MTL ) - 2+1
3. Josh Anderson (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.02.2021 03:41 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak rozdávání bodů otloukánkům jsme si přinesli i do této sezony... Co je ale horší, že výkon mi přišel takovej bez šťávy... ve 3.třetině se to zlepšilo a šance byly, ale gól přišel pozdě :-(
 
AvatarTo se divím, že se Parda hned nepouští do Míry když řekl, že se mu někdy víc líbí Allen než Carey,smajlik smajlik

Jinak kdybychom při pohledu na naší aktuální soupisku nevyhráli PO sérii nebo nedej bože nepostoupili do PO, tak to už by si asi MB s Molsonem oba hodili mašli. Já jsem letos naštěstí opravdu velký optimista a s klidným svědomím říkám, že je to nemožné, prostě tam letos budeme a nějakou tu sérii stoprocentně urveme.

Zápas hodně dobrý ale tentokrát se nás canucks tolik nebáli a místy nám solidně zatopili. Na konci jsme si to dost zbytečně zkomplikovali. Danault vážně nic moc, kde sakra je nějaká jeho větší produktivita jako prvního centra? Tohle nejsou rozhodně výkony hodné tohoto postu. Budu se opakovat, ale Toffoliho musejí fandové canucks vážně nenávidět.
 
AvatarLord- Romanov byl HS, CJ to asi chce točit, Mete seděl dlouho. A pro tak mladého beka to problém není, když máme tak široký kádr. A nebo Mete musí hrát, aby se ukázal na trade, kdo ví.

Líbil se mi Toffer jak nesobecky nešel za hattrickem, ale nechal to Petrymu, jenž měl větší rychlost před posledním gólem do prázdné. No a ten druhý gól kolem Benna, lahůdka. Pan střelec.

Jo jak jsem psal, Danault to pořádně prosral a hlavně nikdy s příhlédnutím všeho neměl na to, aby si ještě vymýšlel a měl být víc než rád za tu nabídku, zatím je opravdu velmi špatný směrem dopředu.

Míro nenarazíš, Carey je zatím pouze solidní, to vidí asi každý smajlik Ale určitě jsme rádi, že to konečně nemusí stát jen na něm a že je pryč ten strach z každé obdržené branky navíc, když jsme to nedokázali s chabou ofenzívou vyrovnat.

Theo, nové posily si chválil každý, tos tu neříkal jen ty smajlik Ale dělám si z tebe srandu, vím jak to myslíš a já nemám problém si jako první posypat popel na hlavu a omlouvat se denně za vše vyřčené na hlavu MB, já nejsem egoista, úspěch týmu je vždy přednější. Ale počkejme si, SC se nevyhrává v únoru a pořád platí, že jsme nevyhráli regulérní PO sérii od roku 2015. Ale nakročeno máme krásně a hlavně cítím i respekt soupeřů nebo to jak se o nás píše všemožně, což třeba nebývalo zvykem i v dochách pod Therrienem, kdy jsme taky vyhrávali v ZČ, vyhrávali divize, měli dlouhé win streaky atd. Bájná sezona 14/15, to jsme šlapali, ale nepamatuji si, že by nás novináři mimo Quebec řadili ke špičce NHL a jen uznale přikivovali při pohledu na naší soupisku. Nebo se to zdá jen mi?
 
AvatarTentokrát už to byl podstatně vyrovnanější zápas než den předtím, i když to zprvu vypadalo na téměř stejný průběh - pak se ale Kosatky zvedly a nakonec jsem trnul až do konce... K té debatě o našich útočnících - souhlasím s Theem, že Danault to prosral, protože nyní patří asi s Byronem k nejméně viditelným ofenzivním hráčům... Taky souhlas s brankářskou dvojicí, kterou máme momentálně pořešenou výborně - skoro se mi někdy víc líbí Allen než Price, ale s tím tu asi narazím...smajlik. Toffoli s Andersonem zatím super, včera ten bekhendový gól Toffoliho byla lahůdka a Benn se jen ohlídnul - myslím, že Benning si teď musí rvát vlasy... smajlik.
 
03.02.2021 13:55 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarPrávě-že letos skoro i jo smajlik
Jak říkám Toffoli - Maurice Richard contender.
 
03.02.2021 13:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarToffoli akože klobúk dolu, 8 gólov v 5-tich zápasoch proti Nucks. Škoda, že nehráme celú ZČ proti Vancouveru. smajlik
 
03.02.2021 12:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJe to trapné, nemám to rád to - \"já to říkal\"
Ale já to říkal :D

Ten tým je neskutečně vystavěný. Nevím, co by se muselo stát, aby MB nebyl hlavní kandidát na GM roku...
TOP back up (ani nechci nazývat back up). V základní části je fakt buřt, kdo chytá. Ať je Carey co nejvíc fresh.
Zdravý Anderson je ten 27g Anderson, ne ten 1g Anderson. Ta lajna je radost sledovat, každý přináší něco a Drouin má klid od kritiky.
Toffoli (ok tohle jsem nečekal přiznávám).
Perry, Frolík v záložní kapse.
Budu se opakovat, ale vždycky je depth (kort v Julienově systému) > star power. Tohle není NBA.
btw: Danault si teď musí kousat nehty, že nevzal tu nabídku... to si podělal.

Věřil jsem týmu před sezonu, věřím mu ještě víc. A jsem rád, že tehdy do toho 2018 nehodil Bergi granát - kde bychom dnes byli ...


 
AvatarZbytečné komplikace v poslední části. Měli jsme hromadu šancí, které Demko skvěle pochytal. Allen solidní zápas, ale někdy to chytl ani nevěděl jak, štěstí ohromné. První formace dřela do úmoru, branka jim ovšem nebyla souzená. Další win a další pěkný zápas...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík