Montreal Canadiens si po 28 letech zahraje finále Stanley Cupu!

25.06.2021, 06:30 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens si mohli na domácím ledě zajistit postup do finále SC. Stačilo jim "pouze" ještě jedno porazit tým Las Vegas. Ten se do situace kdy mu jde o vše, dostal v letošním play-off poprvé.

Začátek zápasu měl lepší Montreal. Shea Weber poslal Montreal do vedení, když necelých šest minut před koncem úvodní části využil přesilovou hru, jenže radost domácích neměla dlouhého trvání. O pouhých 48 sekund později pak vyrovnal na 1:1 Reilly Smith.

V druhé třetině to byli opět Canadines kterří šli do vedení. Cole Caufield předvedl úžasnou individuální akci, když si ve středním pásmu nejprve krásně přehodil puk přes hokejku Braydena McNabba, z pravého křídla se natlačil před bránu a vzápětí kotouč z blízkosti zvedl nad lapačku Lehnera - 2:1

V poslední části základní hrací doby ale opět Vegas srovnali. Carey Price chytal doposud fantasticky, ale udělal obrovskou chybu, když nedokázal udržet střelu Alexe Pietrangela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mezi rukavicemi a u pravé tyče ho za to potrestal z dorážky Alec Martinez - 2:2. Více branek nepadlo, takže utkání šlo do prodloužení. To se ale moc dlouho nehrálo... Max Pacioretty zamířil z levého kruhu do náruče Careyho Price a na opačné straně vzápětí udeřil hrdina Arturi Lehkonen, který využil skvělé bekhendové přihrávky Phillipa Danaulta přes osu útočného pásma a na vzdálenější levé tyči zvedl puk nad rameno Robina Lehnera! Asistence: Phillip Danault a Brendan Gallagher.

Montreal to dokázal, po 28 letech si může zahrát o Stanley Cup. Neuvěřitelné kde se tento podceňovaný tým dostal. Bude mít tato pohádka pohárový konec?

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarDnes jsem už finále plný a přemýšlel jsem, že vlastně ten tým Tampy, který poslal Columbus pryč v prvním kole domů za stavu 4:0 domů není až tak odlišný. Jasně, je \"trochu\" rozdíl první kolo a finále, ale určitě na ně jde hrát, jen to chce vědět jak. A ten tým byl opravdu téměř stejný, jen má teď kvalitnější obranu, to zas je třeba uznat. Určitě nejsou neporazitelní, i když neprohráli dva roky po sobě dva zápasy PO v řadě, to je docela šílená statistika. Ale to tak je, když hraješ o Cup, tak to určitě nebude proti nějakým nazdárkům.

https://www.nhl.cz/telefon-co-zachranil-montreal-perry-se-malem-stehoval-ted-si-zahraje-druhe-finale-za-sebou/5024279?fbclid=IwAR0kOt6YMpdsm7PNrG9EGJXa-6pgecwKPMyikQcbKcc3g7U92HizsUkyHr4

Zajímavý článek, Perry opravdu chtěl za nás hrát. A mi bylo divné, že si jej tehdy z toho waiveru nikdo nevzal smajlik
 
AvatarTheo díky za super rozhovor a in ten Váš podcast jsem včera sfoukl.

Ano, Army bude chybět strašně moc, ale co naděláme. Snad Evans naváže na své výkony než byl sestřelen tím blbem.

Nemůžu se dočkat, Go Habs Go!
 
AvatarTak už nás zase zlobí Covid, Armia nebude a to je obrovská škoda, protože ta jejich lajna byla fakt nebezpečná...smajlik. Tak nejspíš Evans, který údajně s nimi trénuje.
 
27.06.2021 15:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPleky

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/nhl/od-zacatku-jsem-montrealu-veril-price-je-v-zivotni-forme-rika-plekanec/60d849c3d60dfef4a4a342ea
 
AvatarPrvní věc, co jako první napíšu, než se aspoň trochu rozepíšu, je omluva, že jsem nenapsal hned ten den, ale... celou tu dobu jsem slavil, i když jsme ještě nevyhráli SC, tak už jen to finále prostě je neskutečný.. Pamatuji si jak na začátku během základní části mi pár fanoušků ostatních NHL klubů říkalo, že pro Montreal to nebude vůbec vydařená sezona a že favorité na SC budou Capitals, Bruins, Penguins, Vegas apod.. Sice uspěchané, říct něco takového dopředu, ale já jsem držel hubu a počkal si na konec ZK a PO. Nebudu to protahovat. Já osobně jsem si přál ve finále Islanders, kteří jsou hratelnější, ale nikdo by se neměl podceňovat, tak jako jsme byly my. Ale pokud chceme vyhrát SC, musíme porazit každého. Ještě ale musím připomenout, že po celou dobu jsem vystříkanej z Caufielda.. Ten mladík je neskutečnej, co si všechno dovolí.. To je prostě paráda a hlavně jeden z důkazů, proč se díváme na hokej a proč nás ten hokej baví. Po 28 letech jsme tam! Emoce v nás hoří, pojďme si toto užít, protože nikdo neví, co nás čeká v budoucnosti!
 
26.06.2021 16:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarShrnutí semifinále a preview finále: https://www.youtube.com/watch?v=otW8h7Hx3Do

Jsem pověrčivý, tak snad i počtvrté to vyjde. Zní to blbě, ale ten tým si to zaslouží.
 
26.06.2021 14:51 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTaky jsem to přál Isles, ale jinak je to fuk, nejtěžší krok to bude tak či tak. A říkám si, že aspoň je má Perry očíhnutý z loňska z Dallasu...
 
AvatarNo, Tampu jsem si nepřál. Hlavně kvůli jejich skvělým přesilovkám, snad je naše jednotka přehraje, uvidíme. Bojím se i Vasila, nikdy nám to nešlo na něm. Snad mu CC ukáže, že umí najít mezirku. Bude to bitva, normálně bych na nás nevsadil, ale v tomto playoff se může stát cokoli s naším runem. Pojďme si to užít, zase dlouho nás to nemusí potkat. Věřím, že kluci ze sebe vymáčknou absolutně vše a přinesou do Kanady Cup. GHG!!! Těším se Theo jak na podcast, tak na Plekyho...
 
26.06.2021 10:10 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarParda: Zrovna to přepisuju. Před finále to půjde na web, dám odkaz.

Dnes i točíme od dvou preview k finále a ohlédnutí za semifinálovými sériemi. Škoda přál jsem Isles finále. Dvě historické organizace by se mi tam líbily. Takhle aspoň nám zůstává jasný underdog mentality.

Tampa je absolutní těžká váha. Tým co nejlépe pracuje s developmentem mladých a od které se poslední 2 roky MB hodně inspiroval. A slušně kličkuje/ohýbá caphit. Bude to velký, těžký boj, jednoznačně nejtěžší...

Ale: \"This feels like 93\" :))) Těším se.
 
AvatarJo u Tuny mě to vůbec nepřekvapuje, byl i na instagramu aktivní a celkově to ukazuje jaká je povaha, žádný egoista, který se urazí, ale fajn kluk. I kvůli tomu mě to strašně sere, že nehraje, ale prostě není přes koho, bohužel.
A díky za tyhle záběry jiné FR televize, zase MB a jeho skvělá dětinská radost z jiných úhlů, prostě sen.
 
25.06.2021 18:37 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarMimochodem, tady ve videu z předávání trofeje je skvělý vidět, jak se Tatar raduje s týmem - a jak ho Bergy entuziasticky pošle na led se fotit se všema a Tuna se tam pak objímá s Gallagherem, zatímco Lehkonen si zpívá s fanouškama... TÝM!

https://www.youtube.com/watch?v=-heu4wBMZp4
 
25.06.2021 17:38 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarNechápu pořád. Nádhernej den, nádhernej příběh, 28 let čekání od chvíle, kdy jsem Canadiens propadl u sestřihů z finále s Kings. 28 let doufání, že se naplní potenciál spousty skvělejch hráčů, který se u nás protočili... Letos se to, problematický sezóně navzdory, konečně sešlo. Caufield mazácky i na Lehnera, neuvěřitelný prostě. A taky doklad, jak strašně moc je sport o hlavě a srdci. Ole ole ole!
 
AvatarJsem rád, že nejsem sám, kdo toho má plnou hlavu celý den smajlik
Frankie- Carey je muž nemnoho slov a emocí, ale tohle gesto mě taky dostalo. A nebo jak ho po pátém zápase kdosi zachytil v tunelu jak si pěkně zařval woo hooo, to taky u něj není vůbec časté smajlik

Theo- já vím, že jsem tady dával MB hodně za uši někdy, někdy po právu, někdy ne, nemám problém to přiznat, ale i z něj jsem byl na měkko jak tam lítal a skákal, to fakt nešlo nebýt dojatý a pyšný. Kluci ho mají rádi a jsem samozřejmě moc rád, že ten tým tak poskládal, veškerá hořkost je pryč. Depth je šílená, musíme si uvědomit, že Tatar a Drouin by v mnoha týmech NHL byly totální a nepostradatelné hvězdy týmu, my to udělali bez nich.

Co ještě říkal Pleks, prozraď smajlik Byl určitě rád, že to rozhodl zrovna Lehky, jeho velký kámoš z týmu.
 
25.06.2021 14:55 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarPo 26 letech, co fandím HABS, to na třetí pokus po roce 2010 a 2014 konečně vyšlo a finále je tu...teď už zbývají jen smajlik smajlik smajlik smajlik (puntíky)
 
25.06.2021 14:37 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarCelej den jsem z toho hotovej, prostě fantazie. Stačí si pustit nějaký video (skákajícího MB, Price držícího se za hlavu, prostě cokoliv) a mám hned slzy ve vočích. Moc se těším na pondělek a je jedno kdo tam s náma bude (přeji si NYI). Díky kluci a MB :-)
 
25.06.2021 14:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTohle je speciální, užíjme si to.

2004 vyřazení Bostonu jsem sledoval jen u telextu, 2010 bylo krásný run na streamech, překvapivý, ale šířka kádru nebyla dostatečná a na to ten tým dojel v pozdější fázi. 2014 to zranění hlavní hvězdy. Tenhle tým je nejvíc deep, co byl v Montrealu za, no 28 let :) Šanci určitě má.

Dnes jsem mluvil půl hodiny s TP14, zprávy jen pozitivní, jsou na vlně. I díky němu jsem vždycky měl rád MB. I od bývalých českých hráčů, co s ním hráli mám jen pozitivní ohlasy. TP na něj nedá dopustit, players GM a za něj je hrozně rád, jak to poskládal. A ve finále věří, že to zládneme.

GO HABS GO
 
AvatarKdybych někomu, kdo se podrobně zajímá o NHL řekl na začátku sezony, že budeme ve finále asi by mi řekl ať si zaťukám na čelo a v duchu by si o mně něco pomyslel. Je to neskutečný pocit vyřadit další neskutečně nadupaný tým a zavřít hubu všem co neustále favorizovali naše soupeře a pochybovali o nás

Ve finále si určitě přeji Isles, jsou rozhodně hratelnější než Tampa.
 
AvatarJá se jen přidám, je to fantazie a i když já poslední finále jako fanoušek pamatuju, nebylo to tehdy pro mě tak emotivní jako dnes - přece jenom jsem do toho nebyl tolik zatažený jako v současné době. Když jsem viděl, jak tam Bergevin skáče a jak se pak objímá s každým hráčem, skoro mi vyhrkly do očí slzy... Život je zvláštní a někdy krutý - proti tomu stojí ta pohroma na Moravě, tak se to ve mně malinko mlátí. Ale samozřejmě po sportovní stránce mám neskutečnou radost, už jsem po těch dlouhých letech myslel, že se takového okamžiku ani nedočkám - a je mi jedno, že je to zatím \"jen\" finále SC...smajlik. To, co tam dnes předvedl Caufield s tím o hlavu větším bekem, to je prostě to, proč mě hokej baví...
 
AvatarEmoce doslova vytryskly po brance v prodloužení. Neskutečný Carey a vydařená akce našich buldoků. Krásný, neskutečný a dojemný. Jak Bergevin slavil a lítal jako blázen, pak si ze všemi plácal, obrovská energie. Máme 4 winy ke SC, v sezóně, kde každý viděl, že budeme rádi, když se doplazíme do PO, protože výkony byly opravdu děsivý. To, co se děje teď nechápe ani skoro nikdo. Opravdu se na finále těším a jak jsem teď nevstával, tak finále si nenechám ujít. Rozhodně raději bych Isles, jsou mi sympatičtější, navíc Tampa to vyhrála minulý rok. Moc bych si přál, asi jako každý, abychom tento sen dotáhli do konce. Řekl bych, proč ne, pro tento tým s fantomem Pricem není nic nemožnésmajlik
 
AvatarNeskutečný... to je pohádka prostě. Nikdo nečekal že přejdeme první kolo a... teď už \"jen\" poslední krok. Když byli ve finále habs naposledy, bylo mi 11 roků a nějaká NHL byla tak maximálně v novinách na zadní stránce novin. Užijme si to tedy ať to dopadne jakkoliv! Musím si rýpnout Toronto na tohle čeká 54 let smajlik smajlik
 
AvatarJá jen seděl, skleněné oči a nemohl uvěřit co jsme právě viděl. Jsme tam, po tolika letech jdeme do boje a Cup. Nádherný pocit. Mrzí mě, že to je téměř bez diváků a mrzí mě i DD, tohle si nezasloužil být oběti hysterie, ale snad bude brzy zpět. Ale i to je součást příběhu.
A příběh tvořil i vátězný gól, checking line do té doby bez bodu a rozhodla sérii. Dopředu mizerný Danault dal nahrávku jako Gretzky a Lehky se nemýlil. To prostě nevymyslíš.

Zbytek asi není třeba komentovat, zkrátka nádhera. Tak zítra si dám G7 a poscoutuju si soupeře.

Oleeeeeeeeeee
 
25.06.2021 06:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarLen pre istotu Habs sú vážne vo finále? Pretože stále tomu nemôžem uveriť, nesníva sa mi to náhodou... smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Las Vegas Knights
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík