Příchody a odchody hráčů

30.07.2021, 09:39 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Léto je tradičně časem kdy hráči odcházejí ale i přicházejí. Jak se managerovi Canadiens podaří udržet letos tak úspěšný kádr?

30.7. Jednoletý kontrakt (950 tisíc dolarů) podepsal s Canadiens Mathieu Perreault. Letošní sezónu odehrál ve Winnipegu, kde nastoupil do 56 zápasů, kde nasbíral 19 bodů (9+10). V NHL odehrál prozatím celkově 683 zápasů (v základní části), kde posbíral 343 bodů (139+204).

29.7. S Canadiens se loučí také brankář Charlie Lindgren. Ten podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu se St. Louis.

29.7. Corey Perry v Canadiens končí... Tampa Bay s ním podepsala smlouvu na dva roky.

29.7. Útočník Mike Hoffman je součástí Canadiens! Jednatřicetiletý útočník odehrál poslední sezónu v týmu v St. Louis, kde během 52 zápasů zaznamenal 35 bodů (17+19).
S Habs podepsal kontrakt na tři roky, kde si vydělá 3x 4,5 milionů dolarů.

28.7. Útočník Cédric Paquette podepsal s Canadiens smlouvu na jeden rok, kde si vydělá 950 tisíc dolarů.

28.7. Phillip Danault podepsal kontrakt s Los Angeles. Za každý rok šestiletého kontraktu obdrží 5.5M

28.7. David Savard podepsal čtyřletý kontrakt, během kterého si vydělá 4x 3,5 milionů dolarů. Třicetiletý bek odehrál letošní sezónu ve dvou týmech- Columbus a Tampa Bay.

28.7. Chris Wideman podepsal s Canadiens roční kontrakt. Vydělá si 750 tisíc dolarů. Tento zkušený obránce přichází z KHL, kde nastupoval za Torpedo Nizhny Novgorod. Odehrál 59 zápasů, kde zaznamenal 41 bodů (9+32).

28.7. Joel Armia podepsal s Canadiens čtyřletý kontrakt (do sezony 2024/2025). Vydělá si 3,4 milionů dolarů.

25.7. další volby v draftu jsou:
(31) Logan Mailloux - D
(63) Riley Kidney - C
(64) Oliver Kapanen -C
(87) Dmitri Kostenko - D
(113)William Trudeau - D
(142) Daniil Sobolev - D
(150) Joshua Roy -C/RW
(191) Xavier Simoneau - C
(214) Joe Vrbetic - G

24.7. Montreal si vybrali v prvním kole draftu jako 31. hráče v pořadí obránce jménem Logan Mailloux z London Knights (OHL).

22.7. Obránce Cale Fleury se loučí s Montrealem. Putuje k nováčkovi do týmu Seattle Kraken.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.09.2021 12:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarIMO Carolina bude v pohodě, ale říct na jisto, že bude silná se neodvážím...

Dva chromáky v brance, jedničku pustili za peanuts pryč. Bek co jim hrál první lajnu a první PP je fuč, místo toho rakovina v kabině...

Najednou nejsou úplně slam dunk silný a případný dva lottery pick na domácím draftu z dlouhodobého hlediska může být lákavý, když KK development klub nezvládl. Na druhou stranu všem je jasné, že sezonu neodstřelí a bude to první kolo chtít dát jinam za jiného \"C\", což dělá celý týden.

 
AvatarJo já to myslel, že budou vysoké, ale měl jsem spíše napsat pozdní, protože Carolina bude silná, ale pochopil si to správně smajlik
Vidím to úplně stejně. MB se určitě snaží seč může, ale podle mě naráží na vysoké ceny na protihodnotu, no uvidíme.
 
AvatarSpíš jsi měl na mysli, že picky Caroliny NEBUDOU vysoké, ne...smajlik? Pokud dokážeme ty volby v draftu za KK solidně zobchodovat, nemám vůbec nic proti jeho odchodu - nebo takhle, bude mě to mrzet, ale ne zas tolik... Pokud ho ale necháme jít a nevyužijeme ty volby, budem slabší, jak píše Parda, a pak mě to bude mrzet hodně!
 
AvatarAsi nevíš jak funguje OS.

A ano, MB se z toho právě snaží něco vytřískat a asi poslední dny nedělá nic jiného, proto dosud nepadlo rozhodnutí a využívá všechen čas co má, ale zase všichni GMs v lize ví v jaké jsme situaci, každý si hraje na svém písečku, tak mu nic levně nedají logicky, a už vůbec nemluvím o tom, že se tady bavíme o mladém a schopném centrovi, takoví hráči opravdu nejsou nějak extra k dispozici a už vůbec ne levně. Kdo jiný o tom ví než my, když jsme na této pozici hořeli léta letoucí.
Picky Caroliny budou beztak vysoké, to taky není nic extra, i když je ve hře první kolo.
 
01.09.2021 20:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak ak KK dostane 6 mega tak Suzukimu dáme budúci rok 8 mega? Radšej prísť o KK teraz ale aspoň z toho niečo vytrieskať a Canes nech majú čo chceli. V jeho kvalitách MB môže za tie picky získať centra prostredníctvom výmeny.
 
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=z_O3F8MuC0w&list=TLPQMzAwODIwMjHTJiBAelXvZQ&index=2&ab_channel=HabsTonight

Weisy o tom dobře mluví cca od 55. minuty

KK si může ublížit a lehké to mít nebude, ale ruku na srdce, kdo by řekl ne této nabídce v jeho věku?
RTW- věř, že ho potřebujeme a pokud bychom o něj přišli a nenašli náhradu, tak budeme zase slabší. A že to podepsal? Kdo by to nepodepsal.

Je dlouho ticho, Canes tehdy Aha dorovnali tuším na druhý den, tak MB maká jak může, Dvorak by se mi líbil moc, nějaké drby jsou i o Hertlíkovi, tak to by byla úplně báseň. Uvidíme. Ale rád budu i za dorovnání a KK zpět v Habs jersey.
 
01.09.2021 19:03 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
asi jo bergevin se snaží to spinnout a nevzít KK jen když bude mít trade kterej to vynahradí a bude za vítěze.

což chápu, o KK nechceš přijít za nejistý picky. ale nechceš za ně ho dát 6mil.

nejvíc ale tuhle nabídku podle mě odskákal KK. Aho by tenkrát kývnul na zajímavou nabídku. KK určitě slyšel na finský spoluhráče, ale když se nechytí, může mu to i dost poškodit kariéru... myslím že KK prohrál skoro nejvíc, ale na druhou stranu asi věděl, že mu hrozí trade.
 
01.09.2021 12:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarKeď chce chlapec veľké prachy nech si radšej ide, takého v tíme nepotrebujeme... smajlik
 
AvatarTak Dvorak by se mi líbil velice, nechat v tom Canes vykoupat a Yotes zahrnout picky nebo za Drouina 1 za 1? Uvidíme.
 
AvatarMichale, já bych na Danaulta nevzpomínal, při představě že ti bere tolik peněz hráč s nulovou ofenzivou, to je prostě špatně a může být dozadu lepší sebevíc. Samozřejmě, u KK si představoval asi každý nějaký bridge contract na 2-3 roky za 2-3 mil. na rok, i ty tři mega by byly dost, 6,1 mil. je samozřejmě nesmysl. Druhá věc je, že to mělo být dávno podepsané a bylo by po problému.

Míro, Platový strop je co vím stejný a já měl za to, že se už do něj nepočítají platy Webera a Byrona, ale ted jsem cosi četl, že jsou ted na IR a my je dáme na LTIR, tzn. pak se jejich cap hity odečtou a měli bychom tím pádem mít prostoru hodně. Odečítá se celý plat po dobu co bude ten hráč mimo, u Webyho tedy asi bohužel 100% a u Byrona záleží kdy se vrátí, prý v lednu tak cca 50%. Čili cca 9 mega by mohlo být volných, ale třeba to počítám špatně, nevím.
 
AvatarPodle capfriendly máme teď cap hit 83.776.370 USD a to i s platy Webera a Byrona. Jaká část jejich platu se odpočítává, pokud budou na LTIR? A jaký je vlastně pro další sezónu platový strop?
 
31.08.2021 12:09 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAbych to zkrátil. Myslím, že to dopadne jinak než si přeju...

ALE nedorovnají to JEDINĚ, když za těch 7 dní (dnes 5) nenajdou jiný dobrý deal na mladého \"C\" za ty picky. Pokud najdou, tak je KK gone. Pokud ne, nevěřím, že si nechají picky a půjdou takhle do sezony - Bez šance.

Proto MB a jeho tým momentálně nespí a volá, kde se dá a zkouší. Uvidíme, doufám, že bude úspěšný, a pak KK good luck v organizaci, která má TOP centry, že je musí hrát na křídle.
 
AvatarAsi moc rozdílný pohled na smlouvu, za mě za 6 rozhodně nebrat, má cenu tak 3 max. Já v jeho naplnění velkého potenciálu nevěřím. Přijde mi nekonzistentní, na což má ve svém věku celkem nárok, ale jeho styl bruslení se mi nelíbí, o stabilitě bych nemluvil vůbec. Možná z něj jednou centr za 6 mega bude, ale v následujících 2-3 sezonách určitě ne. Ovšem uvidíme, co Bergy a jeho ego. U Danaulta za 6M aspoň by člověk věděl, co čekat, nic moc ofenzivu, ale vynuluje nej hráče soupeře. U KK opravdu nevím, co bych za tuto cifru očekával, že udělá 50 bodů a víc, dost nereálné...
 
AvatarAno to jsem taky hned říkal, je skoro září a KK byl bez smlouvy, nevím na co čekal.
 
AvatarStejně mi pořád není jasný, jak to chtěl Bergevin s Kotkaniemim sfouknout, když nemáme žádný prostor pod stropem... Zřejmě to sám ještě ani pořádně nevěděl a váhal tak dlouho, až to došlo takhle daleko - mohl ho podepsat už dávno, hlavně s tím měl kalkulovat, když se otevřel trh s volnými hráči. Nebo tak spoléhal na to, že Kotkaniemi je srdcař a bude u nás hrát téměř za každých okolností...? Těžko říct, ale dost si to MB zavařil sám, tím mám na mysli to otálení, ne ten OS na Aha.
 
AvatarNo právě tomu slovíčku \"smart\" jsem nerozumněl, protože jsme v prdeli i když to dorovná nebo ne, tak v ani jedné variantě není nic smart co by mohl MB udělat.
Trochu s tým pohledem souhlasím, já sice jako věčný optimista a fanda KK doufám, že vyroste herně v co všichni doufáme, ale je to velký risk.

Ještě mě zaráží jedna věc, že to KK podepsal, což tady ještě nezaznělo, KK to podepsal, čili s tím souhlasil stejně jako tehdy Aho. Jasně, Aho z toho vytěžil těžké prachy, což KK sice taky, ale stojí mu to za to? Prdel si Canes udělali jak z nás tak i trochu z něho, jo asi ti to je u prdele, když tě hřeje 6,1 mil na účtu, ale i tak to není jen o penězích, tak velký kontrakt s sebou ponese velký tlak samozřejmě tady ale i v Carolině, kdybychom nedorovnali. Zbytečně si na sebe upletl bič a kdyby to odmítl, tak by hodně stoupl v očích všech okolo organizace a Canes by utřeli. Já vím, mě se to říká smajlik
 
30.08.2021 09:25 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatar*častěji
 
30.08.2021 09:17 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJednoduše: Prostě jim ho necháš. Já nikde napsal, že Habs tu situaci můžou vyhrát. Nemůžou. Ale Canes udělali emocionální rozhodnutí, které IMO nedává v jejich situace kromě TOP Trollingu moc smysl.

Můj pohled: https://twitter.com/matej_hejda88/status/1431957506914496514

Aho, Staal, Trocheck, už Nečase přeučují na křídle, kde bude KK hrát...na křídle? S jeho bruslením nevěřím, že bude kvalitní křidlo.

Za mě je to hrozně emočně udělané rozhodnutí a teď jestli MB zachová chladnou hlavu. Vyhrát nemůže, ale zas tolik prohrát nakonec nemusí.

Co se týče Offer sheets, já jsem absolutně jejich fanda. Absolutně mě štve, že se nevyužívají šťastněji. Tahle je skvělě postavená, aby se velmi těžko dorovnávala, jen mi z pohledu Canes nedává smysl na koho je hozená...To je celé :)
 
AvatarVšak oni říkali hned po tom co dorovnali OS Aha, že nám to vrátí a je úplně jedno, zda to je věc GM nebo majitele Canes, ale asi ano, multimilionáře nejvíc nasereš tím, že mu sáhneš na ego a pak na jeho peněženku, jedno v jakém pořadí, a MB udělal oboje, viz ten signing bonus Aha.
Rozmázli to o trochu víc než by byla zdrávo viz twitter a instagram, oznámení ve fránině, signing bonus KK 20 dolarů (Aho má dvacítku dres) atd., ale i mě to nakonec pobavilo, tak proč ne. Takoví chlapi nemluví do větru a MB musel čekat, že to nám to vrátí. Měl KK podepsat včas tak teď musí bojovat.

Co myslíš když bude MB smart tak jim to vrátí? My jsme v prdeli tak či onak a vítězně z toho můžeme vyjít jen když dorovnáme a KK půjde herně tam kde ho chceme mít a tam kde by si ty love zasloužil. Nebo jak to myslíš? Že bude si budou vyměňovat OS s Canes furt dokola na mladé talenty?

A kde vzít cap space, když to dorovná? Jsme na nule a to už je samozřejmě Paulie a Weby na LTIR, takže to bude ještě zajímavé.
 
29.08.2021 14:11 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarA ještě vyvrátím jednu blbost. Tohle je z 1% o Waddellovi a z 99% o Dundonovi. Tohle je čistě jeho call...

Když šáhneš multimilionáři na ego, musíš čekat \"odplatu\", když bude MB smart, může se jim to daleko víc vrátit.
 
29.08.2021 14:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarOčividně na to mám dost jiný pohled. Na twitteru časem podcastu bude dost probraný.

Řeknu jedno, tip, že to dorovná a zároveň doufám, že ne. A nechá Carolinu si to vyžrat, protože můj tip je, že KK ten potenciál nenaplní. Ale čekám první scénář a bude nás to štvát...

Plus já jsem poslední, kdo by OS vyčítal. Je to geniální věc a roky mě štve, že tak málo využívaná. Chtěl bych jich daleko víc...
 
AvatarNemůžeme říct ani popel, Canes jenom vrací úder. A ani bych teď nevinil Bergevina, že to tehdy s Ahem provedl - prostě se snažil všemi dostupnými možnostmi vylepšit kádr. Je pravda, že Canes to udělali pro ně v nejlepší moment, kdy vidí, jak na tom jsme se stropem a ta suma je velká - jako nechtěl bych o Kotkaniemiho přijít, ale 6 milionů je fakt hodně a budeme mít problémy... I tak si myslím to, co Parda - Bergevin to dorovná, aby si zachoval tvář.
 
AvatarCo si MB nadrobil...

Canes mám pořád stejně rád, Wandell svou odplatu sliboval a ta přišla teda pořádně i s úroky. A těžit z toho bude jen KK stejně jako z toho loni těžil Aho.

My jsme v prdeli, pro ně jen plusy. Pro ty kdo neví, když dorovnáme je KK náš na rok a jede se dál. Pokud teda MB najde místo pod stropem, což by ale stejně musel, protože ted tam máme nulu. Ale za pěkně mastných 6,1 mil. a z této výplaty se bude vycházet i v dalším kontraktu jakožto base salary. Čili i kdyby měl ok sezonu a chtěli bychom mu dát třeba 3 mil na rok jako nějaký bridge contract, tak by se mohl KK pořád hájit tímto jednoletým kontraktem za 6,1 mil. Tzn. dorovnáme, bude to drahé a musíme doufat, že z KK vyroste to v co všichni věříme.
Když nedorovnáme dostaneme 1st a 3rd rounder, které pravděpodobně v případě Canes nebudou nejvyšší a KK u nich zapadne krásně. Centra potřebují, místo pod stropem mají taky a odplata by byla hotová.

Za mě si myslím, že to MB dorovná, jeho ego mu nedovolí tuhle přestřelku prohrát, ale vyvolal ji on.
 
29.08.2021 00:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJestli jste tady někdo měli sympatie k Canes, tak asi jsou pryč...

https://twitter.com/Canes/status/1431731232811978759?s=20 Trolling level 200.

Snad MB nemrkne, ale bojím, že jo...:/
 
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=wmLOXC14b94&t=2s&ab_channel=Bombyktyči

Pleky u Bombařů, kdyby někdo ještě neviděl.
 
AvatarPMD je puck moving defenceman.
Na Tunu nebylo místo a po tom co byl většinu play off HS se dalo čekat, že u nás už nepodepíše. Máme místo něj Hoffmana. Tunu jsem měl rád a přeju mu to nejlepší u Devils.
Uvidíme co se ještě bude dít, něco mi říká, že MB není hotov, ale kvůli nedostatku místa pod stropem už není možný FA podpis, ale trade. Uvidíme.
 
AvatarTo by mě taky celkem zajímalo. Tuna nás opouští a je z něj ďábel. Velká škoda, letos aby měl člověk opravdu hlavu jak pátrací balón z těch výměn.
 
AvatarNechci být za blbce, ale co se skrývá pod zkratkou PMD...smajlik?
 
03.08.2021 13:30 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNáš poslední kousek k offseason. https://www.youtube.com/watch?v=pLcVvuKq_Dw

O Montrealu samozřejmě byla řeč :)

(trejd pořád očekávám pro PMD, Dvoraka či jiného šikovného centra).

 
AvatarAť je to jak chce, tak zrovna u Danaulta jsem velice rád, že to odmítl, tohle jsou prachy hodně solidní hráče a to on se vší úctou k němu díky své chabé ofenzivě zkrátka není. Buďme rádi, že to nepodepsal, tohle by nás do budoucna hodně bolelo.
 
02.08.2021 16:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarIde ale o to že Danault údajne dostal od MB ponuku 5 mega na 5 rokov a po play off dokonca 5.5 mega na 5 rokov ale odmietol ich. Pričom podpísal za 5.5 mega na 6 rokov v LA. A neviem ako je to presne so zmluvami pri RFA hráčoch, len mi prišlo divné, že Lehkonen podpísal kontrakt s nižším zárobkom ako mal predošlý.
 
02.08.2021 15:20 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarRTW: Vždyť to nejde vůbec srovnávat. Jeden byl RFA a druhý UFA... :)
 
01.08.2021 16:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTu sa pekne ukázalo kto chce u Habs skutočne zostať a komu išlo v prvom rade o peniaze (narážam na podpis Lehkyho a Danaultov odchod)...
 
AvatarPerrault opravdu super podpis, znám ho z Jets, ale trochu jsem ho nakoukal a opravdu super, snad to bude Perry 2.0 co se týká dopadu na tým.

Lehky na rok o 100k méně, no teda smekám Lehky, dal týmu slevu a za rok bude pořád RFA.
 
AvatarPerry škoda, Perrault super! Je to pořád solidní hráč a máme ho opravdu skoro zadarmo...smajlik
 
AvatarAsi chce Perry fakt vyhrát, ale hattrick doufám Bolts už nedají, mám Perryho rád, ale ne až tak.

Perrault není špatná náhrada, není tak velký, ale je to dobrý bruslař, taky umí dát gól a pokud se nemýlím, tak pořád hrával přesilovku u Jets, i když šel poslední dva roky dolů. A je dobrý i dozadu, čili super depth winger a za pár. MB jde tedy očividně stejnou úspěšnou cestou širokého kádru jako loni.

A buď je to náhoda, nebo MB chce udobřit místní fans, když to je už třetí frankofonní Kanaďan po Savardovi a Paquettovi smajlik I když tady nejde říct hokejově ani půl slova, všichni tři mají dobré smlouvy a jsou to dobří hráči.
 
30.07.2021 12:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarŠkoda že Corey nezostal. Nemožno mu však zazlievať, že kývol na ponuku Tampy. Jeho líderstvo v šatni bude určite chýbať...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík