Po 10 zápasech doma. Na Anaheim to ale nestačilo

28.01.2022, 08:41 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal po předlouhé době nastoupil k domácímu utkání. Obvyklých 21tis fanoušků ale díky covid omezením muselo zůstat doma.

Do první třetiny měli aktivnější vstup hráči Montrealu, poté se jim ale vše sesypalo... Hosté přečkali úvodní nápor a v deváté minutě poprvé udeřili, když se za obranu dostal Sam Carrick a svou střelou nedal brankáři šanci na zákrok. Poté si Anaheim zahrál čtyřminutovou přesilovku za hru vysokou holí a dokázal ji maximálně využít, když se nejprve od modré čáry trefil Cam Fowler a za pár dalších okamžiků z kruhu i Troy Terry. Do šaten se tak odešlo za stavu 0:3.

V úvodu druhé části to vypadalo, že se domácí vrátí do zápasu, neboť hned ve 22. minutě snížil Jake Evans, jenže už za deset vteřin předvedl hostující Trevor Zegras opravdovou parádu, kdy při objíždění branky nabral puk na čepel hole a pověsil jej pod horní tyčku. V polovině zápasu Montreal využil přesilovku, trefil se Artturi Lehkonen, ale i na tento gól hosté našli odpověď a byl to opět Trevor Zegras, který ranou od kruhů překonal Montembeaulta a upravil stav na 2:5.

Montreal se ve třetí části pustil do velkého útočení, opět byl střelecky aktivnější a hned v úvodu snížil svou dnes druhou trefou Jake Evans. Tlak domácích narůstal a když v úvodu 55. minuty proměnil trestné střílení za faul na vlastní osobu Laurent Dauphin, rázem to bylo jen o gól. Trenér Montrealu pak v závěru odvolal gólmana, hru v šesti už ale kanadský celek nevyužil a tak nakonec padl po boji 4:5.

Branky a nahrávky
22. Evans (Pitlick, Anderson), 30. Lehkonen (Hoffman, Toffoli), 42. Evans (Pitlick), 55. Dauphin (TS) - 9. Carrick (Steel, Robinson), 16. Fowler (Terry, Shattenkirk), 18. Terry (Fowler, Shattenkirk), 22. Zegras (Silfverberg, Benoit), 35. Zegras (Terry, Drysdale).

Statistické okénko
Střely na bránu: 40 - 24 | Přesilová hra: 1/2 - 2/4 | Trestné minuty: 8 - 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Cayden Primeau (MTL) - 6 zákroků, 3 OG, úspěšnost 66,7 %, odchytal 20:00
Samuel Montenbeault (MTL) - 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 37:55
Anthony Stolarz (ANA) - 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Trevor Zegras (ANA) - 2+0
2. Troy Terry (ANA) - 1+2
3. Jake Evans (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTheo:
The Coyotes will receive the higher of the Canadiens\' two first-round picks in the 2022 draft and a second-round pick in the 2024 NHL Draft for Dvorak. If either or both of the first-round picks is in the top 10, then the Coyotes will receive the lower of the selections.

Pokud tomu dobře rozumím, tzn. když dám příklad a my vyhrajeme loterii a budeme brát 1st overall a Carolina vyhraje Stanley Cup a bude brát 32th overall tak my budeme mít ten první pick a Arizona ten 32.?
 
AvatarLetos vytvoříme neslavný rekord v počtu nasbíraných bodů, to jsem si už celkem jistý, protože to, co nyní už skouknu jen občas (na víc prostě nemám...), nemá s kvalitou NHL naprosto nic společného! A neobstojí tu ani ty řeči o tom, jaké bylo nebo nebylo léto! Ano, chybí hodně lídr kabiny Weber, chybí Price, ale ani on by v současné herní (ne)pohodě nebyl spasitelem. A vážně tedy budeme řešit, že odešel Danault s Kotkaniemim a chybí Edmundson (co s ním je bych také rád věděl)...? Ne, tohle úplně neberu! Nečekal jsem, že budeme hrát někde hodně nahoře, ale rozhodně bych s tímhle kádrem nečekal, že budeme takhle v p.deli! Ano, covid a zranění nás dohnaly do stavu, že nám několik zápasů hrála, de facto, farma, ale rozhodně to nebyla většina prozatimní sezóny. Co mě ale nejvíc vadí je fakt, jak už jsem zmiňoval, že téměř všechna mužstva, s kterými sme se potkali, mají toho talentu víc než my - a to je pro mě dost frustrující...
 
31.01.2022 08:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPick v první kole - TOP 10 protected.
 
AvatarTak roster z finále konference v létě přeci jen vypadal dost odlišně než ten dnešní, zranění máme kupu a léto bylo tragické, to tady zaznělo milionkrát, ale jak říkáš ten zápal naprosto chybí, takhle odevzdaný tým se jen tak nevidí a opakuji, jsme teprve v polovině sezóny, tohle umírání za živa bude ještě pořádně dlouhé.
Hlavně tohle začíná smrdět historickou ostudou. A my (MB) jsme navíc k tomu projebali náš 1st rounder.
 
30.01.2022 19:58 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTy woe hoďte tam ručník. Na tyhle ubožáky bez špetky zápalu se nedá koukat ani v 10minutovým sestřihu. Bejt gólman, tak je beru neustále brankářkou po hlavě. Tohle jsem ještě nikdy neviděl, aby za pár měsíců zapomnělo 30 lidí hrát to co dělají x let každej den. Trenéři na hovno, nedokážou je naučit alespoň bránit jako to umí malý děti. Platy ať vrátí, takhle hrát dokážu taky a jen za párek.
 
AvatarTo teda byla podívaní s Oilers smajlik Ráno se dívám a vidím Kane poprvé v sestavě, ten nám zaručeně dá gól a prásk, je tam, další ostuda, minule Zegras se svojí parádičkou a teď nám dá góla ten pitomec.
Hokejově není absolutně o čem se bavit, jak takš Pytlík-Evans-Andy stojí za řeč, místy Toffer, Suzy a Lehky, ale jinak to je bída, v beku to je tuplovaná bída. Nepochopil jsem Niku na waiveru, řekl bych, že jeho výkony v té kupě hnoji v naší obraně nebyly rozhodně nejhorší, viděl bych jiné kandidáty na waiver.
A to jsme teprve v polovině sezony...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík