Další nakládačka, pro změnu od New Jersey

09.02.2022, 08:09 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Branky a nahrávky
26. Kulak (Armia, Poehling) - 5. McLeod (Graves, Colton White), 16. Mercer (Boqvist, Smith), 30. Hischier (Mercer, Šarangovič), 39. Boqvist (Severson, Johnsson), 40. McLeod (Graves, Smith), 44. Zacha (Severson, Bratt), 50. Tatar (Zacha).

Statistické okénko
Střely na bránu: 31 - 34 | Přesilová hra: 0/3 - 1/2 | Trestné minuty: 4 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Cayden Primeau (MTL) - 27 zákroků, 7 OG, úspěšnost 79,4 %, odchytal 60:00
Jon Gillies (NJD) - 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 59:50

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPetryho hra je taková sabotáž na Habs se mi zdá. Co s ním? On teda asi chce pryč, my ho chceme pryč, tak hrát musí, ale když bude takto pokračovat, tak ho ani jeho předchozí dobré sezony nezachrání.
 
AvatarNo tak nedali, trapnost naší obrany a hry před vlastním brankářem dosáhla dalšího vrcholu...
 
AvatarSpíš bych to rozdělil na první dvě třetiny, na které se nedalo vůbec dívat. Byl to náš klasický vykon, kde nebylo vůbec nic dobře a držel nás jen brankář. Ovšem třetí část, jiná podívaná, podezírán, že si týmy vyměnily dresy. Přece není možné naráz soupeře tak drtit. Nevěděli, kde jim hlava stojí a my hráli hokej. Škoda závěru a dementního faulu Petryho. CC se rozhodně zlepšil v pohybu a víc si začal věřit. Buffalo bychom dát mohli...
 
AvatarPomalu se to lepší, obraz hry nebyl včera až taková tragédie a další gól CC je dobrá zpráva, ale stále to jsou jen milimetrové posuny k lepšímu (což je logické, mávnutím kouzelného proutku a výměnou kouče se nedá nic zlepšit ze dne na den). Soupeř nebyl žádný silný tým a i tak nás dost přehrál a Monty musel hodně podržet. Chabá koncovka, ale aspoň že jsme dostali na naše poměry nevídané pouhé dva góly. Chtělo by to navázat dnes a konečně dát Martymu první win, Buffalo je na to ideální soupeř.
 
11.02.2022 12:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarVídám jenom sestřihy, ale Primeau mi přijde úplně v háji se sebevědomím. Snad v něm tahle sezóna nezardousí veškerej talent. Caufieldovy dvě trefy (jasně, jednu ofsajdovou) jako probuzení beru, teď ještě aby zůstal vzhůru smajlik
 
AvatarPrimeau má velké problémy s pokrytím přední tyče při střelbě z úhlu, takhle už dostal několik gólů a měl by na tom asi zapracovat. Caufield se konečně trefil, ale o probuzení bych zatím vůbec nemluvil, je hodně daleko od toho, co se čekalo. Jinak nic nehodnotím, není moc co...
 
11.02.2022 09:31 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTak tohle je samozřejmě léčba minimálně na zbytek sezony a celý léto, ne-li víc. Ale probuzenej Caufield, to je záblesk radosti.
 
11.02.2022 07:27 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarLéčba šokem napoprvé nezabrala. Primeau teda tentokrát moc nezachytal, ale Petry opět kvalitní tréninkový kužel.
 
AvatarTady jsem tak trochu s Mírou, to vše o Martym je krásné a stoprocentně pravdivé, že to byl bourák všichni víme, že má respekt, že si vše vydřel a že umí povzbudit, ale na tom ledě to pořád dřou hráči a ti se mávnutím kouzelného proutku v lepší hráče nezlepší. Ale to jsem nechtěl říct, ty zkušenosti jsou pořád třeba, viz ten tady několikrát zmiňovaný Brind´Amour. A ad interim coach, já teda NHL sleduju jen něco okolo 10-12 let a interim coachů už jsem tak několik viděl, ale snad žádný nepřešel z tohoto titulu na asistenta. Snad všichni co pamatuju šli rovnou na HC. A to by přece zrovna u tak zdravě sebevědomého člověka jako je MSL vypadalo divně, kdyby takto spadl, takže pokud to vyloženě nepodělá, tak bude v létě povýšen na HC. Nevím, uvidíme, za jeho příchod jsem rád, horší to být nemůže, ale ta jeho nezkušenost přeci jen vzbuzuje mírné obavy.
 
10.02.2022 18:51 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarSouhlas, ta důvěra je zjevná. Že ho označili jako \"přechodnýho\" byla očividně pojistka, aby nám všem na první dobrou nebouchla hlava, že někdo takhle trenérsky nezkušenej jde rovnou za střídačku Habs. Pocit z toho mám po dnešku dobrej, ale samozřejmě pocity poháry nevyhrávají. Nabudit kabinu každopádně uměl už jako hráč :)

https://www.youtube.com/watch?v=t1GuTuRoUdI
 
10.02.2022 18:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarSleduji též: Sebevědomí. Ten chlap ho má na rozdávání, těžce vydřený, ale na rozdávání. Fandím mu, i jako hráče jsem ho měl vždycky moc rád.

\"Show them Marty\" jak říkala jeho máma.

A když poslouchám Hughese s Gortonem, tak pokud to nedopadne šíleně (to snad ani nejde už), tak s ním IMO počítají i dál. Věří mu.

Aspoň nějaké nadšení pro těch 37 \"zbytečných\" zápasů do konce. Věřím, že bude aspoň hrát mladé.
 
10.02.2022 17:57 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarSleduju teď tu St. Louisovu tiskovku a proběhla skvělá odpověď, když se ho samozřejmě zeptali na tu jeho nezkušenost. Volně parafrázuju:

\"Tenhle tým se potřebuje začít hokejem bavit. A já myslím, že když jako malí hráli pee-wee ligy, tak se bavili. Já v pee-wee koučoval, takže jsem víc než povolanej.\"

Tohle byl samozřejmě vtípek, ale čiší z něj sebevědomí, tak jsem zvědavej.
 
10.02.2022 17:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPravda, Stadion - já pako zapomněl :)

Chápu, to bych taky opravdu nerad. Tady si ale říkám, že není co už ztratit a svěží vítr a nadšení HOF hráče (ač bez trenérských zkušeností) je v tuhle chvíli lepší volba než dinosaur tipu Vigneault, nebo Therrien. A jak já mám rád dinosaury :)))

 
AvatarNe, v časopisu Stadion...smajlik. A plakát jsem neměl, nikde nebyl k sehnání. Ty zase určitě dobře víš, kam tím mířím - nechci, aby se to dělalo ode zdi ke zdi, jak to třeba v posledních letech předváděl jistý slovenský pán v zemích českých a moravských... smajlik.
 
10.02.2022 16:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro, jsi tady z nás služebně nejstarší viď? O Habs sis četl ještě snad v časopisu Gól a nad postelí měl plakát Lafleura nebo aspoň Gaineyho, vždyť přece dobře víš, že ten borec musí umět kváknout aspoň Je m\'appelle Claude...

Tím máš výběr extrémně úzký. A za starýho Randy Cunneywortha byl Habsland v plamenech. To si Molson neodváží zopakovat.

Všichni slušní frankofonní jsou teď pod smlouvou. Benoit Groulx, Joël Bouchard, Páťa Roy (jen to ne), Paul Vincent, Alain Nasreddine. Nikdo ti tam teď nepůjde, musíš čekat po sezoně. A třeba se to splní, MSL je nakopne vytáhne z nich talent (ano, i talentování hráči tam jsou) a v létě bude asistentem. Uzká spolupráce s Hughesem a Gortonem mu dává velkou šanci. Uvidíme, jak si povede, není co ztratit.
 
AvatarS koncem Ducharmeho já naprosto souhlasím, protože už to vážně nebylo ani trochu o hokeji. A ani mě v současné chvíli nějak moc netrápí, že jsme na úplném dně NHL - už jsem to psal během podzimu také, že do vánoc máme po sezóně. Vadí mi mnohem víc, a už jsem to tu také psal, že nevidím mezi hráči vůbec žádný talent, naprosto všechna mužstva hrají mnohem lépe (nemyslím výsledky) a mají talentovanější kádry než my. A i proto bych čekal nějaké koncepčnější trenérské řešení - určitě všichni solidní trenéři nejsou rozebraní, proč by pak během sezóny docházelo k trenérským rošádám v jiných mužstvech, když by nebylo kde brát? Neříkám, že to pokaždé má pozitivní dopad, ale dost často ten nový trenér zůstává alespoň další sezónu. Pokud už tedy St.Louis byl jmenován jako hlavní trenér a má tedy rozklíčovat problémy kabiny a oddělit \"zrno od plev\", chci potom, aby pokračoval v trenérském štábu i nadále, aby to mělo nějakou návaznost - jinak to trochu postrádá smysl, alespoň za mě.
 
10.02.2022 15:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarnewt: Podepisuji, je vidět, že si pořád za ty léta udržuješ přehled :)

Míro: A kdo ti vezme místo u týmu, který bude u dna NHL na konci sezony, který má největší dvě hvězdy na LTIR, bude za pár měsíců rozprodávat a pár hráčů chce pryč ASAP (Petry)? Myslíš, že zkušený kouč by do toho šel? Blbost. Ti kvalitní jsou někde pod smlouvou, nekvalitní není řešení.

S MSL nemáš co ztratit.

1) má respekt z HOF kariéru, hráči začnou hejbat zadkem.

2) Je to blízký přítel Hughese, který mu naprosto bude věří. Řeknu to hnusně, ale MSL pozná kabinu a bude jasně reportovat, kdo z hráčů stojí za to ponechat a být \"part of solution\" a kdo je \"rakovina\"...

3) Ikdyby se ukázalo, že bez coaching zkušeností na to nemá, tak horší už být nemůže. 1:7 s tak slabým týmem jako jsou Devils (a odevzdanost poslendích týdnů) je dno. Je čas nebýt k smíchu i přes ty zranění a další aspekty. Konec Ducharma v takovéto chvíli byl nevyhnutelný.

Tahle sezona je odsouzena od listopadu k TOP 3 picku, psal jsem to tady. Sešlo se mraky věcí dohromady. V tuhle chvíli, když víš, že jedna hvězda na 100% je done a druhá 50/50 done, bojím se že spíš jo. Tak TOP 3 pick je to nejdůležitější co Habs v tuhle chvíli potřebují. Draftovat vysoko a HLAVNĚ DEVELOPMENT. Od toho tam Gorton a Hughes velmi štědře Molsonem zaplacení manažeři jsou.

 
AvatarTomu já rozumím, že je interim HC. Ale překvapení to určitě je a že má nulové zkušeností je taky fakt. O šuškande o bordelu v zákulisí jsem taky něco četl, ono to nebude jen výkony na ledě, když Ducharme měl od nového vedení práci jistou minimálně do konce této sezony a pár měsíců na to je vykopnutý na hodinu.
Celkově jsem za tu změnu rád, když nic tak to bude zajímavé, ale říkám pořád, že trenér stejně dělá mizivé procento výsledku týmu, pořád tam jezdí hráči.
 
10.02.2022 13:56 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarPustil jsem si k práci podcast Tonyho Marinara se Sergem Savardem, a i když Marinara moc nemusím, zazněl tam jeden hodně zajímavej moment: Marinaro se Savarda ptá, jestli je chyba, že Weber v týhle hrůze vůbec nevystoupil s nějakým vyjádřením pro fanoušky. A Savard mu připomíná, že \"přece víš, Tony, že nemáme všechny fakta\".

Nesleduju všechny šuškandy kolem týmu, ale to teda vypadá ještě na nějakou extra porci zákulisního čurbesu, která se asi propsala do našeho totálního pádu. Celej podcast kdyžtak tady: https://www.youtube.com/watch?v=2RFQlz283iI

Jinak Marty je podle mě super řešení – kdo jinej vám v tuhle chvíli takovej džob vezme? Ta ostuda dorostla mezí, který donutily vedení obrátit názor a narychlo Ducharmeho vyhodit. Marty zalepí díru a dá Canadiens čas a klid buď hledat zkušenýho kouče na dlouhodobou spolupráci – nebo budeme mít štěstí a stane se z něj novej Brind\'Amour (i když ten si tu cestu k trenérství samozřejmě oddřel jako asistent). A hráče taková legenda v kabině snad trochu nakopne – ale zas ne tak moc, abychom přišli o první volbu draftu :)
 
AvatarI když je jen dočasný, jak se tvrdí, pořád je to trochu podivné při jeho trenérských (ne)zkušenostech... Pokud má někdo sledovat ve zbytku sezóny, zda s tím hráčem počítat či ne, měl by to být někdo, kdo přece potom bude pokračovat v práci, ne...?
 
10.02.2022 12:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarinterim, Parda interim, to je to klíčové slovo.

Hughesův parťák, borec, co bude mít u hráčů respekt, aby se to dohrálo \"se ctí\". Uvidí v kabině, s kým počítat dál, koho se na TD/v létě zbavit.

MSL není dlouhodobé řešení. To přijde v létě. Pokud se ukáže, možná by měl šanci pak na asistenta. Ale výkony posledních 2-3 týdnů už byli moc i v \"tanking\" modu. Musíš mít nějakou čest a zápal.
 
AvatarNový trenér, nevím co si o tom myslet. Sice perfektní hokejista, ale žádné trenérské zkušenosti a hlavně v trenérovi to není. Ale třeba to bude impulz vyhrabat se z těch největších sraček aspon trochu na vzduch.
 
AvatarA jak nevytáhl Primeaua byla taky prasárna, asi nechtěl trhnout nějaký neslavný rekord, protože by to byl snad pátý nebo šestý zápas v řadě kdy náš starter nedochytal zápas, už jen to mluví za vše.
A hlavně ta ostuda, před sezónou se každý smál Arizoně jak začali tankovat už v létě a jaký mají ubohý tým a ti teď jsou nejen lepší než my, ale i hokejovější a sem tam dokážou překvapit, my jsme parta leklých ryb. Šílené.
 
09.02.2022 16:09 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarZasraní ubožáci. Trenér do prdele, říkám to tady už nějakou dobu. Sráči předplacený, to je nasazení horší jak u nás na rybníce. Sorry, ale tohle si prostě slušnej komentář nezaslouží.
 
AvatarSamozřejmě, že to dělají naschvál, přece nezapomeneš hrát hokej. Úplně lituji brankáře, že za takovou bídou musí hrát. Vždyť si z nás každý dělá trhací kalendář, hráči nic nedodržují, nevím, co tam Ducharme ještě dělá, když nedokáže motivovat hráče. jako prohrávat se může, ale takto? To snad ne ani v žáčcích...
 
09.02.2022 13:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDucharme musí jít. Tohle je i na mě už moc. Borci je mají na párku, systém nepobrali. Mladý hraje málo.

Gorton/Hughes čas vyměňovat...
 
AvatarNo tak s kým jiným, než s námi, může nějaký mančaft ukončit dlouhou sérii proher, že jo...? A navíc takovým způsobem. My jsme neskutečný tragédi a když se na to dívám, přemýšlím o tom, že tohle snad nemůže být náhoda a hráči to dělají schválně - to jinak prostě není možný smajlik! My jsme tak snadný sousto, že by nás udělal snad i ten tragickej Zlín...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík