V Bostonu bez bodů

24.03.2023, 06:32 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal vstoupil do utkání aktivněji, ale na ukazateli skóre to tak nakonec nevypadalo. Bruins se dostali do vedení po šťastné brance Bertuzziho. Montreal několik minut po té nevyužil početní výhody a to pomstil Jake DeBrusk, který se v samostatném úniku trefil nad rameno Allena. Před odchodem do šaten ještě snížil na rozdíl jedné branky Suzuki. Zápas byl velice vyhrocený, jen za první třetinu se rozdalo dohromady 41 trestných minut.

Druhá část začala zbytkem početní výhody Montrealu, ten už jí ale znovu využít nedokázal. Naopak Boston si vzal zpět své dvoubrankové vedení poté, co se dokázal z kruhu prosadit David Pastrňák. Čtyři minuty před koncem se ale povedlo Montrealu využít početní výhody zásluhou Kirbyho Dacha.

Domácímu celku se povedlo opět navýšit své vedení po zásluze Davida Krejčího, který přes bránou zvolil bekhendové zakončení. Hosté se ještě pokoušeli alespoň o kontaktní branku, ale ani při hře bez gólmana se jim nepovedla vsítit. Zápas tak skončil výhrou Bostonu 4:2.

Branky a nahrávky: 5. Bertuzzi (Coyle, Zbořil), 14. DeBrusk (Clifton, Bergeron), 23. Pastrňák (Bertuzzi), 53. Krejčí (Clifton, Pastrňák) - 20. Suzuki (Gurjanov, Dach), 37. Dach (Matheson, Suzuki)

Statistiky
Střely na bránu: 21 - 31| Přesilová hra: 0/5 - 2/5 | Trestné minuty: 14 - 25

Kdo se postavil do brankoviště?
Jeremy Swayman (BOS) - 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00
Jake Allen (MTL) - 17 zákroků, 4 OG, úspěšnost 81 %, odchytal 57:56


Tři hvězdy utkání
1. Tyler Bertuzzi (BOS) - 1+1
2. Jeremy Swayman (BOS) - 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %
3. David Pastrňák (BOS) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJá teda jen viděl sestřih a četl rozbor po zápase, ale jsem moc rád, že jsme s nima s tím naším torzem hráli vyrovnaný zápas. Marchand už jiný nebude. Škoda, že jsme měli super tým zrovna v kovidovém roce s uzavřenými divizemi a nemohli je sundat smajlik
 
AvatarMěl jsem to stejně, jak se s nimi nehraje tolik zápasů, tak jsem na ně měnil názor, ale stačí jeden zápas a vidět idiota Marchanda mi stačilo. Navíc se solidně přidali i jiní. Každopádně dobrý zápas, škoda koncovky, ale tohle nejsou výkony, za které bychom se s tímto týmem, museli stydět.
 
AvatarUž jsem si říkal, že ta nenávist vůči Bostonu u mě ztrácí pomalu na intenzitě, ale některé momenty v tomhle zápasu mě utvrdily v tom, že tomu tak není... Smyslů zbavený Marchand mlátí do ležícího Pittlicka jako dement (ano, Pittlick tam měl ostřejší zákrok na Bergerona, ale ten chvíli předtím také sestřelil Gallaghera...), pak ten další bezmozek dá hrazdu hokejkou do obličeje Hoffmana, až z něj teče krev, pak další jejich bek dá jasný krosček do zátylku klečícímu Pezzetovi, nic se nepíská a je z toho na druhé straně gól...smajlik. Hráli jsme jinak velmi dobře a musím říct, že jsme určitě nebyli horším mužstvem - jen ta koncovka je prostě rozdílová...
Dach je fakt super, hraje s neuvěřitelným klidem a líbí se mi čím dál víc. To samé Matheson, vůči kterému jsem byl zpočátku dost skeptický - nyní absolutně nejlepší bek hlavně směrem dopředu, má skvělé bruslení a nebojí se hrát s pukem ani v mezních situacích. Gurianov tam zahodil jasnou tutovku, prázdná brána, ale jinak se mi taky celkem líbí. U Barrona je to ještě na delší běh, má dost zbrklých ztrát puků, jinak střela velmi dobrá.
 
AvatarVýsledky neřeším, je super že se prosazuje budoucnost- Dach, Suzy, Guri, Barron nebo Matheson. RHP hraje opravdu skvěle na obou koncích hříště a hlasitě si říká o flek i příští rok. Takový Hoffman se s ním vůbec nemůže rovnat.

Míro, Andy se zranil o branku na konci zápasu, kdy Bolts hráli bez golmana viz zde:
https://www.youtube.com/watch?v=TDGO9yuIgoM&ab_channel=SPORTSNET
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík