V prvním domácím utkání Habs zdolali Chicago

15.10.2023, 06:17 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

První domácí utkání se podvedlo. Bylo utkání rozdílných třetin.

První byla relativně vyrovnaná a skončila bez branek.

Ve druhé si Habs udělali z hostů trhací kalendář a jen kvůli kvalitnímu výkonu Mrázka nevstřelili více než tři branky. Skore otevřel Caufield. Další góly dali Pearson a Monaham.

V posledním dějství Chicago zase fungovalo lépe. Tyler Johnson dvakrát snížil a v posledních sekundách zápasu málem slavil vyrovnání, když Seth Jones v situaci šest na čtyři orazítkoval tyč.

Branky a nahrávky: 24. Caufield (J. Anderson), 28. Pearson (Guhle, Monahan), 38. Monahan (Harvey-Pinard) - 41. T. Johnson (S. Jones, T. Raddysh), 59. T. Johnson (Perry, Bedard)

Statistika
Střely na bránu: 36 - 30 | Přesilová hra: 0/2 - 0/7 | Trestné minuty: 8 - 20

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00
Petr Mrázek (CHI) - 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 58:06

Tři hvězdy utkání
1. Sean Monahan (MTL) 1+1
2. Kaiden Guhle (MTL) 0+1
3. Cole Caufield (MTL) 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSouhlas, dva body z tak rozehraného zápasu jsou skvělé. Zatím všichni naši gólmani podali velmi solidní výkony, což mě moc těší. Co mě ale vůbec netěší, to je stále herní projev Slafkovského - ten kluk, aspoň mi přijde, jde dolů zápas od zápasu a ty námazy ke konci zápasu jen ukázali, jak moc je při zápase nervózní a nejistý... Pokud se tohohle nezbaví, nebude to dobrý smajlik. Aspoň, že se konečně trefil Suzuki, to by bylo další trápení. Musím říct, že se mi zatím svou rychlostí a bojovností moc líbí Newhook, tentokrát byl také hodně vidět Anderson. Matheson je naše naprosto jasná jednička na beku, hlavně tedy směrem dopředu.
 
AvatarDnes PP zafungovala, sice to místy drhlo, ale dvě branky jsou skvělý. Druhá PP je bohužel dost mimo, chybí tam playmaker a všichni se tam tak nějak hledají. To platí pořád o Slafkovským, navíc dva námazy na konci zápasu, naštěstí jsme to ustáli. Dva body vydolovaný určitě potěší, zvlášť když jsme prohrávali o dvě branky...
 
AvatarDevils jsou tam kde bych chtěl vidět Habs za dva roky, jestli se to podaří je otázka. Hughes má neskutečný nástup do sezony a dělá si místy na ledě co chce, u Toffoliho jsem to ani jinak nečekal, ale hattrick je teda drsný smajlik
U nás to je to samé co jsem už psal, s nulou na kontě vstřelených branek u ofenzivních tahounů se nedá dlouhou vyhrávat, o PP nemluvě.
A jo, Mathesonovo sólo byla lahůdka smajlik
 
AvatarJinak tedy gól Mathesona byl luxusní smajlik.
 
AvatarTak jsme v případě Devils narazili na mužstvo s obrovskou útočnou silou, které disponuje velice hbitými a šikovnými útočníky doplněnými hráči se střeleckými schopnostmi, což nám názorně předvedl náš bývalý hráč Toffoli, který se na nás vyřádil hattrickem - jak jinak...smajlik. Začátek zápasu jsme ale měli famózní, postupem času ale získávali herní převahu Devils (i s ohledem na to, že to byl pro nás druhý zápas ve dvou dnech) a třeba rozdíl v sehrání přesilovek byl naprosto propastný... Primeau zachytal velmi dobře a blýskl se i jedním fantastickým zákrokem alá Price smajlik.
 
AvatarSavard je po té neuvěřitelné obětavosti out. Má prý něco s rukou. To se nám ta sestava zase rozpadá, ach jo.smajlik
 
AvatarAni herně to teď u Slafkovského není dobrý - schválně sleduj, kolik jeho akcí, když má puk na hokejce, skončí nějakou konstruktivní přihrávkou nebo dobrým zakončením... Jak říkám, ze začátku jsem ho chválil, protože byl prostě s Dachem a Newhookem na ledě cítit - teď je to mnohem slabší...
 
AvatarJe rozhodně fajn vyhrát zápas, ve kterém jsme byli jednoznačně horším týmem. Byl tam solidní úvod, ale ten jejich vyrovnávací gól nás hodně položil. Já osobně bych ho Allenovi příliš nevyčítal, byla to parádní střela. Slafkovský za mě herně dobrý, jen ty góly by opravdu nutně potřeboval.
Musím zmínit Savarda, ta jeho obětavost při té přesilovce Sabres byla neskutečná i on má na tomhle výsledku velký podíl.

Gally se trefil ve druhém zápase v řadě. Dobře nehraje, ale góly dávat ještě umí.
 
AvatarJak uplést z ho*na bič - tak by se asi dal popsat v krátkosti tenhle zápas se Sabres smajlik. Téměř celý zápas jsme tahali za kratší konec provazu, nesourodé akce, velký problém se na nějakou dobu usadit v pásmu, přesilovky většinou nic moc a hlavně opět spousta zbytečných vyloučení (viz Xhekaj...). Slafkovský už najel, podle mě, na kolej beznaděje v koncovce, protože to zakončení, které předvedl téměř v samostatných únicích, bylo tristní - jak se mi zkraje moc líbil s dachem a Newhookem, tak teď je úplně mimo a nevěstí to nic dobrého... smajlik. Jinak tenhle výsledek je zásluhou hlavně Allena, který sice trochu podcenil ten inkasovaný gól, ale pak to bohatě vynahradil ve zbytku zápasu! Pearson má solidní zakončení, to je pravda - sice to není žádný excelentní bruslař, ale je to takový bojovník typu Gallaghera a umí být při napadání dost nepříjemný. Za mě výsledek daleko nad rámec naší předvedené hry, o to je to sladší smajlik.
 
AvatarDejte nám soupeře smajlik smajlik Zatím vstuo do sezony výsledkově hodně nad očekávání, ale to nic neznamená, spíš mě někteří jedinci hodně potřebují trefit, Slav, Anderson, RHP a hlavně Suzuki, ty nuly u vstřelených branek za chvíli začnou hodně doléhat na jejich hlavy. Mezitím se nám rozstřílel Pearson a Gally, což je jen a jen dobře. Monahan stálice, to říkám pořád. A hlavně drží Allen skvěle poslední zápasy.
 
AvatarSlafkovský.smajlik smajlik
 
AvatarHerně se mi Slavkovský celkem líbí, ale trefu potřebuje jako sůl, to naprosto souhlasím.
 
AvatarS Caps jsme to málem prosrali, ale naštěstí to dotáhli v OT. Monahan hraje s velkým přehledem a ještě že ho má Gally v lahně. Suzuki se snad s těmi áčky trochu nakopne a přidá i góly, ale nelepí mu to a vše pálí vedle. Newhook a Slav si moc podle mě nesedí, což jsme zpět u té tragédie s Dachem. Slav nutně potřebuje trefu, jinak to bude další trápení. Allen super zápas, líbil se mi taky Xhekaj a Anderson, oba byli vidět.
 
AvatarDalší otázkou je, jak na tom bude bude Guhle. Má nějaké UBI, ale ještě snad neproběhla všechna vyšetření a zatím se neví co to přesně je. Kdyby se k Dachovi přidal ještě na dlouhou dobu Guhle, to už by byla fakt tragédie.
 
18.10.2023 17:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPřesně Míro. Na Juraje to bude zřejmě obrovský vliv. Ti dva si hokejově sedli. Vedení klubu si uvědomuje, že z hlediska komplexnosti má Dach největší herní strop z týmu. Budoucí 1C. Tím jak se Suzuki z kraje sezony vůbec nepotkal s formou, tak to bolí o to víc.

Tohle je poslední sezona, kdy výsledky jsou mi trochu buřt, na PO to samozřejmě není. Development mladých je to hlavní a jeden z těch hlavních je out na celý rok. Jsem naštvaný, snad Guhle nebude na dlouho, taky chybí často :/ Od konce Webera je to se zraněními naprosto nejšílenější z celé ligy a rebuild to děsně brzdí. Už potřebujeme trochu štěstí...
 
AvatarTvl, Dach ani ne po dvou zápasech out do konce sezóny, to je absolutní psycho a hnus smajlik smajlik! Už teď proti Wild bylo vidět, jak bez něj na ledě takový Slafkovský zmateně bloudí a neví, co hrát...
 
AvatarNáš výkon v tomto zápase byl doslovnou ukázkou hororu. Hra směrem dopředu totálně nuluvá, wild nám nedali vydechnout a byli naprosto všude. Vrcholem první třetiny byli dva inkasované góly při vlastní přesilovce. Je tohle vůbec možné? Jak psal Míra, když už jsme se do nějaké solidní šance dostali, vyčapal nás skvělý Fleury. Udělat hvězdu z golmana soupeře umíme také naprosto dokonale. Co je ale daleko horší, než samotná prohra, tak to je zranění Dacha a kdo ví, jak na tom bude Guhle. Pokud to takhle půjde dál, tak se v téhle sezoně máme opravdu na co těšit.smajlik smajlik
 
AvatarJen co si obnovím na rok nhltv, tak přijde totosmajlik Byl to celkem hnus, hlavně první třetina šílená, kde jsme neexistovali a dělali jednu hloupost za druhou. Ničí nás vyloučení, některý naprosto zbtečný. Fleury předvedl super výkon, ale prohráli bychom, i kdyby pustil ty 2-3 goly navíc. Dostat dva v jedné přesilové hře a hned po sobě, to je silná káva. Uvidíme, co bude s Guhlem, Dach mimo do konce sezony, hezky nám to začalo. Nevím, čím jsme si to zasloužili, že se nám zranění takto kupí...smajlik
 
AvatarTak tady se nepovedlo téměř vůbec nic...smajlik! Útočná hra prakticky neexistovala a když už jsme se do pár gólovek dostali, Fleury skvěle zlikvidoval. Opět miliony vyloučených a třikrát z toho inkasujeme. A aby toho nebylo málo, když dostaneme příležitost přesilovky my, předvedeme unikát a 2x v rozmezí několika sekund v něm inkasujeme! V neposlední řadě rozdíl v gólmanech, Fleuryho už zmiňoval a Montembeault tentokrát moc jistě nepůsobil, puky z něj dost padaly a obrana mu v předbrankovém prostoru taky zrovna nepomohla.
Navíc opět další zraněný, tentokrát Guhle... smajlik. My z toho asi nevyjdeme...
 
AvatarAno, po loňsku bychom si zdravější kádr zasloužili, ale Dach bude opravdu delší dobu mimo, zrovna u něj mě to teda pořádně sere. Ještě po hitu od Tinordiho. No nic, budou se muset předvést další.
 
17.10.2023 11:06 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZa mě hráč s nejvyšším upsidem v týmu, co může/mohl být brzy 1C má přetržené MCL, ACL v koleni.

Jsme prokletý. To už není normální ty zranění. Dva roky nejvíc z celé ligy a teď si můj kandidát na monster season si udělá tohle v druhém zápase po hitu Tinordiho. Jak kdyby ten 2021 run byl nějaké úmluvě s ďáblem:/ Na lajnu Slaf-Dach-Newhook jsem se letos hrozně těšil.

Pro vývoj Juraje je tohle taky rána. S Dachem si sedli na ledě i mimo. Vysoký picky, velký tlak, fungovalo to. Kua...

 
AvatarZa vstup do sezony se určitě musí družstvo pochválit. Bohužel už je mimo Dach, navíc to asi nebude jen na týden... Kdo ví, co vydrží Monehan a další papiraci. To bude alfa a omega. Snad se nám zranění budou vyhýbat a pak věřím, že nás sezona bude bavit...
 
AvatarK Bedardovi souhlasím s Mírou naprosto, bude skvělý, ale bohužel musí nejprve vyhrát nad tím tlakem mimo led, v dnešní době jen ten hype neskutečný. Ale hezky se na něj dívalo, dost mi připomínal Jacka Hughese, jen je Bedard v prvním roce tam, kde byl Hughes v druhém nebo spíš třetím, šílené.

Náš home opener bavil, bohužel jsme propálili hodně šacní a pak se ještě báli o výhru, ale dobře to dopadlo. Škoda Dacha, to nevypadalo vůbec dobře. Třeba půjde zpět nahoru Armia, kterého bych já ještě neodepisoval. Ad Gally- vše zde napsáno již tady bylo dávno řečeno, už při podpisu té smlouvy jsme si říkali, že to může a asi bude dlouhodobě problém, ale bylo to zkrátka za odměnu. A jak Gally hraje víme všichni taky, bohužel, pohled to už není moc hezký, proto nezbývá než věřit. Včera mu to tam málem padlo, byl sám před bránou, škoda, trefa by mu pomohla. Ovšem TOI mu ubývá a jestli se někdy dočkáme Gallyho jako HS... No to ani nechci vidět, ale brzo soudit po dvou zápasech.

Monahan mě v podstatě nikdy nezklamal pokaždé co nastoupil, prostě elitní hráč stále v nejlepších letech, který byl k dispozici jen kvůli zranění. Snad mu letos vydrží zdraví a uvidíme jej co nejvíce.

Xhekaj fantastický v souboji s Perrym, ten kluk prostě baví.
 
AvatarJe to šikovný hráč, ale bude mu ještě nějaký ten čas trvat, než si na tuhle soutěž přivykne a naplno prodá své schopnosti. A taky je na něj vyvyjený celkem velký tlak, všude je na něj upřená až nezdravá pozornost...
 
AvatarMohli jsme si pro výhru úplně v pohodě dokráčet. Také absolutně nechápu, proč jsme t třetí třetinu takhle odflákli a ještě proti nijak extra silným Blackhaws. Mají sice Bedarda, ale jeden hráč není tým.
Oslabení jsme ubránili velice dobře a hodně díky Samovi, ale je rozhodně pravda, že 7 je moc. To by se proti silnějším soupeřům nemuselo vyplatit.

BTW, co říkáte na Bedarda, jak se vám celkově líbí?
 
AvatarZápas jsme v pohodě dvě třetiny kontrolovali a byli prostě lepším týmem - o to víc nechápu tu třetí třetinu, kterou jsme úplně vypustili a nakonec z tříbrankového náskoku mohlo být opět prodloužení, naštěstí nás zachránila tyč... Tentokrát Monahanova lajna zahrála mnohem lépe a za mě její centr byl naším nejlepším hráčem. S tím Gallagherem to pořád pokračuje, byť dnes to bylo malinko lepší. Bohužel už znovu začínáme se zraněnými, Dach odehrál jenom část první třetiny a odstoupil se zraněním v dolní polovině těla. Matheson tam pak v samém závěru schytal bombu někam na loket a dost se tam svíjel, ale ten snad bude v pořádku.
 
AvatarSlušný úvodní zápas v Bell Centre. Hráli dobře si myslím, Caufield opět parádní gól..kluci makali, ale to by nebyl Montreal, aby zase nezdramatizoval závěr. Nebýt Mrázka na straně druhé, tak je skóre mnohem vyšší. Na konci mohlo být 3:3, naštěstí tyčka. Zatím Montreal dobře, jen by to chtělo zlepšit faulovani... Dát soupeři 7 přesilovek je opravdu dost.

GO HABS GO! ???
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Chicago Blackhawks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík