Nově sestavený třetí útok rozhodl zápas ve Philadelphii.

12.01.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Po třech domácích zápasech se Canadiens vydali pro změnu na třízápasový trip po soupeřových hřištích a načali ho na ledě nejhoršího celku celé NHL, Philadelphie Flyers. Domácí si určitě hodně slibovali od návratu Petera Forsberga do sestavy, Habs zase po známých zdravotních problémech chtěli navázat na úspěšný zápas s Atlantou. V jejich řadách stále chyběli zranění Begin a Bonk, svlečeni zůstali Pěrežogin a Niinimaa. V brance dostal tentokrát přednost Aebischer, který proti Flyers odchytal zatím všechna utkání v této sezóně.

Zmíněné absence znamenaly zajímavé rošády v jednotlivých útočných řadách a jak se ukazuje, rozhodně to zatím není změna k horšímu. Guy Carbonneau sestavou pořádně zamíchal a na několika postech překvapil. Mladý Latendresse se usídlil v první řadě společně s Koivem a Ryderem, do druhého útoku se mezi Samsonova a Kovaljova postavil další mladík Lapierre, třetí lajna hrála ve složení Higgins-Plekanec-Johnson a čtvrtá Streit-Murray-Downey. Jak vidno, Carbonneau se experimentů vůbec nebojí...

Samotný zápas nabídl nejzajímavější podívanou v první třetině. Přesněji řečeno, hlavně v její šesté minutě, neboť v tomto časovém úseku padly tři góly...! Představení symbolicky načal náš třetí útok, který hrál v tomto utkání hlavní roli a ukazuje se zatím ze všech našich řad jako nejkompaktnější. Po spolupráci Plekance s Higginsem ukázal svůj důraz okolo brankoviště Mike Johnson a bylo to 0:1. Ovšem za 25 sekund bylo srovnáno, autorem gólu byl Carter - 1:1. Hlasatel opět sotva nahlásil autora branky a asistence a znovu se skóre měnilo - Markov perfektně křížnou přihrávkou našel u levé tyče Niittymakiho branky Alexeje Kovaljova a ten si bez problémů poradil - 1:2. Z tohoto vedení jsme se sice radovali o něco déle než z předchozího, ale jen o 90 sekund. To se trochu se štěstím podařilo znovu srovnat v přesilové hře Pitkanenovi - 2:2. Tímto stavem skončila první, trochu divoká část. Druhá třetina už byla podstatně klidnější a našel se v ní pouze jeden střelec do černého. Z pouhých čtyřech střel dokázali Canadiens opět strhnout vedení na svou stranu a jak se ukázalo, byl to gól rozhodující. Zasloužil se o to podruhé v zápase agilní třetí útok, když Chris Higgins tečoval Bouillonovu střelu od modré - 2:3. Domácí tentokrát rychle odpovědět nedokázali a to i díky spolehlivému výkonu Aebischera, který nakonec předvedl celkem 34 úspěšných zákroků a ukázal, že spolehlivě kryje Huetovi záda. Tým podržel hlavně v polovině třetí části, kdy měli domácí minutu a půl výhody přesilové hry 5 na 3. V té době však už byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, protože Habs dokázali z mnoha přesilovek konečně jednu využít. Svou oblíbenou střelou zápěstím se prosadil Michael Ryder - 2:4. Tento výsledek jsme udrželi celkem v pohodě až do závěrečné sirény a vezeme si tak z Philadelphie dva body.

Ve výborných výkonech po Novém roce pokračuje Tomáš Plekanec, který si drží průměr jednoho bodu na zápas a jen tak dokresluje výtečnou hru nově složeného třetího útoku. Nyní nás v sobotu čeká velice nepříjemný soupeř, zavítáme totiž na led ottawských "Senátorů", kteří jsou momentálně ve famózní formě. 

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSuper že jsem vyhráli, jde vidět že ta chřipka už je pryč, Philadelphie je sice hodně "dole" ale v dnešní NHL není lehkého soupeře. Křest ohněm bude další zápas na ledě Senators... to bude velmi těžký oříšek - já ale klukům jako vždy věřím !!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík