Oslabení Islanders nám dali lekci z produktivity.

03.02.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Vzhledem k tomu, že tento zápas se hrál pro nás ve velice přijatelném čase a bylo možno ho sledovat na internetu přes TVU player, asi nebudu sám, kdo této možnosti využil. I proto se nebudu nijak dlouze o tomto utkání rozepisovat a nechám spíš prostor pro diskusi.

Zápas jsme sice nezačali vůbec dobře, protože z první vážnější akce jsme inkasovali gól, ale herně nás to vůbec nezlomilo a podle mého soudu jsme byli po dvě třetiny lepším mužstvem. Snažili jsme se hrát nátlakový hokej s důrazným forčekingem, který nám přinášel šance. Tady jsme ale opět u našeho nejbolavějšího místa, čímž je proměňování těchto šancí. Už ani přesilovky, ve kterých jsme dlouho dominovali celé NHL, nejsou tím, čím byli, ostatně dnes se to jen potvrdilo, ze čtyřech možností jsme nevyužili ani jednu. I na střely jsme celkově byli lepší, ale všechno málo platné. Tady byl asi nejmarkantnější rozdíl mezi námi a Islanders - ti sázeli po většinu zápasu na nebezpečné brejky, obrovskou obětavost v defenzívě (naprostou jedničkou v tomto směru byl Witt, který snad zblokoval i nemožné) a ve třetí třetině nám pak ukázali, jak se má naložit s tlakem a šancemi z něj vzniklých. Když jsme jim k tomu ještě navíc dopomáhali i my vlastními chybami, není se co divit, že zápas dopadl tak, jak dopadl. Z naší strany mě moc potěšil třetí útok, vypadá to, že tohle složení (Samsonov-Bonk-Johnson) se fakt povedlo. Ukázkou jejich velice dobré hry byl i náš vyrovnávací gól, kdy Johnson ve středním pásmu perfektně zadovkou našel Radka Bonka a ten mazácky nejprve naznačil přihrávku a pak zavěsil. I druhý gól vypracovala checking-line, tentokrát čtvrtá řada a svůj klid v koncovce opět útočníkům předvedl původním povoláním obránce Mark Streit. Vše podle mě zlomilo naprosto zbytečné vyloučení Pěrežogina v samém závěru druhé třetiny, které hned v úvodu třetí části hosté potrestali a od té doby byli lepším mužstvem. Když se pak v dvanácté minutě trefil podruhé Hunter a dvě minuty nato po obrovské hrubce Souraye rovněž svou druhou brankou Šatan, bylo rozhodnuto. Je to pro nás naprosto zbytečná ztráta, vítězství jsme Islanders darovali téměř sami. Nemluvě o tom, že soupeř byl citelně oslabený a to se mu ještě během první třetiny dost nepříjemně zranil stabilní obránce Radek Martínek.

Hned v neděli nás čeká odveta s Pittsburghem, který dnes opět vyhrál a nebezpečně se na nás tlačí. Jestli i v tomto zápase necháme soupeři oba body, opět se dostaneme blíže k hraně postupové osmičky a to jistě není nic příjemného. 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak tentoktát to nevyšlo.V poslední třetině to byl výpadek.Nedaří se prosazovat především první řadě.Po slibném začátku jsou teď v útlumu,ale já bych je nerozhazoval myslim ,že je to jen dočasné,nedaří se střelecky Higinnsovi a je to znát.Chybí nám kanonýr typu Hossy či Jágra. který by pravidelně dělal bod za zápas.A ještě jeden postřeh .V posledních zápasech jsme soupeře přestříleli a přesto prohrály.To nebývalo zvykem i tak je střelba neefektivní,to je škoda.A obrana.Podle mě vlastní bránění nedělaj jen obranci ,ale i vracející se útočníci,z tohoto pohledu není špatná i když Souray občas se nestíhal vracet.Ten je ale v každém zápase jeden z nejvytěžovanějších a dopředu přímo skvělej.Carbonnau s tím útlumem bude muset něco udělat a rychle.Play off se blíží ,soupeři se přibližují.Takže ,,lets gou HABS"
 
04.02.2007 12:00 | reagovat
Thomaso.ii
No je to tak,produktivita habs je v poslední době žalostná a tak dnes večer proti Pitsburgu kouč úplně rozházel celou sestavu a chce s tím něco udělat.Škoda jen Bonkovy lajny,která se vedle defenzivních(podle mě výborně plněných)úkolů začala prosazovat i bodově.Očividně prospělo zařazení Samsonova.Doufejme,že to dnes večer obrátíme,po 2.třetině prohráváme 1-2 a na vyloučené 5-0(oba góly jsme dostali z přesilovek).O střelách nebudu ani mluvit,je to z naší strany velmi pasivní.Držme pěsti ať to dobře dopadne.
 
AvatarTak se jde do prodloužení, škoda, že jsme dostali toho vyrovnávacího góla skoro ke konci zápasu. Snad budeme úspěšnější než v Pittsburghu.
 
AvatarTak jsme to přece jenom dokázali! Výborný Plekanec, perfektně našel Sourayho a ten se štěstím trefil "víko". Super, moc jsme v to nevěřil a ještě k tomu v takové sestavě. Crosby udělal osudovou chybu...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík