Ve výborném zápase jsme opět doma nebrali plný počet bodů.

06.01.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Včera jsme se na vlastní oči mohli přesvědčit, že domácí zápasy prostě neumíme dotáhnout do vítězného konce, i když jeNejlepší hráč Capitals Ovečkin stíhá Maxima Lapierra. máme sebelépe rozehrané. Sice to nebyl takový kolaps, jaký jsme předvedli třeba proti Nashvillu, ale rozhodně jsme ztratili vyhraný zápas. Bohužel, tentokrát musím říct, že se na tom celkem výraznou měrou podílel mladý gólman Carey Price.

Přitom to všechno začalo tak krásně... Už ve třetí minutě předvedla dvojice Plekanec – Kovaljov nádhernou přesilovkovou souhru a prvně jmenovaný otevřel skóre. Ještě pár okamžiků předtím hosté totálně „zazdili“ přečíslení 4 na 1... I po zbytek první třetiny jsme hru kontrolovali a hosty téměř k ničemu nepustili, k tomu se nám herně dařilo i v přesilovkách. Střelecky však nikoliv, což dokumentoval i Koivu při své obrovské šanci těsně před koncem třetiny. Také začátek druhé části nijak nenasvědčoval tomu, že bychom v tomto utkání měli nějaké problémy. Zvláště, když se pak v 28. minutě nádhernou akcí prosadil Andrej Kosticyn a zvýšil na rozdíl dvou gólů. Jenže hned vzápětí hráli hosté přesilovku a začalo úřadovat jejich největší eso, Alex Ovečkin. Nechytatelnou střelou do „víka“ po vyhraném vhazování snížil na 2-1 a od té doby jsme najednou jakoby ztratili svoji tvář a soupeř byl nebezpečnější. To samozřejmě zanedlouho vyústilo ve vyrovnávací gól z hokejky Backströma, na kterém se spolu s ustupujícími obránci částečně podepsal i Price. Ovšem mnohem větší „zápis“ do utkání v tomto směru předvedl náš mladík v předposlední minutě druhé části, kdy za svá záda pustil rozhodně chytatelnou, i když prudkou střelu Gordona a rázem bylo všechno jinak. Do poslední třetiny jsme tedy šli s jasným cílem co nejdříve vyrovnat a tento plán jsme také do puntíku splnili. Hned po dvou minutách hry dopravil do opuštěné klece puk odražený od zadního mantinelu Roman Hamrlík – 3-3. V tu chvíli jsme byli opět lehce na koni a k tomu nám měla pomoci i přesilovka, kdy byl vyloučen Ovečkin. Nesehráli jsme jí opět špatně, ale bez gólového efektu. Naopak, bezprostředně po jejím skončení udeřilo na druhé straně, když návrativší se Ovečkin mezi třemi našimi bránícími hráči ukázal svou pohotovost a nejistého Priceho prostřelil počtvrté. Naštěstí nás tahle branka nesrazila do kolen a dál jsme předváděli opět výkon jako v první třetině. Ten přinesl své ovoce a znovu po spolupráci našeho nejlepšího útoku se perfektně trefil Kovaljov. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou a k vidění byl výborný hokej. Nakonec byli blíže k vítězství v normální hrací době hosté, když jejich jasně nejlepší hráč Ovečkin trefil s přispěním Priceových betonů horní tyčku... Protože se nic neujalo ani na druhé straně, šlo se do prodloužení, které však netrvalo příliš dlouho. První šanci jsme sice měli my, ale vlastně hned z protiútoku hosté rozhodli a byla to taková „šmrdla“, která navíc změnila směr díky našemu obránci a Price už na ni nedosáhl. Konečné skóre tedy znělo 4-5.

I přes částečné zklamání z naší prohry musím říct, že jsem si zápas perfektně užil, protože se hrál opravdu svižný a pohledný hokej po většinu času. Myslím si, že každý, kdo zápas viděl, si mohl udělat obrázek o tom, jak nepostradatelný je pro nás v současné době Kovaljov a vlastně i celá tato řada s Plekancem a A.Kosticynem. Naopak mi přijde, že Koivu se v poslední době trochu vytrácí a hraje dost na sebe, což nebývalo u něj zvykem. Totálně mě zklamal Price, mužstvo vůbec nepodržel a moc se trenérovi za důvěru neodvděčil. Doufám, že v úterý proti Chicagu nastoupí Huet, protože Blackhawks budou určitě ještě nepříjemnějším soupeřem než Capitals.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatarhruza, des, strasne - prohrat doma 0:1 (goly do prazdne neuznavam) s Pens bez Crosbyho a v nohach navic vcerejsi zapas s Tampou - cekal jsem ze je prejedeme jako nic. OSTUDA. Po dlouhe dobe jsem vstaval na hokej a zase dlouho vstavat nebudu. Neskutecne nudny zapas s minimem nasazeni. 4. lajna pens dala smudlany gol v 1. tretine a to bylo vsecko dulezite co se tento zapas stalo... Ach jo - jdu spat - nasrany jak uz dlouho ne.
 
20.01.2008 12:00 | reagovat
Manic
Moc velká škoda, mohli jsme stáhnout Ottawu. Možná by stálo za to hrát dobrovolně všechny zápasy venku:-))). Jen tak mimochodem po dlouhý době jsem si vsadil na Montreal a už to zase dlouho neudělám.
 
AvatarNo já nevím, ale mě ten zápas tak hrozný nepřipadal. Rozhodně jsem viděl spoustu horších, tenhle se hrál po většinu času v solidním tempu a šancí na gól jsme měli dost a dost. Hosté taky měli minimálně tři jasné tutovky, takže podle mě se bylo na co dívat. Co se týče proměňování šancí, bylo to včera bez důrazu v koncovce, viz třeba šance Kovaljova v první třetině, kdy sám před Sabourinem zakončoval hodně nedůrazně. Snad to proti Bostonu bude o dost lepší.
 
AvatarJá snad dám na modlení... My jsme vyhráli penaltový rozstřel proti Atlantě! Hráči obou mužstev se zřejmě na začátku sezóny domluvili, že v tomhle ročníku nebudou jejich vzájemné výsledky jiné než 3-2 po nájezdech - tenhle byl už třetí, první však v náš prospěch. Dva body jsme si zasloužili, byli jsme po většinu zápasu aktivnější, jen v prodloužení byli o něco lepší domácí. Jinak ale to, co předvedl Huet s jedním z našich obránců při vyrovnávacím gólu, mě přivedlo při zápase téměř k šílenství...
 
AvatarTen gol to bylo jako zly sen. Huet to pak ale "vynahradil" - Atlanta byla v zaveru blizko vyrovnani. Nicmene jsme to ustali a Kostycin a Koivu rozhodli na penalty - snad uz ty extra bodiky budeme ziskavat casteji - hodi se :-) Jinak pri tom Kosticinove goly "ze hry" jak projel mezi 3 nebo 4 hraci mi spadla "huba" az na zem :-) NICE GOAL!!! :-)
 
AvatarNo tak jsem zkoukl záznam na oficiálkách a byl to teda mazec. Aspoň podle toho jsme je opravdu tlačili. Druhé gol, škoda mluvit. Spíš Huet a Hamrlík (myslím, že to byl on) vůbec nemluvili:( Holt si vybral Huet slabší chvíli, ale zase to napravil skvělýma zákrokama v prodloužení, tam nás zachránil. Ovšem to, co si dovolí Kostitsyn to je paráda. Už druhé takové krásné gol, kdy si z obránců udělal dobré den. Pleky k té asistenci přišel jak slepé k houslím:) Teď to doma 2x potvrdit!
 
18.01.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Myslím že jsme na tom teď nejlépe za posledních deset let :) Máme talenty, které zastiňují nebo se proplétají mezi zkušenými mazáky a hlavně nenápadní. ;)
 
18.01.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
oprava: hlavně jsme nenápadní
 
AvatarTak vidím že si taky už diskutuji sám se sebou :-( Po neúspěchu v MSG se Montreal oklepal a dnes v noci porazil Islanders 1:3 - Pleky zaválel - škoda že se Kovaljov do prázdné chrtil - mohl to být hattrick. Doufám že to bude takto šlapat i nadále. Výsledkově se rozhodně daří. Teď nás čeká Atlanta která dnes překvapivě porazila Detroit 1:5 !!! Ztrácí i Ottawa která má sice velký náskok ale nic není nemožné :-) Hlavně si udrdžet pozici co máme. GO HABS !!!
 
AvatarSuper výsledek, jen mě mrzí, že to dávali na galalxii a já bohužel usnul. Plekymu se fakt daří a ta jeho lajna je v každým zápase nebezpečná. Co jsem vyčetl na idnes, tak šlo na Hueta jen 18 střel, což je na venkovní zápas velmi dobré, pokud je to tedy pravdivé. My měli jen 22, ale na venkovní zápas to ujde. Atlanta by to teď mohla podcenit a my si připsat další výhru, kterou pak potvrdíme 2x doma a bude to super:))) Doufám, že taky dostane šanci Halák, ikdyž teď k tomu nevidím moc důvod:) Christobal chytá teď famozně, jen tak dál.
 
AvatarNo ten počet střel dost zkresluje, obraz hry byl tak 50 minut úplně jasný - zápas jsme měli naprosto pod kontrolou a i další solidní šance byly (Latendresse, Koivu, Higgins, oba Kosticynové, Pleky 2x...). A další věcí je to, že naši obránci zblokovali neskutečný množství střel, čímž Huetovi hodně pomohli. Domácí byli nebezpeční až v poslední desetiminutovce po jejich vstřeleném gólu, to jsem o výsledek trnul.
 
AvatarSuper další zvládnutý zápas venku, tentokrát ve větší pohodě - náskok jsme si uhlídali i když to několikrát musel zachraňovat Huet. Podle mě tým šlape, hlavně ta přesilovka je neskutečná... doufám že to vydrží - náskok v tabulce se pomalu zvětšuje... snad nás žádná krize nečeká
 
AvatarZápas jsem neviděl což mě neskutečně štve - nevěděl jsem že se hraje v tak přijatelném čase - možná ale na Sopcastu ani nebyl - Galaxii nemám :-( Nicméně opět jsme neudrželi vedení což se mi zdá doma docela často pravidlem. Nicméně je to aspoň bodík. Míra vyzdvihuje Kovaljova s Plekancem a Kostycinem ale já bych vyzdvihnul právě Kovaljova kterého jsme mnozí (včetně mě) minulou sezónu nejraději viděli na odchodu. Nyní je tahoun mužstva a řekl bych že jednou z nejdůležitější postavou týmu - pravidelně boduje, skóruje a Plekym a Kostym :-) mu to prostě sedí. Btw ten gól Kosticina na 2:0 to byla lahůdka ! Chicago bude boj - to nesmíme nechat dotahovat takto rozehraný zápas jinak přijdeme o body.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík