Neporadili jsme si s úhlavním nepřítelem.

08.02.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Noční zápas Montrealu s Torontem opět ukázal, že nemusí nutně zvítězit mužstvo, které vícekrát vystřelí na branku soupeře. V kanadském derby se radovali hráči Maple Leafs, potřebovali na to 27 střel, to je o 8 méně, než domácí Habs.

Snad každý fanoušek očekával, jak s Torontem zamává jeho poslední vysoká domácí prohra 0:8 s týmem Floridy Panthers. A představte si. Javorový list se zvedl, ale bohužel už na půdě Bell Centre. Začátek zápasu tomu ovšem nenapovídal. Po víceméně vyrovnané hře se opět jako velký tahoun ukázal Tomáš Plekanec. Ve 12. minutě se kladenský odchovanec prosadil střelou zápěstím. Asistenci u této trefy si připsal jeho kumpán z útoku Alex Kovalev a také účastník letošních All-Star Game Andrei Markov. Plekanec tak zaznamenal svůj jubilejní 20 gól v této sezoně. Znovu vyprodané Bell Centre tak začalo přemýšlet nad další výhrou a dvěma body. Pak se ozval tým soupeře. V 18. minutě vyrovnal Kris Newbury.

Do druhé třetiny se tedy nastupovalo jakoby od začátku. Oba týmy východní konference znovu stály na startovní čáře. A kdo lépe odstartoval? Už po minutě a 24 sekundách prostřelil Priceho Darcy Tucker. Následující okamžiky hry patřily spíše do "taktické skříně" obou trenérů. Mužstva nechtěla dělat zbytečné chyby a darovat tak svému protivníkovi šanci. Nicméně chybička se přeci jen vloudila, a to na straně domácích. Necelé dvě minuty před koncem třetiny musel na trestnou lavici za hákování Sergei Kostitsyn. Toronto dokázalo tento prohřešek mladého Bělorusa dokonale potrestat. Zhruba 30 vteřin před druhou sirénou se na listinu střelců zapsal Kyle Wellwood. Asistovali mu Tomáš Kaberle a kapitán Mats Sundin.

Závěrečné dějství tedy předpovídalo opatrnou hru ze strany Maple Leafs. Přesto Habs dokázali zkorigovat výsledek. Ve 37. minutě se bekhendem prosadil Alex Kovalev. Prohodil si tak roli s Plekancem, který se tentokrát, spolu s Joshem Gorgesem, ukázal v roli nahrávače. Pomalu, ale jistě přicházely poslední minuty utkání. Montreal se odhodlal k odvolání gólmana. Buď a nebo. Když už, tak už. A skutečně. Přišlo rozluštění zápasu. Bohužel, štěstí se usmálo na našeho úhlavního nepřítele. Svým druhým gólem ukončil naše doufání Darcy Tucker.


Na Ottawu tak už ztrácíme 3 body a musíme doufat, že ji v sobotním zápasu nedarujeme ani kousek z jejího ledu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo tak dnešní začátek zápasu v Ottawě je snad tou nejčernější noční můrou - z prvních 4 střel 3 góly a po pěti minutách prohráváme 3-0!!! Huet se tentokrát moc nepředvedl a vystřídal ho Price. Na druhé straně naopak necháváme vyniknout Emeryho. Prostě děs a hrůza!
 
08.02.2008 12:00 | reagovat
MIchalM
Tak bohužel to nevyšlo. Tak nějak jsem s tou prohrou byl smířen a to proto, že chytal Price. Koukal jsem jen na sestřihy, nemyslím si, že za nějaký gol přímo mohl, možná trochu za ten druhý, ale prostě pro mě to není taková jistota jako Huet. Už když chytal předtím, tak v žádném zápase nezazářil. Třetí gól byl opět po dorážce, kdy jsme si nedokázali udělat pořádek před brankou. Kolikátý už v posledních 3 zápasech. Doufám, že v Ottawe nastoupí opět Huet, trochu mě mrzí, že nedostal šanci Halák. Takže v Ottawe to opět stáhneme na bod:))
 
AvatarMam stejny pocit z Priceho - neurazí ale ani nenadchne. S Huetem v zadech vim ze kdyz obrana vyhori - Huet to 2x - 3x za zapas zachrani - a to rozhoduje zapasy. Price ma porad jen 20 let takze ma vse pred sebou. Budme radi ze ho mame. Huet si alespon odpocinul - i kdyz radsi bych Hueta nechal odpocivat v jinych zapasech nez s Torontem. Problem s nedurazem pred vlastni brankou jsem resil uz po zapase s rangers - vzdy to je strela od modre - bud golmanovi cloni souper nebo i vlastni hrac a pak to nekolikrat skoncilo primo golem (s rangers 2x a ottawou jednou) a dnes to byla dorazka z bezprostredni blizkosti - ten hrac tam nemel co delat, navic v podstate sam. Tento gol rozhodl zapas. Mozna chybi hamrlik ktery to tam obstojne cisti. Taky jsme spise "technicky" tym narozdil treba od toronta kde se mi zda ze kazdy chlap ma min pres 100kg :-) takze pred brankou maji navrch. No ale treba ma nekdo na tohle jiny nazor :-) Mi proste v TV prisli Totonto nejaci vetsi :-)
 
08.02.2008 12:00 | reagovat
PALO
Pekny clanok :-) Hosi a holky ani neviete ako tazko sa mi zapisuju do tej nasej tabulky taketo statistiky :-(
 
AvatarNejdříve díky za tvůj první článek a přeju hodně štěstí i do těch dalších. Co se týče zápasu, nevím, co k tomu říct, protože ten zápas jsme prostě měli dotáhnout minimálně do prodloužení - šancí jsme na to měli až moc. Přesilovky jsme vesměs sehráli výborně, až samozřejmě na tu koncovku, dokonce jsme dokázali hosty zamknout v jejich třetině, když hráli přesilovku... Co je to ale platné, když body nemáme? Údajný faul Kosticyna, po kterém padl rozhodující gól, vůbec nebyl, naopak, hostující hráč přidržel jeho hokejku a pak spadl... Nutno ale říct, že i na druhé straně rozhodčí písknul podivné fauly-nefauly. Moc tomu posuzování už nerozumím. Jestli nám nezabere v nejbližší době ještě aspoň jeden útok, mohli bychom mít dřív nebo později velké problémy. Plekancův útok to nemůže táhnout takhle do nekonečna.
 
08.02.2008 12:00 | reagovat
newt
Mam pocit, ze se ted ukazuje, jak moc nam (krome elitniho kridla pro Koiva) chybi Hamrlik. Snad bude do vikendu fit.Jinak zdravim po x mesicich, bohuzel ted musim myslet na trochu jiny veci, nez hokej, ale jsem rad, ze se drzite a gratuluju k novym redakcnim posilam!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík