Proti Caps jsme vyválčili bod

19.02.2009, 16:04 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Bod z Washingtonu. Je to málo nebo ne? Je to zlatý bod! Vždyť se Habs postavili druhému nejlepšímu celku Východu, postavili se hvězdám jako je Ovečkin, Semin nebo Green. Navíc se naši kluci nenachází zdaleka v dobrém rozpoložení. Do posledních ne zrovna příznivých výsledků  zasáhla ještě spekulace o konci Kovaljova v klubu, v kterém ho spousta fanoušků stále ještě zbožňuje!

Dobrou zprávou je bezesporu celkem povedený zápas ze strany Careyho Price. Předvedl 31 úspěšných zásahů a to ho hvězdy Caps vůbec nešetřily. Zejména Ovečkin se zase předvedl při prvním gólu domácích. Ve středním pásmu až drze odebral puk Hamrlíkovi a pak ho v poloze ležmo i přes odpor Kylea Chipchury zasunul za Priceho.

Všechny góly z našich holí padly v přesilovkách a při všech gólech byl na ledě Mathieu Schneider, jenž strávil na ledě 27 minut a nakonec odešel s jedním kanadským bodem za asistenci. Návrat se povedl i Tomáši Plekancovi. Brankou ve třetí třetině poslal Montreal na deset minut do vedení, které se ale nepodařilo udržet - inkasovali jsme necelé tři minuty před koncem základní hrací doby. V prodloužení pak měl na hokejce rozhodnutí, ale 25 sekund před vypršením nastaveného času trefil bombou jenom tyč... Pro další zápasy je určitě povzbuzující pohled na neustále aktivního a bojujícího Plekyho. Někdy až nabydete dojmu, že by tam "jezdil" snad i bez jedné nohy...

Pro Canadiens byl tento zápas 6000. v historii klubu. Skončil prohrou kluků v nájezdech. Na Jose Theodora nevyzrál Pleky ani Markov. Na druhé straně vstřelil vítězný gól Semin.

Dnes to taky nebudou mít Habs jednoduché. Představí se v Igloo v Pittsburghu. A půjde o dost důležitý zápas, protože Penguins momentálně ztrácí na Canadiens 7 bodů, což není nijak moc. I když pravdou je, že Tučňákům se nedaří a zatím se drží pod postupovou osmičkou.

Na serveru nhlpro.cz se objevili informace o možných přestupech a ač nejsou zahraniční média a zejména sám klub nijak sdílní, prý se v Montrealu schyluje k velkému třesku.

Ohlasy po utkání:
Mike Green: "Mě už (Ovečkin) ani nepřekvapuje. On miluje střílení branek a jemu jedno, jak toho dosáhne."
Bruce Boudreau: "Byl to nádherný gól."
Alex Ovečkin: "Byl to na prosto normální gól. Nepřijde mi zvláštní."
Guy Carbonneau: "Myslel jsem si celý zápas, že hrajeme dobře proti týmu, který hraje velmi dobře a kterého je těžké porazit na domácí půdě. V poslední době nejsme v pohodě, a tak je velmi povzbuzující přivézt bod z Washingtonu."
Bruce Boudreau: "Miluju pohled na pořadí a odpočítávám přitom zápasy. Jsou to úžasné dostihy. Myslím, že v tomto období je v NHL spoustu zábavy."

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak tenhle příspěvek se objevil dnes na hokejforu.com od přispěvatele "Skorpion":
Podarilo sa mi cely clanok pomocou translatora prelozit z francuzstiny do anglictiny. Sice je to take "neuhladene" a obcas chaoticke, ale toto som z toho vytazil (slova, resp. vety, v ktorych som si nebol prilis isty budu kurzivom):

Jednym so zadrzanych pri operacii Centra proti organizovanemu zlocinu, Pasquale Mangiola, distributor drog, patri medzi dobrych priatelov bratov Andreia a Sergeia Kostitsynovych, hracov Montrealu Canadiens. Dozvedeli sa novinari z policajnych zdrojov

Rano, 12.februara, vysetrovatelia policajnych sil Montrealu zasiahli proti Mangiolovi (38) a dalsim asi 50 podozrivym. Celia 6 obvineniam z drzania a distribucie kokainu ako aj drzania zakazanych zbrani.

POdla policajnych zdrojov, Mangiola bol spojkou medzi troma kriminalnymi skupinami: gang of the street of Blue, gang of Sydnicate a brothers Lavertue, nachadzajucich sa na juhozapade Montrealu. Vsetky skupiny patrili pod Hells Angels.

Pasquale Mangiola je podozrivy, ze vystupoval v mene sefa skupiny Syndicate, Dany Junior-Sprince.

Policia len nahodou objavila priatelstvo medzi Mangiolom, ktory je velkym fanusikom hokeja, a dvoma hracmi Canadiens. Niekolkokrat tyzdenne sa rozpraval s hracmi Andreiom a Sergeiom Kostitsynovmi, co bolo zachytene pri odpocuvani pocas operacie Axe.

Mangiola a duo Bratov K, ako su nazyvany, za casto zabavli v baroch a vychytenych restauraciach na St.Lawrence boulevard v Montreale. Mangiola sa s nimi obcas stretaval aj po zapasoch v Centre Bell.

Podla nasich zdrojov zohraval Mangiola dolezitu ulohu v zivote oboch bratov. Zobral si ich pod svoje kridla, pomahal im pri etablovani sa v Montreale, radil im s najdenim domov a aut. Mangiola mal prehlad o ich kreditnych kartach. Taktiez s nimi preberal zalezitosti ohladom Canadiens a hry oboch utocnikov.

Stovky rozhovorov Mangiolu bolo zaznemananych bez jeho vedomia opocas operacie Axe. Obaja pratia s nim casto volali, ked nieco potrebovali. Napriklad Vodku, luxusne auta a zeny a podobne. Mangiola vybavoval ich ziadosti s radostou a promptne.

Do zatknutia, Mangiola vyzeral ako "poskok" bratov Kostitsynov. Jedneho dna jeden z bratov poskodil auto. Informoval o tom Mangiolu, ktory opravu okamzite zariadil.

Pocas patrania, ktore viedlo k zatknutiu, policajni dostojnici objavili, ze Mangiola vlastnil financne dokumenty oboch bratov. Dokumenty obsahovali logo Canadiens. Z akeho dovodu vlastnil Mangiola dokumenty prinaleziace dvom hracom NHL?

Montreal Canadiens vcera nechcel komentovat informacie z tlace. Agent oboch hracov, Gift Meehan, poprel akekolvek spojenie jeho klientov s Mangoliom.

Policia potvrdila, ze dalsi hrac, Roman Hamrlik, sa pohyboval v spolocnosti spominaneho tria. Hamrlik bol tiez videny v baroch v spolocnosti Mangiolu v centre Montrealu. Podla nasich zdrojov si vsak Hamrlik nebol s Mangiolom taky blizky ako bratia Kostitsynovia.

Podla informacii medii bratia (moemntalne) nie su podozrivy z kriminalnej aktivity. A uz vobec nie Hamrlik.

Posledny par dni zaziva Canadiens burlive obdobie na alde ako aj mimo neho. Klub sa teraz musi zaoberat aj neutichajucimi famami o hyrivom nocnom zivote svojich dvoch hracov aspon z toho pohladu aky vplyv to ma na ich vykonnost.

Podla ziskanych informacii, museli Canadiens pripustit fakt, Mangiola bol pre bratov dost zla spolocnost. V utorok ziadal Francois Gagnom oficialne vyjadrenie klubu na spojitost medzi Mangiolom a dvoma bieloruskymi hracmi. Odpoved: "Nie sme si vedomi nejakej spojitosti.", odpovedal vice-prezident Donald Beauchamp.

Ohladom presunutia mladsieho z bratov, Sergeia, do AHL Beauchamp odpovedal: "Jednalo sa o rozhodnutie z cisto vykonostneho dovodu."

Po piatich dnoch za mrezami sa moze Mangiola dostat na slobodu po zaplateni kaucie 45 000 dolarov. Okrem toho musi repsektovat zakaz vychadzania v case od 23:00 do 6:00.

Obvinenia v operacii Axe su pre Mangiolu zatial najzavaznejsie v jeho doterajsom kriminalnom zivote. Obvineniam celil koncom 90-tych rokov (neviem za co, pozn. skorpion) a v dalsom pripade bol obvineny z falsovania kreditnych kariet.

Kazdorocne sa policia stretava s hracmi Montrealu Canadiens, aby ich varovala pred rizikami, ktore profesionalny sport prinasa hracom mimo hracej plochy. Rovnako varuje pred kriminalnou aktivitou aj samotna NHL, nakolko pre kriminalnikov su hraci NHL lakadlom.

 
AvatarReakce na příspěvek:Plekyho útok byl včera ale pohříchu jediným, který byl nějak nebezpečný. Vypadá to, že by jim to takhle mohlo sednout a Kovaljov prý proti Ottawě nastoupí, takže to spíš vypadá s Koivem a spíš asi Higginsem. Jak to ale bude, až se vrátí Tanguay, to tedy nevím... To se nejspíš Higgins přestěhuje do třetí lajny k D´Agostinimu a Lapierrovi, čtvrtá by pak mohla být Laraque(Dandenault)-Chipchura(Begin)-Kostopoulos.
 
Hmm, tak to jsou zajímavé info, uvidíme co z toho nakonec bude. K zápasu, je to obrovská škoda, že jsme neuválčili aspoň bodík, myslím, že jsme na něm měli stejně jak v minulým zápase na dva, bohužel nám nebylo přáno. Myslím, že pokud teď doma nezabodujem naplno, tak se Carbo bude poroučet. Jsem zvědavé, jestli se vrátí Kovy do sestavy a kam, když se teď Plekymu útoku tak daří. To je bohužel teď jediná pozitivní věc, že se daří Plekymu. Snad bude pokračovat v těchto výkonech a dotáhne nás do play off, naštěstí okolo nás taky týmy prohrávali, ale zrovna nad Pens to je velmi nepřijemné, už na ně máme jen 5 bodů:(
 
20.02.2009 09:43 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Tak nevim jak moc "kapitalni" to je, kazdopadne podle novin se pry bratri Kosticynove a Hamrlik (?!) motali kolem cloveka, co ho cerstve zatkla montrealska policie kvuli obchodu s drogami. Jakkoli si klepu na celo, s kym se to hosi kamaradi, vypada to jako dost nafouknuta bublina. Pry ale figuruji v nejakych zaznamech a policie ma i nahravky rozhovoru.. na letisti cekala hlidka, ale po priletu z Pittsburghu k zadnymu zatceni nebo obvineni nedoslo. To jsou mi veci.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak to bude v Montrealu zemětřesení a pokud to bude pravda, tak někdo nejspíš škaredě odnese... To je opravdu povedená "slavnostní" sezóna!
 
AvatarReakce na příspěvek:tak to je moc skoooooodasmajlik Prohrat o golik. To nejsou ztracene 2 body ale 4 body smajlik Protoze pens se na nas tak dotahujou. Ach jo, aspon bodik uhrat mohli. Pleky skvele. Dovolim si tvrdit ze jeho forma je zpet !!! Prave vcas. Ted aby jeste zbytek tymu zabral. Schneider se zatim ukazuje jako vyborna posila. Jen tak dale !
 
20.02.2009 07:32 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
A do haje - nevim, co presne si myslet, ale forum na canadiens.com je plny zvesti, ze dneska ma v montrelaskejch novinach vyjit nejaky velky odhaleni ohledne "nocniho zivota" prominentnich Habs. A ze z toho prej bude kapitalni pruser. No jeste tohle chybelo..
 
20.02.2009 03:29 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarhmmm i přes dobrý výkon je to v háji...g=ol gončara byl zbytečnž vzhledem k tomu kolik mu nechala obrana času na střelu....špatné...ztracené 2 body
 
20.02.2009 01:10 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarS atdhe to zatím vypadá bledě. Nebo se mi to nechce načíst jen u mě?smajlik
 
19.02.2009 22:16 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pozn. - jen aby nějaké play-off bylo. Byť je bod z D.C. velice cenný, ještě vyhráno nemáme...
 
AvatarReakce na příspěvek:No vzdyt talent mu nikdo neupira smajlik Plekymu se taky moc nedari a maka, dre, snazi se... reknete mi cim byl v poslednich cca 20ti zapasech Kovy uzitecny ? Vzdyt posledni dva zapasy nemel ani strelu na branu... Talentu muze mit kolik chce ale kdyz nechce makat... co s nim. Snad mu ta pauza prospeje a ukaze jeste co loni. Porad doufam ze si to nechava na PO
 
19.02.2009 21:18 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarZačíná se to přiostřovat:
Kdybych byl na jeho místě, tak bych okamžitě odešel. Hráč jeho talentu by neměl být takto ponižován. Nevím, co se Bob Gainey snaží dokázat.“
Guy Lafleur hájí Alexeje Kovaljova.
 
19.02.2009 19:16 | reagovat
Abe | abe99@email.cz
AvatarBod proti Caps je dobrý, ale chtělo by to na to navázat ještě dnes proti Pens a udělat nějakou serii... Mathieu Schneider odehrál 27 minut v 39 letech to je hodně slušný číslosmajlik , klobouk dolů!smajlik
 
AvatarOvečkinuv gol byl pekny ale zda se mi ze z toho delaji moc velke halooo smajlik Bod z WSH beru vsemi deseti !!! Zitra by to chtelo dva ale bude to moooc tezke. Schneider se uvedl vyborne, doufam ze presilovka pujde nahoru i v dalsich zapasech a nebylo to dnes vyjimkou. Pleky maka, bojuje - a hlavne se mi zda ze se dostava do formy. Bodiky pribyvaji a dnes malem trefil pro nas druhy bod v prodlouzeni... GO PLEKY, GO HABS
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík