"Blesky" na ledě Bell Centre nezahřměly, vítězná vlna Habs pokračuje!

10.03.2010, 14:45 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Zápas s Tampou Bay, přímým konkurentem o postup do play off, jsme zvládli na výbornou! Získali jsme další dva body do tabulky a prozatím se nacházíme na 7. místě Východní konference. Habs šlapou jako švýcarské hodinky a zvítězili již ve třetím zápase za sebou. Že by nějaká delší série...? Každopádně Canadiens hrají ve velké pohodě. K zápasu nastoupil do branky Halák, který před úvodním buly převzal trofej „Molson Cup" a to za období ledna a února. Na marodce zůstali stále Bergeron, Cammalleri a Mara.
Sestava: Pyatt - Plekanec - A.Kostitsyn
Pouliot - Gomez - Gionta
S. Kostitsyn - Moore - Moen
Darche - Metropolit - Maxwell

Hned v první minutě si vytvořila šanci druhá formace. Gomez krásně objel branku a nahrával před ní Giontovi a Pouliotovi, ale ani jednomu se skórovat nepodařilo. Ze začátku jsme byli velice aktivní. Bleskům nezbývalo než vyhazovat na zakázané uvolnění. Ve druhé minutě se nám naskytla možnost přesilové hry. Ve druhé části početní výhody Gomez zatáhl kotouč do útočného pásma, v plné rychlosti obkroužil branku, nahrál Metropolitovi a ten z kruhu propálil Niittymakiho. V čase 02:50 jsme vedli 1:0. V páté minutě udělal Hamrlík obrovskou chybu v obraném pásmu, kdy Bochenski jel sám na Haláka, ten však tváří tvář zlikvidoval šanci. Hned na to si Habs vytvořili tlak v pásmu soupeře, který zakončil slibnou střelou O'Byrne. Poté se hra stěhovala od jedné branky k druhé. Střílelo se sporadicky z větších vzdáleností. V osmé minutě jsme se zmocnili kotouče ve středním pásmu, ten přebral Darche, sjel si až před bránu, ale střela šla jen do Niittymäkyho. V jedenácté minutě se aktivně prosazovala Plekancova formace, když si vytvořila tlak a míchala s kotoučem z jednoho rohu do druhého. Vytěžila z toho však jen dvě střely ze střední vzdálenosti. Ve třinácté minutě bojoval Pouliot u hrazení s dvěma protihráči, stačil však kotouč posunout do prostoru, kde si ho přebral Gomez, drze si nabruslil před Niittymäkiho a potupil střelou mezi betony. V čase 12:02 jsme vedli 2:0. Ve 14.minutě prověřil Haláka zblízka Lecavalier, ale ani nadvakrát nevyzrál na gólmana Habs. V 17.minutě nám zatrnulo, když po souboji s Öhlundem zůstal na ledě ležet Plekanec. V případě zranění by Canadiens přišli po Cammallerim o další útočné eso! Naštěstí se hrozba nevyplnila a Pleky nastoupil do druhé třetiny v pořádku. Ke konci prvního dějství Moore nahrál S.Kostitsynovi na mezikruží, ten však pálil jen do hostujícího brankáře.

Na začátku druhého dějství si dělal v našem pásmu odstřelovací hnízdo Foster. Nejprve trefil Pyatta do kotníku a ten musel s bolestivou grimasou na střídačku. O chvilku později poslal další jedovku, kterou nebezpečně tečoval Meszároš do Halákovy lapačky. Pár vteřin na to pálil Lundin, Halák však zkrotil střelu mezi betony. Ve třetí minutě narazil O'Byrne Öhlunda tvrdě na mantinel a částečně tak pomstil zákrok na Plekance z první třetiny. Tento hit však neměl pochopení u rozhodčího, který nás poslal nesmyslně do oslabení. V oslabení jsme dlouho odolávali velkému tlaku. Nejdříve Stamkos nebezpečně vystřelil, Halák však střelu vyrazil. Poté se dostaly „Blesky" do další šance, Jaro však nadvakrát zachránil, kotouč se dostal na Gillovu hokejku, který ale „namazal" rovnou na Stamkose a ten pohodlně překonal ležícího Haláka. V čase 03:47 je stav 2:1 pro Habs. Odpověď přišla velmi rychle. V 5.minutě nastartoval motory Gionta, když agresivně dojel kotouč společně s bekem soupeře u mantinelu. Černá guma se odrazila ke Gomezovi, ten krásně nahrál Pouliotovi, který zblízka překonal brankáře soupeře. V čase 04:28 jsme vedli 3:1. V 8.minutě míchal Metropolit kotouč u pravého mantinelu a přihrál přesně na hůl najíždějícího Darcheho před branku, pro něhož už nebyl problém jednoduše zavěsit a vyhnat tak hostujícího brankáře Niittymäkiho z klece. V čase 07:33 je stav 4:1 pro Habs. V 10.minutě se Tampa usadila v našem obraném pásmu, kotouč se dostal na modrou čáru k Walkerovi a ten s pomocí teče Moena pálil nad lapačku Haláka. V čase 10:03 je stav 4:2. Ve 12.minutě jsme hráli opět oslabení, ve kterém nás držel skvěle Halák. Nejdříve dvakrát zblízka neuspěl Lecavalier a poté ani St.Louis, který trefil tyčku naší branky... Poté se dlouhé minuty nic nedělo. Vše si hráči vynahradili na konci této části utkání. Moore se přiřítil po levé straně do soupeřovy třetiny a jedovatě vypálil Smithovi do masky. Střela se odrazila zpět před Moorea, ale ten nedokázal ležícího gólmana překonat, když mu Smith šanci zlikvidoval koncem vyrážečky. Poté Öhlund přišpendlil S.Kostitsyna na mantinel. Vznikla strkanice, kde Hamrlík strčil do protihráče po odpískání a šli jsme znovu do oslabení.

Třetí třetinu jsme začali v oslabení. Síly se však vyrovnaly po vyloučení Downieho a nám potom následovala přesilová hra, kterou jsme však nevyužili. Ve 4.minutě Markov krásně našel Plekance na mezikruží, ten nadvakrát propasíroval puk až na Darcheho, který střelou po zemi zvýšil náskok v čase 03:26 na 5:2. V 8.minutě si soupeř vytvořil velký tlak v našem obraném pásmu. Před Halákem se vynořil Bochenski a pálil tvrdou střelu, kterou Jaro kryl tělem. V 11.minutě pro změnu dostal milimetrový pas do jízdy Stamkos a vystřelil. Halák však byl opět na místě! Ve 14.minutě tak dlouho Lecavalier kličkoval v našem pásmu, až si nabruslil před našeho brankáře a vystřelil po zemi. Ten příložníkem šanci zlikvidoval. Poté následovalo několik střel ze střední vzdálenosti na obou stranách. Tyto střely však gólmany ohrozit nemohly. V 19.minutě prolétl našim pásmem St.Louis a backhandem vymetl všechny pavučiny Halákovy branky. Nic na tom nezměnil ani Gorges, kterého si hostující útočník „vezl na zádech". V čase 18:53 tak skóre dostalo konečnou podobu a to 5:3 pro Habs.

Skvěle dneska zahrály všechny lajny a výborně nás znovu podržel Halák. Hlavně při velkém množství vyloučení, kdy šance střídala šanci. Perfektně jsme bruslili a napadali rozehrávku soupeře. Taky nám to tam dneska padalo jako nikdy jindy. Čekají nás další dva zápasy doma v Bell Centre a úkolem Canadiens bude i tyto zápasy vyhrát. Naše postavení už začíná být čím dál lepší. Obzvlášť, když naši konkurenti o postup do play-off klopýtají.
První hvězda zápasu: Gomez (1+2)
Druhá hvězda zápasu: Darche (2+0)
Třetí hvězda zápasu: Metropolit (1+2)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Pěkně to kluci píšou, viď smajlik ? Jedna báseň...
 
AvatarSakrys to jsou teda reporty !!! Jako bych na zapase opravdu byl smajlik SKVELE !!!
Tri vyhry v rade... kdo by to cekal. Navic Tampa nas pronasleduje, tak je to o to cenejsi. Ted Edmonton, ktery by mel byt papirove slabsi, nicmene prave proti takovym tymum vzdycky vyhorime, tak snad to chlapi nepodceni. Chtelo by to snuru natahnout !!! GO HABS
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík