Canadiens první zápas nového ročníku NHL nezvládli

08.10.2010, 05:18 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Hned v zahajovacím utkání nového ročníku NHL Habs narazili na odvěkého rivala s Toronta. Hrálo se na ledě Maple Leafs a Canadiens utržili porážku 3:2. V sestavě nemohl pro nemoc nastoupit Roman Hamrlík a Andrej Markov. Absentoval také Mike Cammalleri, který dostal od vedení NHL suspendaci na jeden zápas. Do brány nastoupila naše současná jednička Carey Price.

Sestava: Pouliot - Gomez - Gionta - Gill - Gorges
Eller - Plekanec - Kostitsyn - Picard - O'Byrne
Darche - Halpern - Lapierre - Subban - Špaček
Moen - Boyd - Pyatt

Začátek prvního dějství byl ve znamení oťukávání a hromady nepřesností na obou stranách. Vůbec v první šanci se objevil Kostitsyn, poté co se protlačil až před kasu soupeře, hned na to následovala jedovatá střela Subbana. To bylo z naší strany na dlouhou dobu vše... V minutě šesté dobře zakombinovali Maple Leafs a Bozak se vynořil sám před Pricem, golman Habs ho ale krásně vychytal betonem... To už ale neplatilo o chvíli déle, kdy Pleky nechtěně namazal na Phaneufa, ten od modré vystřelil na bránu Habs a před ní těsně tečoval Brent rovnou do horního rohu naší svatyně. Price byl zcela bezmocný. V čase 06:42 prohrávali Habs 1:0. V deváté minutě zaspal na modré Gill, Kessel se řítil sám na Price, udělal kličku do pravé strany a bylo to v čase 08.57 2:0 pro Maple Leafs. V jedenácté minutě si z pravé strany nabruslil Armstrong a prověřil Priceho lehčí střelou... V minutě třinácté se konečně dočkali i fanoušci Canadiens. Skvěle zabojovali za bránou soupeře Lapierre a nováček v sestavě Habs Boyd, druhý jmenovaný si objel kasu a nadvakrát překonal golmana soupeře. V čase 12:19 to bylo 2:1. O minutu později se poprvé vylučovalo, bylo to bohužel na naší straně. Odpočinou si šel další nováček v sestavě Lars Eller. Přitom o pár vteřin před tím byl faulován Tomáš Plekanec, když měl ruce soupeře v obličeji... Maple Leafs přesilovou hru nesehráli vůbec dobře a tak se skóre neměnilo. V devatenácté minutě se opět vylučovalo na naší straně, avšak ani v tuto chvíli se nic zásadního nedělo. Habs tedy po první třetině prohrávali 2:1. V prvním dějství nám velké problémy dělala obrana. Celková hra nebyla nic moc a soupeř nás přestřílel. Jediné pozitivum byla aktivita bruslení...


Druhé dějství začalo pokračující přesilovkou soupeře z první třetiny a tedy i menším tlakem. Pak už se začali pomalu ale jistě prosazovat borci Habs, když vyslali na Giguera spršku střel. V páté minutě vlétl do pásma soupeře po skvělém pasu Subbana Dustin Boyd, který byl podražen... Canadiens dostali první možnost přesilové hry v zápase. Ta se nám ale vůbec nevydařila a nevytvořili jsme si prakticky žádnou šanci. V osmé minutě dostali Habs možnost druhé přesilové hry. To už byla zcela jiná písnička, Maple Leafs jsme zamkli v pásmu, Špaček dvakrát parádně vypálil, no a Plekanec trefil z úhlu tyč, změna skóre však nenastala... Ve dvanácté minutě si drze před kasu soupeře sjel Moen, chybělo velice málo, aby se gólově prosadil... Hra se v tuto dobu přelévala z jedné strany na druhou. Další velkou šanci měli Canadiens ve čtrnácté minutě, když Eller vkleče tlačil kotouč zadovkou backhandem do brány, ale ani tady se skóre neměnilo. Při tomto závaru se opět pískalo, a do početní výhody šli Habs. Sice jsme drželi pásmo, jenže opět prakticky žádná produktivita v podobě střel... Minutu před koncem si početní výhodu zkusil soupeř, poté co Darche trochu neohrabaně vyhodil černou gumu přes hrazení. Ve druhé třetině jsme byli o hodně lepší než v té první, a dokázali si vytvořit mraky šancí.


První vážnější akce třetí třetiny nastala ve druhé minutě. Vytvořil si jí soupeř, a byl z toho hned gól... McArthur projel velice laxní obranou, zesměšnil Špačka a skóroval za Priceova záda. V čase 01:36 byl stav 3:1 pro Toronto. O pár vteřin déle pelášil sám na Giguera Boyd, trefil ale jen golmana Maple Leafs do výstroje. To ve třetí minutě už jsme se mohli radovat. V brankovišti soupeře vznikl závar, z kterého vyšel vítězně další nováček ve službách Canadiens Halpern, poté co trefil nejprve tyčku a posléze se kotouč odrazil od brusle bránícího hráče Maple Leafs do kasy. V čase 02:28 snížili Habs na 3:2. V osmé minutě šel za podražení Bozaka ven Subban. Ale stejně jako Canadiens se přesilovka soupeři nedařila... Ve čtrnácté minutě se krásně probil do útočné třetiny Eller. Ve velké rychlosti, ale nedokázal ohrozit svatyni Giguera. V šestnácté minutě opět rozhodčí zvedl ruku, že bude vylučovat na straně Canadiens, a velice dlouho nás Maple Leafs drželi v šesti v našem pásmu. Na trestnou lavici zamířil Pyatt. V oslabení zabojoval Gionta a Plekanec, když si vytvořili šance a posléze získali vhazování v útočném pásmu soupeře. Ke konci třetiny se předvedl luxusním zákrokem Price, po střele z úhlu... Hned na to byl odvolán a hrála se power play. Habs si vytvořili obrovský tlak, korunovaný mega šancí Gionty který ani nadvakrát nedokázal přehodit beton Giguera, neujala se ani následná bomba Subbana. A tak Canadiens opouštěli kluziště Maple Leafs úplně bez bodu
Po velice nepovedené první třetině, nastalo velké zlepšení a Habs si vytvořili mraky šancí. Problém byl s jejich proměňováním. Hůře na tom byla už obrana, která dost často hořela. Price zachytal velice solidně a za obdržené góly nemohl. Ve velice dobrém světle se ukázaly nové posily Boyd,Eller a Halpern. Dobře hrála vůbec celá Plekancova formace. Vůbec se mi nelíbil tento zápas Gomez, který prakticky nebyl vidět. Jako vždycky dobře dřel a makal Lapierre. Doufejme, že další zápas bude lepší a povede k bodům. Ten hrajeme ze soboty na neděli 9. Října proti Pens


První hvězda utkání: Jean-Sebastian Giguere
Druhá hvězda utkání: Clarke McArthur
Třetí hvězda utkání: Phil Kessel

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.10.2010 01:41 | reagovat
a | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://caneo.blog.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Jeho laxnost třeba společně se Špačkem zavinila třetí gól... Ani v průběhu zápasu jsem si ho nijak výrazně nevšiml.
 
08.10.2010 12:43 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarMně přišlo, že Kosticyn odehrál solidní zápas, to spíš Pouilot by zasloužil šoupnout do třetí, za Ellera. Ale je fakt, že od Andreje se furt čeká, kdy začne střílet góly. Jestli ani letos nic nebude, tak co s ním, žejo..
 
AvatarReakce na příspěvek:Pro mě byl Eller největší překvapení, odehrál dobrý zápas, škoda, že nebodoval... Pleky mě trošku zklamal, ale věřím, že se rozjede... Od Kostěje jsem nic nečekal a taky nic nepředvedl, bohužel to bude asi největší problém druhýho útoku a uvidíme co v prvním Pouliot... Možná Eller vystřídá Kostěje dřív, než se rozkoukáme, ovšem pokud se Andrej posunu níž, tak už to bude na jeho psychiku moc, předpokládám nulový výkony a opět budu litovat toho, že jsme ho neprodali... Ale také to byl pouze první špíl a tím pádem uvidíme po prvních 10
 
08.10.2010 12:05 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarcelkový dojem ze hry nebyl špatný, ale obrana místy hrála jak malí školáci. S takovou dostaneme od Pens naloženo...
 
AvatarTak já si nemyslím, že by celá první třetina byla z naší strany katastrofální - v úvodu jsme na Toronto vlítli hodně zostra, potom jsme polevili, dostali dva fíky, ale po našem gólu se hra srovnala, pokud se tedy hrálo v plném počtu. Dělali jsme prostě jen obrovské chyby v obranném pásmu a to nás položilo.
Co se útoků týče, tak z prvního byl nejlepší Gionta - Gomez mi nijak zvlášť nevadil, v druhém byl Pleky možná míň viditelný, než se čekalo po přípravě, ale špatně nehrál. Eller byl hodně dobrý, pro mě příjemné překvapení. Zato Kosticyn se mi vůbec nelíbil, pokračoval v těch svých neslaných výkonech z loňska. Checking lines hrály dobře, nejlepší jasně Lapierre a Boyd. Obranu snad ani hodnotit nebudu, tam stál za zmínku jen Subban svými útočnými výpady, své si odehrál i Gorges. Troufnu si říct, že hrát Cammalleri, bod bychom asi měli - tím víc mě ten jeho zkrat s.re!
Price zachytal dobře, určitě líp, než se prezentoval v přípravě. Ale zastínil ho Giguere, který předvedl vynikající výkon!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík