Auld nezklamal, přesto jedeme z Atlanty bez bodu

27.11.2010, 11:15 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Ve Phillips Aréně, domovském stánku hokejistů Atlanta Thrashers, se v pátek potkala dvě mužstva, které zdobila z posledních zápasů stejná bilance - 3 výhry, 2 prohry. Dala se tedy očekávat vyrovnaná bitva. Jak se nakonec ukázalo, platilo to pouze v první třetině...

Canadiens nastoupili do zápasu ve stejné sestavě jako doma proti Kings, jen s jednou dopředu avizovanou změnou - v brance se místo vynikajícího Priceho objevil podruhé v této sezóně Alex Auld. A nutno říct, že si vůbec nevedl špatně.

Utkání začalo mírným náporem Atlanty, což se od nich, jakožto domácího mužstva, dalo očekávat. Ale tahle snaha domácích byla záhy přerušena naší první přesilovkou. Tu jsme však sehráli v duchu většiny předcházejících - tedy mizerně. Za zmínku snad stojí jen šance Gionty a poté dorážejícího Plekance. Paradoxně jsme se na delší dobu usadili v pásmu až tehdy, kdy se vyloučený hráč vracel na led... Podstatně lépe už vypadala naše druhá přesilová hra zhruba v polovině první části - tam jsme už dokázali Thrashers pořádně potrápit a Darche měl výbornou šanci na otevření skóre. Bohužel, v bráně domácích stál tenhle večer ve veliké pohodě chytající Pavelec. Přesilovka nás ale nakopla a řekl bych, že jsme poté byli o něco lepším a aktivnějším mužstvem. Co nám to však bylo platné, když 19 sekund před koncem úvodní třetiny udělal obrovskou hrubku za brankou Gill a Peverley už neměl velký problém překonat Aulda - 1-0.

Kdo by čekal, že Habs nastoupí do druhé části s velkou snahou o srovnání, případně otočení skóre, byl na omylu. Možná to hráči Canadiens i v úmyslu měli, nicméně situace na ledě tomu vůbec neodpovídala. Domácí byli mnohem aktivnější, v čemž jsme jim vydatně napomáhali sami svou nedisciplinovaností - ono hrát téměř 7 minut za třetinu ve čtyřech, to vezme hodně sil, které pak na ofenzívu viditelně chybí... Takže pohled na střeleckou bilanci v této části byl z našeho pohledu víc než tristní - 23-4!!! Snad jedinou slibnou akcí byla šance Cammalleriho, který se natlačil před Pavelce, ale puk za jeho záda dostat nedokázal. Samozřejmě, že střelecká aktivita domácích nezůstala bez odezvy - vytěžili z ní dva góly a prakticky tak rozhodli zápas ve svůj prospěch. Dost laciný byl druhý gól v naší síti, když Auld propustil do branky celkem lehké nahození Enströma od modré čáry - byla to však jediná vážnější chyba našeho gólmana, který jinak působil velmi dobře a ani tato situace ho nijak nerozhodila. Třetí gól jsme inkasovali při přesilovce domácích, dobře schovanou a přesnou střelou se prosadil podruhé v zápase Peverley.

Poslední třetina nebyla prakticky o ničem, protože Habs nebyli schopni nějakého výraznějšího náporu a domácí si zase v klidu hlídali svůj náskok. Odpovídal tomu i poměr střel v této části - 9-8 pro domácí. Jedním z mála momentů, který mohl dostat fanoušky do varu, byla šarvátka, na jejímž počátku byli Plekanec a horkokrevný domácí mladík Kane a vyústila nakonec v bitku Subbana s Bogosianem. Ta sice spíš připomínala taneček než nějakou pěstní řež, nakonec z ní náš mladík vyšel jako poražený. Stejně jako po závěrečné siréně mužstvo Canadiens...

Předvedli jsme velice matný výkon a pochválit lze snad jen gólmana Aulda, který si až na jednu chybičku počínal skvěle a jen díky němu jsme neodjížděli s debaklem. Na druhé straně Pavelec vychytal nulu, i když nutno dodat, že od druhé třetiny mu to hráči Habs dost usnadnili. Druhým pozitivem je naše velmi dobrá hra v oslabení - to je ale na dobrý výsledek hodně málo... Doufejme, že doma s Buffalem to bude úplně jiný obrázek - obě mužstva mají zápas v nohou, takže výchozí pozice je pro oba naprosto stejná.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Atlanta Thrashers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík