Habs získali velice cenné dva body s favoritem z Pittsburghu, až v samostatných nájezdech

07.01.2011, 09:22 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

V dalším utkání nás čekal velice těžký soupeř v podobě Pens, na našem ledě v Bell Centre. Ten naposled zničil Tampu 8:1 a i naše letošní jediné střetnutí skončilo prohrou. Canadiens se pomalu ale jistě zvedají a začínají sbírat body. A tak byl každý zvědavý, jak se poperem s formou soupeře. V sestavě Tučňáků chyběla jejich největší hvězda Crosby. V Našich řadách zase nebyli k dispozici beci Hamrlík a Gorges. Do brány nastoupil Carey Price.

Zápas začal vlažně z obou stran, byla to taková klasická oťukávačka. Až přišla soupeřova střela ve třetí minutě od modré čáry, Price Levým betonem vyrazil jen před sebe a Asham pohodlně doklepl do sítě. V čase 02:14 to bylo 1:0 pro Pens. Následující dlouhé minuty byli ve znamení našeho zmaru dostat se pořádně do útočného pásma Pens. A když už se tam Habs dostali, tak střela byla buď z blokovaná, nebo nedotažená. To soupeř se do naší třetiny dostával lehčeji... Rozhodně se nedalo hovořit o nějakém pěkném hokeji plném kombinací, a to z obou stran. V osmé minutě se z levé strany probíjel k Priceovi Asham, golman Canadiens měl své nádobíčko naštěstí na místě u levé tyče. Poté se zase dlouhé minuty hrálo bez šancí a zápalu. V patnácté minutě si Pens vytvořili dvě dobré šance hned za sebou, když v té první zazněla pravá tyč naší kasy a při druhé střele byl zase na místě Price. O pár vteřin později se zase probíjel útočným pásmem Pacioretty, ale ani nadvakrát nedokázal překonat golmana soupeře. První třetina nenabídla vůbec pěkný hokej, snaha byla sice vidět z obou stran, ale to bylo tak vše. Rozhodně to chtělo soupeře pořádně zatlačit, a to o to víc když prohráváte 0:1. Chyběla pořádná kombinace a přesná střela.


Druhé dějství jsme začali velice aktivně a byla vidět větší snaha dostat se Pens pod kůži. Ve třetí minutě se kolem brány obtočil Pyatt a předával kotouč brankovištěm Moenovi, ten však netrefil kotouč ve skvělé pozici. A hned o pár vteřin déle byl vyloučen Subban a Habs zahrávali první oslabení zápasu. Ale největší šanci měli při oslabení Canadiens, když Moen obral Malkina, a nadvakrát se snažil překonat Johnsona, bohužel ani jedna střela se neujala. V sedmé minutě se zase snažil zaskočit golmana Pens Darche z velkého úhlu, ale ani potom se skóre neměnilo. V osmé minutě zase do pásma vlétl Paciorety, kotouč se dostal až ke Špačkovi, a ten dělovou ránou zazvonil o levou tyč. Hned na to jel Malkin sám na Price, ale klička do levé strany se mu nepovedla. V deváté minutě měli Habs možnost první přesilové hry. Tuto činnost jsme v poslední době docela zlepšili, i tentokrát jsme si dokázali v jednu chvíli vytvořit tlak, jenže žádná z vyprodukovaných střel nedolétla k bráně. To ve třinácté minutě už se skóre měnilo, Habs vybojovali kotouč za soupeřovou bránou, ten se dostal až na pravý kruh a tam střelou přes hlouček hráčů zavěsil Pouliot. V čase 12:28 bylo vyrovnáno 1:1. A i nadále v dalších minutách si Canadiens tvořili šance... Druhá třetina vyšla Habs na výbornou. Vstřelili jsme gól, výrazně se zlepšil pohyb a kombinace. A v neposlední řadě jsme si vytvořili hromadu šancí. Jen škoda že to tam nespadlo víckrát.


Hned ze začátku posledního dějství si šel na trestnou lavici odpočinout Kostitsyn za podražení. Na začátku oslabení musel vytasit dva zákroky Price. Poté už ale oslabení připomínalo spíš naší přesilovku, kde skvělou práci odvedl Plekanec... Sotva skončila naše početní nevýhoda, následovalo vyloučení pro změnu zase na straně Pens, poté co si šel posedět Kennedy. Ale ani nám se vůbec nedařilo dostat se do soupeřova pásma a tak se skóre opět neměnilo. A byl to právě Kennedy, který o pár vteřin později našlápl a letěl na Price z levé strany, pod nohy mu skočil obětavě Špaček a narazil rukou o konstrukci naší brány. Po tom to zákroku musel bek Canadiens odejít do kabin. Další minuty měli více ze hry Habs a dostali možnost v desáté minutě další početní výhody. Po pár vteřinách golman Johnson přehodil při rozehrávce mantinel a hráli jsme přesilovku pět na tři. Bylo ale až neskutečné, jak jsme si nemohli poradit s třemi hráči Pens. A přišlo další vyloučení ze strany soupeře a na trestné už se mačkali tři hráči. Ani však tato výhoda ke vstřelení gólu nevedla. Taková šance už v zápase nemusela nastat a Habs s takovou příležitostí naložili prach bídně... Pak začali víc kousat Pens, jakoby jim ubráněné oslabení v lilo novou krev do žil. Ke konci třetiny se už hrál opatrný a vyrovnaný hokej, který nakonec došel až do prodloužení. Ani třetí třetina nebyla z naší strany špatná, ale ta zahozená přesilová hra ta hodně zamrzí.


V prodloužení se musel jako první ohánět Johnson po naší střele od modré. I nadále drželi kotouč ve své moc i převážně Habs. Ve třetí minutě se z pravé strany dostal k dobré střele Cammalleri, ale minul bránu. Nakonec v prodloužení gól nepadl a tak se zápas měl rozhodnout v samostatných nájezdech. Jako první jel nájezd Cammy, ale jeho střela na beton se neujala. Ze strany soupeře jel Latang, Price chytil lapačkou. Druhou serii jel Subban, ale ani on neuspěl. Za Pens se rozjel Dupuis, a ten pro změnu minul celou kasu. Třetí serii rozjel Gionta, klička se však neujala. Za Pens jel Malkin, ale ani tentokrát fík nepadl. Čtvrtou provedl Kostitsyn, také bez výsledku. Za Pens jel Letestu a Price si ho vychutnal lapačkou. Na pátou serii se rozjel Pouliot a krásně si vychutnal Johnsona, kterého si položil a backhandem po zemi zasunul a vzhledem k tomu že Kunitz pak nedal, získali Canadiens vytoužené vítězství.


První třetina byla z naší strany strašná, ale ta druhá ta už se nám povedla. Pens jsme v ní přehrávali a vytvořili plno dobrých šancí. Ani třetí nedopadla zase tak zle. Avšak dobrý dojem zkazila neproměněná přesilová hra pět na tři. Tohle se prostě musí dávat! Celý zápas jsme hráli dobře v obraně. Náš problém ale teď je proměňovat vytvořené šance. Strašně se na ty góly nadřem. Price zachytal solidní utkání a hlavně v nájezdech si vychutnával jeden nájezd za druhým. Habs získali opravdu cenný skalp a důležité dva body. Další zápas nás čeká ze soboty na neděli a bude to proti tradičnímu rivalovi z Bostonu.


První hvězda utkání: Benoit Pouliot 1+0
Druhá hvězda utkání: Carey Price 31 zákroků
Třetí hvězda utkání: David Desharnais 0+1

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.01.2011 13:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo dva body doma skvelé!!! Len Georgesove zranenie to je fakt ťažká strata pre defenzívu Habs!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj to byla prostě nádhera, za to všichni ostatní to jeli dost jako ponocní, o trošku lépe než ponocný to je Subban, kde byla škoda, že to neprošlo mezi nohoma, tam Johnson vůbec nevěděl, jak to chytl... Naštěstí hráči Pens si vedli ještě hůř při této činnosti a tak máme 2 těžce vydřený bodíky, který se moc počítají... No a teď Boston, které zaváhal s Wild, kéž by zaváhal i u nás...
 
AvatarZápas jsem bohužel neviděl, ale u toho nájezdu mi zaplesalo srdce !!! paráda :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík