Velké chyby Price a nedisciplinovanost týmu připravila Habs o body

13.01.2011, 12:08 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po výhře nad Rangers se museli Canadiens rychle přesunout do své haly Bell Centre, kde na ně čekal soupeř, se kterým se nedávno utkali, a to Pittsburgh Penguins. Letos už jsme sehráli s tímto soupeřem dvě utkání a pokaždé jsme se radovali z výhry. Za hosty nemohla nastoupit jejich největší hvězda Sidney Crosby. Ale v sestavě už nechyběl dlouhodobý marod Staal. Na naší straně chyběli do konce sezony zranění Gorges a Markov. Do brány nastoupil Carey Price.


Hned na úvod první třetiny šel na trestnou hráč Pens Goligoski. Canadiens tak měli možnost první početní výhody. V té jsme nebyli schopní dostat se do soupeřova pásma, natož se tam udržet a tak zůstala nevyužita. Poté se dlouhé minuty hrál nemastný neslaný hokej. Naše střely, když už přišli, byli zblokovány. To Pens si vedli odvážněji a v páté a šesté minutě si vytvořili tlak do brankoviště. Naštěstí Price byl na místě. V desáté minutě si vyměnil kotouč s Darchem Plekanec a pádil sám na Fleuryho. Jeho kličku do levé strany mu golman Pens zastavil betonem. Nicméně se znovu vylučovalo a bylo to opět na straně soupeře. Ta zase dopadla tragicky a ještě ke konci udělal obrovskou chybu Hamrlík, kotouče se zmocnili Pens a Price musel předvést super zákrok lapačkou proti backhandové střele Dupuise. To ve třinácté minutě už tolik štěstí neměl, když z mezikruží napřáhl Goligoski a vymetl všechny pavouky v levém rohu naší kasy. V čase 12:57 jsme prohrávali 0:1. Ale pak se potvrdilo, jak dobře si rozumí nově složená Plekyho formace. Pouliot zabojoval za kasou, hodil kotouč před bránu na Darcheho, ten ještě posunul na Plekance, no a ten mohl pohodlně skórovat. V čase 13:15 to bylo 1:1.V sedmnácté minutě se nadvakrát vyznamenal Price, když na něj šli dvě střeli v krátkém rozmezí, obě skončili v jeho výstroji. První třetina byla dost vyrovnaná z obou stran. Ze začátku trochu nudná, ale pak už se začal hrát lepší hokej. Na naší straně jasně dominovala Plekancova formace, která nejen že dala gól, ale byla u všech nebezpečných šancí.

Ze začátku druhého dějství měli kotouč v držení převážně borci Habs. Ve třetí minutě napřáhl od modré čáry u pravého mantinelu Subban a na mezikruží tečoval kotouč Desharnais tak šikovně že skončil ve Fleuryho síti. Dal tak svou první branku v NHL. V čase 02:15 se Habs dostali poprvé do vedení. Ve čtvrté minutě putoval na trestnou lavici Pouliot a Canadiens zahrávali první oslabení. V této herní činnosti jsme společně s Pens nejlepší v lize. Jenže tentokrát jsme to nepotvrdili. Kennedy z levého kruhu překvapil Price a ten kapituloval v zápase podruhé. Bylo tedy opět vyrovnáno v čase 04:12 na 2:2. Pens se pak stále více dostávali na koně a byli nebezpečnější. V deváté minutě se ojediněle před Fleuryho dostal Pyatt, ale neměl dost klidu na potřebné zakončení. Pens i nadále byli ve druhé třetině nebezpečnější. V desáté minutě putoval na trestnou lavici za sekání Wisniewski. Hned ze začátku oslabení Price likvidoval střelu Malkina. Pens na rozdíl od našich přesilovek byli od začátku zakleslí v našem pásmu. Ke konci oslabení přenesl puk z levé strany Kennedy na úplně volného Malkina, Price se ale mrštným přesunem proti střele útočníka tučňáků vyznamenal. Poté byla na ledě vidět opravdová divočina. Hokej na horu dolu. Ve velké šanci se ocitl Gomez, když z pravé strany pálil bez přípravy na Fleuryho. Ten se však stačil velmi rychle přemístit k tyči. Tlak Habs pokračoval, když iniciativu převzali Ellerovci a vytvořili si dva obrovské tlaky před kasou soupeře. Ke konci třetiny jsme šli do oslabení o jednoho muže v poli. Půl minuty před koncem třetiny Staal překvapil Price a opět to byli z levého kruhu a velkého úhlu. A už jsme prohrávali o gól. Tento fík jde stoprocentně na vrub Careyho. Je to škoda jinak docela vyrovnaná druhá třetina s černou kaňkou na konec.


Bohužel začátek třetí třetiny začal opět naším oslabení a to nebylo vůbec dobré, obzvlášť když už jsme prozatím dvakrát kapitulovali v početní nevýhodě. Na trestnou šel Pouliot. A také dopadla jak ty předchozí. Price neudržel a špatně zaklepl kotouč lapačkou a Goligoski pohodlně zasunul do prázdné kasy. A opět fík na vrub našeho golmana. Dneska opravdu neměl svůj den. Pátá minuta byla opět ve znamení vyloučení a šel ven opět Pouliot za sekání. Tentokrát už jsme přežili bez úhony, nicméně naše hra v této části i díky oslabením byla nulová. A v jedenácté minutě se opět vylučovalo a zase na naší straně. Nutno podotknout že právem. Canadiens byli velice nedisciplinovaní a zbytečná vyloučení nás akorát tak srážela... A opět byla potrestána jako ty předchozí, když gól vsítil Kunitz z levého kruhu v čase 11:29. Stav byl velice nepříznivý 2:5. Canadiens se poté sice ještě snažili něco s nepříznivým výsledkem udělat, ale už se jim gól nepodařilo dát. A vzhledem k tomu že se to nepodařilo ani tučňákům zápas skončil 5:2 pro hostující mužstvo Pens.


Dobře rozjetý zápas nám pokazila naše nedisciplinovanost. Soupeř nasázel v početní výhodě čtyři z pěti gólů. Přitom tato činnost nám jinak jde, ale dneska to neplatilo. Problém číslo dvě byl dneska Price. Dva góly jdou vyloženě na jeho triko. Sice předvedl dneska dobré zákroky, ale dělal obrovské chyby. Tento zápas se mi líbila Plekancova formace a to hlavně v první třetině. Pokuď se hrálo ve vyrovnaném počtu na obou stranách, nebylo to až tak špatné, ale oslabení nás sráželi ke dnu. Kolotoč NHL se valí dál, a nás čeká další zápas doma v Bell Centre, ze soboty na neděli proti Rangers.


První hvězda utkání: Jordan Staal 1+2
Druhá hvězda utkání: David Desharnais 1+0
Třetí hvězda utkání: Kris Letang 0+3


Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:to je nemozne.. Kdo by zobral Gomeza ? Ani za pytel puku.
 
13.01.2011 23:47 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj taky jsem se tomu smál...
 
AvatarTak Cammalleri prý dnes musel dementovat zvěsti o tom, že požaduje výměnu...smajlik!
 
13.01.2011 23:07 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatarat privedou nekoho misto Gomeze a uvolni ten balik penez co pobira
 
Avatarjak a v kolik jedete do tho Lanskrouna
 
13.01.2011 17:34 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak o víkendu dáme Rangers šestku jako loni nebo ať se jde JM bodnout... už mám takový pocit, že hráči si často nevěří a pak se to přenáší do zápasů a jsou z toho takového vyjšplechty...na divizi máme, ale prostě pokud JM nebude osvícen (nebo nakopán do prdele), tak se hra mužstva nepozvedne...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak už jsem napsal v noci - to je u Martina snad už nemoc, jinak to není možný! Neřeknu, kdyby to všechno nefungovalo, ale Pouliot u Plekyho hrál dobře (včera mě ale naštval těma zbytečnýma vyloučeníma, ze dvou jsme dostali góly...)!
 
AvatarJinak musím říct, že se mi velmi líbila pasáž zhruba od 10. minuty druhé třetiny tak do 16. minuty, kde se střídaly šance na obou stranách, hrálo se neskutečně útočně a byla to opravdu pastva pro oči... škoda, že jsme v této části nějakou branku nepřidali:( Bohužel rozhodovali brankáři, Martinovo debilní rozházení lajn a přesilové hry...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík