Kanadské derby víťazne pre Montreal

13.02.2011, 11:25 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens sa v posledných zápasoch moc nedarilo, keď prehrali posledné tri duely. Naposledy vo štvrtok podľahli „Ostrovanom" z New Yorku 4:3 po samostatných nájazdoch. V noci zo soboty na nedeľu čakal Habs posledný zápas v tomto týždni. Do Bell centre zavítali hráči Toronta Maple Leafs. Pre Canadiens a Maple Leafs to bol už v poradí štvrtý vzájomný duel v prebiehajúcom ročníku NHL. Obrovská rivalita medzi hráčmi aj fanúšikmi bola prísľubom veľmi atraktívneho stretnutia. Po jednozápasovej odmlke sa do bránky Habs vrátil Carey Price. Zostavu Canadiens pre dnešný zápas poskladal tréner Jacques Martin nasledovne:

Pacioretty - Plekanec - Gionta
Kostitsyn - Gomez - Moen
Pouliot - Desjarnias - White
Pyatt - Halpern - Eller

Subban - Špaček
Hamrlík - Wisniewski
Weber - Picard

Po úvodnom vhadzovaní sa na ľade rozpútal tuhý boj o dôležité body. Prvé strely na bránku si pripísali hosťujúci hráči, ale ich strelecké pokusy nepredstavovali pre Careyho Pricea žiadny problém. Možnosť prvej presilovej hry v zápase mali Habs, keď sa v čase 03:53 nedovoleným zákrokom prezentoval hosťujúci obranca Brett Lebda. Táto presilovka však Montrealu absolútne nevyšla a hráči Habs si v nej nedokázali vypracovať vážnejšie šance. Prvú nebezpečnejšiu strelu Canadiens v zápase vyslal na hosťujúcu bránku útočník Tomáš Plekanec, keď tvrdo vypálil od modrej, ale jeho strelecký pokus zneškodnil J.S. Giguere. Na druhej strane zase v polovici prvej tretiny si Maple Leafs dokázali vypracovať sľubnú príležitosť a po skrumáži pred Pricovou bránkou boli blízko k streleniu úvodného gólu. V čase 12:44 bol za držanie hlavným rozhodcom poslaný na trestnú lavicu domáci útočník Ryan White a Habs sa museli brániť prvej presilovke hostí. Našťastie Carey Price zneškodnil všetky strelecké pokusy Leafs. Tesne pred odchodom do šatní došlo k ručnej výmene názorov medzi domácim obrancom P.K. Subbanom a hosťujúcim útočníkom Jofreym Lupulom. Diváci sa počas prvých dvadsiatich minút gólu nedočkali.

Úvod druhej tretiny moc pohľadný hokej nepriniesol a hra sa presúvala z jednej strany klziska na druhú. V čase 04:00 obranca Roman Hamrlík fauloval a Canadiens opäť hrali v početnej nevýhode. Hráči Montrealu však bránili dobre a počas tejto presilovky nepustili hostí do vážnejších príležitostí. Habs si vypracovali dobrú šancu, keď Andrei Kostitsyn pekne našiel Travisa Moena, ale jeho strela neprešla pomedzi Giguerove betóny. V čase 10:12 útočník Benoit Pouliot rozjasal celé Bell centre. Tretí útok Habs parádne zahral v pásme hostí. Ryan White na seba sústredil pozornosť hráčov Leafs, David Desharnais spracoval puk za bránkou, nahral na voľného Pouliota a ten poslal puk až za Giguerov chrbát. O pár minút neskôr sa dokázal gólovo presadiť ďalší hráč Canadiens. Tomáš Plekanec vyhral vhadzovanie, k puku sa dostal Max Pacioretty, nahral spoza bránky na Briana Giontu, ktorý možno aj zo šťastím prekonal hosťujúceho brankára. Hráči Habs sa dopúšťali zbytočných faulov. Po jednom takom bol útočník Andrei Kostitsyn poslaný na trestnú lavicu a Montreal sa musel znova brániť početnej výhode hostí. Pomer síl na ľade sa tesne pred koncom presilovky Leafs vyrovnal, pretože kapitán Dion Phaneuf sa dopustil nedovoleného zákroku na Tomáša Plekanca. Počas neúplnej presilovky si Habs dokázali vypracovať zopár dobrých šancí, ale Giguera prekonať nedokázali. Po štyridsiatich minútach platil stav 2:0 pre domácich.

V tretej minúte záverečnej tretiny preveril pozornosť Careyho Pricea jeden z hráčov Leafs strelou od modrej. V čase 05:02 putoval na trestnú lavicu hosťujúci hráč Darryl Boyce za hákovanie a Habs mali príležitosť navýšiť dvojgólové vedenie. Na rozdiel od predošlých presiloviek túto dokázali Canadiens patrične využiť. Po nádhernej prihrávke od Scotta Gomeza skóroval útočník David Desharnais. V čase 07:52 si Lars Eller dopomohol nedovoleným zákrokom za čo si musel ísť na dve minúty povinne oddýchnuť na trestnú lavicu. Tretia útočná lajna bola počas celého zápasu aktívna čo dokazovala častým obstreľovaním hosťujúcej bránky. V šestnástej minúte tretej časti predviedol Carey Price parádny zákrok lapačkou a nedovolil tak hráčom Leafs zdramatizovať záver stretnutia.

V prvej tretine síce Habs nehrali pekný hokej, ale postupom času sa ich hra zlepšovala čoho dostatočným dôkazom boli tri góly v sieti hostí. Carey Price nemusel čeliť veľkému množstvu nebezpečných striel, ale aj napriek tomu predviedol dobrý výkon a pripísal si už šieste čisté konto v sezóne. Teraz budú mať Canadiens zápasovo voľnejší týždeň, pretože ich čakajú len dva zápasy. V utorok Buffalo Sabres a vo štvrtok Edmonton Oilers.

Hviezdy zápasu:
1. David Desharnais 1 + 1
2. Carey Price 27/27
3. Benoit Pouliot 1 + 0

Foto: John Mahoney/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
16.02.2011 12:49 | reagovat
dnes | axxsa@centrum.cy
Velmi zajímavé zápasy na dnes večer:

www.calve.estranky.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, přesně jak píšeš - Michálek měl vedle sebe vynikajícího nahrávače. Pleky sice není v této činnosti tak dobrý jako Thornton, ale určitě patří k těm lepším nahrávačům, co NHL nabízí. Já bych je spolu docela rád viděl - taková lajna Michálek-Pleky-Gionta nebo Michálek-Pleky-Pacioretty, to by vůbec nemuselo být špatný! A já Michálka viděl poslední dobou v pár zápasech Ottawy a musím říct, že rozhodně patřil k tomu lepšímu, co Ottawa nabídla. Naopak Phillips docela tragédie... Pitkanen chce zůstat v Carolině, Corvo je takový cestovatel, toho bych u nás nechtěl.
 
14.02.2011 12:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já bych o Michálka nějak zvlášt nestál. V san jose se mi dřív líbíl, ale to měl vedle sebe Thortona. Teď jde výkony dolu. Přitom mu je "teprve" 26. Mě ale ani v repre nikdy nepřesvedčil. Proto nějaké přání to není, ale co víte klapnout to může. Phillips, Brewer ale i ten Pitkanen nebo Corvo nezní špatně..ikdyž posledně jmenovaný není žádný mladík.
V Ellerovi s tebou souhlasim, nebýt v tradu za Halák tak v týmu ani náhodou není. Vím že newt jej od začátku co přišel hají, ale on nemá ani zdaleka nakročeno se stát hráčem jako je Pleky...Darche i Desharnais si svoji šanci museli pořádně vydobít a toto jsou frankofoní. Eller u nás hrál od začátku a často v prvních dvou útocích a prostě nezapadl. Proto na farmu at se o svoji šanci porve a ukáže, že na to má. Pacioretty se tam loni taky stěhoval a říkalo se o něm že je to frajírek s talentem, ale jak je vidět asi šel do sebe a vyplácí se! Priceho jsme tady taky celý léto vláčeli jak hadr na holy(nejen my, ale celá Kanada) a on na tom rodeu a dalším si asi vyvětral hlavu a ted splácí šanci měrou vrchovatou a tak to má být!
 
AvatarReakce na příspěvek:Třeba to STL bude chtít udržet... Můj oblíbenec je to už dlouho... Nevím jaká tam teda panuje situace a jak sám hráč chce zůstat, ale STL má boj o PO pořád otevřený, ztrácí pár bodů... K Michálkovi fakt nevím, nejde mu to a už to vůbec není to, co to bývalo... Jak jsem psal, za chvíli to bude druhý Kotalík... Ale když ty píšeš, že mu věříš, tak mu teda dávám o něco lepší vyhlídkysmajlik No uvidíme, co GM připraví, abysme se zase velmi nedivili... No a Eller, ten už měl hrát měsíc na farmě... White je teď o dvě třídy lepší... Eller hrál velmi pěkně v listopadu, ale i přes to nedokázal skoro vůbec bodovat... Za rok, dva může být určitě dobrý hráč, ale proč ho tu ted držet, když mu to nejde? Asi opravdu jen proto, že došel za Jara...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jinak ještě jeden link, kde jsou nejčastěji zmiňovaní hráči v souvislosti s TD:
http://www.tsn.ca/nhl/feature/?id=37673
 
AvatarReakce na příspěvek:S Michálkem rozhodně nesouhlasím, pro nás svou postavou a herním stylem moc platný hráč - věř mi...smajlik. A neříkám to jen proto, že je od nás z jihu... A nemyslím si, že takový Brewer by byl až takovou utopií - myslím, že mu po sezóně končí smlouva, takže pro St.Louis určitě lepší za něj něco teď, než ho nechat třeba v létě odejít za nic...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jenomže Pleky si toho na farmě užil dost a dost, což ho pořádně zocelilo a teď je tam, kde je... Eller by rozhodně měl farmu v Hamiltonu pořádně okusit a příští rok to znovu zkusit v prvním týmu - letos na něj nemá a podle mě ani neměl na podzim. Psal jsem to už několikrát - pokud by nebyl pořád spojovaný s výměnou Haláka, asi by dávno v prvním mužstvu nebyl!
 
14.02.2011 11:36 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Nesouhlasím. Eller se hlavně na podzim a před Vánoci předváděl ve skvělým světle, sice nijak zvlášť nebodoval, ale byl na ledě jasně vidět. Do útlumu se dostal až v posledních týdnech a taky už ho Martin nechává sedět. Ale myslím, že mu zapojení do hlavního týmu prospívá víc, než když by hrál na farmě. Žádný zázraky od něj nečekám, roste z něj hráč typu Plekyho a to má svůj čas.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokusit se vyměnit Špačka je podobně jednoduchý jako vyměnit Gomeze... No ten je ještě o hodně složitější, pravdasmajlik Ale z beků by se mi nejvíce líbil Brewer - nemyslím, že ho STL, které bojuje o PO pustí, do útoku Penner, jednička asi pro všechny... Michálek se mi nelíbí, navíc taky není nejmladší a čich na góly se mu nějak vytratil (za chvíli to bude druhé Kotalík, směr Nižněkamsk nebo něco podobnýho:))... Moc mě mrzí, že jsme nemohli získat Fleischmana, ten by se mi tu moc líbil... Jinak bych se připojil k Theovi a bral bych Arnotta, ne jako dlouhodobou spolupráci, ale do konce sezony... Je to přesně typ hráče, který nám chybí, který se nebojí jít do brány, bude clonit a rvát se v brankovišti... Kovaljova nebat, nevím jestli by se vrátil do formy, co měl tady před x lety, ale silně o tom pochybuju... Je to sice můj oblíbený hráč, ale raděj bych dal přednost někomu jinýmu...
 
14.02.2011 11:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pennera chce snad každý to bude těžké ale určitě ano!Arnott za zenitem není, pořád má svoje body a je to hráč na PO a jak píši níže hráč, který nám chybí!Brewer se mi z potenciálních beků líbí nejvíc, ale nevim STL, pořád šancí má na PO. Ten západ je o pár zápasech a jsou zpět. Ted se mluví že Jersey možná pustit Parisiho, tak proč po něm nejít, výškově by zapadl:-D Ale my opravdu krom draftu nemáme co nabídnout. Kostěje já bych jej nebral být GM jinde. Kovyho zpět nechci, ale je to možné, že by přišel. Hemáka nebrat k čemu! Michálka taky ne, už moc Čechů navíc to není hráč do PO! Já měl zálusk na toho Fishera škoda, už kuli ty ženský co má, už by nezabírali jen Beliveaua:-D Phillips by taky nemusel být špatný! ALE co můžeme nabídnout?
 
14.02.2011 11:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ale mě příjde že Eller nepředvedl vůbec nic! Hrál několikrát i první útok a nic. Já bych jej okamžitě poslal na farmu, to radši White, Boyd..
A toho Arnotta by měl GM zvážit, platný při přesilovkách důrazný před brankou přesně co nám chybí. Navíc by si rozumněl s Giontou.
 
AvatarNo, můžeme tu klidně rozjet "spekulační diskusi", třeba něco ve stylu "If I Were Gm" na oficiálních stránkách...smajlik.
V tom případě by to za mě bylo asi takhle - Kosticyna pryč, Ellera na farmu a pokusit se o výměnu Špačka. Když bych se měl držet nějakých už zmiňovaných jmen, tak určitě zkusit Brewera - někdo takový nám v obraně rozhodně chybí a když už máme ty dobré obchodní vztahy se St.Louis...smajlik. Pak samozřejmě určitě Pennera, to by byl pro mě kauf č.1! Arnotta bych nechtěl, důvody už jsem tu psal - podle mě dávno za zenitem. Ale určitě bych nebyl proti takovému Michálkovi z Ottawy, která teď bude hodně předělávat tým a co jsem četl, tak on není mezi "nedotknutelnými" hráči jejich GM - pro mě podobný případ, co Penner. No a v neposlední řadě, ale to je spíš otázka mé zvědavosti, by byl zajímavý návrat Kovaljova - byl bych moc zvědavý, zda by se obnovila ta výborná spolupráce s Plekym... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj souhlasím, obranu bych řešil směrem na další rok... Výměna Špačka nepřichází v úvahu, kdo by ho chtěl... Takže rozhodně sehnat útočníka, to si myslím, že je priorita a kdyby se povedl nějaké zkušené a řízné bek proč ne, ale myslím, že problémy budou hlavně v útoku... Teď Boston 2x prohrál s Detroitem, tak doufám, že my zabereme a zkusíme se porvat o čelo divize...
 
AvatarReakce na příspěvek:Desharnais s Pouliotem jsou momentálně naší nejlépe fungující dvojicí, to je bez debat! Plekyho útok si hraje tu svou kvalitu, ale zbytek je docela slabota...
Jinak nenasazování Boyda mě taky vůbec nebylo jasný, nechápu, proč s ním takhle zametli. Hůř než nyní Eller by asi nezahrál, o Moenovi ani nemluvě - ten kdyby se občas nepřipletl do nějaké šarvátky, tak o nšm na ledě ani nevím smajlik. Souhlasím s Darchem, ten by hodně chyběl.
 
14.02.2011 09:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Mě ten důvod přišel, že měl za tři zápasy tři minus body, ale to by Gomez musel být dávno na tribuně, dkyby se to bralo podle tohohle. Osobně si myslim, že si místo zasloužil víc než Eller, jenž na nováčka dostává prostoru až až a co ukázal???NIC!
Souhlas Max a Desharnais jsou pro mě velký překvapení. Hlavně druhý jmenovaný, si pro mě říká o post druhého centra týmu s Pouliotem se mi opravdu líbí,jen aby se k nim vrátil Darche a ne nemehlo Moen,jenže je typický 4th liner.
 
14.02.2011 08:53 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:No hele, že Boyd nedostal šanci musí mít nějaký důvody, do kterejch odsud těžko vidíme. Takovej Desharnais v AHL kraloval a zaslouženě si místo v týmu vydřel, totéž Pacioretty..

Jinak Grabovskej měl problém se Sergejem, ale už se to prý tak či onak dávno srovnalo. Samozřejmě ale nečekám, že Kaberle půjde k nám, tyhle výměny mezi rivaly jsou výjimečný.
 
14.02.2011 08:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jo a pro Míru: Toho Arnotta bych bral, po sezoně mu končí smlouva, takže žádný závazek, když vidim výkony Gomera, tak potřebujem kvalitního centra. Navíc je to typický hráč pro PO, on by si svoje v pohodě odehrál. Myslím, že by byl přinosem. Takže pokud nevyjde Penner s čim nepočítám, tak Arnotta hned vzít!
 
14.02.2011 08:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Osobně bych taky radši bral Brewera, ale stejnak je ten trade podle mě nesmysl. Toronto by jej nepustilo k nám, navíc nevím jestli Kostěj a Weber jsou lákavá nabídka. PLUS Kostěj by se opět nesnesl z Grabem, takže k sobě nepujdou.
BTW: Andrej má min golu a bodu než jeho brácha i než Grab, to je k zamyšlení???:-( Grabovski kuli nim musel vypadnout a brácha si taky pakoval a jak to pro nás nakonec skončilo, máme Boyda, který absolutně nedostal šanci:-(((

Osobně bych hlavně řešil situaci obrany do další sezony. Dlouhodobý podpis Gorgese je prioritou! Hamr(dva roky za 3,5 no neber to) Webera i Wisnu bych tak bral pod delší kontrakt. Gill na sezonku. Špača jako Gomez nevyměnitelný. Markova bych pustil, ale znáte to...Gill snad bude ready ne? Ale co ten Cammy, příjde mi že má to samé co u nás Růča, nejdřív pohoda za 14 back neni to natrhnutý a ted je na ledě a neni to ok, aby nepřišla ta operace. To radši hned aby aspon stihnul PO!Pennera chce každý co čtu. Hemského nebrat!
 
14.02.2011 01:23 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Minimálně jednoho.. obránců máme sice dost, ale v podstatě nikoho do první dvojice (když je Markov mimo). Gorges byl vždycky přinejlepším "trojka" a Subban bude ještě pár let zrát. Hamrlík se Špačkem mají přehled a zkušenosti, ale s jejich nasazováním se musí šetřit, protože už fyzicky nestíhají. Pokud je šance nějakýho obránce pořádnýho kalibru přivést, jsem rozhodně pro to zbavit se Kosticyna a klidně obětovat třeba toho Webera. Osobně bych Kaberleho bral, ale přiznávám, že mi byl jako hráč vždycky - dresu navzdory - sympatickej.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, to já si myslím, že jednoho defenzivního a tvrdého obránce potřebujeme jako sůl! Naopak, pokud by byla alespoň nějaká šance, vyměnil bych Špačka. Potom by mohla naše obrana letos vypadat asi takhle:
Subban-Gill, Hamrlík-Wisniewski a Brewer-Weber (Picard).
 
AvatarReakce na příspěvek:To je možná pravda, jenomže letos se mu dařilo snad jen zpočátku, kdy hrál s Plekym - jakmile ho Martin přeřadil ke Gomezovi, šlo to s ním dolů. Už loni to s ním bylo všelijaké a pokud by součástí jeho výměny byl třeba hráč typu Pennera, vůbec bych se nerozpakoval!
 
13.02.2011 23:51 | reagovat
Tommy | tomas.torok@yahoo.co.uk
no neviem ci je prave najlepsi napad menit Kosticyna predsa je to jeden z mala ako tak tvrdsie hrajucich hracov teda myslim utocnikov, a ked sa dostane do formy tak podla mna je fakt platny, cize jeho by som nemenil, najradsej by som menil Gomeza ale tak to nie je mozne :( mna milo napr. prekvapil Desharnais aj ked je nizky ael s pukom si fakt rozumie :) cize dalsi najdeny talent na nasej farme :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechápu, proč pořád scháníme obránce... Máme jich dost a celkem dobrý... To by musel být Gill do konce sezony a ani tak bych to nějak nehrotil... Potřebujeme útočníka do druhé lajny... Ellera jak píšeš na farmu a hurá na to... Navíc zbavit se nadějného Webera a vzít sice dobrého, ale už starého Kaberleho? Když máme Špačka, Hamrlíka, Gilla? To by byla hloupost... Kostěje a někoho klidně pustit, ale za útočníka, kvalitního...
 
AvatarReakce na příspěvek:My nepotřebujeme Kaberleho, když už obránce, tak Brewera! Pochybuju, že by Kaberle skončil u nás...
 
13.02.2011 18:15 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj Larsova nemohoucnost je do očí bijící..."farmáři" hrají a působí o třídu lépe a snad JM na to bude konečně reagovat.
 
Avatar#Habs shopping Andrei Kostitsyn for a defencemen. Unconfirmed rumors that they've offered Kostitsyn Weber for Kaberle
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, souhlasím, skoro to samé jsem psal po zápase, ale to mě nepřekvapuje...smajlik. Jen s tím rozdílem, že mně trochu vadí ta nesourodost při zakládání útoků, což včera postupem času díky mizernému výkonu Toronta ani tak nevadilo, ale se silnějším soupeřem by to byl problém. Eller musí rozhodně na farmu, už je úplně neviditelný. Pokud se uzdraví Darche, White Ellera v pohodě nahradí. A klidně bych povolal někoho dalšího z farmy, pokud tedy nebudeme nakupovat... smajlik
 
13.02.2011 13:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Normálne ti tento zápas spravil dobrú náladu. smajlik
 
AvatarVýborné zápas od druhé třetiny, první jsme trošku prospali, ale po té jsme to rozjeli... Myslím, že Martin hodně v tomto zápase dbal na defenzívu, kde jsme zahráli opravdu perfektně a Price si připsal jeden ze snadnějších SO... Výborně už poněkolikáté Desharnais a Pouliot, i White se tam usadil solidně a dobře nahrazuje Darche... Škoda, že Pleky nedal gol v oslabení, šancí má takhle opravdu dost, jen by to chtělo nějakou proměnit... Konečně jsme si po dlouhé době výhru zasloužili... Jen tak dál...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík