8. přípravný zápas: Montreal nakonec najel na správnou cestu

02.10.2011, 15:31 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Přípravné zápasy na sezonu 2011/2012 mají hokejisté Montrealu za sebou. V Quebecu se postavili proti Tampě a svým výkonem nacpali mnoha novinářům a fanouškům do úst věty o tom, že začátku soutěže se zase až tak bát není potřeba. Banda kolem Gionty zvítězila 5:1 po velmi sympatickém výkonu. Kanadský bod konečně získal i Tomáš Plekanec.

Těžko říci, co přesně byla příčina. Možná sestava, která by měla hrát v NHL. Canadiens podali bez Andreje Markova, Larse Ellera, Ryana Whitea a Travise Moena velmi dobrý výkon. Celý tým vypadal dobře. Gólman Carey Price působil jistě a neporadil si jen s Lecavalierovou střelou. Slova o tvrdé přípravě a házení špatné minulosti za hlavu potvrzuje Scott Gomez. Že by nás tým schválně napínal? V noci na dnešek to bylo takové, jaké by to mělo být. Snad nejsme naplněni optimismem příliš brzy.

Bylo to teprve druhé vítězství v přípravných zápasech, ale bylo to poprvé, co sestava připomínala tu, která bude bojovat ve čtvrtek v Torontu. Tampa také vyrukovala s tím nejlepším, jen v brance byl Mathieu Garon, jenž by měl dělat dvojku Dwaynea Rolosona. Zápas pokazil incident z poloviny třetí třetiny, když Ryan Malone své rameno vymrštil až do místa, kde měl hlavu Chris Campoli. Malone šel na pět minut a do konce utání. Nyní se může „těšit" na suspendaci.

Svého nového spoluhráče šel bránit Josh Gorges a vyprodané hlediště se dočkalo bitky. Když byli oba hříšníci na trestné lavici, vstřelil poslední branku Montrealu Mike Cammalleri. To byl jediný gól třetí části. Stejný počet branek byl k vidění v první periodě, kdy poslal Montreal do vedení Brian Gionta. Canadiens byli v té době v oslabení a kapitán zachytil přihrávku mezi hráči Tampy a vyrazil směrem ke Garonovi. Pár chvil předtím to mohlo být jinak, ale Carey Price zastavil pokus Matta Halla.

Gólově nejvýživnější byla třetina číslo dvě. Za Montreal byli úspěšní postupně Scott Gomez, Mathieu Darche a Erik Cole. Gomez se prosadil v přesilovce. Pak udělal trochu přítrž Vincent Lecavalier, když prostřelil Priceho z pozice u kruhu pro vhazování. Dvougólové vedení vrátil na stranu Habs Darche, který tečoval střelu Špačka. Poslední gól obstaral Erik Cole. Byla to lahůdková trefa.

foto: The Gazette

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarMoc bych se nerozplýval, ten výsledek plně neodpovídá hře. Ta sice nebyla špatná, ale v žádném případě také na nějaké velké jásání. Kosticyn hrál s Plekym a Cammym a výkon tedy nic moc. Gomez hrál dobře, jejich útok docela dobrý. Cole hrál s Desharnaisem a mimo toho gólu jsem si ho vlastně ani moc nevšiml - jo, vlastně jo, ztrácel dost puků...smajlik. No a čtvrtá řada se sice snažila napadat, to ale tak bylo všechno, co předvedla. Vzadu se snažil Diaz, ale celkově mi přijde, že naše obrana je hrozně malá (až tedy na Gilla), když jsem to třeba porovnal zrovna s Tampou - tím pádem to neumíme moc přibrousit, což by mohl být v sezóně dost problém...
 
02.10.2011 19:38 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarProjevila se samozřejmě sestava. Stačí se podívat na ty lajny z předchozích zápasů, totální míchanice, kde se hlavně zkoušeli nováčci.
 
AvatarSuper, Montreal konečně zabral. Snad to takhle bude pokračovat i v sezóně.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 05.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík