Tradice posledních zápasů s Kojoty neporušena...

11.11.2011, 14:25 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Canadiens se po čtyřzápasové vítězné naději na lepší zítřky vrátili opět „na zem" a i když v duelu s Rangers předvedli solidní výkon, který jim pokazili hlavně rozhodčí, hned následující souboj s Edmontonem ukázal, že letos budou mít starostí až nad hlavu. Možná se zrovna krátký výlet na západ ukáže být zrovna tím pravým pro znovunalezení herní jistoty a, nedej Bože, k podstatně lepší koncovce. Osobně tomu nevěřím, ale občas se dějí věci mezi nebem a zemí...
Aby to Habs měli ještě o něco těžší, zařadil se do zástupu zraněných nově Cammalleri, takže lazaret nám nadále pěkně „vzkvétá". Místo něj se do sestavy zařadil z Hamiltonu povolaný Palushaj a útočné řady tedy vypadaly takto:
Pacioretty-Plekanec-Gionta
Darche-Desharnais-Cole
Palushaj-Eller-Moen
Blunden-Nokelainen-Weber
Obrany zůstaly beze změn, stejně tak obsazení našeho brankoviště - samozřejmě Price.

Zápas začal podle očekávání aktivitou domácích, ale bez vážnější šance. Habs na tom byli ještě hůře, protože svou první propagační střelu vyslal Darche zhruba po čtyřech minutách hry a to z uctivé vzdálenosti od gólmana Smitha. To na druhé straně už o chvíli později zahřmělo, i když tak trochu z čistého nebe - Špaček zaváhal za vlastní brankou, přišla první střela z prostoru před brankovištěm, se kterou si Price ještě poradil, nicméně situace se během pár vteřin přesně opakovala a to už Boedker trefil do černého - 1-0. Žádný následný tlak domácích se nedostavil a tak se čím dál víc začali osmělovat hosté, ovšem bylo to stále takové „jalové". Ve dvanácté minutě přišlo první vyloučení na naší straně (Gionta) a v následné přesilovce pak došlo z našeho pohledu k zásadnímu okamžiku této třetiny a to dost nemilému. Oslabení jsme sice sehráli naprosto bravurně, ale v jeho závěru byl nepříjemně na mantinel naražený Plekanec a hodně dlouho zůstal ležet na ledě... Nakonec se za pomoci spoluhráčů zvedl, ale nevypadal vůbec dobře a odjel rovnou do kabiny - asi každý se v tu chvíli modlil, aby nešlo o nic vážného, protože to už by byla pro naší sestavu doslova pohroma... Ovšem ani absence našeho nejproduktivnějšího hráče nám nevadila v tom, abychom kupodivu velice dobře sehráli naší první přesilovou hru v sedmnácté minutě. Dokonce jsme hned po deseti vteřinách skórovali, ale Paciorettymu naprosto nesmyslně překazili radost rozhodčí, kteří úplně zbytečně brzy přerušili hru! Hned vzápětí měl opět náš nejlepší střelec velkou šanci, tentokrát ho výborně vychytal gólman Smith. Gól jsme nakonec v početní výhodě nevstřelili, ale už jen údaj, že jsme během ní vyslali osm střel na domácího brankáře, zatímco minule za šest přesilovek jen tři střely!!!, naznačoval, že to nebylo špatné. Do konce třetiny už se nic nestalo a tak jsme odcházeli do kabin s jednogólovým mankem, i když jsme opět byli výrazně střelecky aktivnější...

Začátek druhé část přinesl hned jednu dobrou zprávu - Pleky byl zpátky na ledě! A po třech minutách se výraznou měrou postaral o naše vyrovnání. Nejprve zahrozili domácí samostatným únikem, který však Sullivan nedotáhl do koncovky, aby o několik desítek vteřin na druhé straně zabojoval na zadním mantinelu Plekanec, puku se pak zmocnil Gionta a zpoza brány rychlým manévrem zaskočil Smitha - 1-1. Asi zasloužené vyrovnání. I nadále jsme hráli celkem aktivně, nicméně postupně se do hry vraceli i domácí a na rozhraní sedmé a osmé minuty předvedli pár nebezpečných závarů, kdy se musel Price hodně otáčet a navíc ho jednou zachránila tyč... Tlak domácích však mohl pokračovat, protože na trestnou šel Eller. Přesilovku sice Coyotes sehráli lépe než v první části, ale největší příležitost si vypracovali až po jejím skončení, když tváří v tvář Pricemu neuspěl Pyatt. Domácí začali zlobit víc a víc a do další velmi dobré šance se dostal náš bývalý hráč v dresu Phoenixu Chipchura, ale ani tentokrát na Priceho nevyzrál. Hra se pak přelévala bez nějakých dramatických momentů ze strany na stranu, Priceho nejvíc ohrožovaly tečované střely, Habs zase zahrozili povedenou střelou Colea z mezikruží. Ovšem radost pro hosty přišla v osmnácté minutě, kdy založil útok Plekanec, Gionta krásně přes šířku útočného pásma našel najetého Moena, který od druhé třetiny nastupoval v tomto útoku, a ten to „pověsil" za Smithova záda náramně - 1-2! Takže po druhé třetině se situace obrátila, na koni jsme nyní byli my.

Třetí třetina nezačala žádným drtivým náporem Phoenixu, který by se možná dal očekávat. Byli sice aktivnější, ale do větší šance se dostal jako první v téhle části Pacioretty, který jel spolu s Colem na jediného obránce, ovšem zvolil střelu a s tou si Smith poradil. A tak přišlo na řadu otřepané „nedáš-dostaneš", protože téměř vzápětí „vydláždili" hráči Habs Yandleovi úplnou dálnici ve svém obranném pásmu, ten si popojel od modré, jak potřeboval, a jeho bombu dorazil za Priceova záda Torres - 2-2. Větší aktivita byla i nadále na domácích hokejkách, ale opravdu gólové příležitosti bychom na obou stranách spočítali na prstech jedné ruky. U domácích tam můžeme zařadit snad jen střelu Boedkera z mezikruží, u hostů nadějný nájezd celého Desharnaisova útoku, který zmařil domácí obránce, a potom možná Coleovu střelu, která Smithovi vypadla z lapačky. Na samém konci základní hrací doby ještě zlobili Chipchura s Torresem, ale nic se neujalo a tak se šlo do prodloužení. To se nehrálo dlouho a za delší konec provazu v něm určitě tahali Habs. Vše podstatné se událo během druhé minuty - nejprve na jejím začátku napálil ještě Weber povedenou střelou břevno, aby na jejím konci napřáhl za kruhem náš „obávaný kanonýr" Gorges a puk skončil u pravé tyče Smithovy branky - 2-3.

Odvážíme si tedy dva body, které potěší, nicméně opět je tu taková nepříjemná pachuť našeho výkonu. Můžeme být spíš rádi, že Phoenix nepřekonal svůj komplex se jménem Canadiens a prohrál i devátý vzájemný zápas v řadě... Další důležitou věcí bude Plekyho zdravotní stav, který po první třetině nevypadal vůbec dobře, ale zbytek zápasu nakonec odehrál celý a můžeme tedy doufat, že vše je v pořádku. V sobotu nás čeká Nashville, kde se nám poslední dobou moc nedařilo...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
12.11.2011 01:06 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJen tak namátkou koukám na statistiky, čumím a nechápu. Eric Staal 15 zápasů, 5 bodů a hlavně v tabulce plus mínus má -16!! Má někdo bližší info co s ním, byť je to konkurence. Že by ho vzal tak ten hit co dal bráchovi, který se z toho ještě nedostal?
No my si nic nemusíme vyčítat, s hráči bez špetky jiskry si můžeme podat ruce...
 
AvatarDíky za report. Viděl jsem taky jen sestřih a opět to asi podle všeho byl takový nemastný, neslaný výkon, jež se stává býti pro Habs typickým ve většině zápasů... Ale dva body jsou doma a to je hlavní.
 
AvatarReakce na příspěvek:Moen je asi největší překvapení sezony, společně s Paciorettym, u kterého se to asi trošku čekalo, že bude dobré. Naopak u Moena jsem to nečekal vůbec, hlavně jeho bodový příspěvek...
 
AvatarReakce na příspěvek:No moc jsem tedy nechválil, spíš naopak... Ale dva body jsme tak nějak "utrpěli", takže z tohoto pohledu se to dá hodnotit trochu lépe než Edmonton. Zajímavé bylo docela prohození křídel u prvních dvou útoků - od druhé třetiny hrál s Plekym a Giontou Moen a docela jim to šlo, s Desharnaisem a Colem pak nastupoval Pacioretty místo nevýrazného Darche a taky to nebylo nejhorší (samozřejmě v kontextu s našimi posledními výkony, jinak průměr).
 
AvatarDůležité dva bodíky, výkon zase tak špatný nebyl, když i Míra někdy chválilsmajlik smajlik To, že Phoenix nepřejedeme, to muselo být každému jasný... V Nsh to bude o dost těžší, skvělý brankář, navíc na ně moc neumíme, tam už budou body opravdový zázrak, ale i ty se dějí.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Arizona Coyotes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 02.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík