Canadiens vítězně proti Torontu

22.01.2012, 15:04 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Sotva se hráči Habs vzpamatovali ze ztraceného zápasu proti Pens, už se museli postavit dalšímu soupeři. A byli jím Maple Leafs na jejich ledě. Toto derby za poslední léta už trochu ztratilo na náboji, ale pořád je to velké kanadské derby dvou rivalů. Poslední zápas na ledě Pittsburghu nehráli Canadiens vůbec špatný hokej. A jen vlastníma chybama získali v uvozovkách pouze bod. Do brány se po jedno zápasové pauze postaví opět Carey Price.

Blunden - Plekanec - Bourque - Emelin - Kaberle
Pacioretty - Desharnais - Cole - Diaz - Gill
Kostitsyn - Moen - Eller - Gorges - Subban
Darche - Gomez - Campoli

V začátku zápasu se nic významného nedělo. Jediný náznak šance z naší strany měl Plekanec ve druhé minutě. Jeho přihrávka však zůstala nepochopena u spoluhráčů. Poté už hráli jen domácí Maple Lefs, když nás na dlouhou dobu zamkli v našem obraném pásmu. V páté minutě si velkou šanci vytvořili Plekanec s Gomezem. Jenže český centr nedokázal trefit kotouč od Gomeze, který svištěl vzduchem. Na to že to bylo derby, tak zápas neměl nějaký divoký spád a prakticky se nevylučovalo. To se rozhodčí rozhodl ukončit v osmé minutě, když na trestnou lavici poslal Subbana. Oslabení Habs zahráli dobře, když Toronto k ničemu nepustilo. A to jsme ještě mohli naopak skórovat, poté co Eller vypíchl kotouč a pádil sám na Gustavssona. Chtěl ho prostřelit mezi betony a to se mu nepovedlo. Pak dlouhé minuty nic k vidění nebylo. Sice se jezdilo nahoru dolů, ale absolutně bez efektu. Canadiens o sobě dali vědět až v patnácté minutě, když se Desharnais protlačil až před Gustavssona. Překonat se mu ho však nepodařilo... O pár vteřin později Pleky z mezikruží zadovkou nahrával Bourquovi, ten se ale nestačil z orientovat. V devatenácté minutě udělala naše obrana velkou hrubku. Naštěstí se obětoval Emelin který skočil do střely. Následoval protiútok, který táhnul Cole. Nahrál Plekymu, ten však netrefil kasu. K našemu štěstí se ale střela odrazila od zadního mantinelu. Skočila přímo před Bourqua, který stál před bránou a zavěsil. Byla to vůbec jeho první trefa v dresu Habs. Ještě v té samé minutě se do brejku dostal Lombardi a překonal Price kličkou do levé strany a bylo vyrovnáno. První třetina byla nejprve neslaná nemastná. Zato její závěr byl infarktový. Nejprve šli Habs do vedení a o pár vteřin už bylo vyrovnáno.

Ve druhé třetině čtvrté minuty si najel do pásma podél levého mantinelu Gomez. Házel kotouč před kasu, ale tam ho nedokázal zpracovat Blunden, a tak puk skončil v lapačce Gustavssona. V páté minutě si skvělý zákrok připsal Carey Price, když nadvakrát likvidoval střelu z blízka. Zápas nabízel jak v první třetině tak i ve druhé opravdu plno hluchých míst. Byl to úplný opak zápasu s Pens. V osmé minutě měli možnost početní výhody i Canadiens. Ale bez gólového efektu. Jak už bývá samozřejmě zvykem... V desáté minutě se v dobrém světle předvedl Price, poté co zneškodnil šanci Kessela, který projel přes půl kluziště. V jedenácté minutě se při závaru musel ohánět zase Gustavsson. I on ale svou svatyni uhájil. V patnácté minutě si před Price vybruslil Crabb, tak dlouho míchal s kotoučem až se dostal z úhlu, a tam už si to Carey pohlídal... Ten samí hráč ohrozil naší kasu ještě v devatenácté minutě při naší přesilovce střelou z mezikruží. V této přesilovce jsme si nevedli vůbec špatně. Dokázali jsme zatlačit na pilu a několikrát vystřelit. Žádná střela ale nedosvištěla až do sítě. Druhé dějství bylo herně o něco malinko lepší. Branky nepadli ani na jedné straně a tak byl stav stále vyrovnaný 1:1


Začátek poslední třetiny dost ovlivnil technický problém na mantinelu. Nicméně právě toto zdržení jakoby pomohlo Canadiens. Minutu po vhazování, konkrétně ve čtvrté minutě třetí třetiny, napřáhl od modré Diaz a kotouč se od levé tyčky odrazil rovnou do sítě. V páté minutě se po levé straně rozjel do našeho pásma Brown. Najel až před Price, ale ten měl dobře zalepenou bránu. V osmé minutě řešil ze stejného místa střelu Kessela. A i tentokrát byl úspěšný po zákroku lapačkou. Poté následovala početní výhoda Toronta a Carey se musel dále ohánět. Největší nebezpečí pro něj znamenal asi nejlepší muž ze strany Maple Leafs Kessel. Ve dvanácté minutě si kasu objel Eller. Nejprve černou gumu hodil do hloučku hráčů, poté se vrátil a sám doklepl do brány s pomocí zad Gustavssona. Habs se tak dostali do nadějného vedení 3:1. Ve třinácté minutě měli Canadiens možnost přesilové hry. Největší hrozbou byla střela Subbana. Na konci zápasu si početní výhodu zahrál ještě soupeř. V ní měl skvělou šanci Kessel, když dorážel ve velkém chumlu před kasou. Vše naštěstí řešil Price... Carey si připsal ještě zákrok proti Lupulovi a zápas nám tak dovedl do vítězného konce.


Nebyl to žádný strhující zápas, jako proti Pens. Ale dva body se určitě počítají. I když většina fanoušků už si asi říká, že je pozdě. Play off se nám čím dál víc vzdaluje. Canadiens ztrácejí sedm bodů na osmé Caps. Ti mají ještě ke všemu dva zápasy k dobru. V zápase proti Torontu nás už standartně podržel Carey. Z hráčů v poli se mi za poslední zápasy líbí hodně Cole a Eller. Špatně nehraje ani drzí Desharnais. Dneska jsme zápas vyhráli, ale chtělo to i kus štěstí... V dalším utkání se střetneme proti Detroitu. No kluci by se měli zamyslet, jestli nechtějí, aby to byli jatka...

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Zápas jsem shlédl až teď a souhlas. Tak nějak jsme to doplácali a vyhráli. Nicméně je třeba vyzdvihnout třetí třetinu, kde jsme zabrali a vítězství si pak profesorsky pohlídali a Leafs k ničemu nepustili.
 
23.01.2012 14:20 | reagovat
mariana.cervinkova | marianacervinkova@gmail.com
tady maj, že je Carey snad zraněnej...
http://nhlportal.cz/?klub=MTL&page=tymzraneni
snad to nebude nic vážnýho...
 
23.01.2012 12:39 | reagovat
a | vopaa@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarZápas jsme tak nějak zvládli celkem dobře, i když musím říct, že každá návštěva Leafs v našem pásmu mi přišla mnohem nebezpečnější než ta naše v jejich pásmu. Ale tam byla jasně vidět ta pohoda na hokejkách Toronta a ten neklidný stav na naší straně. Vítězství v derby sice potěší, ale tohle jsou jen takové záblesky, které nebudou mít pro konečné účtování po základní části žádný smysl.
Jak už jsem několikrát řekl, já jsem s letošní sezónou smířený a jediné nervy budu opravdu mít z trade deadline, protože tam předpokládám z naší strany hodně "uvážené" kroky, které nám mohou zadělat problémy dlouhodobějšího rázu...smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík