Bezzubý výkon znamenal ďalšiu prehru Habs

04.02.2012, 22:34 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens sa po All-Star Game opäť dostali „do starých koľají", keď nezvládli už dva zo štyroch tohtotýždňových zápasov. Najprv Habs v utorok na domácom ľade prehrali s trápiacim sa Buffalom Sabres 1:3 a vo štvrtok Canadiens podľahli v Prudential Center aj hráčom New Jersey Devils 3:5. No čo už, ide sa ďalej. V sobotu večer čakal Montreal ďalší duel proti „rozbehnutému" Washingtonu Capitals, do zostavy ktorého sa po odpykaní trojzápasového dištancu vráti kapitán Alexander Ovechkin. Zoznam zranených hráčov Habs sa po štvrtkovom stretnutí rozrástol o meno útočníka Mikea Blundena, ktorého dnes v zostave Canadiens nahradí Aaron Palushaj. So zraneniami sa potýkajú aj ďalší útočníci Montrealu, Travis Moen, Petteri Nokelainen, Brian Gionta a Ryan White. V bránke Habs v dnešnom stretnutí dostane pred Careym Priceom prednosť Peter Budaj. Zostava Montrealu pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Kostitsyn
Eller - Gomez - Leblanc
Campoli - Darche - Palushaj

Gorges - Subban
Gill - Diaz
Kaberle - Emelin

Nebezpečnú strelu od modrej vyslal v druhej minúte prvej tretiny na Budajovu bránku washingtonský krídelník Troy Brouwer. Útočník Montrealu Rene Bourque si o štyri minúty neskôr vyslúžil menší potlesk domáceho publika, keď v útočnom pásme pri mantinely čistým spôsobom hitoval hosťujúceho beka Dennisa Widemana. Capitals sa ujali vedenia v čase 08:10, keď strelu obrancu Washingtonu Dennisa Widemana od modrej pred bránkou Habs nešťastne tečoval jeden z hráčov Montrealu. Prvým potrestaným hráčom v zápase bol v čase 16:02 obranca Montrealu Alexei Emelin, ktorého za podrazenie na dve minúty rozhodca poslal na trestnú lavicu. Necelú minútu pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky z dobrej pozície vystrelil montrealský útočník Lars Eller, lenže hosťujúci gólman jeho strelecký pokus úspešne zneškodnil. Po prvej tretine bol tak stav stretnutia priaznivejší pre hráčov Washingtonu.

V úvodných sekundách druhej tretiny hosťujúcu bránku ohrozil tvrdou strelou od modrej útočník Montrealu Max Pacioretty. Elitná formácia Washingtonu aj s kapitánom Alexom Ovechkinom spôsobila obrane Canadiens v piatej minúte druhej dvadsaťminútovky nemalé problémy, našťastie Peter Budaj pohotovo zakročil a podržal svojich spoluhráčov. V deviatej minúte druhej tretiny sa Budaj dopustil nedovoleného zákroku a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. Brankár Montrealu však vychytal washingtonského útočníka Troya Brouwera a vyslúžil si potlesk od domácich divákov. V čase 09:41 putoval za podrazenie na trestnú lavicu montrealský foward Rene Bourque a Habs sa museli opäť brániť. Prvá útočná formácia Canadiens si v štrnástej minúte dokázala vypracovať peknú šancu, na konci ktorej bol Max Pacioretty. Tomáša Vokouna však prekonať nedokázal. Za hákovanie putoval v čase 16:06 na trestnú lavicu hosťujúci útočník Mike Knuble a Habs mali k dispozícii prvú presilovú hru v zápase. V druhej dvadsaťminútovke sa skóre nemenilo a tak platil stav s úvodnej tretiny 0:1 pre Washington Capitals.

V štvrtej minúte tretej tretiny z medzikružia nebezpečne vystrelil obranca Montrealu P.K. Subban. Avšak ani tento strelecký pokus neskončil v bránke Washingtonu. Na 0:2 zvyšoval v čase 06:11 hosťujúci útočník Matt Hendricks, keď po zmätku pred Budajom zakončoval do odkrytej bránky. V dobrej pozícii sa v jedenástej minúte ocitol montrealský foward Rene Bourque, ale aj jeho strelu Vokoun zneškodnil. O niekoľko sekúnd neskôr obranca Montrealu Tomáš Kaberle v úniku fauloval hosťujúceho útočníka Alexandra Semina a rozhodca po druhýkrát v zápase nariadil trestné strieľanie. Ruský kanonier sa nemýlil a Budaja tvrdou a presne mierenou strelou prekonal. V čase 19:29 putoval za držanie na trestnú lavicu útočník Canadiens Erik Cole. Do konca zápasu sa už skóre nemenilo a tak Habs prehrali jednoznačne 0:3.

Montreal nepredviedol v dnešnom zápase prakticky nič a hráči Canadiens ako keby ani neboli na ľade. No zrejme to už majú „na háku". Ďalší duel čaká Habs zajtra, keď do Montrealu zavítajú hráči Winnipegu Jets.

Hviezdy zápasu:
1. Tomáš Vokoun 30/30
2. Dennis Wideman 1 + 0
3. Alexander Semin 1 + 1

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.02.2012 13:17 | reagovat
aa | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
05.02.2012 14:56 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Třeba ho za něj changnem smajlik Nevím, ale tohle je na hlavu. Tým, který měl na lopatkách budoucího vítěze SC se dostal do takových sraček, že by to nenapadlo největšího pesimistu (zn. mne). Lituju DD lajnu, která si zaslouží každý vydělaný cent a Gorgese s Pricem. Jde vidět jak jim záleží na týmu a jeho výsledcích. Zbytek to oře čím dál hůř a jímá mě hrůza co přinese TD. Až nastane den vyhazovu PG, tak si dám pět vychlazených kousků. Otázka je, kdy ten den bude. Všichni víme, jací jsou experti na výměny u Habs..smajlik
 
05.02.2012 13:24 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarGagner má za dva zápasy víc bodů než Gomez za celou sezonu :/ K čertu s tím chlapem!
 
AvatarReakce na příspěvek:white a enkvist centri 3a 4 utoku, je optimalni..
konecne stavaný utocnici
 
AvatarReakce na příspěvek:Leblanc je určitě příslib, doufám, že bude dostávat víc a víc šancí. to stejné Gallager. Za to zatím vůbec nesdílím optimismus s Enqvistem, ten se mi zatím vůbec nelíbí a přijde mi na NHL hrozně neobratný a pomalý, ale třeba se časem zlepší, zatím mi ale do prvního týmu vůbec nesedí... Zápas jsem shlédl jen se záznamu, i to mi stačilo, zase to musela být hrozná podívaná, pár šancí, které ale Vokoun v klidu pochytal, další zápas s nulou, navíc opět doma. Děsivé, tato sezóna je opravdu za trest pro všechny, kteří sledují zápasy...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já včera viděl jen kousky zápasu, ale Leblanc fakt vidět byl. Takže jim určitě dát více šancí hrát stabilně v týmu a mít je připravené na příští rok.
 
AvatarReakce na příspěvek:to mas recht, ja byt gm vymenim tak 8 hracu.. leblanc a enkvist podle mne do timu patri..palushaj dostal uz vice prilezitosi, zial se nepresadil
snim to vidim bohuzel na AHL

ale mame galagera, bournivala holanda a tinordiho schopnych naskocit do a timu
 
AvatarReakce na příspěvek:taky bych se klonila k tomu, aby Leblanc, Palushaj a třeba i Enqgvist, jestli se objeví ještě letos v NHL, dostali více prostoru....teď je to pro Habs už jedno, ale oni můžou získat cenný zkušenosti....
mimochodem včera se mi líbili asi nejvíc právě Leblanc s Palushajem
 
05.02.2012 10:06 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:Montreal trpí nájezdy Conquistadorů... přijedou, ukradnou dva body a zmizej
 
Podle Mayů bude tenhle rok rokem velkých změn. Už by měly nějaký přijít, protože ne takovouhle plácanou je za trest se dívat. Teď už není na co čekat, jsme na dně...
 
Avatarje cas se rozhodnout
podle mne je lepsi skoncit posledni ako nekde kolem 20-23 mista
grigorenka, yakupov, golercak by bola pro nas bomba



mohli by jsme zacat rozpredavat hrace za draft, jednak ziskame pjekne drafty a jednak odlehcime strop
 
AvatarMimochodem buďte všichni vítání ve fanklubu posledního týmu východní konference!!! Je to tady!!!
Upřímně nám to "přeju". Doufám, že to způsobí zemětřesení ve vedení.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já u ten zápas chtěl vidět, ale byli jsme u kámoše Devil fan a upřednostnili jsme jansě mač Devils-Philly před touhle grcačkou. Opravdu nevím co bych dodal. Caps si k nám jezdí pro dva body a nuly a my jsme hotoví. Tady prostě musí přijít zemětřesení v managementu, vedení a změny v kádru. Takže tuto sezónu dohrát, dát šanci mladým Leblanc, Palushaj aspol. a pokusit se něco dobrého ukuchtit do TD. A hlavně ZAZDÍT Gomze!!!
 
04.02.2012 23:02 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJak to tak čtu, asi mě ani netrápí že sem ten zápas prošvihl a že sem myslel že je až v jednu..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík