Habs vezú dva body z Buffala

17.03.2014, 17:45 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Len dvadsaťštyri hodín mali hráči Montrealu na odpočinok po náročnom sobotňajšom stretnutí s Ottawou, ktoré sa mimochodom zapísalo do histórie NHL. Už nasledujúci deň totiž Canadiens cestovali do Buffala, kde ich čakal duel proti tamojším Sabres. Carey Price mal výnimočné voľno kvôli dodatočnej regenerácii po nedávnom zranení. V bránke tak dostal príležitosť mladík Dustin Tokarski, ktorý bol ešte v nedeľu ráno povolaný z farmy. Jarred Tinordi nahradil v obrane Douglasa Murraya. Kouč Michel Therrien už ďalšie zmeny v zostave neurobil, takže formácie Habs vyzerali nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Vanek
Briere - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Gallagher
Moen - Prust - Weise

Markov - Jemelin
Bouillon - Subban
Tinordi - Weaver

Už v úvodných sekundách zápasu preveril pozornosť domáceho gólmana Jhonasa Enrotha montrealský obranca Alexei Jemelin strelou od modrej. Krátko nato Jamie McBain putoval na trestnú lavicu a Canadiens mali možnosť prvej presilovej hry. Sabres však úspešne vykrývali priestor pred vlastnou bránkou a Montreal nepustili do väčších šancí. Ďalší zaujímavý moment priniesla siedma minúta, keď sa pred Tokarskiho predral útočník Drew Stafford a dostal sa k zakončeniu. Našťastie mladík v bránke Habs predviedol úspešný zákrok. Ten istý hráč opäť pohrozil na konci destiatej minúty. Dustin Tokarski aj v tomto prípade jeho pokusu odolal. Skóre sa po prvýkrát menilo v pätnástej minúte, keď svoj prvý gól v drese Habs strelil forward Dale Weise. O necelé dve minúty neskôr zvyšoval z dorážky Brendan Gallagher. Po úvodnej tretine Canadiens vyhrávali 2:0.

V dvadsiatej druhej minúte z dobrej pozície strieľal Thomas Vanek, lenže puk mu nesadol správne. Minútu nato bol za hru so zdvihnutou hokejkou vylúčený domáci útočník Nicolas Deslauriers. Habs si počas tejto početnej výhody počínali lepšie ako v tej poslednej, lenže gól z toho nevyťažili. V dvadsiatej šiestej minúte preveril Enrotha nenápadnou strelou Lars Eller. Neskôr v tridsiatej druhej minúte z blízka ohrozil montrealského brankára útočník Buffala Matt Ellis. Na konci tridsiatej tretej minúty spôsobili Danny Briere a Thomas Vanek menší závan pred Enrothom, no skóre sa nezmenilo. štyri a pol minúty pred koncom tretiny po výbornej prihrávke od Tomáša Plekanca vyslal nebezpečnú strelu na bránku domácich forward Brendan Gallagher. Krátko nato Gally sa pri nájazde tvrdo zrazil s Jhonasom Enrothom a gólman Sabres so zranením predčasne opustil zápas. Nahradil ho mladík Nathan Lieuwen. Po štyridsiatich minútach bol stav nezmenený, 2:0 pre Montreal.

Do záverečnej dvadsaťminútovky nastúpili Habs s jasným cieľom udržať dvojgólový náskok. V štyridsiatej štvrtej minúte vyslal na Tokarskiho nebezpečnú strelu od modrej útočník Tyler Ennis. Našťastie mieril tesne vedľa. Andrej Markov vyslal v štyridsiatej šiestej minúte delovku na Nathana Lieuwena. Ten však predviedol parádny zákrok lapačkou. Po ňom to skúsil aj Thomas Vanek, lenže aj on bol neúspešný. V štyridsiatej ôsmej minúte zachránila Montreal žŕdka, ktorú nastrelil Drew Stafford. Buffalo bolo postupom času stále nebezpečnejšie, ale Tokarski chytal spoľahlivo. Necelú pol minútu pred koncom bol za podrazenie vylúčený P.K. Subban. V úplnom závere stretnutia skúsili hráči Sabres ešte hru bez brankára, avšak na výsledku to už nič nezmenilo. Canadiens sa mohli radovať z výhry 2:0 a Dustin Tokarski z prvého čistého konta v NHL.

Výborný výkon Dustina Tokarskiho a gólovo úspešná prvá tretina boli základom víťazstva Montrealu. Tokarski ukázal, že v blízkej budúcnosti môže byť solídnou brankárskou dvojkou. Samozrejme nebol to tak divácky zaujímavý hokej ako so Sens, ale treba brať do úvahy fakt, že pre obidve mužstvá to bol back to back zápas. V utorok Canadiens čaká duel proti Coloradu Avalanche, s ktorým do Bell Centre pricestuje Patrick Roy.

Hviezdy zápasu:
1. Dustin Tokarski 29/29
2. Brendan Gallagher 1 + 0
3. Alexei Emelin 0 + 1

foto: Bill Wippert/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Takhle složené útoky otočily zápas se Sens atak se toho drží. Se Sabres to sem tam bylo jinak, ale ten zápas byl celkově v poklidném až trénikovém tempu, takže to bych nebral vážně.
 
AvatarReakce na příspěvek:možná ale na těch změnách něco bude...nicméně, pokud jo, tak mně se to celkem líbí
lajny z tréninku:
Briere-Plekanec-Gallagher
Pacioretty-Desharnais-Vanek
Galchenyuk-Eller-Gionta
Weise-Prust-Moen
Parros-Bourque-White

Bouillon-Subban
Emelin-Markov
Tinordi-Weaver
Murray
 
18.03.2014 19:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:hej síce to je pravda Gallyho som si s Plekym pár krát všimol. Tak ono nikdy nehráme úplne podľa súpisky celý zápas. To sú tie "čarovné" ťahy MT. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:díky moc smajlik mně trochu překvailo, že Pleky nahrával Gallagherovi a Galchenyuk s Desharneisem Weisovi... tak jestli to celý zas nerozházel smajlik
 
18.03.2014 18:39 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Po väčšinu zápasu hrali ako je to v reporte len v záverečnej tretine to už kvôli udržaniu výsledku MT prehádzal. Ale základ bol ako je to napísané hore.
 
Avatarchtěla bych se zeptat...minulej zápas jsem neviděla a zajímalo by mě, jak byly poskládány lajny...tak, jak je napsáno v reportu nebo se to zase přeházelo?
 
AvatarReakce na příspěvek:Článek je dobře napsaný a ty částky jsou podle mě reálné, tak to dnes na UFA trhu chodí, podívej se na zvrácenosti v posledních letech jako Clarkson nebo v podobném případě toho našeho- Gončar. Věřím v to, že MB zůstane na svém a víc než dva roky nebude chtít dát. Samozřejmě ideál by byl max jeden rok. Finální rozhodnutí bude na Markovovi, jestli na to kývne, nebo půjde na trh někde do Edmontonu, kde mu tři roky za 21 mega určitě dají.
 
18.03.2014 12:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://hokej.hattrick.cz/top-30-jmen-letniho-trhu-s-volnymi-hraci-9-cast1/ jsem zvědav, jaký blázen by mu dal 7 a ještě na víc sezon ...Doufám, že MB jím nebude!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jedna z nejlepších epizod, Prusty je očividně hajzlík a nekompromisní i mimo led, to se mi líbí smajlik
 
17.03.2014 20:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTrochu na zasmiatie Chucky a Prusty hádajú vlajky smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=qhWXcLipR2M
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík