Únorové události v kostce

01.03.2016, 15:27 | Zajímavosti |  Tomáš Bečka
 

All-Star Game, tři výhry v řadě, ale také další prohry či výměna dvou členů základní sestavy. I takový byl únor z pohledu montrealského týmu. Celý měsíc odstartoval víkendovým Utkání hvězd v Nashvillu, kde měl Montreal své dva zástupce - P.K.Subbana a Johna Scotta, který však nastupuje v AHL v dresu St John´s. Především druhý jmenovaný útočník ozářil celou akci a nesmazatelně se zapsal mezi hlavní postavy tohoto ročníku. Poté se však už naplno rozběhl zápasový kolotoč, přičemž Canadiens dvakrát za sebou padli. Kolísavými výsledky se probili tímto měsícem, na jehož konci se zrodil přestup Dale Weiseho a Tomáš Fleischmanna do Chicaga Blackhawks.

1. února oslnil celý hokejový svět John Scott. Vždyť tento třiatřicetiletý bitkař nikdy nepatřil mezi elitní hráče NHL a přeci si zahrál v Utkání hvězd, kam ho svými hlasy nominovali fanoušci. A i přes odpor ligy se Scott zúčastnil této akce, kterou proměnil ve svou one-man show. Jako kapitán Pacifické divize dovedl svůj tým k celkovému vítězství, stal se nejužitečnějším hráčem turnaje a nakonec byl jmenován i první hvězdou týdne v NHL.

První únorový den byli navíc do A-týmu povoláni útočníci Sven Andrighetto a Lucas Lessio, který si tak po přestupu z Arizony za Christiana Thomase odbyde svou premiéru v dresu Habs.

3. února sehrál Montreal partii na ledě Philadelphie. Canadiens nestačili na Letce poměrem 4:2. Utkání však po faulu Radka Gudase nedohrál debutant Lucas Lessio. Tento den pak na veřejnost vyplula i zpráva, že podle French Radio Montreal Canadiens požádal Tomáš Plekanec o výměnu. Další zvěsti o případném Plekancově odchodu se ale neobjevily.

Bob McKenzie, kanadský hokejový komentátor, přinesl zajímavou, leč smutnou statistiku týkající se špatných výsledků Canadiens. Od 3. prosince odehrál Montreal 25 utkání, z nichž 5 vyhrál, 19 prohrál a 1 nezvládl po prodloužení. Tento údaj tedy ukazuje fakt, že se jednalo o nejhorší pětadvacetizápasovou sérii od roku 1940.

4. února nezvládli Habs domácí zápas s Buffalem Sabres a opět prohráli výsledkem 4:2. Vedení taktéž rozhodlo, že za měsíc leden se nebude udílet Molson Cup, pro nejlepšího hráče uplynulého měsíce.

6. února se zrodila nad Edmontonem první únorová výhra. Tu řídil především Tomáš Plekanec, který vstřelil jeden gól a na další tři přihrál.

7. února vydřeli Habs vítězství nad Carolinou Hurricanes 2:1 po samostatných nájezdech. Obě utkání, jak s Edmontonem, tak s Carolinou odchytal Ben Scrivens, jenže se stal základním kamenem těchto dvou výher. Proti Hurricanes nastoupil Andrei Markov ke svému 900. stratu v NHL, které všechny odehrál v dresu Montrealu. K 500. zápasu pak vyjel na led i Torey Mitchell.

8. února přinesla zámořská média další spekulaci. Ta se tentokrát týkala druhého českého hokejisty v dresu Canadiens - Tomáše Fleischmanna. O služby jednatřicetiletého útočníka se prý zajímaly Králové z Los Angeles.

10. února zakončili Canadiens čtyřzápasovou šňůru domácích utkání proti Tampě Bay Lightning výhrou 4:2.

12. února přinesl deník La Presse informaci, že Carey Price už do této sezony nezasáhne. Naposledy nastoupil Price do brankoviště 25. listopadu proti New Yorku Rangers.

15. února přiletěla příjemná zpráva ze St John´s IceCaps. Budoucí nástupce Careyho Price Zachary Fucale byl jmenován hráčem týdne AHL.

20. února zvítězili Therrienovi svěřenci mezi svými mantinely nad Philadelphií Flyers, a ukončili tak sérii tří proher v řadě.

22. února oznámil Tom Gilbert, že půjde na operaci levého kolene, čímž pro něj tato sezona skončila. Rekonvalescence bude trvat minimálně do poloviny srpna, což není pro třiatřicetiletého zadáka vůbec dobrá zpráva. Gilbert se totiž po tomto ročníku stane neomezeně volným hráčem a zranění mu může vážně uškodit ve vyjednávání o nové smlouvě v Montrealu či jiném klubu.

23. února povolal trenér Therrien do prvního mužstva osmadvacetiletého obránce Victora Bartleyho jako náhradu za Gilberta.

24. února podepsal Paul Byron s Montrealem novou tříletou smlouvu, která mu vynese tři a půl milionů dolarů.

25. února dobyli Canadiens dva body na ledě lídra Washingtonu Capitals 4:3, a zaznamenali tak první venkovní výhru v řádné hrací době od 25. listopadu, kdy vyhráli na ledě Rangers 5:1. Toto datum k sobě váže ještě jednu informaci. Jeff Petry bude zadním řadám chybět šest měsíců, jelikož podstoupil operaci kýly.

26. února přišla další rána do už tak rozklížené obrany. Po Gilbertovi a Petrym nemůže Therrien počítat ani s Nathanem Beaulieu. Zranění v dolní polovině těla ho vyřadilo na dva až tři týdny. Ale z tábora Canadiens přišla i veselejší zpráva. Carey Price už trénoval v plném nasazení, čímž alespoň trochu vysvitla naděje, že by mohl ještě letos naskočit do několika střetnutí.

Pátek 26. února však nebyl jen o Beaulieuovi či Priceovi. Montreal Canadiens se údajně snaží získat do svých řad edmontonského útočníka a jedničku draftu z roku 2012 Naila Yakupova.

27. února přišel blesk z čistého nebe v podobě výměny Dale Weise a Tomáš Fleischmanna do Chicaga Blackhawks za Phillipa Danaulta a volbu v druhém kole draftu 2018. Habs taktéž povolali do svých řad z AHL obránce Morgana Ellise spolu s útočníkem Michaelem McCarronem.

28. února si Canadiens podesáté v řadě poradili s rivalem z Toronota. Na výhře 4:1 se dvěma góly podílel kapitán Pacioretty. Jeden gól připravil pro Smithe-Pellyho i Michael McCarron, pro nějž to byl první bod v NHL. Svou premiéru v dresu Habs si navíc připsala i nová akvizice v kanadském celku Phillip Danault. Canadiens tak prodloužili vítěznou šňůru proti Torontu. Maple Leafs naposledy zvítězili nad Montrealem 18. ledna 2014.

29. února měli všichni generální manažeři toto datum tučně vyznačeno ve svém kalednáři. Právě tento den totiž končila uzávěrka přestupů. V Montrealu se uskutečnily dvě změny. Marc Bergevin si ze San Jose Sharks stáhl třicetiletého útočníka Mike Browna a do New Jersey Devils vyměnil Devante Smith - Pellyho za dvaadvacetileté levé křídlo Stefana Matteaua.

Poslední únorový den byl navíc Mike Condon vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne.

foto: Patrick McDermott/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNaše hra je absolutně nekoukatelná a to třeba i v zápase s Buffalem, který jsme nakonec uhráli v prodloužení. Všechna tato mužstva už také o nic nehrají, přesto jejich herní projev je mnohem lepší než náš...smajlik. Z toho mám největší obavy, momentálně tam nevidím téměř nic pozitivního! Radikální řez nás zřejmě také nečeká, když Therrien zůstává u kormidla, takže chmury zůstávají...
 
AvatarTeď už je to absolutně jedno kolik od koho dostaneme. Flames sice nemají naději na Po, ale také si proti nám určitě zastřílí To že u nás MT zůstane nikdo nevyřešíme. Nejhorší na tom pro mě je, nevím jak pro ostatní, že sezona skončí předčasně. My jsme všichni byli tak natěšení v říjnu a teď tohle. Budeme zase čekat půl roku to je hnus. Zase bude možná lepší, když si od té tragédie odpočineme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ono se není čemu divit, bez špetky zájmu a motivace se hraje špatně, asi tak, jak bylo vidět v posledním zápase. Nejhorší na tom je, že další sezónu to bude s MT v podobném duchu, takže nezbývá než doufat, že nás zachrání Price...
 
AvatarVidím, že už tady všichni rezignovali, ono po posledním zápasu se ani nedivím. Já viděl druhou a třetí třetinu (první jsem nedal, páč se zase změnil čas v SA) a musím říct, že jsem se docela dobře bavil. Frustrace není na místě, to by se člověk zbláznil. Ten zápas odehráli tragicky úplně všichni, od Scrivense, který by v Ottawě nechytil ani rýmu, až po první útok. Matteau mi přijde hrozné kopyto, Max opět jakožto leader zklamal, pomalý Markov vzdau... No, možná jediný, kdo se mi líbil, byl McCarron. Přesně takového hráče potřebujeme a doufám, že u nás bude i příští rok.
Co předvedl Jemelin u pátého golu bylo neskutečné, na NHL úrovni... Prostě wow.
Inkasovali jsme tři SHG, což je přepis dějin organizace.
No nic, dnes nám Flames nadělí taky, to je bez debat.
 
AvatarK zápasu asi nic, co taky dodat. Jen doufejme další krůček k dobrému draft picku.
Dnes se vrací Larry a N8, což je určitě dobře. Pohled na naší druhou lajnu nebyl nic moc...
MT zase ukázal svou ubohost. Máme jednoho z nejvíc "hot" hráčů v lize a on hraje sotva 15 minut.

Smutná zajímavost, Michael Bournival má opět otřes mozku, zranění, které jej poslední roky hodně trápí a letos si už nezahraje. Velká škoda, ten kluk hokej hrát umí, ale to je asi konečná.
 
AvatarNení to pro mě moc potěšující. Čekal jsem, že MT bude po téhle sezoně pryč. U nás je ovšem známo, že MB dává prostě neustále šanci všem, co stojí za hovno. Nemyslím tím jen Therriena, ale třeba taky Jemelina apod. Jediný, kdo u nás momentálně střílí goly je Chuckie. Proti Panthers se to opět potvrdilo. Už aby byl konec sezony.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak. Leda kacířsky doufat v podobný scénář jak to měla Phily s Laviolettem, který taky dostal poslední šanci a byl po pár prohrách v nové sezoně vyhozen.
 
AvatarReakce na příspěvek:V tom případě nemá moc smysl čekat na kvalitní draft, když tenhle ignorant stejně každý talent zabije svými nesmyslnými představami o jeho fungování na ledě...smajlik! Pro mě jedna z nejhorších zpráv z našeho tábora, ale jak psal Parda, dalo se to, bohužel, čekat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Po tom, co mu MB projevil takovou důvěru, se to každý bál vyslovit, ale asi se to dalo čekat. Asi ještě dostane šanci s Carym v bráně...
 
15.03.2016 17:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMichel Therrien will reportedly remain head coach of the Canadiens de Montréal next season.

ohhh yeah :/
 
AvatarReakce na příspěvek:Však to netvrdím, že to bylo jen jím. I kdyby v sestavě byl, tak to prohrajeme. Jen i slepec ten rozdíl musel vidět.
Dál souhlasím, Subbyho ztráta mimo jiné i ukazuje, jak Subby dělá z Markova lepšího beka, pokud to takhle jde říct. Bez něj je o další level níž.
Do zápasu nehledě na naší sestavu a postavení v tabulce asi nikdo nemohl jít s přesvědčením, že uvidí hezký hokej. Minny hraje leta letoucí hodně defenzivně založený hokej, který krásou neoplývá. Ale pochopil jsem tě, co jsi chtěl říct. Chudáci ti fans v Bell Centre, co za takovou "podívanou" utratili pořádný ranec.

Citát dne z HIO:
The Canadiens played without their heart (Carey Price), their soul (P.K.) and their guts (Gallagher).

Víc netřeba dodávat.
 
AvatarReakce na příspěvek:...ukázali, samozřejmě...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale to přece nebylo jen o Subbanovi, to by bylo hodně zjednodušené hodnocení. Ano, on tam chybí citelně, o tom žádná, ale včera by tam vyčníval jakýkoliv jen trochu kreativnější typ - Markov jím býval, ale to už je pryč. Beaulieu, Petry - i jeden z nich by byl hodně znát!
Ten zápas byl nudný až hrůza - my ukázaly pochopitelně prd v té podivné sestavě a Minnesota druhé prd. Očekával bych od adepta na postup do PO trochu kvalitnější výkon, ale na druhé straně je pravda, že hráli to, co potřebovali a my jsme jim vlastně dva góly vyloženě darovali, takže proč se honit... Celkově smutná podívaná.
 
AvatarMontreal IceCaps pochopitelně prohrál s Minny, myslím že tento zápas byl jasným důkazem i pro ty největší hatery Subbyho, že bez něj jsme na tom ještě hůř. Vidět Markova a Barberia "eating big minutes" je hrůza.
Mladí se snaží a zapojují se, jen máme těch 3rd a 4th linerů fakt až moc.
No nic, hlavně at se Carey letos stihne rozchytat, o nic víc nejde.
 
12.03.2016 06:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSubby bol prepustený z nemocnice, našťastie to nie je nič vážne. smajlik
http://canadiens.nhl.com/club/blogpost.htm?id=45770&navid=DL|MTL|home
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak, jestli jsi viděl celý zápas, tak nemůžeš napsat, že se na naší hru dá dívat...! Je to pořád haluz jako prase, jen s tím rozdílem, že teď máme Galchenyuka v neskutečné střelecké formě a dokážeme nějaký ten zápas vyhrát (výjimkou v kvalitě hry byl zápas s Dallasem, tam to bylo z naší strany dobrý).
A Subbana řešit přece musíš - jestli jsi to viděl, tak to vypadalo hrozně a je to prostě náš nejlepší bek. A i kdyby nebyl, je to vážné zranění u každého člověka!
 
11.03.2016 13:20 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Habs vyhrají a jediné co se řeší je ze Emelin sejmul Subbyho.ale notaaak..To se proste sem tam stane.kdyby se to nestalo PK tak se nikdo ani nezmini..rozhodne se ted na naší hru da koukat a je možné najít na každé lajne pozitiva.hlavně Chucky je úplně neskutecnej.subby bude chybet ale rozhodne se z toho ostatní nepose....přeci jen asi ty trejdy pomohly.ale opravdu Cumim kolik dokáží devils vytezit z DSP.ještě ze od nás odesel
 
AvatarReakce na příspěvek:Těžko říct, záleží, co se mu tam vše hnulo. Každopádně to nevypadalo dobře, navíc to bylo hodně nešťastný, ale první zprávy nevypadají zle... Každopádně to, co teď předvádí Galchenyuk je fantazie, snad si to přenese i do další sezóny, protože bychom konečně měli centra do první formace. Ovšem je potřeba to udržet déle, než v části sezóny, kde už o nic nejde...
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak ať Jemelin jaký je, k tomuhle přišel jak slepý k houslím a byla to velká smůla smajlik. Mám obavy, že to odnesl krční obratel a dobře víme, jaké štěstí v neštěstí měl Max po zákroku Cháry... Tohle vůbec nevypadalo dobře smajlik.
 
11.03.2016 06:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarKolohnát Jemelin už likviduje aj spoluhráčov ten chlap by sa už mal pratať preč smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=xOP7KuIpfME
 
AvatarReakce na příspěvek:*nevidím moc západ
 
AvatarReakce na příspěvek:Několikrát totálně vynuloval největší hvězdy ligy- nepočítaně Oviho, Crosbyho nebo nedávno McDavida a jeho lajnu. Umí to, umí vyhrát osobní souboj (třeba na rozdíl od čistě defenzivního Jemelina) a umí obrat o puk. Umí ale taky o něj lehce přijít nebo jej darovat, v tom mě taky štve, toho se musí vyvarovat.
Hedman měl skvělé PO, ale to měl Subby vždy taky, o roce 2014 nemluvě. Jinak je Hedman někdy dost nekonzistentní a taky dělá chyby. Nevidím moc na východ, ale jednu dobu byl i Weber dost dole, Doughty měl hrozny začátek, ale to celí Kings, ti do Vánoc nepotřebují hrát smajlik Zkrátka co máme v týmu vidíme denně a pod drobnohledem a ostatní máme nutkání idealizovat, ale přesto všechno je Subban pravý lídr týmu i přes ty někdy časté chyby.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale no tak, chceš mi říct, že letos Subban předvádí svou schopnost bránit...? Moc jsem si toho asi nevšiml - ano, za Therriena se to naučil, to je pravda, ale letos to rozhodně nepředvádí. Ale nechci ho tu nějak shazovat, kvalitní bek to bezesporu je, jen si prostě musí některé věci odpustit.
A Hedman - stačilo mně ho sledovat poslední play-off, kde Tampu jasně táhnul a společně s "trojčaty" měl právě on lví podíl na účasti ve finále. U Letanga je podle mě vyváženější poměr mezi bráněním a útočením, Josi samozřejmě hodně těží ze souhry s Weberem a Karlsson má v bránění nedostatky, o tom se vůbec nepřu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, hraje tak zatím celou dobu a pochybuju, že se jeho styl někdy výrazněji změní. Spousta lidí mu nerozumí, spousta lidí mu to nežere a má ho za individualistu, ale dle mě se pletou. Ostatně tihle útočně ladění beci mají stejné problémy už léta. At už jdeme do minulosti nebo současnosti. Hodně opomíjená je Subbanova schopnost bránit, tady se nechytá Karlsson, Josi a Letang ani Hedman. Na posledně jmenovaného se třeba zeptej fans Tampy, ti si s ním užili svoje... A já ho pořád mezi úplnou špičku neřadím.
Ale je to fuk, letošní sezona je v háji a nám nezbývá než doufat v lepší zítřky. Pricer je dle mého nejpozději příští sobotu v Ottawě zpět v bráně.
Těší mě, jak Pateryn potvrzuje mé slova a hraje skvěle, Ghetto opět ukázal, že patří do top 6 a Chucky prožil další perfektní večer. Weber překvapil devíti hity smajlik

Tinordi je vůl, moc naproti své budoucnosti nejde...
 
09.03.2016 20:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhmm mazák Jarred...
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak pro mě jsou to určitě: Weber, Keith, Seabrook, Doughty, Hedman, Letang a možná Josi se Sutterem. Na stejné úrovni se Subbanem pak zřejmě Karlsson s Burnsem.
 
09.03.2016 11:03 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Josi
 
09.03.2016 11:02 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Osobně se ni nejvic líbí Weber,Keith,faulk,nosí,doughty..
 
09.03.2016 09:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ať se v tom vyznám: kdo je pro tebe konkrétní špička beků NHL?
 
AvatarReakce na příspěvek:Znovu opakuju - nahlížím na něj jako na našeho lídra a podle toho na něj mám takové nároky. A být trenérem, tak už mám všechny zbylé vlasy na hlavě šedivé, protože ten jeho způsob hry je strašně riskantní - ano, přináší to samozřejmě i body, kterých nemá zrovna málo, ale když pak zaviní rozhodující gól v naší síti, a to už několikrát, tak trochu ta produktivita přichází vniveč... Tohle je prostě to, co ho vyřazuje ze špičky beků NHL - toť můj názor smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě mícháš dvě věci dohromady. To, že Subban má touhu po vítězství, a to velkou, mu vůbec neupírám - jenom jí ale přenáší strašně moc na sebe a myslí si, že on jediný bude tím spasitelem... A právě z toho pramení ta spousta chyb, z kterých pak hodně často dostáváme góly! On má být tahounem, ale rozhodně ne tímhle způsobem.
Parda: Tohle není žádný hon na čarodějnice, sám víš, že on s tímhle způsobem hry měl problémy vždycky - jen mu dřív vycházely ty otočky a piruety mnohem více, protože to protihráči ještě ne zcela prokoukli. Teď je tomu jinak a on by prostě měl způsob hry tomu přizpůsobit. Od koho jiného to chceš žádat než od nejlépe placeného hráče...? O Plekym, Maxovi a spoustě dalších nemluvím, tam je to celkově bída delší dobu, a proto jsme taky tam, kde jsme. V podstatě jedním z mála, který mě těší, je momentálně Galchenyuk, který hraje famózně! Jeho one-timer střela je exkluzivní a určitě v tomhle směru patří už do širší špičky NHL - dnes to ostatně opět dokázal!
Jinak po delší době celkem zajímavý zápas a to z obou stran.
 
09.03.2016 08:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pravda...? Come on :D

Parda, Frankie, RTW: naprostou souhlasím, jako jeden z mála může mít PK po téhle sezoně hlavu nahoře. Netvrdím, že vše kolem něj je super, ale dělat z něj vyvrhel typu Kovlačuka, jasně ukazuje, že W2pt kouká na hokej slušně řečeno hodně zpovzdálí!

Galchenyuk v první lajně na CENTRU a jak to najednou jde!
 
09.03.2016 08:11 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ano a napsal bych ti to klidně znovu.

Subban hraje kreativně, a při kreativitě se chyba stát může. Holt má k němu dát někoho kdo bude hlavně bránit a hrát to na jistotu. Piruety jsou něco jiného, ale stejně si myslím, že to omezil. Tipuju že z Karlssona jsi uvytržení, přitom ten je dokonce v mínusu v /- statistice. A vůbec peskovat hráče, kterej se každej zápas snaží a je většinou jedním z nejlepších na hřišti mi přijde opravdu zcestné... nedávno jsem koukal na 24CH (byť loňské) a na něm je vidět že prostě nejen že chce vyhrávat ale že pro to něco dělá.
 
09.03.2016 07:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tiež si myslím, že Subby ako jeden z mála členov mužstva sa snaží o tímový úspech a preukázal väčší potenciál nosiť kapitánske C než Max. Jemu pozícia kapitána viac uškodila ako pomohla. Nuž a k zápasu, je očividné, že v domácich zápasoch dávajú do toho hráči viac, aby potešili aspoň domácich fanúšikov, teda tie stretnutia aj majú akú takú úroveň. smajlik
 
AvatarNevím, nevím chlapi, jestli je vhodné tady pořád hon na čarodějnice a to zrovna na Subbyho. Hodně lidí a fans Habs obecně ho nesnáší a zároven ho hodně lidí miluje. Docela zajímavé u jednoho hráče a fans jediného týmu smajlik Nicméně kecy, že je to sobec, alibista a individualista jsou podle mě čiré nesmysly. Tomu chlapovi jde o úspěch Habs víc než o cokoliv jiného. Já mu to věřím. A úspěchu chce dosáhnout tak, že se snaží podporovat útok. Bohužel z toho sem tam pramení chyby. Ale já být vámi, tak se trefuju do letos invisible Maxe, který jako C zatím selhává, v ofenzívě marného Plekyho nebo Markova, který raději vše hraje o jistotu, než udělat chybu, což je o ničem přístup, s kterým se nikdy nevyhraje. Subby je po celou sezonu naším nejlepším hráčem, at se to někomu líbí nebo ne. Je u velké většiny našich branek a velice solidně brání. Ale jiný názor nikomu neberu.

Dnes doma s Dallasem, to může být průser...
 
08.03.2016 08:40 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
Wp2t: to vědí všichni...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale zase na druhou stranu - proč tohle neříct, když má se Subbanem víceméně pravdu...? Mě tohle už taky pořádně štve, vždyť je to na pořadu dne téměř každý druhý zápas...! Měl by si vážně uvědomit, jakou roli má hrát, ale ne z toho pohledu, že to bude brát pokaždé sám na sebe a bude neustále předvádět ty své piruety jako poslední hráč nebo se pouštět v útočném pásmu do dvou až tří hráčů soupeře. Je to náš TOP bek, tak se k tomu má sakra taky tak postavit!
 
07.03.2016 17:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarwp2t do budúcna ťa chcem poprosiť o slušné vyjadrovanie sa ku komentárom v diskusii, ďakujem.
 
07.03.2016 16:34 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:A psali správně, co je tohle za brekot...

Zkus radši Caps či Kings, ty jsou teď v kurzu :D
 
07.03.2016 14:56 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Nechceš radši fandit někomu jinému?

my tady psali, když jsem upozorňoval na to, že ty
PK-jovi frajeřinky nás stojí body v každém druhém zápase .

Taky hrál na OH jen sedmého obránce a při sestavování mužstva na SP 16 na něj odpovědní taky zatím zapomněli.

Snad to nedotáhne až do hořkého konce, ale zatím je to Kovalchuk habs.

 
07.03.2016 08:37 | reagovat
sefor | sefor.oner23seznam.cz
To byla ukázková typická hrubka pk
 
AvatarReakce na příspěvek:Opravdu nemá smysl to nějak dál komentovat, jen to přetrpět až do konce... Ale Subban by si měl vážně uvědomit, že ty jeho exhibiční piruety, které už dávno všichni prokoukli, jenom víc a víc sráží mužstvo do kolen!
 
AvatarVýsledky už význam nemají, ale zas takhle bychom to projíždět nemuseli... Zranil se Gally, asi třísla, což je vždycky choulostivé. Snad bude brzy zpět.
 
06.03.2016 07:04 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:To je už čisté trápenie, nech už to skončí!!! smajlik
 
AvatarMax Pacioretty - Alex Galchenyuk - Brendan Gallagher
Lars Eller – Tomas Plekanec – Sven Andrighetto
Jacob De La Rose – Phillip Danault – Torrey Mitchell
Stefan Matteau – Michael McCarronPaul Byron

Andrei Markov – P.K. Subban
Alexei Emelin – Greg Pateryn
Mark Barberio – Morgan Ellis

MT si zase pohrál s útoky a Chuckyho za odměnu dal na cetra. Proti Jets nám věřím, oni na tom jsou podobně bídně a dost se nám na ně historicky daří. Condo v bráně.

Zajímavost, máme v současném kádru celkem šest hráčů draftovaných v prvním kole- Chucky, Max, Larry, Danault, Matteau, McCarron. K tomu DLR draftovaný v druhém jako 34. a Subby taky braný v druhém kole.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak a rázem jsme zase contendeři. Opravdu stačí málo, core máme skvělé.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkám, v létě doufám v odchod jakýmkoliv způsobem DD, nejspíš i Gilbert a snad již vzpomínanou výměnou alespoň jeden z Rusáků. Potom konečně přijde něco alespoň solidního do první útočné šestky a jeden obránce. Tohle by mělo být naprosto dostačující, protože pak by v prvních dvou lajnách byli Paci, Gallagher, Chucky, Pleky, nový útočník a nejspíš Eller. Třetí a čtvrtá lajna je předimenzovaná už teď, to víme všichni, navíc by měli dostat šanci nějací další mladíci. V obraně jsou jasní Subban, Petry, Beaulieu a asi, bohužel, jeden z Rusáků - tedy Markov. O zbytek se poperou Pateryn, Barberio, nový bek, možná Bartley a někdo z farmy.
Takhle bych to nějak rád viděl...smajlik.
 
05.03.2016 08:21 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:No když to bereš takhle tak to příští sezonu vyhrajou SC listy, který hrajou celou sezonu s téměř AHL rosterem a v rámci TDL se zbavili svých břemen. A přesto maj "jen o 14 bodu" míň než my.

A vzhledem k tomu, že výměnama přišli hráči ve velké míře zapadající do systému MT a náš strop uvolněnej nebyl, tak mám o příští sezonu habs docela obavy.

A ty výměny udělal MB, který pro nás žádný zázrak není a ten draft bude řídit on.
 
05.03.2016 08:21 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:No když to bereš takhle tak to příští sezonu vyhrajou SC listy, který hrajou celou sezonu s téměř AHL rosterem a v rámci TDL se zbavili svých břemen. A přesto maj "jen o 14 bodu" míň než my.

A vzhledem k tomu, že výměnama přišli hráči ve velké míře zapadající do systému MT a náš strop uvolněnej nebyl, tak mám o příští sezonu habs docela obavy.

A ty výměny udělal MB, který pro nás žádný zázrak není a ten draft bude řídit on.
 
05.03.2016 08:13 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Já v tu přestavbu taky moc a moc doufám. Ale strašlivě mi jde na nervy, že v momentě když byla ještě šance na PO, tak se žádná změna neudělala ba co víc ještě jsme se zapracovali na utužení starého systému např. odchodem Tinordiho. Už je normálně začínám podezřívat že toho DD a Gilberta si na marodku zastrčili, aby je nikdo nenutil je měnit a oni ten samý systém mohli příští sezonu zas obnovit.
Co má za smysl, že vyhrožujou soupeřům, že Price si půjde na konci takovéto sezony zachytat na pár zápasů? Nějaký počet zápasů, které musí odchytat, aby mu uběhl další rok ze smlouvy a pak mu budem muset dát víc peněz?

Emelina když vidím, tak ..... Všimli jste si někdo jak se on chová při obdrženém gólu? Naprosto mimo jakoukoliv soudnou pozici, kdy by mohl něčemu zabránit. Soupeř se raduje ze vstřeleného gólu a on si odchytí posledního soupeřova hráče, který se jede z vlastní poloviny radovat, nalepí se na něho a rozhlíží se jako - tenhle byl můj a kterýho jste si drželi vy?
 
05.03.2016 07:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarUrčitá prestavba sa deje, v tom zmysle, že v útoku dostávajú priestor mladíci Andrighetto, Carr, De la Rose, Mccarron. Keď sa ešte zapracujú nové posily Danault či Matteau, tak útok pre budúci ročník vyzerá celkom sľubne. Len osobne by som privítal ak by v prvom tíme dostal šancu aj Charlie Hudon, ktorý podľa môjho názoru má veľký ofenzívny potenciál. V obrane to ide ťažšie nakoľko tam máme spomínané "ruské bremená", ale našťastie nemajú už dlho platné kontrakty. Zo súčasných obrancov by mali tvoriť základ defenzívy Subby, Petry, Beaulieu, Pateryn, Gilbert a Barberio, ktorý je pre mňa milým prekvapením. No a uvidíme, čo MB privedie na drafte, to by tiež mohol byť talent, vzhľadom na pozíciu z ktorej budeme pravdepodobne vyberať. Nutnosť je podľa mňa hlavne v zmene trénerského zboru, proste tento už nemá čo tímu dať a vtedy je potrebné spraviť zmenu. Od toho sa musí všetko odvíjať!
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak z té trojice mě mrzí jen a pouze Weise, ale ten fakt hodně...smajlik. S těmi třemi jmenovanými máš, bohužel, pravdu - to je průser. Já stále tak nějak věřím, že se DD zbavíme, ať už to bude výměnou (za nic) nebo vyplacením ze smlouvy. U obou Rusáků to bude složitější, ale třeba se někdo najde, kdo si někoho z nich v paketu s pickem nebo prospektem vezme... smajlik. Holt všude se najdou nějací kostlivci v skříni, s kterými se těžko něco dá udělat...
Jinak bych to ale zdaleka tak černě neviděl, myslím, že určitá přestavba přijde - nebo v to alespoň moc a moc doufám!
 
04.03.2016 14:51 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:A projevili ti jmenovaní za poslední tři měsíce nějakou snahu o nápravu nejdříve pro tuto a pak alespoň pro příští sezonu? Nebo něco vykonali, aby to příští rok nebyl stejný průser?
Ne, všechno směřuje k tomu, že budeme spoléhat na ty samé hráče, s tím samým systémem a jediný rozdíl bude to, že budeme mít (možná) k dispozici prvotřídního brankáře. A v draftu v 1. kole vytáhneme dalšího Tinordiho. Pak se máme opravdu na co těšit.
 
04.03.2016 13:11 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jak kolovrátek...:D
 
04.03.2016 08:22 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Je to jako v těch blbej americkej seriálech, kde čtveřice nesmrtelných hrdinů jde do boje a s nima v každém dílu někdo nový(neznámý), protože prostě někdo musí zemřít nebo alespoň udělat strašnou chybu. Prostě to odnést.

Subban je Kovalchukem naší organizace a čím dřív to zjistí odpovědní, tím dřív s tím budou moct něco dělat.

MB je skvělý GM protože DD, Markov a Emelin jsou nevyměnitelní.
A proč jsou nevyměnitelní?
Protože maj prachy neodpovídající jejich výkonosti.
A kdo jim dal ty prachy neodpovídající jejich výkonosti?
MB
 
04.03.2016 08:01 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ale kačica není, že jsme se potřebovali zbavit Markova, Emelina a DDho a zbavili jsme se Fleischmana, Dspčka a Weise.
Takže příští sezona to samé v bleděmodrém, jen bude možná z Carey vpoho?
Panebože snad nebude jediná změna, že PK dostane Céčko, to by byl už konec habs a možná bychom i "sestoupili". Minimálně by se tým musel přejmenovat na subs.
Ten kluk se měl dát na nějaký individuální sport pro kolektivní sport se nehodí. Škoda že se narodil v Kanadě, nejlíp by mu seděl tenis, tam by přirozeně vynikal od začátku, zvláště při Wimbledonu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zato v LA výkon nemastný-neslaný, fakt je strašně vidět, jak už nic nejde... Rozhodující gól po klasické Subbanově chybě a i když dal pěkný gól, tak tohle jsou právě ty věci, které ho oddalují od těch nejlepších beků v lize! A samozřejmě hlavně nepomáhají mužstvu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Perfektní, kluk má opravdu charakter. Jen škoda, že ani mě do týmu neseděl a na ledě jsem jej viděl spíš nerad...
Prohra s Anaheimem, ale po celive dobrém výkonu. Chucky prožil další výborný večer. A přesně k tomu má tahle zatracená sezona sloužit, aby se mladí prosazovali. Viděl jsem ráno krásné a velice hokejové OT, kde smolař Larry netrefil prázdnou bránu po akci Chucka a v nájezdech jsme neměl šanci, tam se Silfverberg nemýlí.
 
03.03.2016 20:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako to bolo jasné, že to je len novinárska kačica. smajlik
 
03.03.2016 17:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:http://www.habseyesontheprize.com/latest-news/2016/3/3/11153264/devante-smith-pelly-shoots-down-rumours-of-a-locker-room-rift-pacioretty-subban Class!
 
AvatarReakce na příspěvek:Hmm, tak to je celkem síla a nikdy bych to takhle nečekal...
 
Avatarhttps://twitter.com/RC_Sports/status/704415797431545856

ten kluk to měl u nás fakt rád...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 01.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík